Hei kjære leser, og velkommen til Mobilbloggen.no.
Mobilbloggen har som mål å gi raske svar på lesernes spørsmål, gi ærlige og annerledes tester av utvalgte telefoner og på en enkel måte gi forbrukerne oversikt over kjente feil og problemer på forskjellige mobiltelefoner.

Legg igjen en kommentar på et hvilket som helst innlegg her på siden, så får du svar innen 24 timer!

Mvh Pål Berge (mobilbloggens bilder) (privat blogg)

De vanligste iPhone-problemene (og løsninger)

onsdag, 16. mars, 2011 – 3:43 pm

1. iPhone er død / svart skjerm (ofte i kombinasjon med at iPhone er varmere enn normalt).

Den vanligste feilen som gjør at iPhone går i svart skjerm, er at en prosess har hengt seg opp. Telefonen oppfører seg da som om den er død/avslått, og vil ikke reagere med tastetrykk. I begynnelsen (rett etter at skjermen har blitt svart) vil den være varmere enn normalt. Løsningen her kan være en av de følgende, og jeg anbefaler å gjøre dette i kronologisk rekkefølge. Hvis du har backup av alt innhold, kan du hoppe rett på punkt 4 om du vil:

 1. Hold inne Hjem-tast og av/på-tast i 10 sekunder samtidig. Telefonen skal da restarte, og Apple-logoen kommer frem. Hvis dette ikke fungerer, følg listen videre:
 2. IKKE sett i laderen med en gang. Vent i noen timer, slik at prosessen som har forårsaket at telefonen har hengt seg opp, får brukt opp batteriet på telefonen (la den ligge uten lading over natten f.eks.).
 3. Koble til lader ved jevne mellomrom: hvis ingenting skjer, koble fra laderen. Hvis et rødt batteri kommer opp i skjermen, la den ligge med laderen tilkoblet helt til den slår seg på (normalt 1-3 timer).
 4. Hvis ingen av løsningen over fungerer: Hold inne Hjem-tast og av/på-tast i 60 sekunder. Telefonen vil ta en hard reset, og må kobles til iTunes når den ber om det for å fungere igjen. All informasjon slettes.
 5. Hvis telefonen ikke viser tegn til å slå seg på etter å ha prøvd disse fire punktene, må den sendes til verksted. I de fleste tilfeller byttes den på garanti, så lenge den ikke har vært utsatt for harde støt eller fukt.

2. Batteriet varer mindre enn én dag med lite bruk.

Dette er i nesten alle tilfeller en programvarefeil, og altså ikke relatert til batteriet, slik mange tror. Den mest effektive metoden for å fikse dette problemet er å gjenopprette iPhone i iTunes uten sikkerhetskopi. Tar man sikkerhetskopi og legger denne inn igjen etterpå, dras feilen med videre, og batteritiden vil være akkurat som før. Husk og synkroniser programmer i iTunes først, og lagre kontakter til Outlook hvis du har mulighet. En gjenoppretting uten sikkerhetskopi gjør at all informasjon blir slettet på iPhone. Hjelper ikke dette, er det sannsynlig at du har fått en iPhone med feil på batteriet. Telefonen må da sendes til verksted, og blir normalt byttet i ny SWAP-enhet på garanti.

3. Feil i applikasjoner – f.eks. innhold i e-post viser ikke, tastaturet er låst, programmet lukker seg når du prøver å åpne det.

Vanligvis programvarefeil. Gjør følgende:

 1. Gå til hjem-skjerm.
 2. Dobbelklikk på Hjem-tast for å få opp programmer som “kjører” i bakgrunnen.
 3. Hold inne på ett av ikonene, og trykk på det røde “-“-ikonet på applikasjonen som ikke fungerer som den skal.
 4. Start applikasjonen på nytt på vanlig måte etterpå.

4. Skjermen “zoomer” inn med en gang skjermen aktiveres.
Dette er ikke en feil, men en funksjon for svaksynte. Mange opplever det likevel som en feil. Løsningen er å “banke” lett på skjermen to ganger med tre fingre. Jeg gjentar: Bank lett på skjermen to ganger med tre fingre. Så enkelt. Zoom-funksjonen kan deaktiveres på Innstillinger -> Generelt -> Tilgjengelighet.

5. Telefonen viser “Ingen tjeneste” i venstre hjørne, og får ikke dekning.
Hvis din iPhone er helt ny og det står “Ingen tjeneste/No Service” i venstre hjørne på skjermen, skyldes dette mest sannsynlig at det nye SIM-kortet ditt ikke er aktivert. Gjør følgende:

 1. Restart telefonen. Hvis feilen vedvarer;
 2. Kontakt forhandler og/eller operatør for å forsikre deg om at du har fått riktig SIM-kort, og at det er aktivert på ditt abonnement.

Hvis denne feilen plutselig oppstod på din iPhone, etter at den har fungert fint med samme SIM-kort tidligere, er det mest sannsynlig ikke SIM-kortet det er noe galt med. Denne feilen blomstret opp på vinteren 2010 i Norge, og har i all hovedsak blitt rettet fra operatørens side, uten at vi helt fikk greie på hva som var problemet. Feilen kan fortsatt skyldes problemer hos din operatør, men i de aller fleste tilfeller hjelper det å gjøre følgende:

 1. Hold inne Hjem-tast og av/på-tast i 10 sekunder til telefonen restarter. Hvis feilen gjentar seg;
 2. Slå av 3G. Hvis feilen gjentar seg;
 3. Kontakt forhandler.

6. Samtalehøyttaler og/eller mikrofon fungerer ikke (mindre vanlige feil).
Garantisak, må sendes til verksted, byttes i de fleste tilfeller i ny SWAP-enhet. Hvis telefonen er støt- eller fuktskadet, kan du få en ny telefon fra verksted for ca. 2000 kroner.

Del i din Facebook-profil

 1. 577 kommentarer før deg på innlegget “De vanligste iPhone-problemene (og løsninger)”!

 2. Hei!
  Jeg har et problem med sms. Jeg kan motta sms fra bestevennen min, men han kan ikke motta fra meg. På min HTC desire står det at meldingen er sendt, men han mottar den ikke. Jeg kan sende/motta fra alle andre. Bestevennen min kan også sende/motta fra alle til sin xperia x10, unntatt å motta fra meg. Jeg har ludo, han har telenor. Hvor kan problemet ligge? Har du noen tips? Hadde satt stor pris på svar.

  Av Alvhild i mar 28, 2011

 3. Hei Alvhild, og takk for din henvendelse! :)

  Vanligvis skyldes slike ting en innstilling/feil på mottakers telefon. Nå er jeg litt usikker på X10, men den absolutt vanligste grunnen til at slike ting oppstår er at du ved en feil har havnet på en “svarteliste” for SMS på hans telefon.

  Be han sjekke gjennom innstillinger for SMS (mener han kan finne frem til det ved å trykke på menyknapp når han er i SMS-innboksen), og se om det finnes innstillinger for “blokkerte avsendere” eller lignende. Hvis du ikke finner noe her, gi lyd — jeg tror nok vi skal klare å finne ut av denne feilen! :)

  Lykke til,
  mvh Pål

  Av Redaktør i mar 28, 2011

 4. Dessverre ingen hell med å finne noe blokkeringsliste på den telefonen, fant kun på appen Handcent SMS, men der sto ikke nummeret mitt. HAr du flere forslag? :D

  Av Alvhild i mar 28, 2011

 5. Kan forøvrig legge til at fra min side på ludo så står det at meldingene skal være sendt.

  Av Alvhild i mar 28, 2011

 6. Hei igjen Alvhild, det var synd.

  Mitt neste tips er følgende: Bytt om på SIM-kortene deres. Send meldinger frem fra begge telefonen til hverandre, og se hvordan det går. Hvis han fortsatt ikke mottar meldingene fra deg, med SIM-kortet sitt i din telefon, ligger feilen hos operatøren (enten din operatør eller hans operatør) – i så tilfelle må dere ringe kundeservice.

  Hvis han får meldingene fra deg, ligger feilen i telefonen hans. Da vil jeg anbefale en programvareoppdatering eller en “hard reset” (på norsk: fabrikkinnstillinger) — dette sletter all informasjon, så husk å ta backup på PC først. Hvis dere etter SIM-bytte finner ut at telefonen ligger i telefonen hans, kan jeg nesten garantere at en slik hard reset vil fungere!

  Lykke til :)

  Av Redaktør i mar 28, 2011

 7. Vi byttet SIM-kort, jeg prøvde å sende en melding til hans. Det funket ikke å motta på min telefon heller, men mirakuløst nok når han satt i sitt SIMkort i sin telefon, så ramlet alle meldingene inn. Snodig. Tusen takk for all hjelp, virkelig topp service! :D

  Av Alvhild i mar 31, 2011

 8. Koblet til min Iphone 3 til pcen for å legge inn bilder fra mobieln. Fikk opp en feilmld og skulle da gjenopprette fabrikkinnstillingene. Fikk feilmld. på det også og nå står det at jeg må sette inn et simkort uten lås for å åpne telefonen igjen…..
  Noen tips?

  Av Jan Ove i mar 31, 2011

 9. Godt du fikk det til, Alvhild!

  Jan Ove: får du brukt iPhonen, eller har du iTunes-ikonet i skjermen? Hvis du har mulighet: koble fra iPhone, slå den av og på, slå inn PUN-kode og så kan du koble til iPhone til pcen. Burde fungere da – iTunes klarer ikke å gjøre noe med iPhone med mindre pinkode er slått inn før tilkobling. Prøv evt å slå av pinkoden på kortet i en annen telefon.

  Lykke til!

  Av Redaktør i apr 2, 2011

 10. Det skjer noe merkelig når jeg prøver å bruke favoritter på telefonlisten: det kommer opp helt andre navn enn det som trykkes på, og en adresse (som er slettet av adresselisten) kommer opp til erstatning for den som det trykkes på. Har prøvde restart, sletting av alle navn i favoritter og sletting av adressen i adresselisten, men feilen er der fremdeles. Gjelder ny iPhone4. Har to, bare den ene er slik. Begge adresselister er importert fra Mac. Mystisk?

  Av Eyvind Skeie i apr 9, 2011

 11. Ja, veldig mystisk. En gjenoppretting (uten sikkerhetskopi) vil nesten 100% sikkert rette feilen, men da mister du også informasjonen. Alternativt kan du prøve å synkronisere alle kontakter inn i f.eks. Mail på Macen, slette de på telefon, og synkronisere tilbake. Det er de beste tipsene jeg har til deg!

  Lykke til,
  mvh Pål

  Av Redaktør i apr 12, 2011

 12. Hei igjen!
  Jeg og kompisen min har nok en gang støtt på et problem. Nå har det seg slikt at ofte når jeg mottar SMS fra han, så kan jeg se meldingen på POP-UP fra appen Handcent, og det jeg leser der er deler av en eldre SMS(random) blandet sammen med den nye SMS’n. Altså første halvdel eller mer er en tidligere melding, mens siste halvdel er den riktige meldinga. Når jeg lukker popupen så er ikke SMS’n lengre på min telefon. Vet du hvem sin mobil som trøbler til dette? Tips til løsning?

  Vet det ble ganske dårlig forklart, men håper du forsto det! :)

  Av Alvhild i apr 16, 2011

 13. Beklager seint svar her, pga. spam-filtre på bærtur har ikke din kommentar havnet i min innboks :)

  Når det gjelder ditt spørsmål, vil jeg absolutt anbefale deg å avinstallere Handcent SMS, slå av og på telefonene og installere det på nytt — gjerne på begge telefoner, hvis begge bruker denne app’en. Jeg stiller meg veldig tvilsom til at dette er en feil som skyldes selve telefonene.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 26, 2011

 14. Hei Alvhild!

  I går kveld før jeg la meg hadde jeg dekning på mobilen min. Og nå som jeg sto opp hadde jeg ikke dekning på Iphonen min. Prøvd å skru den av og på, tasta pin kode og alt, men får alikevel ikke dekning. vet du hvorfor? Har en Iphone 3g Netcom..

  Av Gina i mai 10, 2011

 15. Hei Gina!

  Prøv å holde inne av/på-tast og hjem-tast i 10 sekunder. Telefonen skal da ta en restart. Hvis du ikke får dekning da, prøv SIM-kortet i en annen telefon – får du ikke dekning der heller, må du kontakte Netcom for å få rettet feilen. Får du dekning på en annen telefon, men ikke på iPhone, er det nok dessverre problemer med antennen på iPhone.

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 11, 2011

 16. Hei. Når min søster sender meldinger til meg mottar jeg bare noen av meldingene. Vi har begge iphone 4. Noen ganer kommer meldingene andre ganger ikke. Dette problemet har vart i en uke nå. Har du noen tips om hva jeg kan gjøre?

  På forhånd takk for hjelpen.

  Mvh
  HM

  Av Hanne M i mai 16, 2011

 17. Hei Hanne M,

  Hvilken operatør er det dere benytter? Gjelder feilene “begge veier”, eller bare ene veien? Jeg har ikke noen umiddelbar løsning på problemet til deg, men det er ganske interessant, for den siste uken har jeg opplevd flere prate om lignende feil (da på Android-telefoner). Derfor interessant å vite hvilke telefonoperatør dere bruker!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 17, 2011

 18. Vi har begge Telenor, men det er kun jeg som ikke mottar sms. Jeg er usikker på om det er kun fra min søster eller om det også gjelder andre som sender meldinger til meg.

  Mvh
  Hanne M

  Av Hanne M i mai 18, 2011

 19. Hei Hanne M,

  Jeg tror jeg ville feilmeldt dette til Telenor (kundeservice tlf: 09000), da jeg tror dette gjelder flere enn deg. Høres nesten ut til at feilen ligger hos Telenor.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 20, 2011

 20. Jeg slettet alle innstillingene på iphone og etter det så vil den ikke starte opp. den kommer frem til oppstartsbilde den henger seg opp der. den apple logoen kommer også henger den seg opp igjen det skjer hele tiden. noen forslag til hva som kan gjøres? har kjøpt telefonen i USA.

  Av Salman i mai 27, 2011

 21. Hei Salman,

  Har du prøvd det som er beskrevet i innlegget over? Se punk 1.4, og se om det hjelper. Hvis ikke er jeg redd telefonen er ødelagt – evt. kan du prøve ny jailbreak (regner med at telefonen er Jailbreaket allerede hvis den er kjøpt i USA? Eller?

  Lykke til,
  mvh Pål

  Av Redaktør i mai 28, 2011

 22. Hei,
  min mobil gikk tom for batteri og da jeg skulle slå den på etter litt lading kom det kun opp et skjermbilde som viser at jeg må koble telefonen til Itunes og ellers kun lov å ringe nødnummer. Det står at IMEI og ICCID nummer er ukjente. Jeg har oppdatert til siste versjon for Itunes, men Itunes klarer ikke å koble til min iphone uten at jeg taster inn pinkoden min – og dte får jeg ikke lov til på telefonen min. Hva gjør jeg? Er det noen måte å slå av pinkoden på – f.eks via å ta simkortet i en annen iphone, for så å skifte til min iphoneenhet igjen? Eller er det en annen måte å løse dette problemet på uten å sende den inn til reparasjon?

  Av Asvo i mai 31, 2011

 23. Hei, det ser ut som jeg har samme problemet som Salman. Etter mye problemer med iphonen ble jeg rådet til å slette alle innstillingene og innhold på telefonen. Dette gjorde jeg i går kveld, og helt siden da har det kun vært apple logoen på skjermen, og det er ikke mulig å slå den av eller restarte. Jeg prøvde å gjøre det du sa i punkt 1, da ble skjermen helt svart en stund. Når jeg så prøvde å slå den på viste den at den var tom for strøm, og jeg satte den i laderen. Nå er apple ikonet tilbake, og jeg lurer veldig på hva jeg skal gjøre! Jeg har ikke tilgang til itunes på en stund, og er derfor litt nervøs for å gjøre steg 4. Hva anbefaler du? Garantien er gått ut, så jeg tviler på at jeg vil få den fikset eller få ny uten at det vil koste meg mye penger… Så akkurat nå er nervene i helspenn!

  Av Nina i mai 31, 2011

 24. Hei Asvo,

  Har vært borte i samme feil selv – dette er et problem, for iTunes krever at du taster inn kode, og iPhone gir deg ikke lov til det. Prøv å deaktivere PIN-kode i en annen telefon og se om du da får det til. Det bør gå!

  Nina: Jeg tror nok du må ha tilgang til iTunes for å få orden på telefonen din, så jeg ville kommet meg til en PC med iTunes og fulgt punkt 4. Får håpe det går!

  Lykke til begge to,
  mvh Pål

  Av Redaktør i mai 31, 2011

 25. Hei igjen :) Jeg har nå prøvd å gjenopprette iphonen ved å holde inne de to knappene, og koble til itunes når den ba om det. Men etter en stund blir gjenomrettingen avbrutt og denne meldingen kommer opp i itunes:
  “Iphone-enheten kunne ikke gjenopprettes. det oppstod en ukjent feil. 1015.” Jeg prøvde å gå inn på apples support sider på nettet, men ble ikke særlig mye klokere av det… Har du noen forslag? Jeg håper virkelig jeg kan få telefonen min til å fungere igjen!

  Jeg lurte også på om du kunne skrevet et innlegg om ios og jailbrake osv? Jeg vet ingenting om dette, men det dukker opp hele tiden i sammenheng med iphone problemer når jeg prøver å lese og finne ut på nett…

  Og takk for super fin blogg, og raskt svar :)

  Av Nina i jun 2, 2011

 26. Hei Nina,

  Jeg er redd telefonen din har havnet i en litt vanskelig modus. Det er mulig at telefonen må sendes til reparasjon for å få den fikset, evt. jailbreakes hvis du ønsker det.

  Jeg kommer nok aldri til å skrive om jailbreaking, selv om jeg en gang i tiden holdt på med det. Så vidt jeg husker, har Mac1.no-forumet en god del gode guider rundt jailbreaking – ta et søk der.

  Lykke til uansett hva du finner på!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 5, 2011

 27. Hei, Har en Iphone3Gs der a-tasten 1-tasten ikke fungerer. Får mao verken skrevet a eller 1. Er det noen som vet hva det kan skyldes og om det evt kan fikses?
  Mvh
  Trond

  Av Trond Bjørnerud i jul 5, 2011

 28. Hei Trond, og takk for din henvendelse!

  Gjelder dette kun i SMS/Mail-appene? Kan du bruke tastene i for eksempel “Notater”? I så fall: dobbelklikk på hjemknapp, hold inne fingeren på Meldinger-appen, trykk på den røde “-”-tasten, og start Meldinger på nytt.

  Hvis feilen gjelder alle steder hvor du bruker tastaturet, er det noe galt med skjermen. En gjenoppretting UTEN sikkerhetskopi kan rette feilen, men hvis ikke må den nok sendes til verksted.

  Lykke til,
  mvh Pål :)

  Av Redaktør i jul 6, 2011

 29. Hei,

  Jeg har en iPhone 4. Etter å ha oppdatert til siste versjon av iTunes, fikk jeg beskjed om at det var kommet en ny software til iPhonen. Jeg valgte å få denne installert, men dette feilet. Nå fungerer ikke telefonen og den er i gjenopprettelsesmodus. Har forsøkt flere ganger å få den gjenopprettet, men dette bare feiler. Får opp “…ukjent feil(10)”. På telefonen vises bare iTunes-logoen og usb-kabel.

  Noen tips?

  Av David i jul 7, 2011

 30. Min iphone 4 , som kun er en mnd gammel,ble plutselig brenn-het da den lå i lomma mi idag. Jeg prøvde lenge å få den på men skjedde ikke noe. Koblet til usb til pc etter ett par timer og da dukker eple opp , men den går ikke videre :/ Skal jeg vente litt til å prøve disse problemløsningene du har øverst? Hvr lenge skal jeg prøve før jeg gir opp? håper på svar på mail :D

  Av Helene i jul 12, 2011

 31. Hei David! På grunn av ferie (se nyeste innlegg), har ikke din henvendelse blitt lest før nå.

  Har du fått løst problemet? Jeg har vært borti denne “ukjente feilen” før, og den har løst seg på forskjellige måter: Noen ganger har det fungert å koble iPhone til en annen maskin, og så har det ordnet seg selv. I andre tilfeller har det vært helt umulig å få telefonen ut av gjenopprettingsmodus, og vi har måttet sende telefonen til verksted. Hadde satt pris på om du fortalte hva du måtte gjøre med din telefon!

  Hei Helene!

  Tipper du har fått gang på den igjen nå med å følge guiden over? Håper det! Hvis ikke, gi lyd :)

  Takk for henvendelsene, begge to, og beklager ferietid og dårlig svartid ;)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 17, 2011

 32. Hei David! På grunn av ferie (se nyeste innlegg), har ikke din henvendelse blitt lest før nå.

  Har du fått løst problemet? Jeg har vært borti denne “ukjente feilen” før, og den har løst seg på forskjellige måter: Noen ganger har det fungert å koble iPhone til en annen maskin, og så har det ordnet seg selv. I andre tilfeller har det vært helt umulig å få telefonen ut av gjenopprettingsmodus, og vi har måttet sende telefonen til verksted. Hadde satt pris på om du fortalte hva du måtte gjøre med din telefon!

  Hei Helene!

  Tipper du har fått gang på den igjen nå med å følge guiden over? Håper det! Hvis ikke, gi lyd :)

  Takk for henvendelsene, begge to, og beklager ferietid og dårlig svartid ;)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 17, 2011

 33. Tjoohooo!

  Det fungerte å koble til en annen maskin. Tusen takk for tipset :-)

  /David

  Av David i jul 20, 2011

 34. Hei! Jeg fikk meg en ny Nokia C7 i går. I dag etter at jeg hadde skrevet et par meldinger, låste den seg plutselig helt. Jeg tok ut batteriet og simkortet(da den ikke gikk ann å slå av en gang), og skrudde den på igjen. Når jeg skulle skrive inn pin-koden, så var enda skjermen helt låst. Gikk ikke ann å trykke på noen ting. Da måtte jeg skru den av igjen ved å ta ut batteriet, og etter dette funker den ikke lenger. Når jeg setter den på lading kommer det en lyd, men det er absolutt ikke mulig å skru på telefonen eller å få liv i den. Hva er feil? Takk på forhånd! Mvh Britt! :)

  Av Britt i jul 30, 2011

 35. Hei Britt, og takk for din henvendelse.

  Dette er en DOA-sak (defect on arrival). Kontakt butikken hvor du kjøpte telefonen, og be om at de bytter den i en ny. Husk å ta med/send inn hele salgspakken og alt tilbehør!

  Lykke til :)

  Av Redaktør i jul 30, 2011

 36. Hei! Kjøpte ny iphone 4 på torsdag og idag når jeg holdt på å gå ut ifra en foto-app begynte skjermen å “flimre”.. vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men halve skjermen går opp og ned så det er vanskelig å se. Selve funksjonene på mobil fungerer men er syykt irriterende med skjermen sånn. Jeg har slettet foto-appen, det hjalp ikke.. Jeg har restartet den, og slått den av uten det har hjulpet.. Noen andre tips som kan hjelpe? Tusen takk for svar :)

  Av Kine i jul 30, 2011

 37. Slo av 3G og Ingen tjeneste-problemet er for øyeblikket borte på min iPhone4. (Har prøvd å slå av/slå på – mistenker at dette har noe å gjøre med de siste oppdateringene.) Takk for tips. Og takk til google.

  Av Nabodama i aug 8, 2011

 38. Hei Kine,

  Har du prøvd å dobbelklikke på Hjem-tasten, holde inne fingeren på kamera-appen og så lukke den helt? Hvis det ikke fungerer, er jeg redd kameraet er defekt!

  Nabodama: Fint å kunne hjelpe :)

  Av Redaktør i aug 9, 2011

 39. hei, jeg lurer på en ting. Jeg har kjøpt en brukt iphone og har gjennomprettet den via itunes. Når jeg setter inn sim kortet, står det at iphonen ikke kan aktiveres, og at et simkort uten pin kode må settes i. Det går også ann å bare å ringe nødnummeret. hva gjør jeg??

  Av forvirret i aug 14, 2011

 40. jeg har også prøvd å slå av simkort koden på en annen telefon.. Iphonen virket helt fint med simkortet før gjennomprettingen.

  Av forvirret i aug 14, 2011

 41. Hei forvirret. Gjør følgende:

  1. Koble iPhone i fra PC
  2. Skru av iPhone
  3. Skru på iPhone
  4. Slå inn PIN-kode når du blir spurt om det
  5. Koble til iTunes med kabel på ny.

  Problemet er nemlig at koden må slås inn før USB-kabelen kobles til PC, hvis ikke klarer ikke iTunes å registrere at PIN-koden er slått inn.

  Lykke til :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i aug 16, 2011

 42. Hei,
  Har en IPhone 3GS som automatisk låser seg etter noen min (mine innstillinger). Problemet er at den nå ikke vil låse seg opp igjen selv om jeg taster riktig kode! Jeg er 100% sikker på at jeg taster riktig kode, da jeg alltid har brukt den samme. Nå har forsøkt så mange ganger at jeg må vente 60min mellom hver gang jeg får ett nytt forsøk:( Hva skal jeg gjøre?

  Av irritert i sept 3, 2011

 43. hei. har nettopp fått en iphone 4, å nå, etter ca 2 uker så begynner den å bli vanskelig. den vil ikke koble seg til itunes, å batterie vil ikke lades over ca 48 %, å vil heller ikke slå seg på. når eg lader den i veggen står det bare at jeg må koble den til itunes, men når jeg gjør det , skjer det jo ingenting! what to do :(

  Av maria i sept 4, 2011

 44. Hei Irritert!

  Jeg har aldri, _aldri_ vært borte i en iPhone som ikke vil godkjenne riktig kode. (Til sammenligning er det et kjent og stort problem for Android-telefon-brukere.)

  Det kan selvsagt være at koden er endret med en feil av telefonen, men det har ikke så mye å si for deg nå. Det som må gjøres hvis du ikke kommer forbi denne koden, er å gjenopprette telefonen til fabrikkinnstillinger. Dette sletter all informasjon på din iPhone. Det gjørs ved å holde inne av/på-tast og hjem-tast i ett minutt. Du vil da få melding på skjermen om at telefonen må kobles til iTunes for å aktiveres — hvis du har en sikkerhetskopi her (det har du mest sannsynlig hvis du har brukt iTunes aktivt for synkronisering av musikk og innhold), vil du mest sannsynlig kunne få tilbake meldinger/kontakter/anropslogg osv. ved å gjenopprette den fra sikkerhetskopien.

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i sept 4, 2011

 45. Hei Maria!

  Står det alltid at du må koble til iTunes, eller er det bare av og til? Hvis det står det, vil jeg anbefale deg å prøve å koble til iPhone til en annen datamaskin, for å se om det er forbindelsen med din datamaskin den ikke “liker”. Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve det jeg har beskrevet i dette innlegget (punkt 1.4). Vær klar over at dette sletter ALL informasjon på din telefon — til gjengjeld vil jeg tippe at det hjelper ;)

  Lykke til!

  Av Redaktør i sept 4, 2011

 46. takker for svar!
  Fungerte igjen ved bruk iTunes!

  Av Irritert i sept 4, 2011

 47. når jeg kobler til lader i kontakt, kommer det alltid opp at jeg må koble til itunes. jeg har prøvd å koble til mange forskjellige å den reagerer fortsatt ikke. å jeg har prøvd det du sa flere ganger, men det skjer ingenting. er det mulig at batteriet rett og slett ikke funker?

  Av Maria i sept 5, 2011

 48. Hei Maria,

  Det er mulig det ikke fungerer – i alle fall er det noe galt. Hvis du har prøvd alle alternativene som er beskrevet i posten over, er jeg redd telefonen din må til service.

  Jeg håper du får telefonen din til å fungere igjen så fort som mulig! :)

  Av Redaktør i sept 12, 2011

 49. Hei!

  Jeg skulle sende en MMS igår, og da jeg skulle åpne en melding rett etterpå ble skjermen svart (med apple-logoen synlig), og etterpå var alle sms borte! Aner ikke hva som kan ha skjedd. Noen måte å få igjen sms’ene på?

  Kari

  Av Kari i sept 12, 2011

 50. Hei Kari,

  Du kan prøve å gjenopprette iPhone i iTunes, og så velge “gjenopprett fra sikkerhetskopi” (dette valget får du etter at gjenoppretting er fullført). Vær klar over at en gjenoppretting i iTunes fjerner all informasjon på din telefon, så hvis du ikke har en sikkerhetskopi, kan alt gå tapt.

  Håper dette hjalp deg!
  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 13, 2011

 51. Hei!

  Akkurat samme problem her; skulle sende en MMS, programmet kræsjet,
  og vips var alle sms borte.

  Min iMac har tiger, og jeg kan ikke innstallere siste iTunes.
  (Fikk iPhone startet hos humac.)
  Fikk beskjed om å vente til lion kom. Nå er jo lion her, men kan ikke innstallere den uten snow Leopard og den er jo nesten umulig å få tak i….

  Laaang forklaring på at jeg ikke har sikkerhetskopi….

  Dumt spørsmål, men sms-info burde ligge i telefonen?
  Er “litt” håpløst hvis alle sms skal forsvinne hele tiden….
  Er det et vanlig problem?

  Mvh
  Hilde

  Av Hilde i sept 19, 2011

 52. Hei Hilde,

  Er det bare meldingene dine som er borte, eller er ALT innhold på telefonen borte? Det er IKKE normalt at meldingene dine forsvinner, men at hele iPhone’n resetter seg har jeg sett tidligerer (selv om det ville vært hardt å si at det er en “vanlig” feil).

  Så lenge du ikke har en sikkerhetskopi, er jeg redd at meldingene dine er forsvunnet. Men skulle gjerne hatt svar på spørsmålet mitt før jeg sier mer!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 19, 2011

 53. Hei!

  Jeg har en iphone 3gs, men fra og med i går har jeg ikke fått til å mottatt sms fra en venn av meg i Tyrkia. Hun har Turkcell og jeg har Telenor. Begge har ringt våre operatører, uten at de kan se at det er noen feil. Hun mottar mine sms, og vi får til å ringe til hverandre. Kan det være noe galt med tlf min siden operatørene ikke finner noen feil?

  Av Silje i sept 20, 2011

 54. Hei igjen!

  Bare meldingene er borte, og nå er tilsynelatende iPhonen frisk…

  Hilde

  Av Hilde i sept 21, 2011

 55. Hei Silje :)

  Hvilken telefon har venninnen din i Tyrkia? Hvis hun også har iPhone, kan dere prøve å holde inne av/på-tast og hjem-tast i 10 sekunder (begge to). iPhone tar da en restart, og det kan være det eneste som skal til for å løse problemet. Det er ikke normalt at SMSer ikke kommer frem, og det er ingen funksjon i iPhone for sperring av SMS fra enkelte nummer (slik det er på f.eks. noen Samsung-telefoner).

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 23, 2011

 56. Hilde: Veldig spesielt at det _kun_ er meldinger som er borte – jeg har aldri vært borte i at bare noe av innholdet på iPhone forsvinner: det pleier å være alt eller ingenting.

  Jeg tviler på at du noen gang opplever noe lignende igjen, men det er vanskelig å garantere det. Mitt beste tips er å koble iPhone til en PC/Mac med iTunes installert ofte, gjerne en gang i uken, slik at du alltid har en ny sikkerhetskopi i tilfelle noe lignende skjer igjen.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 23, 2011

 57. hva skal jeg gjøre visst jeg har gløymt pin koden til å komme innpå selve mobilen ? :( og den blir deaktivert .. pliz si at du hvet.

  Av juni i sept 25, 2011

 58. og det mobilen er det noen som har hatt før meg , har det noe å si, om hva jeg kan gjøre ?

  Av juni i sept 25, 2011

 59. Hei!
  Alle sms er borte fra iphonen…
  Forslag?

  Av Anita i sept 28, 2011

 60. Juni: Hvilken kode prater vi om? PIN-koden som følger SIM-kortet eller en egen kode som du må taste inn for å komme forbi tastelåsen?

  Taster du feil SIM-PIN-kode, kan denne endres igjen med PUK-kode (PUK-kode får du fra din teleoperatør om du ikke har den selv).

  En kode som er laget av deg (eller noen andre) på selve telefonen derimot, kan ikke hentes ut noe sted, og telefonen må gjenopprettes hvis du ikke kan dette. Dette gjøres via iTunes, og sletter all informasjon på din telefon.

  Lykke til!

  Anita: For å være helt ærlig, har jeg ingen forslag. Hvis det kun er SMS som er borte, men alt annet er der, høres det mildt sagt VELDIG spesielt ut. Du kan selvsagt prøve å gjenopprette en gammel backup fra iTunes (hvis du har det), men det er stort sett det eneste tipset jeg har. Lykke til, og beklager at jeg ikke har noe bedre svar til deg :(

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 29, 2011

 61. Hei!
  Jeg har en Iphone 3GS som nå er et par år gammel. I det siste har det skjedd hver eneste gang jeg har en litt lengre telefonsamtale, at den etter noen minutter går i svart og restarter seg. Samtalen blir da brutt, noe som kan være irriterende. Noen forslag til løsning? Store utgifter på denne telefonen er uaktuelt, da jeg regner med å skaffe meg Iphone 5 så snart den kommer til Norge!

  Av Tom Arild i okt 3, 2011

 62. Hei Tom Arild,

  Det beste tipset jeg kan gi deg er å følge punkt 2 over (det som omhandler iPhone med dårlig batteri). Det finnes flere feil på iPhone som kan rettes ved å ta en gjenoppretting uten sikkerhetskopi. Hvis du gjør dette, slettes all informasjon på telefonen din, men det er også en relativt stor sjanse for at prosessen fjerner feilen du beskriver.

  Lykke til med iPhone 3GS og iPhone 4S/5 ;)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 4, 2011

 63. jeg opplevde også at alt av meldinger forsvant etter at skjermen gikk i svart (apple-logo) etter at jeg sendte en mms…. Veldig irriterende! Heldigvis har jeg nettopp tatt sikkerhetskopi.. Virker som det er et vanlig problem nå!? Hva kan det skyldes? Andre apps som ødelegger?

  Av Hildegunn i okt 6, 2011

 64. Hei,
  Når jeg går inn på bilder, ligger kamerarullen så høyt oppe at jeg ikke får gå inn på den. Kamerarullen legger seg bak album. Jeg kan dra den ned på skjermen men den spretter opp igjen og legger seg bak album igjen. Første gang dette skjedde var telefonen bare tre dager gammel. Da gikk jeg inn på itunes og slettet alt på telefonen og satte den opp på nytt. Nå er den 19 dager gammel og det samme har skjedd igjen. Er dette en vanlig feil? Bør jeg klage på telefonen eller blir den bare sendt inn og restartet slik jeg gjorde selv?

  Av Camilla i okt 10, 2011

 65. Hei!

  Hildegunn: Det er nok ikke andre apps som ødelegger — appene på iPhone er atskilt, på den måten at de ikke kan påvirke informasjon eller dato i andre apper enn “seg selv”. Dette er ikke et vanlig problem, men tatt i petraktning at iPhone er den mestselgende enkeltmodellen i Norge for tiden, vil det nesten alltid være flere som opplever lignende feil. Jeg vet ikke hva dette skyldes, men heldigvis kommer strakt iOS5 – den nye programvaren til iPhone – som automatisk tar backup hver natt, gratis, om man ønsker det. Det vil ikke løse problemet, men det vil begrense konsekvensene til det absolutte minimum! :)

  Camilla: Gjør følgende. Gå til “Hjem-skjerm”. Dobbelklikk på Hjem-tast. Finn “Bilder”-appen på linjen som dukker opp nederst på skjermen. Trykk og hold på “Bilde”-appen til en liten rød “-” dukker opp i hjørnet av appen. Trykk på denne for å lukke “Bilder” helt. Start appen på ny på vanlig måte – da skal det være OK!

  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i okt 11, 2011

 66. Opplever det samme problemet som mange over her, skulle sende mms – applelogoen vises og vips var alle meldingene slettet! Hva skjer? Har selvfølgelig ekstrem angst for at den har sendt ut meldinger av seg selv osv. Ringte eplehuset som ikke kunne svare på dette!

  Av Agnes i okt 12, 2011

 67. Halloen :-)

  Oppgitt her, homeknappen har sluttet virke på min IP3gs. Vet noen hva det kan være og kan det ordnes?

  Av Marie i okt 12, 2011

 68. HEI! Kjøpte meg ny Iphone 4 i dag på nettet. MEN jeg får ikke dekning på iphonen!! Sim kortet virket i en annen iphone, så det er ikke sim kortet som er problemet ! Noen som har peeeiling på hva som må gjøres ? Jeg har koblet iphonen til itunes og oppdatert og alt. Jeg kommer meg inn på facebook osv via iphonen, men med ingen dekning får jeg ikke ringt eller sendt meldinger eller motta noen… HJELP!

  Av Hege i okt 13, 2011

 69. kan dere hjelpe meg?
  Skulle oppdatere til nyeste programvare på iPhone og nå er alle filene borte!!!! Dette er krise!!! Vær så snill og si at jeg kan få tilbake bildene og videoene mine igjen!!!! Og si meg hvordan!!!
  Please!!!

  Av Cato i okt 13, 2011

 70. Hovedmenyknappen virker ikke på min kjære iphone. Jeg prøver og trykke men det virker ikke har den hengt seg opp da? Ialefall lurte jeg på hva jeg skal gjøre for at hovedmenyknappen skal virke igjen.

  Av Kenneth i okt 14, 2011

 71. hei, jeg greide og knuse iphonen min også fikke jeg låne en av venninna mi, også satt jeg inn sim-kortet, men den funket ikke etter det. Så gjenoprettet jeg den og nå står det at jeg må tilkoble itunes, det har jeg oså gjort, men da kommer det opp ” The sim-card inserted in this Iphone does not appear to be supported” så jeg lurer på hva jeg skal gjøre da ?

  MVH : Hanne Gusdal

  Av Hanne Gusdal i okt 15, 2011

 72. Hei

  Jeg får ikke motta meldinger fra min datter. Det er kun meldinger fra henne (som jeg vet om) som jeg ikke får inn, men hun får mine meldinger. Dette har ikke vært et problem tidligere, begynte plutselig for ett par uker siden. Jeg har en iphone 4 og hun har en HTS desire. Jeg har oppdatert mobilen min, men det hjalp ikke. Har du noen gode løsninger til oss?

  Mvh
  Frøydis

  Av Frøydis i okt 15, 2011

 73. Agnes: Jeg syns dette er veldig rart. Tviler sterkt på at telefonen har sendt ut meldinger av seg selv, men det er jo ikke hovedproblemet. Er det i ditt tilfelle også slik at det kun er meldingene som er slettet, ikke f.eks. kontakter og annen informasjon? Det er veldig rart, og jeg har ingen gode svar på hva det er som skjer — dessverre! Løsningen er som alltid: Husk og ta backup av telefonen din! Hvis du har en iPhone 3GS, 4 eller 4S, kan du nå oppdatere telefonen og få Apple til å ta backup av telefonen din hver dag via iCloud. Anbefales!

  Marie: At hjem-tasten slutter å fungere er en litt utbredt feil på iPhone. Dette skyldes i mange tilfeller fukt som har komt inn i bunnkontakten, men andre ganger kan det være en ren garantisak. Hvis det fortsatt er garanti på telefonen, anbefaler jeg å sende inn telefonen til verksted for en sjekk. Alternativt finnes det svært mange “uoffisielle” iPhone-reparatører som fikser dette på en dag for en billig penge.

  OBS: en defekt Hjem-tast kan “fikse seg selv” i løpet av noen dager, spesielt om det er fuktskade som er skyld i problemet. Prøv å se om den kommer av seg selv etter noen dager, og send den inn hvis ikke.

  Hege: Hei Hege. Problemet du beskriver er ganske sikkert relatert til en hardware-feil. Prøv gjerne et annet SIM-kort i din telefon (ikke bare ditt SIM-kort i en annens telefon) — noen ganger kommer plutselig dekningen når et annet SIM-kort settes inn. Hvis det ikke gjør det, må du få tak i en ny telefon, for da er antennene defekte. Beklager, ingen hurtigløsning her!

  Cato: Når du oppdaterte til iOS5, spurte antagelig iTunes om du ville ta backup? Hvis den gjorde det, kan du gjenopprette iPhone og velge “Gjenopprett fra sikkerhetskopi” etter at selve gjenopprettingen er ferdig. Lykke til!

  Kenneth: Se svaret jeg ga til Marie. Det samme gjelder for deg!

  Hanne Gusdal: Meldingen du får i iTunes betyr at telefonen du har prøvd å sette SIM-kortet i er låst til en annen operatør. Hør med venninda de om hvilken operatør hun har brukt med telefonen (antageligvis Telenor eller Netcom), og ring så til operatøren for å få låst den opp. Bør gå bra om telefonen er mer enn ett år gammel, eller hvis den ble kjøpt med binding til et abonnement.

  Frøydis: Hvis dere ikke har prøvd det allerede, anbefaler jeg at begge slår telefonene helt av, tar ut og inn SIM-kortene, og prøver på ny. Det dere også kan prøve, er å sette hennes SIM-kort i en annen telefon for å se om meldingene kommer frem da. Hvis dette ikke hjelper, bør dere kontakte operatørene deres og feilmelde saken. Dette kan fort være en teknisk feil hos teleoperatøren, som enkelt fikses av 2. linje-support hos Telenor/Netcom (eller hva dere nå har :) ) Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 16, 2011

 74. Hei Pål.

  Har lest gjennom alle spørsmål/svar å vil begynne med å si at du gjør en super jobb.

  Jeg har et problem selv. Har klart å slette alle kontakter på en Iphone4 uten en ny sikkerthetskopi. Jeg tror det ligger gamle sikkerhetskopier under bibliotek/application support/mobilesyc/backup hvis jeg har fortått rett.

  Spørmålet er hvordan jeg får gjennopretet de gamle sikkerhetskopiene på telefonen?

  MVH
  Fredrik

  Av Fredrik i okt 17, 2011

 75. Hei Fredrik, og takk for det! :)

  Det du kan gjøre – hvis du har funnet de gamle gjenopprettingsfilene på maskinen din – er å holde inne “Shift”-tasten (Windows, tilsvarende på Mac) mens du trykker “Gjenopprett” i iTunes. Da får du manuelt velge filen du vil gjenopprette telefonen. Hvis ikke dette hjelper, så gi lyd!

  Ha en strålende dag,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 17, 2011

 76. hei, jeg kjøpte en iphone på finn.no Og jeg har aett netcom simkort som er ganske nytrt, bare brukt i en gammel sony ericson i en uke ( ?). og når jeg kobler iphonen til dataen og gå innpå itunes står det att sim kortet ikke blir supportet ! og att det ikke er no service i venste hjørne. Har ringt netcom, men de sier jeg må gjennopprette abonomanget eller iphoen. Men hvordan gjør jeg det når det står jeg ikke kommer innpåp iphonen på itunes eller lengre en nødnummer på selve ihonen ? årh. vurderer og sende den tilbake, men vil gjerne att det skal fungere !! tips :

  Av Renate B i okt 17, 2011

 77. Hei Renate, dette skal du nok klare å få til! :)

  Dette har ingenting med at selve SIM-kortet er for gammelt eller lignende. Denne meldingen betyr at telefonen din er låst til en annen operatør enn Netcom — så telefonen må låses opp før den vil fungere med ditt SIM-kort.

  Du må kontakte personen du kjøpte iPhone’n av og be han låse den opp hos sin operatør. Eventuelt må du spør han hvilken operatør han kjøpte telefonen med, og så ringe den operatøren (f.eks. Telenor, Tele2 osv.) og si at du må låse opp telefonen. Mest sannsynlig er den kjøpt med Telenor — og de vil mest sannsynlig låse den opp hvis du ringer Kundeservice. Men dobbelsjekk først med selgeren! :)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 17, 2011

 78. hei :)
  jeg har fått tilbake telefonen min for 2. gang på service. Fikk beskjed om å restarte telefonen og koble den til itunes. Har bare ett problem med det, og det er at hver gang jeg begynner å gjenoprette blir den nesten ferdig så går telefonen av og på helt av seg selv og avbryter hele gjennoprettingen. da kommer det opp en melding” ukjent feil 29″. hva skal jeg gjøre, manne på verksdedet sa telefonen hadde loop, har ikke peiling på hva det betyr. den slår seg av og på, og det går ikke ann å lade normalt da kommer det opp at den må kobles til itunes.

  Blir super glad viss noen kan hjelpe meg med dette :) )

  Av stine i okt 17, 2011

 79. Hei Stine,

  Det at telefonen er i loop, betyr nettopp dette – at den slår seg av og på, om igjen og om igjen. Men at telefonen er i loop er ikke en feilmelding, det er bare et symptom på at noe er galt.

  Har du prøvd å koble til iPhone til en annen PC og så prøve der? Det vil jeg absolutt anbefale! Du kan også lese mer om “Ukjent feil 29″ på Apples egne sider, men det står ikke så mye nyttig der dessverre: http://support.apple.com/kb/TS3694?viewlocale=no_NO#error29

  Gi lyd om det ikke fungerer på annen maskin!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 18, 2011

 80. TUSEN MILLIONER TAKK! trodde et sekund at jeg måtte levere den inn på service men takk guuud for deres hjelp!! GOD BLESS

  Av Liselle i okt 18, 2011

 81. Nada problema, Liselle ;) Godt du fant svar her inne!

  Av Redaktør i okt 18, 2011

 82. Hei. Jeg har fått meg iPhone 4 nå. Jeg har klart å få passord på sånn at ikke hvem som helst kan bruke mobilen min. Men hvem som helst kan lese meldingene jeg mottar. Hvordan endrer jeg det sånn at kun hvem som sender meg meld står på skjermen ?? Prøvd innstillinger-generelt-meldinger men ingen knapp videre for det jeg ønsker….. Noen soM kan hjelpe meg????

  Av Madelen i okt 19, 2011

 83. Hei Madelen,

  Hvis du har den nyeste programvaren (iOS 5) på din telefon, gjør du følgende:

  Gå til Innstillinger -> Varsling -> Meldinger -> Huk bort “Vis forhåndsvisning”. Her kan du også styre om meldingene skal komme som banner (øverst på skjermen) eller varsler (midt på skjermen).

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 19, 2011

 84. Hjertelig!! :)

  Av Madelen i okt 19, 2011

 85. Hei. Jeg fikk en ny jobbtlf (iphone 4) for noen måneder siden der jeg har lagret mange nye nr osv, lagt inn nettverk. Tidligere i dag skulle jeg koble den til itunes da jeg fikk spørsmål om den ville sikkerhetskopiere seg med itunes også valgte jeg bruker. Da viser det seg at Iphonen har gjennopprettet den gamle iphone min (iphone 3G) på den nye. Så nå har jeg mistet alt av kontakter o. l forslag på hvordan jeg kan få tilbake det jeg hadde på iphone 4, gjør om det på en måte?
  Tusen takk for hjelpen!

  Av Karina i okt 20, 2011

 86. Heisann :)
  Nå har jeg hatt min Iphone 4 i rundt 1 mnd? Og av og til kommer ikke navnet opp på de som ringer/sender mld. Selv om jeg har lagra nr til dem. Har i tillegg lagret mange av nr flere ganger på samme person.
  Er veldig plagsomt at du alltid må spørre om hvem som ringer selv om det er en du har nr til.

  Er også sånn at noen av nr har fått en bindestrek i mellom noen av tallene?
  (Dette får jeg ikke til å fjerne)
  Disse nr funker ikke å ringe i det hele tatt. Da kommer det bare at nr ikke er riktig.

  Har endelig fått meg Iphone og er egentlig overlykkelig for det, men irriterende at ikke navn kommer opp!
  Noen ide på hvordan jeg fikser dette?

  Mvh
  Iselin

  Av Iselin i okt 21, 2011

 87. Glemte å si at jeg først tenkte det hadde noe med oppdatering å gjøre, men har oppdatert til den nyeste programvaren iOS 5?
  Vet ikke om det har noe å si, men ja..
  Det gjorde ikke noe forskjell dessverre.

  Mvh
  Iselin

  Av Iselin i okt 21, 2011

 88. Hei, etter at jeg oppdaterte til iOS 5 så sletter de fleste innstillingene seg… Sånn som mobildata, MMS og Mail… Har fått på plass de to første, men Mail sliter jeg med. Har hotmail konto og når jeg legger inn denne godtar ikke telefonen min passordet, veldig sikker på at det er rett passord. Hva skal jeg gjøre? Er det noe sted jeg kan finne fremgangsmåten på dette?

  Av Elisabeth i okt 22, 2011

 89. Hei, oppdaterte iphone 4 sikkerhetkopierte fust men alt forsvant og får det ikke innpå telefonen ijenn

  Av Liv i okt 22, 2011

 90. Hei, og takk for henvendelser!

  Karina: Prøv å gjenopprette telefonen på ny, og når den så spør om du vil konfigurere som ny eller gjenopprette fra sikkerhetskopi, ser du om du finner den nyeste sikkerhetskopien på lista (dato for sikkerhetskopien du har markert kommer når du “velger den”). Etter at dette er gjort, gå til innstillinger->e-post, kontakter, kalender->finn kontoen for jobbmail (hvis du har satt opp telefonen for det) og skriv inn passordet for jobbmailen din på ny igjen. Da skal du i utgangspunktet få inn alle kontaktene som var lagret lokalt på telefonen din (via sikkerhetskopien) og alle kontaktene som var lagret på din arbeidsgivers mailserver. Lykke til!

  Iselin: Det er ikke optimalt å ha samme nummer lagret flere plasser, så det ville jeg prøvd å fjernet. MEN: iPhone takler dette vanligvis med å fortelle deg hvilke kontakter dette nummeret er lagret på, i alle fall når det ringer. Når det gjelder strekene du får mellom sifrene, høres det ut som om iPhonen din er satt til feil formatering under innstillinger -> Generelt -> Internasjonalt. Gå dit å se at det står riktig her. Det vanlige i Norge er at valgene viser (i kronologisk rekkefølge i den menyen) “Norsk (Bokmål)”, “Norsk”, “Norsk”, “Norge” og “Gregoriansk”. Lykke til!

  Elisabeth: Prøv å slett kontoen helt (ikke bare legg inn passordet på ny). Dette gjøres under Innstillinger -> E-post, kontakter, kalendere -> Velg Hotmail-konto -> Slett konto. Gå så til Mail-ikonet på Hjem-skjermen, legg inn innstillingene på ny. Det skal være enkelt å sette opp Hotmail-kontoer på iPhone – du burde ikke trenge fremgangsmåte med mindre det er noe galt med kontoen din. Og sist men ikke minst: dobbelsjekk at du skriver passord riktig (sjekk f.eks. om det fungerer på datamaskinen din).

  Liv: Gjenopprett telefonen fra iTunes og se om du har en gammel sikkerhetskopi du kan legge inn (du får opp valg når gjenopprettingen er fullført; “Vil du konfigurere som ny eller gjenopprette fra sikkerhetskopi”. Velg det siste og se om du finner en sikkerhetskopi, gjerne den 2. nyeste). Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 23, 2011

 91. Hei.

  Jeg koblet til min iPhone 3GS til iTunes for første gang på en stund, og håpet å kunne synke før jeg oppdaterer programvaren. Men: iTunes tror at telefonen er ny, og vil enten klargjøre som ny eller gjenopprette fra en gammel backup. Ikke bra noen av delene. Telefonen fungerer helt fint i seg selv. Hva kan gjøres?

  Takk på forhånd for svar! Mvh Lars

  Av Lars M. i okt 23, 2011

 92. Hei,

  Grunnen til at du får denne beskjeden, er mest sannsynlig at du ikke har gjennomgått hele “aktiveringsprosessen” i iTunes første gang den ble koblet til. Hvis dette er tilfelle, er det helt ufarlig å velge “Konfigurer som ny enhet” – da sjekker iTunes at telefonen er satt opp med riktig operatørinnstillinger o.l., og ellers skjer det ingenting. Jeg vil anbefale dette valget, men la det være sagt: det er veldig vanskelig å garantere at det ikke skjer noe galt.

  Når den advarselen er gitt, vil jeg likevel si at jeg er 99% sikker på at det går helt fint å velge “konfigurer som ny”-alternativet.

  Håper det ordner seg, og lykke til!

  -Pål

  Av Redaktør i okt 23, 2011

 93. Tusen takk, det virket!

  Lars

  Av Lars M. i okt 23, 2011

 94. Hei (tips til Iselin)
  Etter oppdatering fikk alle numrene til kontaktene mine en bindestrek etter det 3. tallet. Dette hadde ingenting med innstillinger å gjøre, men jeg måtte gå inn og skrive inn +47 foran numrene, da ble jeg kvitt bindestreken.

  Av Elin i okt 24, 2011

 95. Heisann.

  Jeg har en Iphone 4 som er snart 1 år gammel. Plutselig ble hele skjermen svart. Prøvde å restarte tlf ved å holde knappene inne 10 sek, ingenting skjedde. Så 60 sek uten hell. Etter mange timer setter jeg den på lading og plutselig er skjermen på igjen, akkurat som ingenting har skjedd. Så etter noen timer blir den svart og får den ikke på. Så etter 1 dag setter jeg inn laderen og skjermen kommer plutselig på. Er over 90% batteritid. Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette selv?

  Mvh
  Mona

  Av Mona i okt 26, 2011

 96. hei, når jeg motar sms eller samtaler på min iphone 4 får jeg ikke altid opp nr fra motaker. det gjelder speiielt sms da jeg sender fra valg i telefonlisten min, når jeg får svar får jeg opp en ny rubrikk med bare nr i stede for navne som er lagret? noen forslag om hvdordan man får løst det problemet. telefon er kjøpt utn abonemang. men bruker nå tele2..om det har noen betydnin ?

  Av Aspire i okt 26, 2011

 97. hei, når jeg motar sms eller samtaler på min iphone 4 får jeg ikke altid opp navnet* fra motaker. det gjelder speielt sms da jeg sender fra valg i telefonlisten min, når jeg får svar får jeg opp en ny rubrikk med bare nr i stede for navne som er lagret? noen forslag om hvdordan man får løst det problemet. telefon er kjøpt utn abonemang. men bruker nå tele2..om det har noen betydnin ?

  Av Aspire i okt 26, 2011

 98. Hei! Jeg har iPhone 4 med Telenor abonnement. Bindingstiden min er over hos Telenor, men jeg vil skifte til Talkmore. Virker alle abonnement på iPhone?

  Av Linda i okt 26, 2011

 99. Hei, har et problem med sms-visning på iPhone 3GS med Tele2. Sendte meldinger vises i en samtale og mottatte meldinger i en annen. Dette fra samme kontakt. Noen tips?

  Av Frode Pedersen i okt 27, 2011

 100. Også problemer med bindestrek i numrene – men det er ikke noe galt på instillinger-> generelt-> Internasjonalt eller noe annet som jeg har funnet ut av.

  Her er et annet eksempel som gjør at dette er kjipt: Skal sende en sms til et 4-sifret nummer, skriver inn nummeret, eks. 1985, og når jeg klikker på “tastefeltet i sms-en”, blir automatisk 1985 til 19-85. Og det fungerer ikke..

  Har søkt litt på nettet uten hell.. om noen vet hva som er problemet, setter jeg STOR pris på hjelp her :)

  Av Bjarne i okt 27, 2011

 101. Som Iselin og Bjarne sliter jeg med bindestrekproblemet på konas Iphone 4. Jeg tror det har noe med Tele2 sitt simkort som er svensk å gjøre. Har selv Netcom og får ikke bindestrek.
  Det er samme sak som skaper problemer med at lagrede nummer ikke vises. Alle kontakter må legges inn med og uten +47 for å se de som ringer inn og sender SMS (se Tele2 for info)

  Av Jan Ludvik i okt 28, 2011

 102. Bjarne og Jan Ludvik, det er veldig simpelt å fixe.

  Sleit med det samme etter å ha kjøpt meg iphone 4S i dag – tok meg 3 min på google så fant jeg svar.

  Gå på Appstore – søk på Tele2 , der ligger ett app du installerer og kjører etter på, det går automatisk inn å fixer bindestrekk problemet!
  ENJOY!
  :)

  gO HELG

  Av rolf helgesen i okt 28, 2011

 103. Hei! iphonen slo seg automatisk av uten at batteriet var tommt og nå vil den ikke på igjen.. reagerer IKKE ved tilkobling av lader eller usb.. hva kan jeg gjøre?

  Av Kasia i okt 29, 2011

 104. Mona: Jeg har ikke noe bedre tips enn å prøve en gjenoppretting uten sikkerhetskopi — dette vil løse problemet dersom det er en feil i programvaren, men hvis det er en fysisk feil på telefonen din vil det ikke hjelpe. Bakdelen er selvfølgelig at du mister all informasjonen på telefonen din, så husk å synkronisere kontaktene med Outlook e.l. (Telenor har en tjeneste for lagring av kontakter, søk etter “Mine kontakter” på App Store). Lykke til!

  Dere som sliter med bindestrek i nummer og at meldinger kommer fra nummer og ikke lagret kontakt: Se svar fra Jan Ludvik og Rolf Helgesen. Jan og Rolk: Tusen takk! :)

  Kasia: Se innlegget som du har kommentert på her, og prøv å gå gjennom trinnene. Bør fungere!

  Linda: Ring Telenor eller kontakt en forhandler å si at du ønsker å låse opp telefonen slik at du kan bruke en annen operatør (Talkmore). Telenor låser opp telefonen for deg, og neste gang du kobler den til iTunes vil den automatisk åpne seg slik at du kan sette i et Talkmore-SIM-kort. Husk å si til Talkmore at du trenger Mikro SIM-kort :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 30, 2011

 105. Hei!
  Har nettopp kjøpt meg 4S, og plages med at folk ikke hører meg når jeg ringer eller tar imot samtaler. Er bare av og til, var nede på butikken for å få nytt simkort da de mente at mitt kunne være for gammelt. Det funket en dag så kom det tilbake igjen hvis jeg slår på høytaller så hører de meg. hva kan dette være?
  Dette har vært siden tlf ble kjøpt.

  Av Tage i nov 1, 2011

 106. Takk for svar:) Jeg prøvde å gjenopprette uten sikkerhetskopi. Når tlf er i lading vil den ikke lades opp til 100%. Når den når 96% slår den seg av og på hele tiden. Må nok kansje levere den inn. (når den slår seg av og på, står klokken på 01.01 i noen sekunder før den virkelige tiden kommer opp) Rart:)

  Mona

  Av Mona i nov 2, 2011

 107. Tage: Dette er ikke en kjent feil på iPhone (men mulig det kan bli det på iPhone 4S, det vet vi jo ikke enda). Jeg vil anbefale å prøve å slå av 3G hvis det står aktivert, men hvis feilen vedvarer er jeg nok redd at telefonen på til verksted. Lykke til!

  Mona: Det høres ut som om telefonen din må til verksted en tur, ja. Det er ikke normal oppførsel fra en iPhone :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 4, 2011

 108. Hei!

  Jeg har en iPhone4 hvor jeg ikke får dekning. Får ikke ringt ut eller sendt sms, er antennen ødelagt? Jeg får gått på nett.

  Av therese johnsen i nov 4, 2011

 109. Hei!
  Jeg tenkte jeg skulle koble min iphone til datamaskinen og prøve å få overført bilder og videoer til datan. Men med det samme jeg koblet den til kom det opp “gjenoppretter iphone” og “dette tar bare noen sekunder”.. så jeg lot dette gå sin gang og når det var ferdig skulle jeg finne bildene, men de er borte, alt ihop! Jeg trykte ikke på noe det gjorde seg selv..
  Tror heller ikke det ble tatt noen sikkerhetskopi, jeg finner hvertfall ikke noe..
  Dette må jeg si er forferdelig surt hvis jeg ikke får bildene tilbake, er det noe jeg kan gjøre, eller er det bare å bite det i seg at de er borte..? :(

  Av Anders i nov 6, 2011

 110. Har en iPhone 3 som gikk tom for batteri i går. Når jeg startet å lade den idag begynte den å skru seg av og på hele tiden. Det har den fortsatt med gjennom dagen, restarter seg med ca 5 min mellomrom. Tips?

  Av Jørgen i nov 6, 2011

 111. Hei batterutideb på mobilen min er helt utrolig dårlig !! Og 3G kobler seg noen ganger bare av, også må jeg inn på nettverk for å slå den av og så på igjen, da virker den… Kan ikke være riktig det? Også er signalene veldig vArierende, men den er oftere på 1 og 2 prikker enn At jeg har full dekning på 5 prikker.. Det kAn vel heller ikke være helt riktig? Er det noe kjent problem?

  Av Madelen i nov 8, 2011

 112. Therese Johnsen: Det høres ut som om antennen er defekt, eller at SIM-kortet ikke fungerer med akkurat den telefonen. Jeg ville prøvd å et nytt SIM-kort (eller en kamerats SIM-kort bare for å se om han får dekning), og eventuelt sendt den til verksted om det ikke hjelper. Lykke til!

  Anders: Du kan se om det ligger noen eldre sikkerhetskopier lagret på maskinen din. Da må du prøve deg på en ny gjenoppretting, og når den er ferdig får du valg om å gjenopprette fra sikkerhetskopi. Da kan du se om det ligger eldre kopier på listen. Husk at en gjennoppretting sletter alt som du eventuelt har lagt inn på telefon etter det du beskriver.

  Jørgen: Jeg har egentlig ikke noen tips utover det som er beskrevet i dette innlegget. Jeg ville nok prøvd en gjenoppretting uten sikkerhetskopi, for å se om det er en bug i systemet som gjør at den holder på som den gjør. Men husk at dette sletter all informasjon på din telefon, så husk å ta backup av kontakter o.l. inn i f.eks. Microsoft Outlook.

  Madelen: Hvilken telefon er det du har? Hvis det er iPhone 4S, er det en kjent feil at den har svært dårlig batteritid på grunn en stedstjeneste som ligger og kjører konstant. For å løse batteriproblemet på iPhone 4S, gå til Innstillinger -> Stedstjenester -> Systemtjenester -> Slå av “Angir tidssone”.

  Det er ikke mulig å aktivere/deaktivere 3G på iPhone 4S (og andre telefoner med iOS5 installert), så at den skifter mellom GSM og 3G kan du dessverre ikke styre lenger. Ja, jeg er enig i at det var et dumt valg av Apple å fjerne denne muligheten ;)

  Lykke til, alle sammen.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 9, 2011

 113. Jeg har iPhone 4 bare.. Og i dag forsvant både nettet og signalet på en gang, så måtte slå den av og på før jeg fikk brukt nettet eller ringt. Det virker som at nettet og signalene (for å ringe og sende meld) ikke virker sammen, at; funker nettet er signalet på prikk en eller 2. Kjempe slitsomt, for får noen ringt meg om den bare står på en prikk? Mobilen er kun 3 uker gammel, kjøpte den over apple sine sider.

  Av Madelen i nov 9, 2011

 114. Iphone 4s

  Får ikke opp bildene, kamera tar bilder, men når jeg skal se på bilder er det bare en svart skjerm. Det står i innstillinger at de er lagret, men jeg kan ikke se den… Noen som vet hva dette er?

  mette

  Av Mette i nov 11, 2011

 115. Har akkurat fått meg nye iphone 4S…og har virket i grei i noen dager. I dag plutselig kommer jeg ikke inn på ikonene på menyen. Er egentlig bare de ikonene som er fra app store.
  Trykker på feks spotify, så kommer jeg ikke inn, det gjelder alle de andre også som spill blant annet…! Er det noen som vet noe om det ?

  Kjetil

  Av Kjetil i nov 11, 2011

 116. Madelen: Det høres nok ut som om det er noe galt med telefonen din Madelen, selv om jeg ikke helt forstår problemet. Er det slik at mobilnettet er helt fint når du ikke er koblet til WiFi (trådløst nett), men at det forsvinner når du kobler til WiFi? Det er i så tilfelle første gang jeg hører om den feilen!

  Mette: Prøv følgende – Gå til Hjem-skjerm -> Dobbelklikk på Hjem-tast (tast under skjermen) -> En rekke med ikoner dukker opp nederst på skjermen; scroll bortover (mot høyre) til du finner “Bilder”-ikonet, trykk så lenge på dette -> Trykk på den røde “-” som dukker opp i hjørnet -> Trykk på HJem-tast for å lukke linjen med ikoner -> Start Bilde-appen igjen.

  Kjetil: Denne feilen har jeg ikke vært borte i før (ikke at det gjelder flere apper på en gang). Prøv å samme fremgansgsmåte som jeg ga til Mette over, men lukk alle applikasjoner (i alle fall de som ikke fungerer). Prøv også å holde inne av/på-tast og hjem-tast i 10 sekunder slik at telefonen restarter. Eventuelt prøv å slette appene og legg dem inn på ny. Dette gjøres ved å trykke lenge på en av appene, og så trykke på “x” som dukker opp.

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 14, 2011

 117. Hei!

  Fikk ny IPhone 4s i går, men den vil ikke sende meldinger!
  Det kommer bare om feil ved sending av mld.
  Funker fint å motta mld!

  Mvh Espen

  Av Espen i nov 16, 2011

 118. Hallo vår i phone får jeg ikke slått av eller på den er altid på ;-) Av eller på knapen fungerer ikke. Det er ikke skade på den så det er trolig en program feil? er det noen så kan hjelpe? Vi har ladet den helt ut til den slår seg av. Vi setter den på lading så kommer den på selv slår inn koden så virker den. Men vi kan ikke slå den av eller på selv Hum merkeligt.

  Av Mangor Aanensen i nov 17, 2011

 119. Espen: Først av alt: prøv å slå telefonen av og på. Hvis dette ikke hjelper, les videre :)

  Får du ikke sendt til noen, eller bare de som har iPhone (med iOS5 installert)? Problemet kan være relatert til iMessage, Apples meldingstjeneste – som automatisk tar over for SMS hvis du sender til noen som har iPhone med nyeste programvare. Du kan deaktivere iMessage og aktivere det på nytt for å se om dette løser problemet – det gjør du på Innstillinger – Meldinger – Slå av og på “iMessage”.

  Pass også på at valget under “Send som SMS” er aktivert.

  Hvis dette ikke fungerer, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med operatøren din for å høre om de har en feil i sin ende.

  Mangor: Dvale- og av/på-tasten kan gå i stykker, men det er sjeldent det skjer av seg selv. Jeg tror ikke det er en programvarefeil, jeg vil anta at den er fysisk defekt. I alle tilfeller må telefonen repareres, fortvinnsvis på et Apple-verksted. De vil vurdere om dette er en garantisak eller om den skyles en fukt- eller støt/klemskade. Hvis du aldri har mistet telefonen i bakken eller at hatt den i et fuktig miljø, er det nok en garantisak.

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 20, 2011

 120. Hei har en iPhone 4s nettopp oppgradert til 5.0.1 etter oppgraderingen står det fortsatt ett 1 tall med rødt rundt til høyre på innstillinger det skal jo komme bort etter oppgradering får det ikke bort .

  Av Ove i nov 20, 2011

 121. Hei Ove,

  Prøv følgende: Dobbelklikk på Hjem-tast. Finn “Innstillinger” på linjen som dukker opp. Trykk lenge på “Innstillinger”-ikonet på denne linjen. Trykk på rød “-” som dukker opp. Gå så inn på innstillinger igjen og se om det forsvinner. Du kan alternativt prøve å holde inne Av/På-tast og Hjem-tast i 10 sekunder for å ta en restart av telefonen.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 20, 2011

 122. Iphonen min vibrerer hele tiden og den er helt svart, og jeg har prøvd alt men funker ikke.. den har ligget å vibrert hele natten, men er fortsatt ikke tom for strøm..

  kan du/dere plis hjelpe meg med dette? er avhengi av mobilen min..

  :)

  Av thea i nov 26, 2011

 123. Før hadde jeg Iphone 3GS, så har jeg nettopp kjøpt Iphone 4Sm og tenkte det hadde vært greit å få over alle kontaktene mine, men da står det at det: ”Iphonen er deaktivert prøv igjen om22 038 172 minutter”.
  (dette er på 3GS altså)
  Noen som vet hvordan jeg kan åpne den før det ??
  2 MILLIONER minutter er leenge å vente :/

  Av Guro i nov 26, 2011

 124. Før hadde jeg Iphone 3GS, så har jeg nettopp kjøpt Iphone 4S og tenkte det hadde vært greit å få over alle kontaktene mine, men da står det at det: ”Iphonen er deaktivert prøv igjen om22 038 172 minutter”.
  (dette er på 3GS altså)
  Noen som vet hvordan jeg kan åpne den før det ??
  2 MILLIONER minutter er leenge å vente :/

  Av Guro i nov 26, 2011

 125. Thea: Hei. Vil anbefale deg å ikke lade telefonen, og la den tømme seg av seg selv. Slå den så på igjen ved å holde inne Av/På-tast og Hjem-tast i ca. 10 sekunder. Det burde fungere (det har i alle fall fungert på et lignende tilfelle jeg har vært borte i).

  Lykke til :)

  Guro: Hei. Hva har skjedd — har du tastet feil opplåsningskode? Jeg vet ikke om noen vei rundt dette, men jeg har aldri hørt om så lang ventetid heller — det var jo litt i drøyeste laget. Har situasjonen endret seg noe siden du skrev denne kommentarer, eller står det fortsatt noe lignende?

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i nov 27, 2011

 126. Hei. Frua har nå fått seg iphone4. -hun hadde iphone 3 før. problemet etter at jeg gjenopretter tlf fra den forrige er at den nye verken sender eller mottar sms eller mms. Noen forslag på hva jeg bør gjøre?

  Av Thomas i nov 30, 2011

 127. Hei jeg har ikke dekning på iphonen min. Den har blitt skiftet skjerm på men ellers helt fin. Det er en iphone 3g, noen som har noe svar på dette?
  Mvh Remi Anabtawi

  Av Remi i nov 30, 2011

 128. Hei Thomas,

  Jeg tipper at dette gjelder sending av SMS og MMS til f.eks. deg, som sikkert også har iPhone. Stemmer det? Grunnen til at jeg tipper det, er at dette høres ut som en feil med Apples meldingstjeneste, iMessage. Gå til Innstillinger -> Meldinger -> Deaktiver iMessage, så aktiver det igjen og prøv på nytt. Tipper det hjelper, hvis ikke – gi lyd! :)

  Remi: Hei. Følg punkt 5. i artikkelen over disse kommentarene. Hvis ingenting hjelper, må du nok ta kontakt med enten forhandler eller operatøren din.

  Lykke til, begge to!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 30, 2011

 129. Nei dessverre. Har ikke noe med iMessage å gjøre. Den oppfører seg sånn uansett. utenom hvis jeg stiller den tilbake til fabrikkinstillingene. Da sender den, men da er jo alle kontakter og div vekk. Er det noe bug som følger gjenoopretting fra den forrige tlf? ER ios5 på denne nye men det var ikke siste versjon av ios på den gamle tlf. Noe med det?

  Av THomas i des 1, 2011

 130. Hallo

  Jeg har en ny iphone 4s. Bruker Ventelo. Har to problemer:

  1: Samtaler blir brutt og det kommer opp at telefonen søker etter nett. Så står den kanskje litt på Telenor, så kommer den tilbake til Ventelo. Kan skje både hjemme og når jeg kjører.

  2: Ca hver 5. melding blir ikke sendt!!!! Dette fungerer mye dårligere enn min 6 år gamle telefon…

  Av lav i des 2, 2011

 131. Hei Thomas,

  Rart. Det er ganske vanlig at feil/bugs blir dratt med fra en iPhone til en annen når du gjenoppretter fra sikkerhetskopi. Det er ikke like normalt at nye feil oppstår (som ikke var på den gamle iPhone). En løsning er å aktivere iCloud på den gamle enheten, få iCloud til å synkronisere kontakter, kalender +++, så gjenopprett den nye telefonen som ny telefon (ikke gjenopprett fra sikkerhetskopi), og sett opp iCloud til å synke inn igjen informasjonen. Er stygt redd for at meldinger forsvinner, men kontakter får du i alle fall med deg videre. Har dessverre ingen bedre tips til deg!

  lav: Det kan være at GSM- eller 3G-antennen er defekt på din telefon. Da vil du få problemer med samtaler når telefonen faller ut fra den ene dekningen og må over på den andre — det samme gjelder for meldinger. Men: det kan også være et problem med operatøren. Jeg kjenner blant annet til at Network Norway (i alle fall tidligere) hadde store problemer med overgangen fra GSM-nettverk til 3G-nettverk, og motsatt.

  Det blir ikke bedre av at Apple har fjernet muligheten for å aktivere/deaktivere 3G i menyene.

  Et tips kan være å prøve et annet SIM-kort i telefonen. Hvis feilen fortsetter med f.eks. et Telenor-kort i telefonen, er det problemer med antennene, og telefonen må til verksted for å bli byttet.

  I alle tilfeller: lykke til!

  Av Redaktør i des 4, 2011

 132. Hei!
  Håper dere kan hjelpe meg med følgende:

  Ny iPhone 4S kjøpt. Jeg opplever at nettverket, både mobilnettet og 3G-nettverket slår seg av og på. Det er i grunn for det meste av….

  I tillegg har tlf ekstremt lav batteritid. Ved full opplading er det 1/3 igjen etter 4-6 timer, uten å ringe, høre på musikk eller video eller å være på wi-fi. I grunn ikke så rart, siden jeg for det meste ikke er tilkoblet noe som helst. :P

  Jeg ringte min mobilleverandør, der nevnte de at dette var et gryende velkjent problem på enkelte 4S-modeller.

  Kan dere bekrefte/avkrefte dette og evt si noen ord om det hvis dere vet noe?

  På forhånd; tusen hjertelig takk for svar!

  Av Martin i des 5, 2011

 133. hei.jeg får ikke opptarert min nokia n9 andre får gjort det har det med telenor og gjøre har telenor sperret opptareingene på nokia n9 må jeg sende den inn at versted får opptarert nokia n9 og jeg kjøpte den der dem selger telenor mobiler og denne er åpen for alt og jeg håper at telenor åpner opptareingen så jeg får opptareingen til min nokia n9 ….

  Av bjørn i des 6, 2011

 134. hei,kjøp deg noe annet en iphone 4s jeg har iphone 4s den bare låser seg og henger seg og facebook henger seg og og så dårlig battri det er på iphone 4s holder bare en dag jeg anbefaler deg htc titan med windows mango .eller nokia n9 eller samsung galaxy .martin

  Av bjørn i des 6, 2011

 135. Rart. Det er ganske vanlig at feil/bugs blir dratt med fra en iPhone til en annen når du gjenoppretter fra sikkerhetskopi. Det er ikke like normalt at nye feil oppstår (som ikke var på den gamle iPhone). En løsning er å aktivere iCloud på den gamle enheten, få iCloud til å synkronisere kontakter, kalender +++, så gjenopprett den nye telefonen som ny telefon (ikke gjenopprett fra sikkerhetskopi), og sett opp iCloud til å synke inn igjen informasjonen. Er stygt redd for at meldinger forsvinner, men kontakter får du i alle fall med deg videre. Har dessverre ingen bedre tips til deg!

  Hei igjen.. Det funka. nå sender den mld og alt later til å være normalt. Takk for hjelpen:-)

  Av Thomas i des 6, 2011

 136. Martin: Hei. Jeg tror (dessverre) ikke at signalproblemene dine har noe med batteritiden å gjøre. Mens signalfeilene vanligvis skyldes feil på antennen(e), og at den altså må sendes inn, har batterifeilene stort sett vært programvarefeil/bugs.

  Jeg vet ikke hva jeg skal anbefale lenger. Jeg prater daglig med folk som har problemer med batteritiden på iPhone 4S — ikke nødvendigvis så heftig som du beskriver (selv om mange andre også har det slik), men i alle fall langt dårligere batteritid enn på f.eks. iPhone 4.

  For iPhone 4, før iOS 5-oppdateringen, var løsningen nesten alltid å gjenopprette telefonen uten sikkerhetskopi. Jeg har prøvd dette på et utall iPhone 4S, men det virker ikke som om denne metoden er like effektiv etter oppdatering til iOS 5.

  Personlig håper jeg at Apple kommer med en snarlig oppdatering til problemet, for det virker som om nesten absolutt alle iPhone 4S-eiere (og for så vidt også iPhone 4-eiere som har oppdatert til iOS 5) opplever svak eller elendig batteritid. Foreløpig, kan jeg bare anbefale to ting: 1) vente på oppdatering fra Apple, 2) gjenopprette telefonen uten sikkerhetskopi og se om det bedrer problemene.

  Når det gjelder antenne- og signalproblemene, er jeg redd telefonen på byttes hos et Apple-verksted. Heldigvis går dette vanligvis ganske fort.

  Uansett, lykke til!

  Bjørn: Jeg har svart deg på den andre henvendelsen din (via kontakt-feltet). Det er ikke nødvendig å stille spørsmålene begge stedene (og sånn til en annen gang: jeg foretrekker at du skriver de her, slik du har gjort, som en vanlig kommentar. :)

  Thomas: Så bra, godt å høre!

  Alle sammen: god kveld :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 7, 2011

 137. Hei! Takk for en glimrende blogg, mye interessant lesning :-) Her er mitt problem: For ca 2 uker siden hentet jeg en splitter ny iPhone 4S hos Nordialog. Dette er en jobbtelefon, som jeg er avhengig av. Etter bare noen dagers bruk har jeg opplevd følgende:

  -Slår seg automatisk på høyttaler, uansett om handsfree er tilkoblet eller ikke. Kutter da min mikrofon. Jeg hører personen i andre enden, de hører ikke meg.

  -Spraker som en snøstorm helt plutselig. Dette hører ikke samtalepartner, kun jeg. Uavhengig om handsfree er tilkoblet eller ikke.

  -Dårlig lyd i handsfree, hører meg selv

  -Jeg slår et nummer, displayet viser ringer opp, samtalepartner tar tlf, telleverket går, men jeg hører ingenting.

  -Har gjenopprettet tlf en gang, dette hjalp midlertidig

  -Har gjenopprettet som ny enhet og kun lagt tilbake kontakter og kalender.

  -Tlf har IKKE vært i bakken

  -Må restarte tlf mellom hver samtale

  Er i svangerskapspermisjon for tiden, så det er ikke så lett å bare ta heisen ned til Nordialog, men jeg håper i det lengste at jeg skal slippe å få en føljetong med verkstedet… I mellomtiden vurderer jeg å gå tilbake til min gamle 3GS, kan jeg bare installere sikkerhetskopien fra min nye 4S? Er forøvrig veldig fornøyd med 4S til alle gjøremål, bortsett fra at den ikke fungerer som telefon…..
  Takker på forhånd for hjelpen! :-)

  Av Diezeldyret i des 7, 2011

 138. Hei.
  Hadde satt stor pris på hjelp med dette!
  Jeg kjøpte ny iPhone 4 for ca 4-5 mnd siden. I dag kom jeg plutselig ikke på innboksen min. Når jeg trykker inn på meldinger kommer det opp en hvit, blank side uten meldinger – så går den automatisk videre til ny melding. I og med at jeg ikke får åpnet innboksen får jeg heller ikke mottatt meldinger. Hva kan jeg gjøre for å komme til meldingene? Jeg oppdaterete programvaren rett etter dette skjedde, for å se om det hadde noen effekt.

  På forhånd takk!
  Mvh Christina L.F

  Av Christina i des 8, 2011

 139. Hei! I går sluttet min iPhone 4 å motta sms fra to av mine nærmeste. Jeg har skrudd tlf av og på flere ganger uten resultat. Jeg har også synkronisert den uten at d hjalp og jeg har deaktivert iMessage og slått på igjen og passet på at sms er aktivert. Hjelp, hva gjør jeg nå?..

  Av Siv Anniken i des 9, 2011

 140. Hei. Jeg har et problem med min Iphone4. Når jeg eller noen ringer meg hører de ikke min stemme og jeg hører ikke dem. Jeg hører bare deres stemme om jeg har på høytaler. Musikk og alt annet fungerer som det skal. Hva kan dette bety? :S Jeg trenger virkelig råd!!

  Av May-Helen i des 10, 2011

 141. Hei Diezeldyret!

  Siden du har en annen iPhone du kan bruke, vil jeg absolutt anbefale deg å sende inn den nye til serivce — det skal ikke være så mye feil på en ny telefon. Du er for øvrig ikke alene om å oppleve disse problemene, så jeg håper virkelig at Apple kommer med en oppdatering som ordner disse problemene snart.

  Du skal fint kunne legge inn sikkerhetskopien fra 4S til eldre iPhoner. Det eneste som kanskje kreves, er at du oppdaterer den gamle telefonen først, hvis dette ikke er gjort på en stund.

  Christina: Har du prøvd å dobbelklikke på Hjem-tasten, holde inne på meldingsikonet på linjen nederst på skjermen, og så lukke det helt ved å trykke på den røde “-” i hjørnet? Hvis ikke det fungerer, hørtes det egentlig ut som om alle meldingene dine har forsvunnet – det er standard på iPhone at den starter “Ny melding” når du har tom innboks.

  Siv Anniken: Jeg ville prøvd SIM-kortet i en annen telefon for å se om det hjelper. Hvis det gjør det, er det noe galt med din telefon. Hvis du ikke har mulighet, eller det ikke fungerer i en annen telefon, ville jeg feilmeldt dette til din operatør/forhandler.

  May-Helen: Dette er en hardware-feil (defekt samtalehøyttaler). Når du slår telefonen på høyttaler-funksjon, fungerer det fordi det da er en annen høyttaler som spiller. Telefonen må nok dessverre på verksted – husk å ta sikkerhetskopi før du sender den inn, så slipper du å miste informasjonen på den.

  Lykke til :)

  Av Redaktør i des 10, 2011

 142. Hei,jeg har en iphone 3 som er litt slitt, men har fungert fint. Har ikke brukt den på en stund, og skulle bruke den i helgen og nå går det ikke det an å ringe med den.. Jeg hører ingen ting under samtaler, men personen jeg snakker med kan høre meg. Fungerer hvis jeg bruker høytaler men er ikke så keen på at alle skal høre samtalene mine hele tiden.. kan det fikses? mari

  Av Mari i des 10, 2011

 143. oi så du hadde svart på nesten det samme litt tidligere, selv om det var en iphone 4, er eneste løsning verksted?

  Av Mari i des 10, 2011

 144. Okei :( Men vet du om dette er garantisak? Fordi det skjedde jo helt plutselig. Jeg har ikke gjort noe for at det skulle skje. Så domt viss jeg må betale for dette :S Telefonen ble kjøpt i mai i år. Tusen takk for svar! Kjempebra med en sånn side!! Hilsen May-Helen

  Av May-Helen i des 11, 2011

 145. Hei!
  Når jeg ringer/noen ringer meg ,hører de meg ikke!
  NOEN ganger hører de meg og noen ganger hører de meg ikke, og mikrofonen funker. Jeg har en iPhone 4. Hva skal jeg gjøre?
  Mvh siril :)

  Av Siril i des 13, 2011

 146. Hei!

  Vet ikke om dette er problem med operatøren eller telefonen, men spør likevel. Jeg bor i utlandet, og har derfor utenlandsk operatør/telefonselskap. Helt siden jeg byttet har jeg hatt problemer med at jeg ikke ser hvem som ringer meg. Uansett om jeg har nummeret lagret i kontaktlisten eller ikke så står det “Ukjent”. Mitt spørsmål lyder derfor: Hva er grunnen til at dette skjer og hvordan kan jeg fikse det?

  På forhånd takk,
  Ida

  Av Ida i des 13, 2011

 147. Hei,

  Jeg har et problem med en Nokia C7.
  Får opp en feilmelding som er som følger:

  “Ikke tilgang til kontaktene lagret i SIM kort”

  Kan du hjelpe med dette?

  Takk på forhånd.

  Av Henrik i des 15, 2011

 148. Mari: Du kan prøve å ta en gjenoppretting i iTunes uten sikkerhetskopi for å se om det løser problemet, men mest sannsynlig må den sendes til verksted.

  May-Helen: Det er som regel alltid en garantisak med defekt samtalehøyttaler. Unntaket er hvis skaden skyldes fukt/slag-skader — da vil du få tilbudt en bytteenhet til en rabattert pris.

  Siril: Dette er en feil som har dukket opp på flere telefoner etter oppdatering til iOS5 (nyeste programvare for iPhone). Stemmer dette også for deg? Jeg vet ikke om noen “quick-fixer” for dette problemet, så med mindre det løser seg selv, er jeg redd telefonen må til verksted.

  Ida: Dette er ikke en veldig normalt feil på iPhone (langt vanligere på Nokia), og jeg har ikke noen god løsning på det. Har du prøvd å lagre kontaktene med og uten +47 foran nummeret for å se om det gjør noen forskjell? Det er det beste tipset jeg har…

  Henrik: Jeg ville gått til en forhandler og prøvd å lage et nytt SIM-kort på ditt telefonnummeret. Det kan være en feil på SIM-kortet som gjør at det ikke fungerer optimalt med din C7 (dette gjelder også selv om det fungerer fint i en annen telefon).

  Lykke til, alle sammen.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 17, 2011

 149. Jeg fikk en iphone 4s i dag, hadde iphone 4 før det. Når jeg har aktivert den.. står det ingen tjeneste. Hva gjør jeg da? prøve å restarte og nullstille.. men funker ikke..

  Av Camilla A i des 25, 2011

 150. Hei Camilla!

  Dette er det mange som har opplevd når de går fra iPhone 4 til 4S. Det skyldes en feil på noen Mikro SIM-kort, spesielt for Telenor. Hvis du går til en forhandler i romjulen og får et nytt SIM-kort, fungerer det helt sikkert :-)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 25, 2011

 151. må jeg vente helt til tirsdag med å bruke den da?

  Av Camilla A i des 25, 2011

 152. HEI!
  Iphonen min skrur seg av og på hvert 5. min. (3gs)
  har prøvd å lade og å skru den av og på! hva gjør jeg nå?! har nettopp gjenoprettet den til det nye systemet, kan det være det som har gjort det? har funket i flere dager, men nå begynner den å klikke helt.

  Av Silje H i des 25, 2011

 153. Camilla: Du må nok det, hvis du ikke har ett nytt, ekstra SIM-kort tilgjengelig i nærheten :)

  Silje H: Prøv en gjenoppretting i iTunes. Fungerte for en venninne av meg for bare ett par dager siden — hun hadde samme telefon og opplevde samme problemet!

  Lykke til :)

  Av Redaktør i des 26, 2011

 154. Hei!
  Jeg har et lite problem med iPhonen min (4S).
  Hver gang jeg skal ringe til noen må jeg starte anropet 3 ganger før jeg får kontakt (dvs. får summetone).
  De jeg ringer til får 3 anrop på telefonen sin, så jeg syns det er litt merkelig.
  Kan det være noe galt med telefonen eller er det abonnementet?

  Av Mary i des 28, 2011

 155. Hei Mary,

  Vi har hatt flere kunder med dette problemet siden lanseringen av iPhone 4S. Hvilken operatør er det du benytter deg av? Det er litt interessant, spesielt hvis du har noe annet enn Telenor. De kundene jeg har vært borte i, har alle Telenor og iPhone 4S. Hvis problemet er likt for deg, og du ikke har Telenor, vil jeg anta at det er et problem med iPhone 4S. Og i så fall, tipper jeg Apple vil rette dette i kommende oppdatering (den bør komme ganske snart, da det er mange som sliter med dette + batteriproblemer).

  I alle tilfeller vil jeg anbefale deg å først bytte SIM-kort for å teste om det hjelper.

  Hører kanskje fra deg :-)

  MvH Pål

  Av Redaktør i des 28, 2011

 156. Hei igjen!
  Jeg håpet på at det var noe med programvaren. Fikk telefonen for 2 og ei halv uke siden, så jeg hadde ikke lyst til å levere den fra meg med en gang;
  Jeg har Altibox som i november flyttet over til Netcom sitt nettverk.
  Tusen takk for svar!!

  Av Mary i des 28, 2011

 157. Hei. Spm ang en Iphone 4s.
  Problem 1:
  Min vil ikke ringe ut med mindre jeg velger +47 først på nr. HVis ikke står det internasjonal hjelp bare. HAr TDC abo som jeg vet er dansk. Noe der?
  Problem 2:
  Min Iphone vil ikke koble seg til kjente nettverk med riktig wep key.
  Har prøvd flere forskjellige. Får bare feil passord som svar. Går rett inn på usikra nett hvor du slipper å taste kode.
  Har det noe med formatet på WPA WAP WEP koden å gjøre som iphone 4s ikke skiller på? 4ern til frua funker på alle. Har dobbelsjekka di mot hverandre når det gjelder tastaturinstillinger og wifi innst.’
  Problem 3: Mister veldig ofte signal og detter ut under samtaler. Virker som om den mister ikke så ofte signal hvis ikke samtale er i bruk. Kan dette stemme?
  Denne ble lang men det er jo lista med problemer au da;-)
  mvh Thomas

  Av THomas i des 29, 2011

 158. Hei :)

  Jeg har 2 iphone mobiler, men var uheldig og knute min ene nå . Så jeg skulle bytte til den gamle min iphone , men står kun at jeg må sl koden for koble meg til itunes. men når jeg lr på min tlf så kommer det ingenting kun nødanrop og itunes logo. Lurer på hva jeg skal gjøre for å få opp den koden når jeg ikke har noen sted å skrive den.

  Mvh anita

  Av Anita isabell i jan 2, 2012

 159. Hei :)

  Jeg har 2 iphone mobiler, men var uheldig og knute min ene nå . Så jeg skulle bytte til den gamle min iphone , men står kun at jeg må sl koden for koble meg til itunes. men når jeg slår på min gamle tlf så kommer det ingenting kun nødanrop og itunes logo. Lurer på hva jeg skal gjøre for å få opp den koden når jeg ikke har noen sted å skrive den.

  Mvh anita

  Av Anita isabell i jan 2, 2012

 160. Hei,
  Jeg og kona har også problem med å tilkoble wifi.
  Jeg har 4 og hun 4S. MEN, dette gjelder kun for hjemmenettverket. På arbeid og andre plasser som jeg har nøkkelen kobler jeg til som bare det, uten problem.

  Vi har begge iPad / iMac og de kobler uproblematisk til hjemmenettverket.
  Jeg har satt opp en Apple Time Capsule som trådløs ruter. Kan det ha noe med den å gjøre.

  Svigers har 3GS, og han klarer heller ikke koble seg til her?

  Ser du noen sammenheng / løsninger?

  Av Kenneth i jan 2, 2012

 161. Hei!

  Nettopp fått meg ny Iphone 4s, med Tele2 abonnement. Har installert appen som fikser nummer problematikken til Tele 2, men jeg sliter litt med smser på telefonen. Dialogene deler seg alltid opp i to samtaler. En utgående og en inngående samtale. Er det telefonen eller Tele2 sin feil? Gjelder ikke alle kontaktene mine forøvrig, bare noen…

  Av Miglis i jan 3, 2012

 162. hei ! fikk meg nettopp iphone 4s :-)

  jeg kan ikke sende vanlige meldinger eller motta meldinger…
  kan heller ikke ringe eller blir ringt… når jeg prøver å ringe , går det ikke ann å legge på ….

  Av Eirin i jan 3, 2012

 163. Thomas:
  1) Her ville jeg hørt med TDC. Dette er ikke et vanlig problem på noen iPhone-modeller jeg kjenner til, men jeg er først og fremst borte i iPhone sammen med Telenor-SIM.
  2) Dette er heller ikke et velkjent problem (dvs., jeg har hørt om noen som nevner lignende problemer, men det fungerer i de aller fleste tilfeller uten problemer). Jeg ville prøvd å nullstille alle nettverksinnstillinger under Generelt -> Nullstill -> Nullstill alle nettverksinnstillinger
  3) Problemet med iPhone 4S, er at du ikke kan deaktivere 3G. Det er et problem for mennesker som bor i områder med ustabil 3G-dekning. I tillegg kan vi nok skylde været for noen av problemene om dagen, men dette er ikke typisk iPhone — dette er typisk 3G-telefoner (bare at det på alle andre telefoner er mulig å deaktivere 3G hvis det er et problem).

  Anita: Prøv å sette SIM-kort i den gamle telefonen, og start den opp og tast inn koden før du kobler til iTunes. Hvis du ikke får muligheten til dette, må du ta en “hard reset” på den gamle iPhonen (se forklaring i artikkelen over), og så gjenopprette den fra sikkerhetskopien på den knuste telefonen.

  Kenneth: Beklager, har ingen logisk forklaring på dette. Som nevnt over, dette er ikke et veldig vanlig problem på iPhone. Jeg vil anbefale å prøve å gjenopprette alle nettverksinnstillinger for å se om det løser problemet!

  Miglis: Gjelder dette de av dine kontakter som har iPhone? I så fall er problemet relatert til iMessage. Sjekk at innstillingene er riktige under Innstillinger -> iMessage, og at det står at du bruker mobilnummeret ditt som “Anrops ID”, ikke e-post. Sjekk gjerne dette hos de kontaktene dine som du opplever problemet med også.

  Eirin: Dette har vi flere som opplever. Vi har ikke funnet ut av det, men siden det gjelder ganske mange, ville jeg faktisk sendt telefonen til verksted (selv om det ikke er det du vil høre). Da blir Apple nødt til å enten fikse problemet — eller mest sannsynlig gi deg en ny telefon. Vanligvis er servicetiden på iPhone relativt kjapp, fra 3-8 dager.

  Lykke til, alle sammen, og takk for alle henvendelser. Mobilbloggen beklager dårlig svartid etter julehøytiden :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 5, 2012

 164. Hei.

  Jeg oppdaterte en 3gs til ios 5.
  Men etter dette ble den kjøpte musikken fra itunes borte. Jeg kan gå inn på kontoen fra pc’n og se kvitteringene ligge der, men klarer ikke og få dem inn på telefonen. Har du noen ide. Er surt å måtte kjøpe dem en gang til.

  Mvh Glenn

  Av Glenn i jan 5, 2012

 165. Hei. Hvordan kan man skru av siri(ikke selve Siri for hun er skrudd av), men stemmen når man sender sms med iphone 4S? På forhånd takk for svar. Mvh. Therese Johansen.

  Av Therese johansen i jan 6, 2012

 166. Hei!

  Jeg har en LG P500, og forsøkte i går å gjøre en oppdatering til 2.2. Underveis i oppdateringen sluttet programmet å funke, og seansen ble avbrutt. Jeg fikk beskjed om å ta ut batteriet på mobilen og “restarte den”. Da jeg gjorde det slo den seg på igjen, men jeg trengte ikke taste pinkode. Oppdateringen ble fullført, men jeg mistet dekningen/det mobile nettverket. Jeg kan ikke ringe, sende sms, bruke apps og jeg trenger fortsatt ikke taste pinkode når telefonen slås på.

  Har forsøkt å slå av, ta ut pinkort, batteri… men ingenting fungerer. What to do?:/

  Mvh Therese T

  Av Therese T i jan 8, 2012

 167. Glenn: Jeg har gjort dette selv. Gå til iTunes på PC/Mac. Trykk på “iTunes Store” i venstre kolonne. Under her skal det stå “Kjøpt på iPhone” eller bare “Kjøpt”. Når du trykker på en av disse, får du opp listen over alt du tidligere har kjøpt på din Apple-ID. Nederst til høyre i iTunes-vinduet står det “Last ned tidligere kjøp”. Lykke til!

  Therese Johansen: Jeg forstår ikke helt hva du mener, men prøv følgende. Gå til Innstillinger -> Generelt -> Tilgjengelighet -> Slå av “VoiceOver” eller lignende. Hjelper det?

  Therese T: Det høres ut som om telefonen din ikke registrerer at du har satt i SIM-kortet. Sjekk at SIM-kortet er korrekt satt i. Eventuelt kan du prøve med en annens SIM-kort, for å avdekke om det er ditt SIM-kort som er defekt, eller om det er telefonen. Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å kjøre en fabrikkinnstillinger på telefonen din. Dette ligger i Innstillinger, ofte under “SD og Lagring” eller “Sikkerhet”. Husk at denne operasjonen sletter ALT du har lagret på telefonen din. Alternativt, hvis ingenting hjelper, er jeg redd du må sende telefonen til verksted. Lykke til!

  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i jan 8, 2012

 168. Hei jeg har hatt min Iphone 4 i en uke, i går kveld når jeg skulle legge meg la jeg den til lading. Alarmen ringte i dag på morgenen kl seks, da tok jeg den ut av laderen og la den ved siden av sengen, mens jeg sov videre til kl ni. Når jeg da stod opp og skulle bruke tlf min var skjermen helt sort. Jeg koblet den til orginal laderen i veggen igjen, og der fikk jeg opp bildet av usb+itunes ikonet. Jeg prøvde da å koble den til dataen, men ingen reaksjon. Jeg holdt inne av og på knappen + tilbake knappen i over ti sekund, opptil flere ganger, og da vises ett rødt batteri samt etterfulgt av apple logoen – så blir skjermen sort igjen. Nå har mobilen stått til lading i 2 og en halv time, og forsatt så er batteriet rødt, (og det er bildet av det lynet som skal være tegn på at den lader) og det skjer nada! Dette kan da ikke være normalt? Den har jo ladet seks timer i natt… ???

  mvh kristina

  Av Kristina G i jan 9, 2012

 169. Hei!

  Jeg har fått en iPhone4 hvor jeg får opp ingen tjeneste, det eneste som fungerer er å gå på nett. Jeg har sjekket med et annet simkort og det fungerer heller ikke. Jeg valgte da å nullstille den, men nå kommer den ikke forbi apple symbolet lenger. Eller apple symbolet kommer først og så endrer det seg til en ‘hodeskalle-apple symbol’. Det symbolet kom ved oppstart før jeg nullstilte den også, men nå kommer den altså ikke forbi det lenger. Har du noen anelse hva dette kan være?

  Av therese i jan 10, 2012

 170. Hei Kristina,

  Stemmer det at telefonen din har komt til seg selv igjen nå? Hvis ikke: la den ligge uten lading i ett halvt døgn eller mer, og så ser du om den kommer når du så putter den på lading. Det burde være en sjanse for det!

  Therese: Hodeskalle-Apple-symbol? Hva i alle dager? Dette høres ut som en iPhone som er jailbreaket/hacket/åpnet (kall det hva du vil). Eller er det en original iPhone som ikke har blitt tuklet med? Hvis den er jailbreaket, kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med det — jeg har ikke gjort det på noen år, og kan svært lite om hvordan det fungerer i dag.

  Lykke til begge to,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 13, 2012

 171. Hei folkens, KRISE.. :s
  fikk meg en iphone4, skulle overføre bildene til pc`en, plutselig ble alle bildene, kontaktene, mld`ene borte..
  e d muligt å finne dem tebake?
  kan noen forklare steg for steg hvordan jeg skal gjør d pliiiiis

  mvh

  andreas

  Av andreas i jan 14, 2012

 172. Hei.

  Jeg har det største og mest mystiske mobilproblemet jeg noen gang har hørt om.

  Det startet på nyttårsaften da jeg sluttet å motta meldinger via iMessage. Har iphone 3gs.

  Slo av iMessage, men andre telefoner registrerer at det fortsatt er aktivt, slik at meldingen sendes via det, og dermed ikke kommer frem.

  Jeg får ikke aktivert iMessage på nytt, får bare beskjed om at det har oppstått en feil.

  Har vært i kontakt med telenor og de fant ingen feil, og sendte meg et nytt simkort. Selv med nytt simkort, fungerer det ikke. Har også gjenopprettet telefonen flere ganger.

  Apple mente at det var teknisk feil og at telefonen måtte sendes inn og jeg måtte kreve en ny. PROBLEMET er at selv når jeg har simkortet i en annen telefon, mottar jeg ikke meldingene og vennene mine får opp at jeg bruker iMessages.

  Dette har nå pågått i 14 dager, og jeg blir rett og slett frustrert. Vurderer og måtte kjøpe ny telefon, nytt abonnement og slette hele apple-id’en min. Men selv dette kommer vel ikke til å funke.

  PS: har prøvd alle retningslinjer og veiledninger jeg har funnet via google.

  Av Ida S. i jan 14, 2012

 173. Hei!

  Har et lite problem med med 4 ukers gamle iPhone 4S. Når mobilen kommer under 20% størm kan den skrus av når som helst. Hadde ikke dette problemet før, men det har kommet nå nylig. Hva kan være årsaken?
  Og angående bateriet, hva kan jeg gjøre for å redusere forbruket?

  Av Benjamin From i jan 14, 2012

 174. Andreas: Når du koblet til telefonen din til iTunes, ble det mest sannsynlig tatt en automatisk sikkerhetskopi. I så tilfelle, kan du velge å gjenopprette telefonen (valg midt på skjermen i iTunes når iPhone er koblet til). Når gjenopprettingen er ferdig, får du valg om å enten “Konfigurere telefonen som ny” eller “Gjenopprette fra sikkerhetskopi”.

  Før du gjør dette, gå til iTunes. På Mac: Trykk “iTunes” øverst i venstre skjermhjørne, velg så “Valg” (på PC: Se etter “Innstillinger/Alternativer”). Trykk så på enheter, og se om du har noen sikkerhetskopier tilbake i tid (før telefonen ble “nullet ut”). Hvis det ikke finnes sikkerhetskopier tilbake i tid, tror jeg ikke du vil klare å gjenopprette informasjonen din. Hvis du finner en, kan du prøve det jeg forklarer over – gjenopprett, så velg gjenopprett fra sikkerhetskopi.

  OBS: Vær klar over at iTunes kan ta en automatisk sikkerhetskopi av den “blanke” telefonen din når du nå kobler den til iTunes. Pass derfor på å avbryte dette, så ikke denne erstatter en eventuell gammel sikkerhetskopi du har (det vil du jo ikke, siden telefonen din i dag er helt blank).

  Vanskelig å forklare alt dette, men lykke til!

  Ida S: Jeg hadde et lignende problem selv. Opplevde at jeg ikke mottok noen meldinger fra folk med iPhone da jeg slo av iMessage — det gikk over to uker før jeg fant ut av det. Min løsning ble å aktivere iMessage for så å deaktivere det igjen, men det fungerer tydeligvis ikke for deg? Har du prøvd å sette et annet SIM-kort (med et annet nummer på) i din iPhone, aktivere iMessage for så å deaktivere det igjen, og så prøve med ditt SIM-kort?

  Dette er vanskelige greier å finne ut av — hele iMessage-serveren styres av Apple, og de burde egentlig kunnet lage en sak av dette. Du har prøvd det meste jeg vil anbefale, og jeg forstår heller ikke hva som er utfordringen.

  Hvis du har iPod eller iPad, pass på at iMessage er deaktivert på disse. Prøv gjerne å aktivere det for så å deaktivere det igjen på disse enhetene, hvis du har dem.

  Jeg er blank hvis dette ikke fungerer — skulle du finne ut av det, fortrinnsvis ved å feilmelde til Apple enda en gang — setter jeg veldig pris på tilbakemelding her. Lykke til!

  Benjamin From: Vi har i det siste begynt å sende inn en del iPhone 4S med dårlig batteritid til verksted. I begynnelsen trodde vi bare det var programvaren som problemet, og at dette kunne løses med en gjenoppretting, men det ser ut til at noen iPhone 4S faktisk har en fysisk feil som gjør at batteriet tømmes kjappere enn normalt. Jeg ville levert telefonen til forhandleren din og be dem sende den til Apple — i de tilfellene vi har gjort dette, har enten batteriet blitt byttet (faktisk, det er sjeldent av Apple!), eller telefonen har blitt byttet i en ny. Servicetiden på iPhone er relativt lav (fra 4-8 dager).

  Lykke til, alle sammen.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 15, 2012

 175. Har ikke ipad eller ipod, og det er heller ikke mulig å aktivere iMessage på telefonen.

  Den er nå sendt inn til telenor, så jeg kan holde deg oppdattert på om de finner en løsning på problemet :)

  Av Ida S. i jan 17, 2012

 176. Hei! :) Når jeg legger inn et bilde på et album eller en sang i itunes, kommer ikke bildet opp når jeg spiller av sangen på telefonen! Vet du grunnen til dette?

  Av Siren i jan 17, 2012

 177. hele tiden , har prøvd restart men hjelper ikke . Noen som vet hva feilen kan være ?

  Av Bjørn i jan 18, 2012

 178. Mitt lys (Kamra lyset) står på Iphone hele tiden , har prøvd restart men hjelper ikke . Noen som vet hva feilen kan være ?

  Av Bjørn i jan 18, 2012

 179. hei jeg får endt eller mottatt mms etter at jeg oppdaterte telefonen

  Av Tore i jan 18, 2012

 180. Siren: Jeg har hatt et lignende problem selv. I utgangspunktet skal albumbildene legge seg inn av seg selv, og den manuelle metoden er litt problematisk når du spiller av musikken på en annen enhet enn datamaskinen. Jeg har dessverre ingen løsning på dette problemet!

  Bjørn: I mange tilfeller er det fuktskader/kortslutning som gjør at lyset står på konsekvent. Men det trenger ikke være derfor. I alle tilfeller må nok telefonen til verksted for å fikset feilen/byttet telefonen.

  Tore: Har du prøvd å deaktivere iMessage (og eventuelt aktivere det igjen etterpå dersom du ønsker å ha det påslått). Prøv det! Gå til innstillinger -> meldinger -> slå av og på iMessage (øverst).

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 19, 2012

 181. Hei. Jeg lurer på hvordan man skal oppdatere en sony ericsson xperia x10? Går det ant om redde melingene, kontaktene og bildene mine? Isåfall hvordan? Mvh Charlotte

  Av Charlotte i jan 20, 2012

 182. Hei, kjøpte min Iphone 4 i desember. 2 uker etter jeg fikk den merket jeg de første problemene. Oppi hjørnet hvor signalene og NetCom står forsvant plutselig NetCom… Dette skjer nå også, jeg har slått den av og på og tatt ut sim kortet flere ganger! Når ikke NetCom står i hjørnet får jeg ringt, men jeg får ikke lagt på pluss at mottaker hører ingen ting og ikke meg selv! Om noen ringer meg kommer det ikke opp ! Jeg får heller ikke sendt eller mottatt meldinger!! Jeg har skrudd av 3G, gjenopprettet og restarta! Men ingen ting funker!Mvh Maren

  Av Maren i jan 20, 2012

 183. Hei. Jeg fikk iphone igår, og idag har jeg drevet og fiksa på den. Jeg la inn nra mine på den gammle tlf til iphone, jeg skev inn nr selv på iphonen, men når folk ringer meg står det ukjent nr selv om jeg har de i kontaktlista mi. Hva kan være feilen? Om du ser mailen min, så send helst det tilbake :) Om du vet svare, og håper det ikke er for lenge til jeg får svar :)

  Hilsen Natalie

  Av Natalie i jan 20, 2012

 184. Hei! Har akkurat skaffet meg iphone 4s. Skal til å laste ned apps, og benytter Apple ID. (Bruker korrekt passord etc, har sjekka på data) Men når jeg prøver å laste ned en app på iphonen, etter pålogging av Apple ID- kommer det bare beskjed “en ukjent feil har oppstått”. Får dermed ikke lastet ned noen apps. Hjeeeeeeeeeeeeelp

  Av Gina i jan 20, 2012

 185. Charlotte: Hei Charlotte. Gå til sonyericsson.no, last ned Sony Ericsson PC Companion — her kan du ta backup i forkant, og også oppdatere telefonen din. Lykke til.

  Maren: Jeg anbefaler deg 1) gå til forhandler å be om et nytt SIM-kort — kanskje er det så enkelt. Hvis det ikke hjelper: 2) lever telefonen inn til verksted. Den skal ikke oppføre seg slik som du beskriver.

  Natalie: Har du Tele2? Det er et kjent problem for Tele2-kunder med iPhone rundt visning av nummer. Les mer på denne siden hos Tele2: http://www.tele2.no/kundeservice/nummervisning-iphone.html

  Gina: Prøv å gå til Innstillinger -> Butikk -> Logg av konto der. Logg så på igjen. Gå tilbake til hjemskjerm -> Dobbelklikk på hjem-tast -> Trykk lenge på App Store på listen som dukker opp nederst på skjermen -> Trykk på den røde streken for å lukke App Store helt -> Trykk på hjem-tast -> Trykk på App Store igjen og prøv på ny :) Fungerer det da?

  Lykke til alle,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 21, 2012

 186. Hei. Jeg mottok en melding på min iPhone 3GS i går, fra et nummer som ikke var i kontaktlisten min. Men da jeg skulle åpne meldingen kom jeg direkte inn på innboksen min og meldingen var ikke der :s
  jeg har prøvd å restarte telefonen flere ganger, men meldingen kommer fortsatt ikke opp.
  Forslag til hva som kan ha skjedd og hva jeg evt. kan gjøre ?

  Av Kaia i jan 22, 2012

 187. Hei Pål, jeg kjøpte en iphone 4s til kjæresten min til jul. og den har fungert veldig bra på alle måter, untatt 1. Og det er når personer prøver og ringe henne, da får hun ikke inn samtalen. Jeg prøvde og ringe henne når jeg satt på siden, og kom bare fram til mobilsvar :o
  Fant ut av hun bare skulle resette mobilen, og se om det hjalp, og ja. det fungerte! Men, hva om dette problemet skulle oppstå igjen snart? Blir det til at vi må tilbakestille mobilen til fabrikk innstillinger hver gang? eller kan det ver andre løsninger for problemet? :)

  Av Andreas i jan 22, 2012

 188. Heihei :)
  Jeg har en Iphone 3gs som ikke vil komme opp i iTunes… Det er ikke iTunes det er noe i veien med, for jeg har en iPod Shuffle som fungerer helt fint når jeg kobler den til. Men når jeg kobler til iPhonen, så får jeg denne meldingen opp i iTunes: “iPhone-enheten kan ikke brukes fordi den nødvendige programvaren ikke er innstallert. Kjør iTunes-installereren for å fjerne iTunes, og installer deretter 64-bitversjonen av iTunes.” Jeg har installert 64-bitversjonen gang på gang, før jeg fant ut at det var faktisk iPhonen det var noe i veien med, og ikke iTunes… HVA SKAL JEG GJØRE ?? Jeg blir snart sprø, har masse ny musikk jeg vil laste over, og shuffelen er full :(
  Vær så snill å hjelp meg !!
  -Ingrid

  Av Ingrid i jan 23, 2012

 189. Kaia: Jeg har ingen gode forslag til forklaring på hvorfor dette har skjedd. Prøv å se langt nede i innboksen din (det kan være noe feil i datoformateringen som gjør at den havner langt nede/i bunnen av lista). Hvis ikke, tror jeg det skal mye til for å finne tilbake til meldingen som forsvant, dessverre.

  Andreas: Hei! Det kan ha vært en bug som har forårsaket at du ikke kom gjennom, og den kan ha forsvunnet når du tok en hard reset. Hvis det skjer igjen, ville jeg prøvd andre ting først: bytte SIM-kort, se om feilen gjelder i mer enn ett område (gjelder det kun når du er hjemme, er det nærliggende å tro at feilen ligger i mobilnettet). Hvis dette ikke fungerer neste gang feilen oppstår, ville jeg sendt telefonen til verksted — Apple bytter som regel telefoner som sendes til service i en “ny” enhet.

  Men for all del: la oss håpe det ikke skjer igjen. Det er ikke en typisk gjentagende feil du beskriver.

  Ingrid: Før jeg gir et forslag til løsning, hadde det vært glimrende å vite om telefonen dukker opp i iTunes på andre maskiner? Har du prøvd det? I så fall, kan det være PCen din, selv om iPoden din dukker opp… :) Håper du svarer, så ser vi hva vi får til!

  Takk for all henvendelser,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 23, 2012

 190. Takk for svar!:) feilen gjalt over alt hun var, ikke bare hjemme :) Satser på at det kun var en bugg.
  Simkorte gikk jeg og fikk taki på julaften, så skulle nå være løye vist det var noge galt med det!

  oppstår problemet igjen, så blir det nokk en innsending av mobil til apple, så de får fikset opp i problemet :)

  Av Andreas i jan 24, 2012

 191. Hei!
  Jeg har nettopp kjøpt meg Iphone 4s og var svært fornøyd helt i starten.
  Men, nå med tiden har phonen blitt mer og mer klikk! Om jeg skal sende en melding vises det til meg at meldingen ikke sendes, men mottakeren får den faktisk! Og det går ikke an å ringe. Summelyden kommer ikke, den ringer ikke og anropet blir ikke avslutten enda jeg avslutter det, så jeg trykker på den menyknappen, Og når jeg da trykker på “telefon ikonet”igjen, “ringer” den automatisk opp igjen den personen jeg ringte sist.
  Jeg får heller ikke motta noen meldinger, og dette er fryktelig irriterende.
  Hva skal jeg gjøre? Værsåsnill og svar meg så fort som mulig. Desperat :(

  Av Guro i jan 24, 2012

 192. hei sann. jeg har en iphone 4. når den står i laderen, så lader den i ca 3 min, for å så skru seg av og på igjen. slik holder den på hele tiden. og det tar da et døgn å full lade den. når den er full ladet og ikke står i laderen, fungerer tlf bra. men blir noe varm under samtaler

  Av kai i jan 25, 2012

 193. Hei..Kjøpte min Iphone 3gs for under 2 år siden.For noen måneder siden klikka den.
  Da jeg tok den opp av veska og skulle lese meldinger,var skjermen helt mørk.Klarer ikke å lese meldinger uten å bruke lommelykt.Ellers virker den.Kan ta imot anrop/ringe ut,sende og motta meldinger,men skjermen er mørklagt.Prøvd å gjenopprette på Itunes,slå av og på,men ingenting nytter.Hva kan være galt?Garantisak?
  Evt.pris på reparasjon?

  Av Linda N i jan 26, 2012

 194. Hei,
  Min mor har iPhone 4 (samme som meg), men når jeg får meldinger av henne så står får jeg meldingene av mailadressen hennes istedenfor mobilnummeret. Er dette en innstilling hu kanskje har kommet borti som vi kan endre tilbake? :-)

  Av Trude H i jan 26, 2012

 195. Hei!
  Jeg har en iPhone 4s. Hver gang jeg mottar et anrop, står det bare “Ukjent”. Dette skjer uansett hvem som ringer. Svar mottas med stor takk!
  Jardar

  Av Jardar i jan 26, 2012

 196. Hei jeg er i chile, aa jeg har med meg min iphone
  4 som er aapen til alle operatoror, jeg kjopte et
  Chilensk micro sim, og den funker fint. Jeg sender
  meldinger til norge uten problem, men jeg mottar dem ikke! Hjelp! Maa ha kontakt med folkan der nede.

  Av Natalia i jan 27, 2012

 197. Guro: Hei. Jeg tror jeg har løsningen til problemet ditt — fant ut av dette i dag. Kan det stemme at du har deaktivert Mobildata? I så fall, prøv å slå det på og se om det hjelper (slå det på ved å gå til innstillinger -> generelt -> nettverk). Håper det funker, fint med tilbakemelding! :)

  Kai: Prøv å gjenopprette i iTunes, det fungerte for en venninne av meg. Hvis den ikke får kontakt, prøv å hold inne “Hjem”-tasten mens du kobler telefonen til. OBS: Husk at dette sletter all informasjon på telefonen din, så vær sikker på at du har backup.

  Linda: Det er lyset bak skjermen som har gått, dette behandles vanligvis som en garantisak (hvis telefonen ikke er fukt- eller støtskadet). Jeg ville sendt den inn før den er to år gammel for å unngå komplikasjoner. Lykke til!

  Trude H: Dette kan du fikse. På hennes mobil, gå til: Innstillinger -> Meldinger -> iMessage -> “Motta på/Anrops-ID” -> Velg mobilnummer, ikke e-postadressen. Tror det skal løse problemet :)

  Jardar: Hvilken operatør har du? Tele 2 har et kjent problem med dette – hvis det er dem du bruker, anbefaler jeg å besøke deres nettsider og lese mer der.

  Natalia: Har du iMessage aktivert? Anbefaler å deaktivere dette, da bør det fungere — gå til innstillinger -> Meldinger -> Slå av iMessage. Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 28, 2012

 198. Heihei, det er Ingrid igjen :) Jeg sendte inn spørsmål 23. jannuar 2012.
  takk for svar ! Jeg har nå prøvd å koble til iPhonenen til en annen pc, og der virket den :) Så det er åpenbart iTunes det er noe i veien med… Vet du hva det kan være ? Har prøvd å innstallere iTunes om og om igjen, men ingenting funker !
  Håper du vet svaret, det hadde vært veldig fint :)
  Tusen takk

  Av Ingrid i jan 28, 2012

 199. Hei!
  Jeg drev å trykte litt på min Iphone4, også trykket jeg på “VoiceOver” . en slik stemme som snakker når jeg trykker på ting.for svaksynte..
  Men hele tlf klikket helt. og nå får jeg den ikke på igjen. eller jeg får ikke tastet inn koden min, altså skjermlåskoden.
  Hva gjør jeg?

  blir superglad for svar!

  Av Julie i jan 29, 2012

 200. håper du forsto sp.målet mitt :)
  jeg er helt lost her nå…skikkelig avhengig av tlf.min…kjenner jeg blir stressa av dette!

  Iallfall,da jeg hadde kommet borti denne funksjonen “VoiceOver” så fikk jeg ikke til å skru av den. Virket som tlf begynte å leve sitt eget liv. Gikk ikke ann å scrolle, eller noenting. så gikk tlf i skjermlås, og jeg kommer ikke inn igjen! prøvd koden min mange ganger, men den vill ikke skrive inn…

  Og er rimelig lei av denne damestemmen som snakker. :(
  håper du kan svare…..! :)

  Av Julie i jan 29, 2012

 201. Hei Ingrid,

  Prøv å gå til Enhetsbehandling på din datamaskin, og slett driverene som ser ut til å ha noe med iPhone å gjøre. Det kan være en driverfeil som gjør at telefonen ikke “snakker” med PCen din. Når du har slettet driverene, vil iPhone automatisk installere disse igjen neste gang du kobler den til PCen. Lykke til!

  Julie: Prøv først det jeg har skrevet under punkt 4 over:

  “4. Skjermen “zoomer” inn med en gang skjermen aktiveres.
  Dette er ikke en feil, men en funksjon for svaksynte. Mange opplever det likevel som en feil. Løsningen er å “banke” lett på skjermen to ganger med tre fingre. Jeg gjentar: Bank lett på skjermen to ganger med tre fingre. Så enkelt. Zoom-funksjonen kan deaktiveres på Innstillinger -> Generelt -> Tilgjengelighet.”

  Hvis det ikke hjelper, prøv å trippelklikke (ganske fort) på hjem-tasten. Hvis ikke det hjelper heller, prøv å gjøre det samme som er beskrevet over, bare med to fingre.

  En av disse metodene skal fjerne Voice-Over funksjonen, og telefonen din vil så fungere normalt igjen :)

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 30, 2012

 202. det gikk!!! :-D
  jeg vet dette ikke er en feil,men det ble fort litt verre da koden min ble trykt inn feil flere ganger…
  uansett,takk så MYE for hjelpen!

  Julie :-D

  Av Julie i jan 30, 2012

 203. Status angående iMessages problemet, er at Kjedehuset mente feilen måtte ligge på abonnementet ettersom jeg fortsatt ikke mottar meldinger når simkortet er i en annen telefon. Dette er åpenbart feil. Kjedehuset vil heller ikke fikse feilen på telefonen ettersom displayet er knust. Kan få ny 3gs for 2500, men dette vil heller ikke hjelpe på problemet.

  Det eneste Telenor kunne hjelpe med var å gi meg nytt nummer slik at jeg kunne motta meldinger på simkortet. Svært uheldig når en har brukt det samme nr hele sitt liv.

  Har måtte ringe uendelige ganger, møtt ufine mennesker som ikke en gang vil høre på hva du har å si, og til og med opplevd at kundeservice bare har lagt på. (Og nei, jeg er ikke av typen “frekk kunde”).

  Elendig service fra Telenor, og de mister nok en kunde når bindingstiden min går ut i august. I mellomtiden får jeg holde ut med min Nokia E51.

  Av Ida S. i jan 31, 2012

 204. Hei,
  jeg får ikke til å se flere enn 20 mailer. I oppsettet har jeg trykket på slik at den skal vise 1000 mailer, men det fungerer ikke. Har forresten 4s.

  Noen tips?

  Av Kenneth i jan 31, 2012

 205. Hei!
  Mik iPhone 4 lever sitt eget liv når det kommer til lyd. En dg vil den spiøle høy musikk, spille av mld lyder og ringeøyder, nestedag vil den ikke. Dette kan også variere på dagen om det kommer noen lyder eller ikke. I tillegg fungerer det ikke å høre på musikk med hodetelefoner, når den stadig gir beskjed om No volume available, jeg må ta ut hodetelefonen, kanskje snu litt på “tenningen” også er
  Det lyd igjen, men så skjer det samme etter 30 sekunder igjen. Sinnsykt irriterende!
  Har du noen hjelpende triks på lager?

  Av Rikke i feb 1, 2012

 206. “Hei!
  Jeg har en iPhone 4s. Hver gang jeg mottar et anrop, står det bare “Ukjent”. Dette skjer uansett hvem som ringer. Svar mottas med stor takk!
  Jardar”

  Jeg har Netcom=)
  Fant ikke noe som kunne være til hjelp på nettsidene deres..

  Av Jardar i feb 1, 2012

 207. Jeg har en iphone 4 som det står låst simkort hva gjör jeg ? Har pinkode.

  Av Inga marie i feb 2, 2012

 208. Hei! Har Iphone4 med abonnement hos Tele2 , og har problemer med at enkelte andre med iphone ikke kan motta mine mms. På min tlf står det at bildet er sendt, det kommer ikke opp noen feilmelding eller noe. Mottaker får aldri bildet.. Det er to personer jeg vet om som ikke får bilder jeg sender, den ene har 4s og den andre 3gs. Jeg kan motta bilder av de. Har sjekket instillinger, restartet tlf.. Ingenting hjelper. Noen idé på hva det kan være?

  Av Annika i feb 6, 2012

 209. Hei!
  Jeg har iphone 4 og nettopp oppdatert den med ios, men den har plutselig sluttet å ringe og jeg får heller ikke ringt (kommer ikke noe pipe tone) og heller ikke sendt meldinger. JEg ser heller ikke ubesvarte anrop eller meldinger. Noen ganger funker den helt fint og andre ganger ikke i det hele tatt. Har skurdd den av og på flere ganger, men hjelper ikke. Noen gode tips?

  Av Pernille i feb 6, 2012

 210. hei det er det at jeg har glemt hvilket kort jeg tar oppi iphone men jeg prøvde netcom og tok in lader på pcen så prøvde jeg å slå den på men det gikk ikke

  Av hjelo i feb 6, 2012

 211. hei det er det at jeg har glemt hvilket kort jeg tar oppi iphone3 men jeg prøvde netcom og tok in lader på pcen så prøvde jeg å slå den på men det gikk ikke

  Av hjelo i feb 6, 2012

 212. Ida S: Hvis du ikke mottar SMS når du har SIM-kortet i andre iPhoner heller, ville jeg feilmeldt dette til Apple (hvis det er mulig). De må på en eller annen måte kunne resette din status på iMessage-serveren, og så kan du eventuelt aktivere den etterpå. Hvis ikke ville jeg definitivt prøvd nytt SIM-kort, bare for å ha gjort det. Det MÅ gå an å løse dette problemet ditt!

  At telefonen din ikke blir reparert på garanti pga. sprekk i glasset, er nok dessverre Apples “skyld”. Det er de som setter reglene her, ikke forhandler — selv om du kanskje har noen krav mot forhandler som ikke Apple trenger å forholde seg til.

  I alle tilfeller — lykke til!

  Kenneth: Hvilken type mailserver har du? Jobb- eller privat-epost, POP, IMAP eller Mail for Exchange?

  Rikke: Det høres ut som om telefonen din må til service, det er ingen gode tips til de feilene du melder. Sjekk i jack-utgang for å se om det ligger noen støv eller lignende som kan gi dårlig kontakt til hodesettet. Vær obs på at dette av og til kan skyldes fuktskade i inngangen. Uansett vil jeg anbefale deg å sende telefonen til verksted — er den ikke utsatt for støt/fukt, får du mest sannsynlig en ny bytteenhet fra Apple.

  Jardar: Prøv SIM-kortet ditt i en annen telefon — hvis feilen vedvarer da, er det en feil hos Netcom som gjør dette. I så fall må du feilmelde til dem (men først, sjekk SIM i en kamerats telefon!) :)

  Inga Marie: Slå den av og på, og når du får beskjed om låst SIM-kort: lås opp telefonen (skyv fra venstre til høyre) og trykk “lås opp”.

  Annika: Prøv gjerne å slå av eller på iMessage (alt etter om det står av eller på i dag). Hvis det fungerer da, kan du prøve å stille tilbake til det du hadde for å se om det hjelper. Be gjerne vennenne dine gjøre det samme. Det kan veldig fort ha med iMessage å gjøre!

  Pernille: Prøv å dobbelklikke på hjem-tast og lukk alle apps (hold inne lenge på en app på linja som dukker opp, og lukk så appene). Hvis det ikke hjelper i forhold til ringingen, prøv å deaktiver og aktiver Mobildata under “innstillinger – generelt – nettverk” — dette har faktisk fungert på noen av de jeg har vært borte i med ringeproblemer. Hvis det ikke hjelper,

  Hjelo: Vennligst forklar litt bedre — får du opp ugyldig SIM-kort? I så fall må du ta kontakt med operatøren som telefonen er låst til for å få den opplåst; når det er gjort, koble til iTunes på ny og ta en gjenoppretting for å låse opp.

  Takk for alle henvendelser, og lykke til! Beklager lang svartid til de første av dere ;)

  Av Redaktør i feb 7, 2012

 213. Hei:)
  Jeg er en av de få som trolig ennå har iphone 3gs. Hehe. Jef har hatt litt problemer tidligere med MMS’en. Men har i det siste fungert kjempebra.. Helt til jeg byttet abonnement til CHESS. Vet du hva det kan være? Hvordan jeg kan fikse dette?
  Mvh, Elise

  Av Elise i feb 7, 2012

 214. Hei, jeg får ikke slettet apps!? Har forsøkt å trykk-hold til de beveger seg, men “x” som skal komme i venstre hjørne dukker ikke opp. Hva kan jeg gjøre med dette?

  Av RK i feb 8, 2012

 215. Elise: Hei. Jeg sjekket Chess sine nettsider, og de sier at du skal ha følgende oppsett for å sende MMS:

  Oppsett av MMS på iPhone
  Virker ikke MMS selv om du tidligere har kunnet motta/sende MMS? Hold inne hjemmeknappen under skjermen samtidig som du holder inne av/på-knappen. Vent til du ser eplelogoen på skjermen og slipp.

  Innstillinger for MMS på en iPhone skal leveres automatisk via iTunes. Hvis ikke kan du koble til iTunes og klikke ja i boksen “se etter operatørinnstillinger” som skal komme opp.

  Skjer ikke dette eller hvis noe feiler kan du sjekke innstillingene her: Innstillinger, Generelt, Nettverk, Mobildatanettverk (Settings > General > Network > Cellular Data Network > Scroll to MMS). Sjekk at det er utfylt slik:

  * APN: netcom
  * Brukernavn: blank
  * Passord: blank
  * MMSC: http://mm/
  * MMS-Proxy: 212.169.066.004:8080
  * Maks mms størrelse: 307200
  * MMS UA Prof-URL: blank

  Av Redaktør i feb 9, 2012

 216. RK: Gjelder dette apps som du har lastet ned selv, eller preinstallert apps som lå på telefonen din da du startet den? Du kan kun slette applikasjoner som du selv har lastet ned.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 9, 2012

 217. Gjelder apps jeg selv har lastet ned. Får ikke frem “x” på noen apps.

  Av RK i feb 10, 2012

 218. Hei!
  Jeg har et problem når jeg skal oppdatere iPhone til 5.0.1. Beskjeden jeg får er at jeg har “kjøpte objekter på iPhone-enheten som ikke har blitt overført til iTunes-biblioteket. Du bør overføre disse objektene til iTunes-biblioteket før du oppdaterer denne iPhone-enheten.” Hvordan gjør jeg det? Regner med dette dreier seg om apper som jeg har kjøpt. På ITunes ligger det nå kun én av appene lagret.
  Det jeg tror er årsaken er at jeg brukte samme iTunes som samboeren min første gang jeg koblet iphonen til iTunes, og mobilene våre ble synkroniserte..Nå har jeg brukt egen iTunes på egen brukerkonto på pc,men får altså denne beskjeden.
  Tusen takk:)

  Av Christina i feb 11, 2012

 219. Hei!
  Jeg har et problem med med iPhone 4S. Når jeg prøver å ringe til folk, eller sende melding, så skjer det noe rart. Jeg hører ikke summetonen i telefonen når jeg ringer. De jeg ringer til ser at det er jeg som ringer, men når de tar den, hører jeg ikke noe som helst, og de hører heller ikke noe fra meg! Når jeg prøver å sende melding, kommer det bare opp: “sender” Meldingen blir visst sendt, men når folk svarer, får jeg ikke opp meldingen!!! :( Har hatt telefonen i en månde eller noe, nå. Jeg har abonomanget Telenor, men jeg vet ikke om det har noe med Telenor å gjøre, eller telefonen min. Alle de andre appene og tingene på telefonen min virker. Det er eneste nettet som også er litt treigere enn vanlig. Hva kan dette være? Jeg er så lei meg, og finner ikke ut hva jeg skal gjøre! Hjelp?

  Av Henriette i feb 11, 2012

 220. Hei hei :) en utrolig bra nettside, all ære til redaktør :)
  vet ikke helt hvordan jeg skal legge fram mitt problem. Men et av problemene er at min sony ericsson xperia x8 ikke vil motta meldinger fra KUN en person. Han har en ny samsung av noe slag usikker på hvilken operatør og jeg har telenor, vet ikke om det har noe å si. Dette probleme er utrolig irriterende da han kan motta raskt fra meg. På et tidligere tidspunkt var det bare en og annen melding som jeg ikke fikk men nå får jeg plutselig ingen selv om vedkommende sitter rett atmed meg og sender. Har prøvd å oppdatere telefon å tilbakestille telefon til fabrikkinstillinger uten at noe av det gjorde noen forskjell. Hva kan jeg gjøre ? Vedkommende har nettopp fått ny telefon og jeg har byttet simkort. Et annet problem jeg hadde da jeg faktisk kunne motta sms var at gamle meldinger kom sammen med den nye. Slik at litt av smsen innholdt deler av en gammel sms og litt av den nye, hvorfor skjer dette ? Burde jeg rett å slett bare skifte telefon ?

  Av Christina.. i feb 12, 2012

 221. Hei
  jeg får ikke mottatt eller sendt, sms eller anrop etter iphonen gikk tom for strøm..
  jeg har dekning og jeg har prøvd å skru den av og få. Men når jeg skal sende melding blir den ikke 100% fullført.. er det noe jeg kan gjøre?

  Av Catarina i feb 12, 2012

 222. Hei

  Har en iPhone 3gs som er halvannet år gammel.
  Den slår seg av og på helt spontant. Jeg har forsøkt mange råd, som å ha den i flymodus uten wifi, oppdatere osv. Den var grei i en mnds tid, men begynte igjen for to dager siden.
  Den slår seg av, ser kun apple-logo, tapper mobilen for strøm.

  Jeg har ios 5.0.1(9A405)

  Av Hege i feb 13, 2012

 223. Har en iPhone 4. Alt har fungert perfekt i ni mnd. Men nå virker ik sensoren på skjermen, slik at når jeg får en samtale og legger tlf mot kinnet, setter jeg folk på vent, lydløs osv. Vibreringen fungerer også bare når den vil. Har prøvd og gjenopprette men hjelper ik.

  Av Weronica i feb 14, 2012

 224. Kan det være fukt?

  Av Weronica i feb 15, 2012

 225. Heisann!

  Har en iPhone 4 som i ny og ne henger seg opp. Det hele starter når jeg skal ringe noen.
  Først, så kommer jeg ikke frem, uavhengig av om mottakers mobil er på eller ei.
  Så, vil den ikke ut av “samtale” skjermen, selv om jeg trykker “avslutt” aldri så mange ganger. Når jeg trykker på avslutt-knappen, så blir skjermen bare stående der.
  Trykker jeg da på hjem-knappen, går den ut av “telefon”, og jeg står da fritt til å bruke safari osv.
  Men hvis jeg prøver å gå inn igjen på “telefon” for å ringe igjen, viser skjermen fremdeles at jeg prøver å ringe noen!
  Når den henger seg opp sånn, kan jeg ikke sende eller motta sms, og det virker heller ikke at noen ringer meg, da kommer de til mobilsvar.

  Noen kloke råd til denne suppa ? :)

  Av Linda i feb 15, 2012

 226. Jeg har en “gammel” iphone 3, og her om dagen så fikk jeg ikke til å sende meldinger. For når jeg trykte på “sende” knappet så ble skjermen svart i 2sekunder også var jeg tilbake på den vanlige skjermen. Men meldingen var ikke sendt.

  Håper virkelig at det er noen som vet hva jeg skal gjøre, for jeg må nesten kunne sende meldinger!

  Av Malin i feb 15, 2012

 227. Hei.
  Jeg har en iPhone 4S med Netcom.
  Jeg har ofte opplevd at når telefonen går tom for strøm en kveld, og jeg ikke får ladet den før neste morgen, så får jeg meldinger fra “Personsvarer” og “Telefonsvarer”, personsvarer gir meg nr om hvem som har prøvd å ringt meg mens telefonen var avslått, så den er grei. Men “Telefonsvarer” sender meg ei mld og sier “Du har 5 nye tekstmeldinger” men den lar meg ikke se disse tekstmeldingene. Noen plasser man må dra for å se dem?
  Jeg har nå deaktivert disse tjenestene, så jeg håper at jeg nå kan få meldingene en og en fra personene som sender meg mld. Stemmer dette?

  Av Ove i feb 15, 2012

 228. Hei

  Ganske ofte når jeg sender sms blir den ikke sendt.. Den kommer bare “!”.. Jeg er en plass hvor det er dekning.. Hvorfor skjer dette ? Er det noe galt med mobilen ?

  Setter pris på svar :)

  Av Anvi i feb 17, 2012

 229. Hei. Okei,jeg har n iphone 4, kjøpt i august 2011, så her er problemet mitt. Jeg slo av iphonen i 07tiden i morges, og så slo jeg den på igjen i 12 tiden. Når jeg fikk slådd på telefonen sto det “ingen tjeneste” der det skal stå tele2 NO. Jeg leitet etter lignende problem på nett og fant da ut at jeg kunne prøve og holde inne hjem+avknapp i 10 sekunder. Etter jeg hadde gjort det så trenger jeg ikke skrive pinkoden til simkortet, det står bare at telefonen søker…
  Jeg kan ikke ringe, gå på nett eller sende sms.
  Hva er problemet?
  Jeg hørte også at om simkortet ditt står i minus (altså ikke betalt regningen) så får du ikke aktivert det i iphone. Kan du hjelpe meg?

  Av Sunniva i feb 17, 2012

 230. RK: Da kan det tenkes at det ligger en begrensning på dette. Sjekk under innstillinger -> generelt -> profiler -> og se om det ligger noen profiler aktivert eller noen begrensninger for sletting av applikasjoner. Lykke til!

  Christina: Dette gjelder apper eller musikk. Hvis du ikke har kjøpt musikk direkte på din telefon, er ikke dette noe å tenke på: appene dine kan du laste ned igjen gratis fra App Store direkte på telefonen etter oppdateringen uansett :)

  Henriette: Prøv å gå til Innstillinger -> Generelt -> Nettverk. Hvis Mobildata står avslått, prøv å slå det på og se om det hjelper. Hvis det står på, kan du prøve å slå det av og på igjen, bare for å se om det hjelper. Det gir ikke mening at dette skal hjelpe, men det har faktisk gjort det for svært mange av våre kunder. Lykke til :)

  Christina..: Takk! Dette høres veldig rart ut. Har du prøvd å sette ditt SIM-kort i en annen telefon, bare for å sjekke om du får meldinger fra vedkommende da? Det ville jeg absolutt prøvd, for det er svært interessant. Hvis det fungerer, er det telefonen som ikke fungerer. Hvis det ikke fungerer der heller, så ligger problemet med sannsynlig hos din operatør (eller kanskje hos vedkommendes operatør), så da må det i så fall feilmeldes til dem. Lykke til :)

  Catarina: Dette er ikke en normal feil med iPhone. Jeg vil absolutt anbefale å prøve et nytt SIM-kort i telefonen for å se om et kan hjelpe. Du kan også koble den til iTunes for å forsikre deg om at innstillingene på telefonen er riktige (dette blir automatisk rettet når du kobler den til). SIM-kort får du fra operatøren din eller hos din nærmeste forhandler :)

  Hege: Dette er en feil som rettes av Apple dersom du sender telefonen til verksted. Det er to års garanti på iPhone, så det burde ikke være noe problem! Lykke til :)

  Weronica: Det kan være fukt, men det er langt i fra sikkert det er det. Hvis du ikke tror at telefonen din har vært utsatt for fuktighet, ville jeg sendt telefonen til verksted. Best case scenario, så får du en ny telefon på garanti fra Apple :)

  Linda: Dette er et relativt kjent problem på nyere iPhone. Se det jeg skrev til Henriette (i denne kommentaren, litt lenger oppe). Det har fungert for mange!

  Malin: Prøv å lukke Meldinger-appen helt. Dobbelklikk på Hjem-tasten, hold inne lenge på “Meldinger”-ikonet som dukker opp i den nederste linjen. Trykk så på den røde streken. Trykk på Hjem-tast og prøv å åpne meldinger igjen — kanskje hjelpe det? :)

  Ove:: Jeg tror du har gjort riktig ved å deaktivere dette, men jeg kjenner dessverre ikke så godt til Netcoms tjenester på dette området. Håper du finner ut av det!

  Anvi: Se svaret mitt til Henriette. Prøv dette. Prøv også å deaktivere iMessage under Meldinger i Innstillinger, og se om det hjelper.

  Sunniva: Når du restarter telefonen med hjem+avknapp i 10 sekunder, så slipper du PIN-kode, det er normalt. Denne feilen dukker opp en gang i blant, men som regel kommer dekningen igjen hvis du restarter telefonen ett par ganger. Hvis det ikke fungerer, vil jeg anbefale deg å få et nytt SIM-kort. Jeg er ganske sikker på at det fungerer. Jeg tror nok ikke du mister dekningen selv om du ikke betaler regningen, men det kan godt hende at du ikke får ringt ut hvis du skylder penger til operatøren.

  Lykke til alle, og beklager seine svar. Jeg har en brukket høyrearm som ikke hjelper til på skrivingen, så dere får bære med meg ;)

  God helg.

  Av Redaktør i feb 17, 2012

 231. Hei!
  jeg gikk tom for strøm på iPhonen min i går, satt den til lading over natten, og den er i fremdeles, men den skrur seg ikke helt på, og viser ikke at den blir ladet. det eneste som kommer opp er apple-logoen. plutselig er den der, også blir skjermen svart igjen. hva må jeg gjøre? :) håper noen vet hva!

  Av Marianne i feb 18, 2012

 232. Hei :) jeg har en problem med min iphone! jeg kjøpte den for 4-5 dager siden , det er iphone 4s :) det har vært lit problemer med den i det sisste det har som du har sakt at det ikke er noen tjeneste, vi har byttet SIM-kort 2 ganger men hvis det skjer igjen måtte den inn på operasjon, også har jeg ikke fått svar på dette: når jeg ringer folk og de sier hei, hører de ikke meg når jeg snakker, alle som har ringt meg sier dette når jeg møter de eller de sier det til meg via nettet og da hvis jeg tar på høytaller hører de meg med det kommer mye skurring i bakrunden sier de, det er merkelig og der jeg kjøpte mobilen har jeg vært og de har sakt at det var utrolig merkelig og at de ikke visste hva som var galt med den,håper du kan hjelpe meg<3 for dette er et stort problem for meg og allt annet på iphone 4s virker fint men det er bare det ;)
  sorry skrivefeil har så mye å gjøre og tenkte jeg kunne få hjelp av deg :) håper du kan hjelpe meg ;D
  Fra Ylva :)

  Av Ylva i feb 18, 2012

 233. hei, mobilnetverket på min iphone 4S virker ikke, selv om jeg har skrudd det på, og har på datroaming, har også prøvd og gjenoprette og skru av og på mobilnettverk

  Av magnus i feb 18, 2012

 234. Hei!

  Har en HTC telefon som skrur seg av når noen spesielle telefonnummer forsøker å ringe. Telefonen skrur seg ikke helt av, men jeg må taste inn pinkoden for å starte opp igjen. Har du forslag på hva dette kan komme av? Numrene som lager disse problemene har samme abn. som meg. Ventelo.

  Av Morten i feb 19, 2012

 235. Hei!

  Har en HTC telefon som skrur seg av når noen spesielle telefonnummer forsøker å ringe. Telefonen skrur seg ikke helt av, men jeg må taste inn pinkoden for å starte opp igjen. Det kommer ofte opp et varsel hvor jeg får to alternativ. Dette er tving lukking og fortell HTC. Har du forslag på hva dette kan komme av? Numrene som lager disse problemene har samme abn. som meg. Ventelo.

  Av Morten i feb 19, 2012

 236. Marianne: Prøv å holde inne Hjem-tast og Av/På-tast i 10 sekunder. Hjelper det?

  Ylva: Hvis du har problemer med høyttaler/mikrofon i samtaler, ville jeg sendt telefonen til verksted. Det er en av feilene som (til en viss grad) går igjen på iPhone. Den blir mest sannsynlig byttet på verksted.

  Magnus: Hva mener du? Kommer du ikke på nett? Sjekk innstillinger under innstillinger – generelt – nettverk – mobildatanettverk (hvis jeg ikke husker helt feil). Sjekk opp mot din operatørs oppsett (dette finner du på operatørens nettsider – under kundeservice/oppsett av mobil).

  Morten: Høres ut som en feil — men jeg forstår ikke helt at det kan ha noen sammenheng med at folk ringer deg. Jeg ville prøvd en hard reset (sette tilbake til fabrikkinnstillinger), eller sendt telefonen til verksted. Husk backup i begge tilfeller!

  Lykke til alle sammen :)

  Av Redaktør i feb 20, 2012

 237. Hei!
  Jeg har mistet iPhonen min, evt. er den stjålet. Jeg har ikke aktivert Find My iPhone eller noen slike apper, så jeg vet ikke om noen metode å finne den tilbake… Den er itillegg skrudd av. Har du et forslag på hva jeg kan gjøre for å finne den?
  Hvis jeg ikke finner den må jeg jo kjøpe ny. Men det var mye jeg kommer til å savne på iphonen, blant annet meldinger, bilder, kontakter osv. Dersom jeg kjøper en ny iphone og gjenoppretter den fra den nyeste sikkerhetskopien, vil jeg da få bilder, meldinger og kontakter osv tilbake da?
  Setter STOR pris på svar!! :-)

  Av Adele i feb 21, 2012

 238. Hei, den ene av høytalerne på min ferkse iphone 4s er død.. har vert i bakken en gang, og den landet på den siden hvor høytelern er dau! men den omkom ikke før 2 måneder etter fallet.
  what to do?

  Av Alf i feb 21, 2012

 239. Hei, den ene av høytalerne på min ferkse iphone 4s er død.. har vert i bakken en gang, og den landet på den siden hvor høytelern er dau! men den omkom ikke før 2 måneder etter fallet.
  what to do? .

  Av Alf' i feb 21, 2012

 240. Hei Adele,

  Det er ingen måte å finne en iPhone hvis du ikke har aktivert Finn min iPhone. Det eneste du kan gjøre, er å begrense bruken på den (sperre den i nettverket). Dette er det Politiet som gjør, etter evt. mottatt anmeldelse.

  Hvis du har tatt sikkerhetskopi av telefonen, eller du har aktivert sikkerhetskopi til iCloud, vil mye av informasjonen kunne gjenopprettes på en ny iPhone. Blant annet tar sikkerhetskopien vare på: meldinger, kontakter, anropsliste, kamerabilder og innstillinger. Lykke til!

  Alf: iPhone har bare én høyttaler for ringelyd/musikkavspilling – det andre hullet i bunnen er en mikrofon. Hvis du mener at samtalehøyttaleren eller ringelyd-høyttaleren er gåen, så er det vanligvis en garantisak — med mindre Apple mener at det er fallet som har ødelagt den. Jeg ville sendt telefonen til verksted for en sjekk hvis dette er tilfellet.

  Lykke til!

  Av Redaktør i feb 23, 2012

 241. Jeg er ikke helt sikker på om jeg har laget sikkerhetskopi i iCloud? Gjelder sikkerhetskopi av meldinger, kontakter osv. når man bare har sikkerhetskopi i iTunes?
  Tusen takk for svar, genial blogg!

  Av Adele i feb 24, 2012

 242. jeg har et problem med at min iphone 4 ikke tar i mot lading, det skjer ikke noe uansett, om du plugger den in på data eller vanlig lader, må den sendes inn eller er det noe å få gjort med den ?

  Av Arben i feb 24, 2012

 243. hei
  min iPhone 4 klarer bare å finn nett bare når jeg står ved siden av Modum vis jeg går 7-8 meter fra modum da klar den ikke å søke nett. hva skal jeg gjøre med det?

  Av dashti i feb 27, 2012

 244. Hei.

  De siste to dagene har iphonen min hengt seg opp når den er i låst modus, altså når jeg slider lås opp knappen blir den bare stående etter jeg har dratt den bort, på høyre siden. Må restarte for å få brukt den etterpå.

  Er en iphone 4 som har fått litt medgang og har knust skjerm men har aldri hatt noen problemer med den tidligere.

  Av Elisabeth i feb 27, 2012

 245. hei.
  jeg har en Iphone 3Gs med Telenor abonement.
  igår oppdaterte Telenor simkortet mitt og ba om å slå av mobilen. Jeg gjorde det og etter det så mobilen restartet seg hele tiden siden da . Den blir svart og Applelogoen kommer frem og deretter kommer det frem til at jeg skal skrive inn kode. det har gjenntatt seg hele tiden selv om ikke bruker den.

  hva kan være problemet og hva bør jeg gjøre?
  Har holdt hjem knappen og av/på knappen i ti sekunder men det hjelper ikke.

  Av Hallvard i feb 28, 2012

 246. Hei alle!

  Adele: Sikkerhetskopi i iTunes/iCloud tar kontakter som ligger “lokalt” på telefonen (det gjør nok kontaktene dine med mindre du har en jobbmail som synkroniserer disse). I tillegg tar sikkerhetskopien vare på innstillinger, meldinger, anropslogg, notater, bilderull (kun bilder som er tatt med iPhone) osv. osv. Du kan sjekke siste sikkerhetskopi i iCloud under Innstillinger -> iCloud -> Scroll nederst til sikkerhetskopi. Under her, står tidspunkt for siste sikkerhetskopi. For å ta en ny sikkerhetskopi i iTunes, er det bare å koble iPhone til, høyreklikke på iPhone når den dukker opp i venstre kolonne i iTunes, og velge Sikkerhetskopier/Backup :)

  Arben: Du har sendt denne henvendelsen direkte til oss i tillegg til kommentaren her. Sjekk innboksen din :)

  Dashti: Da er nok WiFi-antennen på telefonen defekt, og telefonen må sendes til verskted. Dette pleier å gå på garanti (jeg har sett det på andre iPhones ett par ganger tidligere). Lykke til!

  Elisabeth: Du kan prøve å gjenopprette den uten sikkerhetskopi — det vil ganske sikkert hjelpe, da jeg regner med at det er en bug i programvaren som gjør dette. Husk at når du gjenoppretter en iPhone uten sikkerhetskopi, så slettes all informasjon på telefonen. Husk derfor å ta backup på andre måter før du gjør dette — Telenor har en App i App Store som heter “Mine Kontakter” som fungerer glimrende for backup av kontakter, dersom du har Telenor/Djuice-abonnement. Lykke til :)

  Hallvard: Du kan prøve nytt SIM-kort, men jeg er langt i fra sikker på om det hjelper. Det er likevel det enkleste alternativet, så kan være greit å teste dette først. Hvis ikke det hjelper, så er dette en relativt kjent feil – løsningen for de fleste vil være det jeg forklarte for Elisabeth like over her.

  Lykke til alle sammen, og takk for henvendelsene! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 29, 2012

 247. Hei. Jeg har et lite problem med min iphone 4. Når jeg mottar meldinger så kommer ikke navnet opp, men bare nr. vet du hva jeg kan gjøre?

  Av Hege i feb 29, 2012

 248. Hei Hege,

  Er det Tele 2 du har som operatør? De har et kjent problem med dette, og de har også en løsning.

  http://www.tele2.no/kundeservice/nummervisning-iphone.html

  Denne siden forklarer hvordan du løser problemer med at SMS / Meldinger og anrop ikke viser navn. Lykke til :)

  Av Redaktør i mar 1, 2012

 249. Hei!
  Jeg har et problem med min iPhone 4s.
  Det har seg slik at jeg ikke får sendt meldinger eller ringt til noen. Jeg vet at jeg har penger på kortet og det funket å sende meldinger for noen timer siden.
  Min telefon gikk tom for strøm så ladet den til 100% og skrudde den på for å sende en melding. Det viser at meldingen nesten sendes (Helt øverst på den hvite sendings-baren) men når det er to mm igjen så stopper den opp. Jeg prøvde først å krysse ut av programmet ved å trykke på menyknappen to ganger, for så å holde inne meldingsikonet og trykke på (-)knappen og åpne applikasjonen på nytt. Det funket ikke. Jeg prøvde dette et par ganger før jeg prøvde å ringe. Da sto det: Ringer…
  Men jeg satt i to minutter og ventet på ringelyden så jeg gav opp og la på. Så tok jeg samme teknikk som på meldingene lenger oppe i innlegget. Fortsatt ingen respons.
  Jeg prøvde senere og skru av og på telefonen. Da sto det et rødt (!)-’Sending misslyktes’ ved siden av meldingene. Jeg prøvde å sende dem på nytt, og andra nye meldinger, men det funket heller ikke. Fortsatt samme problem. Noen forslag eller har dere hørt om dette før?

  Mvh Magnus H.

  Av Magnus (15) i mar 1, 2012

 250. Hei!

  Takk for tipset!
  Prøvde å ta gjennoppretting, men det hjalp ikke å bare gjøre det. Måtte også lade opp mobilen en stund da jeg hadde tatt gjennoppretning. Etter noen timer med lading fungerte mobilen som fint igjen.

  Mvh Hallvard

  Av Hallvard i mar 2, 2012

 251. Vil bare si at du gjør en fantastisk jobb! Jeg og min mor har ikke kunne sendt MMS til hverandre av og på, etter bytte av iPhones og oppgraderinger, men etter å ha lest her fant vi løsningen. Så etter å ha deaktivert og aktivert iMessage fungerer det nå igjen. Så tusen takk!

  Av Camilla i mar 3, 2012

 252. Hei! Jeg har Iphone 3gs, men tastelås-knappen på toppen har sluttet å virke .. forslag?

  Av Monica i mar 6, 2012

 253. Hei!
  Jeg har Iphone 4. Etter at jeg oppdaterte den i går, har sms’ene jeg sender begynt å blitt lagret som egne “samtaler”, i stedet for å ligge fortløpende under de jeg mottar. iMessage er avslått. Hva kan problemet være?

  Av Marte i mar 8, 2012

 254. jeg skrev et inlegg her, ang, min iphone4 som ikke ville ta i mot lading eller koble seg på dataen, jeg har sendt den inn på rep hos Mcare, på den verkted notaten står det “Byttet i ny SWAP / Bytteenhet”# hva vil dette si? er det en fabrikkvare, eller en brukt tlf ? ser på noen fprumer at det også hender de sender ut brukte tlf, men som skal være i samme stand som den innleverte varen, eller bedre. noen som har et svar her?

  Av Arben i mar 8, 2012

 255. Hei, har en iphone 4, og ved en eller annen oppdatering forsvant redigeringsknappen når jeg er inne på alle kontakter, men dersom jeg har kontaktene liggende på sist brukte kontakter er redigerings knappen der. Har nettopp oppdatert til IOS 5.1 uten at det hjalp. Noen ide?

  Av Einar i mar 9, 2012

 256. Hei. Har Iphone 4, og fram til idag har den fungert fint. Men nå fungerer ikke vanlig nett forbindelsen. 3G fungerer å wifi fungerer..

  Av Hilde i mar 9, 2012

 257. Hei. Jeg får ikke slått inn telefonnummer fordi det automatisk kommer inn en bindestrek. jeg har installert den Norsk og oppdatert den nyeste programvaren. Eks. 94805511 blir til 948-05511, gjelder særlig sms ???

  Av Erik Lorentz i mar 9, 2012

 258. Magnus: Hei! Prøv å slå av og på mobildata (under innstillinger – nettverk) og se om det hjelper. I tillegg kan du prøve å ta ut og inn SIM-kortet mens telefonen står på. Hvis ikke dette hjelper, ville jeg ha testet SIM-kortet i en annen telefon, for å se om det fungerer der. Hvis det er samme opplegg der, bør du ta kontakt med operatøren din.

  Hallvard & Camilla: Tusen takk for tilbakemelding :) Setter pris på det!

  Monica: Dette er vanligvis enten 1) en garantifeil, rettes på verksted — eller 2) et resultat av at telefonen har fått fukt inn under dekslene. Du kan sjekke fuktindikatoren i bunnpluggen (lys inn med en liten lommelykt — hvis du ser en liten rød stripe under strømkontaktene, har det vært fukt i hullet hvor laderen settes ut — i så fall er det ikke en garantisak). Jeg ville sendt telefonen til verksted om jeg var deg!

  Marte: Prøv å aktivere og deaktivere iMessage, og pass på at telefonen faktisk klarer å aktivere den før du deaktiverer. (Det står rett under “knappen” for å aktivere iMessage om den klarte det eller ikke.) Hvis dette ikke hjelper, har jeg ingen aning — det er ikke en feil jeg har hørt om før. Lykke til!

  Arben En ny SWAP/bytteenhet betyr (når de kommer fra Apple) i praksis en ny telefon. Alle iPhoner som sendes til verksted sendes videre til Amsterdam (eller et annet sted), på samme tid som det sendes en ny SWAP-enhet til deg. Telefonen som sendes til Apple blir testet, og eventuelle defekte deler blir byttet, telefonene renses og settes opp på ny. Så settes det på helt nye deksler og glass over skjermen. Så om telefonen ikke er helt ny, så er i alle fall alt nylig testet av Apple, og alle dekslene er helt nye. Vær klar over at garantien likevel gjelder fra det opprinnelige kjøpstidspunktet.

  Einar: Har du prøvd å lukke “Telefon” og “Kontakter”-appene helt? Følg manualen som jeg har skrevet noen ganger over — dobbelklikk på hjem tast, hold inne på de nevnte appene, og trykk så på den røde “-” som dukker opp. Prøv så på ny og se om det hjelper!

  Hilde: Hva mener du? 3G er egentlig vanlig nett? Kan du forklare litt nøyere? :)

  Erik Lorentz: Gå til innstillinger og se etter innstillinger for nasjonalitet og språk + tallformatering. Det ligger der et sted, men jeg husker ikke helt hvor!

  Lykke til alle sammen, og takk for henvendelsene! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 10, 2012

 259. viss jeg ikke har på 3G så har jeg ikke nett. D hadde jeg før..

  Av Hilde i mar 11, 2012

 260. Hei! Jeg bare lurer på en ting. Hvordan endrer jeg MMS-innstillingene? Jeg kan nemlig ikke motta eller sende mms. Ingen problemer med operatøren, alt annet fungerer.

  Av Marina i mar 11, 2012

 261. Hei Marina, er dette en iPhone det dreier seg om, hvis det er iPhone du har, så prøv å se på 3G instillingene, 3G MÅ være aktivert for å kunne sende og motta MMS-meldinger, dette gjør du ved å gå inn på instillinger–generelt– og deretter går du inn på nettverk, hvis din 3G ikke står på så må den bli slått på, da skal det virke uten problemer, om den fortsatt ikke virker slå tlf av og på og prøv igjen, ikke lykke da heller, ta en sikkerhetskopi av inholdet, og gjenopprette hele tlf til fabrikk instillinger.

  Av Arben i mar 12, 2012

 262. Hilde: Da er mest sannsynlig GSM-antennen ødelagt (telefoner har to antenner, én for GSM og en for HSDPA / 3G). Med andre ord – når du slår av 3G, vil ikke telefonen fungere. Med mindre telefonen er utsatt for fall eller støtskader, vil dette normalt dekkes av garanti. Jeg vil anbefale deg å henvende deg til din forhandler eller nærmeste Apple Premium Reseller-butikk.

  Marina: Gå til din operatørs nettsider for å finne guiden for hvordan dette gjøres — alle norske operatører som jeg kjenner til, har gode, detaljerte beskrivelser for hvordan dette gjøres. (Det er stort sett APN-innstillingene som skal endres, det finner du under Innstillinger – Generelt – Nettverk – Mobildata).

  Arben: Takker! ;) Keep it coming :)

  Av Redaktør i mar 13, 2012

 263. Hei!
  Jeg og en venninne har begge iphone 4s, men i det siste så har ikke hun fått meldingene mine :/ jeg får fra hun og svarer men hun mottar de aldri.. Vi har ikke samme operatører, og det funket før men ikke nå lengre..

  Av annmari i mar 15, 2012

 264. Hei!

  Jeg kjøpte min sony ericsson xperia mini pro 10 fra Elkjop i november 2010. Problemet er at den nå ikke vil lade. Hva gjør jeg? Har forsikring fra Talkmore. Kontakter jeg elkjøp eller talkmore?

  Av Mina i mar 15, 2012

 265. Annmari: Jeg vil anbefale dere begge å deaktivere iMessage og aktivere det på ny igjen — se om det hjelper. Dette gjøres i Innstillinger -> Meldinger -> iMessage. Sjekk samtidig, lenger nede i denne menyen, at nummeret ditt er registrert under “Motta på”-feltet. Lykke til!

  Mina: Jeg ville kontaktet Elkjøp — det er to års garanti på mobiltelefoner (i alle fall Sony Ericsson), og fem års reklamasjonsrett. Både garanti- og reklamasjonssaker tas mot utsalgsstedet. Hvis feilen IKKE dekkes av garanti (hvis verkstedet finner fukt- eller støtskader), kan du ta det med forsikringsselskapet/Talkmore.

  Lykke til :)

  Av Redaktør i mar 16, 2012

 266. Anskaffet iphone 4. Skulle sette inn sim kortet, å vips, så hadde jeg satt inn sim’en feil, altså ikke plassert på den lille “skuffen”. Jeg får ikke simkortet ut :( hva skal jeg gjøre?
  har forresten netcom

  Av Robin i mar 18, 2012

 267. Det eneste å anbefale der er å sende inn tlf, får man noen riper på,
  Sim-leseren så er løpet kjørt å da vil ikke garanti påløpe for det, hvis du har forsikring fra Netcom så hører du med de om hva du eventuelt kan gjøre med det.

  Av Arben i mar 18, 2012

 268. Hei,
  Jeg har tenkt til å kjøpe meg iPhone 4s, og jeg lurer på om du vet noen steder jeg kan kjøpe iPhone billigere enn på Apple.no?
  Jeg skal til England snart, og jeg lurer på om det er billigere å kjøpe iPhone der (ulåst) – om det funker i det hele tatt?
  Jeg har allerede et SIM-kort, vil det funke på den iPhonen? Vil iPhonen funke i Norge, med det nettverket vi har?
  Hvilke butikk burde jeg kjøpe fra i England, eller kan man bare kjøpe fra Apple sine butikker?
  Tusen takk for svar! :)

  Av Vanja i mar 19, 2012

 269. Robin: Hvis du på ingen måte klarer å få ut SIM-kortet, er alternativene ganske enkle: du kan enten sende den inn til verksted via din forhandler, eller velge den enklere metoden — finne en “iPhone-reparatør” i området som sikkert gjør dette veldig kjapt og billig. Vær klar over at det siste alternativet kan ødelegge garantien på produktet. Lykke til!

  Vanja: Det er ingen tvil om at iPhone er billigere enn i Norge i ganske mange land, selv om dette varierer mye. Tidligere var det ikke mulig å kjøpe iPhone i England for så å bruke den i Norge, da alle iPhones som ble solgt i England var låst til britiske operatører. Jeg er usikker på hvordan det er med iPhone 4S – jeg ville spurt i butikken om den vil fungere med norsk SIM-kort. De svarer som regel ærlig på slike spørsmål!

  Du trenger ikke å være bekymret for typen nettverk – det er likt i Norge og England. Det eneste som er vesentlig er om telefonen er operatørfri “SIM-free”.

  Personlig ville jeg kjøpt telefonen fra en offisiell Apple-butikk, det er nok det tryggeste i forhold til garanti osv. senere (da kan du levere den til Eplehuset her i Norge).

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 19, 2012

 270. Hei! Vet ikke om dette problemet er blitt spurt om tidligere her, litt mange innlegg å lese :P Men problemet mitt er at iPhonen min (iPhone 4)en dag plutselig bestemte seg for at hjem-knappen ikke funket mer, og samme kvelden begynte den å oppføre seg rart med å ringe folk midt på natta av seg selv til random folk på kontaktlista mi med sånn voice over opplegg. våknet opp av det og måtte slå den av. Så ble det så mye problemer med den at jeg gav den opp og hadde den avslått i ca 2uker. Så da jeg skrudde den på så fungerte hjem knappen og ingen voice over eller “bølleringing”. Men så etter en ukes bruk så sluttet hjem knappen å virke og den begynte å leve sitt eget liv igjen. Nå har den t.o.m begynt å ringe random nr i USA som jeg ikke har på lista mi engang, og jeg skjønner rent lite, og det kan bli forferdelig dyrt :P What to do???

  Av sarah i mar 21, 2012

 271. Hei Sarah,

  Det er ganske vanlig at en defekt hjem-knapp gjør at telefonen ringer opp nummer, på grunn av at voice-calling blir aktivert. Rart at det ringes opp nummer som du ikke har i anropsloggen eller telefonlista di — det har jeg ikke noe svar på.

  Hjem-knappen kan være defekt av to grunner: 1) en feil på telefonen som dekkes av garanti, eller 2) fukt som har trengt seg inn via bunnkontakten. Hvis du ikke kjenner til at telefonen har vært utsatt for fuktighet, ville jeg sendt den inn via din forhandler. Hvis det ikke finnes fukt- eller støtskader på din telefon, får du en ny fra Apple. Husk å ta backup i iTunes/iCloud før du sender den avgårde!

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i mar 21, 2012

 272. Hei, takk for tipset angående Imessage !
  Men vi begge har prøvd det og hun får fortsatt ikke meldingene mine.. noen annen ide?
  Prøvd egentlig det meste vi har komt på :s

  Av AnnMari i mar 21, 2012

 273. Du kan gjenopprette hele tlf via iTunes, dersom det ikke virker må du sende den inn via din forhandler.

  Lykke til :)

  Av Arben i mar 21, 2012

 274. Hei :) jeg har ett problem med at når jeg skal lade min iphone3gs så driver den å skrur seg av og på hele tiden, eller så står den fast på Apple logoen, dette her skjer hver gang jeg setter den på lading, og jeg har også opplevd at noen ganger når jeg bruker iphonen at skjermen blir blir hvit og så kommer det masse svarte streker over den,og så skrur den seg av. den har aldri vert utsatt for skader eller fall før. hva er det jeg kan gjøre :P ?

  Av Jan Reidar i mar 23, 2012

 275. Vet du om et nettsted hvor man kan laste ned gratis apper til iPhone hvor man ikke må oppgi Apple-IDen ? Eller finnes det kun apper hvor man må skrive inn IDen ? Jeg har verken Visa-, MasterCard- eller Amex-kort for øyeblikket..

  Mvh EM

  Av Emily M i mar 24, 2012

 276. Jan Reidar: Jeg tror nok at jeg ville sendt inn telefonen til verksted — dette høres ut til å være hardware-relatert, det er noe galt med selve telefonen din. Lykke til!

  Emily M: Alle kjøp må gå via App Store med en Apple-ID. Men du kan fint opprette en Apple-ID uten å legge inn kortinformasjon — bare velg “ingen kort”. (Det gikk i alle fall før, når du opprettet Apple-IDen direkte på iPhonen.)

  Av Redaktør i mar 25, 2012

 277. hei! har støtt på et problem med min iPhone 3GS nå. den står bare og restarter seg selv og når den slår seg “på” står den på siden der du må koble den til itunes for å aktivere den.
  dette skjedde i kveld og nå sitter jeg oppe midt på natten oppgitt og prøver og finne en løsning :( jeg har velykket klart å koble den til itunes og gjenopprettet den engang til fabrikkoppsett, og deretter lagt inn min sikkerhetskopi. men dette går ikke lenger siden den nå står bare og restarter seg før itunes rekker å legge merke til den :(
  hva kan jeg gjøre?

  Av jens i mar 26, 2012

 278. Har også hatt samme problem, hvis det fortsatt er garanti på tlf så send den inn. Hvis ikke så kaster du den, har hatt samme tingen på min, Apple sa at dersom det ikke hjelper med rep så er det ikke noe håp, men på garantien så får du ny iPhone :)

  Av Arben i mar 26, 2012

 279. Hei

  Jeg har en norsk Iphone 4S. Jeg har ingen problemer med lyden under samtaler eller når telefonen ringer MEN når jeg prøver å spille av mediafiler via youtube eller musikkspilleren så kommer det ingen lyd. Heller ikke noe tastelyd selv når jeg har prøvd å gjenopprette mobilen. Når jeg prøver å skru opp lyden så kommer det ingen “tegn” som går oppover. Hva kan være galt?

  Av Haroon i mar 28, 2012

 280. Hei Haroon,

  Det er to høyttalere på iPhone – en for samtaler inntil øre (over skjermen), og en for tastelyd, ringetoner, musikkavspilling osv (i bunn). Det høres ut som om den ene høyttaleren er defekt – hvis den er det, så må den sendes inn til verksted via din forhandler. Husk å ta backup før innsendelse!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 29, 2012

 281. Hei! Jeg fikk meg iPhone i går og jeg kan ikke sende meldinger, ringe eller laste ned spill og musikk. Jeg prøvde og gå på instillinger fordi mamma har iPhone og på henne sin iPhone ,på instillinger på operatør, der står det N Netcom og vi prøvde og trykke på det på meg også men det ville fortsatt ikke sende meldinger o.s.v. Kan det være at simkortet ikke er aktivert?

  Av Maja i mar 31, 2012

 282. Hei! Mistet iphone i bakken og får ikke åpnet alle spill lenger, er den eneste måten og slette alt også laste ned pånytt?

  Av emilie i apr 3, 2012

 283. Hei! jeg tror telefonen min har hengt seg opp, for når jeg skal lade den, så bare vibrerer den i strekk i kanskje 10-15 minutter, og jeg får den ikke på! jeg skjønner ingenting. Kan det hende den fikser seg over natten, eller må den på reparasjon?

  Av Tonje Halvorsen i apr 3, 2012

 284. Den har forresten vært sånn i hele dag. Har ventet litt med å lade den etter hverandre, men jeg får den virkelig ikke på…

  Av Tonje Halvorsen i apr 3, 2012

 285. Hei,
  Jeg har et lite problem med iPhone4 – jeg fikk en ny iPhone for en mnd siden og nå har skjermen startet å “flimre”, det er kjempe irriterende. Jeg kan ikke huske at jeg har fått noe fukt på den eller mistet den i bakken. (flimrer, skrurrer, rister) umulig å forklares, men det er som å se på en eld gammel datamaskin. Hvis man holder mobilen vanrett slik at man ser på den fra siden flimrer det ikke, kun når du ser rett på den ovenfra. Er det noe jeg kan gjøre for å fikse den? Evt. bytte ut noen deler, eller skru den av/fra hverandre?

  Av Ida i apr 5, 2012

 286. Hei,
  Jeg har et lite problem med iPhone4 – jeg fikk en ny iPhone for en mnd siden og nå har skjermen startet å “flimre”, det er kjempe irriterende. Jeg kan ikke huske at jeg har fått noe fukt på den eller mistet den i bakken. (flimrer, skrurrer, rister) umulig å forklares, men det er som å se på en eld gammel datamaskin. Hvis man holder mobilen vanrett slik at man ser på den fra siden flimrer det ikke, kun når du ser rett på den ovenfra. Er det noe jeg kan gjøre for å fikse den? Evt. bytte ut noen deler, eller skru den av/fra hverandre?

  Takk

  Av Ida i apr 5, 2012

 287. Maja: Har du dekning i det hele tatt, eller står det “Ingen tjeneste” i venstre hjørnet? I så fall må SIM-kortet aktiveres via din operatørs kundeservice.

  Emilie: Jeg ville prøvd å slette noen av de spillene som du ikke får startet, og så laste dem ned på ny. Prøv evt. punkt 3 i innlegget du har kommentert på.

  Tonje Halvorsen: Hvis feilen ikke har gitt seg etter noen døgn, er telefonen fysisk ødelagt, og må sendes til verksted for å fikses!

  Ida: Dette har jeg sett før ett par ganger — i begge tilfellene, har feilen blitt fikset på verksted. Jeg ville satset på å levere den inn til forhandleren din slik at de kan sende den til Apple!

  Lykke til :)

  Av Redaktør i apr 6, 2012

 288. Hei!
  Jeg har et problem medin LG Optimus 2x mobil.
  Når jeg sletter bilder /videoer så kommer de tilbake etter noen timer, jeg har sletta dem veldig mange ganger nå. De kommer tilbake hele tiden. Utrolig irriterende. Hva skal jeg gjøre? Noen som har opplevd det samme? Håper du kan hjelpe meg ! :)

  Av Fatemah i apr 8, 2012

 289. Hei,
  har du vært borti en iphone der man hører andre tastelyder mens en samtale pågår? (uten at noen av de som snakker taster:-)
  A

  Av Annette i apr 9, 2012

 290. Hei
  Jeg lurer på om jeg kan motta anrop og meldinger selv om batteriet er ute av mobilen? Har en htc sensation xl, men tror ikkje det spiller så stor rolle ;-)

  Av Pawel i apr 10, 2012

 291. Hei Fatemah,

  Sjekk at du ikke har automatisk backup/opplasting av bildene til noen Google-tjenester/Dropbox eller lignende. Hvis du ikke har det, forstår jeg ingenting — det er ikke en feil jeg har hørt om tidligere. Jeg vil anbefale deg å se etter programvareoppdateringer til telefonen som kan rette dette: Gå til Innstillinger -> Om telefonen (nederst) -> Programvareoppdateringer -> Sjekk nå. Hvis dette ikke er tilgjengelig, har jeg dessverre ingen gode tips uten om å fabrikkinnstille telefonen din.

  Annette: Nei, det har jeg aldri hørt om før. Er dette når du snakker med en/noen spesielle, eller gjelder det i alle samtaler? Har både du og din samtalepartner god dekning?

  Pawel: Jeg forstår ikke helt hva du mener. Anrop vil gå til mobilsvar hvis telefonen er av, eventuelt vil samtalen bli brutt dersom du ikke har mobilsvar. Meldinger vil prøve å bli levert i en liten periode, men hvis telefonen ligger avslått i mer enn en uke er det lite sannsynlig at meldinger du skulle ha fått, vil komme når du slår telefonen på.

  Lykke til alle sammen :)

  Av Redaktør i apr 10, 2012

 292. Hei!

  Våknet i natt av at iphonen min plutselig lyste opp. skjermen var lyseblå, og det kom fram en avslutt-knapp.(tydelig at det ble kjørt et program) Kan telefonen kjøre programmer uten min tillatelse? Ble redd for at andre har fått tilgang på min iphone. hva bør jeg gjøre?

  Av Anne i apr 12, 2012

 293. hei!
  Jeg har et problem med min iphone 4S. Jeg laga en ny kode på telefonen, men telefonen vil ikke bli låst opp når jeg taster inn koden! Jeg vet jeg taster inn riktig kode, men nå er telefonen min deaktivert i hele 15 minutter! :( Hva skal jeg gjøre? Jeg har prøvd den gamle koden, men den funker heller ikke!!

  Av Henriette i apr 14, 2012

 294. Hei Anne,

  Dette hørtes veldig rart ut. Kan du forklare mer om hva som viste på skjermen? Hvordan så “Avslutt”-knappen ut? Jeg tviler på at andre har tilgang til din iPhone, men jeg vil i alle fall anbefale at du legger en kode på telefonen din (Innstillinger – Generelt) hvis du ikke allerede har det.

  Henriette: Er du HELT sikker på at du har tastet inn riktig kode? Det høres ikke slik ut, for å være helt ærlig ;) Hvis du fortsatt ikke kommer inn med den koden du har laget, er jeg redd at telefonen må gjenopprettes i iTunes for at du skal kunne bruke den igjen. Hvis du ikke får lagt inn sikkerhetskopi fra iTunes etter det, vil all informasjon gå tapt.

  Lykke til!

  Av Redaktør i apr 15, 2012

 295. Trenger virkelig hjelp, jeg går inn på Itunes og logger inn på Apple ID, alt hittil er perfekt.. MEN når jeg skal overføre bildene fra Iphonen min over til PCen, sier den at det ikke er noen bilder i mappa? Jeg har over 30 bilder.. har letet etter løsning dødslenge.. Hjelo?

  Av Begüm i apr 15, 2012

 296. Hei,

  Jeg har nå fått tilbake min xperia mini pro 10 tilbake fra reparasjon, hvor de oppdaterte alt på mobilen og jeg mista alt jeg hadde på telefonen. Problemet er at jeg at når jeg kobler til datatrafikk, så får jeg bare tilgang til Edge og ikke 3G? Hva gjør jeg?

  Av Mina i apr 16, 2012

 297. Hei. Jeg skulle oppdatere noen apper (9 stk). De har nå stått i tre dager å “venter”. Har prøv mye forskjellig (wifi vs. 3G, slått av og på, oppdatert iphonen opp til macen, prøvd å opdaterere på nytt på appstore…) Har du noen lure tips?

  Av Tone i apr 16, 2012

 298. Begüm: Har du synkronisert bildene med en annen datamaskin tidligere? I så fall kan du få problemer. Prøv å gå til “Min datamaskin” når du kobler til iPhone – altså ikke bruk iTunes – og se om iPhone dukker opp som en minnepenn der. Da vil du i så fall finne bildene der, og du kan enkelt dra de inn på skrivebordet eller en annen mappe på din datamaskin.

  Mina: Prøv å gå til Innstillinger -> Trådløst og Nettverk -> Mobilnett/Modus eller lignende. Der kan du velge om telefonen skal koble seg opp mot kun GSM (EDGE) eller både GSM og 3G.

  Tone: Jeg har vært borte i det samme selv. Prøv å hold inne hjem-tasten og av/på-tasten samtidig i 10 sekunder. Da restarter telefonen, og forhåpentligvis begynner appene å lastes. Eventuelt kan du gå til innstillinger -> butikk -> logg ut av apple id og så inn igjen.

  Lykke til :)

  Av Redaktør i apr 18, 2012

 299. Hei! Kanskje dette er blitt spørt om før, men jeg orker ikke lese alle kommentarer osv;-)
  Jeg kjøpte brukt Iphone 3GS av fetteren min. Da funket den helt fint, og han ville aldri på noen måte prøvd å “lure” meg på et vis.

  Men nå kan jeg såvidt bruke den mere. Hver gang jeg lader den(Og noen ganger utenom) “slår” den seg av og på(Jeg må ikke taste PIN kode eller noe sånt, den bare “slukner” så kommer den tilbake igjen) ca hele tiden. Da jeg tar den ut av laderen må jeg vente ett par timer før den funker normalt igjen, men da er den som regel nærmest tom for strøm igjen.

  Nå har den blitt verre og lader jeg den fullt opp for så å ta den ut, bruker den opp all strømmen på å sku seg av og på bare på noen timer. Jeg kan ikke bruke Iphonen min mere, og har ikke råd til å kjøpe ny. Håper VIRKELIG du kan hjelpe! På forhånd – Takk! :)

  Av Emma i apr 27, 2012

 300. Hei!

  Da jeg våknet opp for ei uke siden, så funket ikke iphonen min, 3gs.
  Jeg har prøvd å gjenopprettet den, men får diverse feilmeldinger. Jeg har derfor fikset feilmeldingene en etter en. dette gjennom å sette iphone i dfu, bruke tinyumbrella og snoowbreze for å lage en ipsw. til slutt får jeg at den ikke får kontakt med apple, under verifiseringen. iphonen er over to år gammel. Må jeg levere den inn, eller har du noen forslag?

  Av Dag i apr 28, 2012

 301. Hei Emma,

  Jeg vil anbefale deg å levere inn telefonen pga. disse feilene — det høres ut som om telefonen ikke kan fikses uten å sende den til verksted. Henvend deg til butikken som fetteren kjøpte telefonen i, eller henvend deg til Eplehuset/en annen Apple Premium Reseller: de tar i mot Apple-produkter uansett hvor de er kjøpt. Forklar dem problemene, så får du mest sannsynlig en ny bytteenhet fra Apple innen noen dager (med mindre telefonen er utsatt for fukt- eller støtskader). Lykke til!

  Dag: Hei! I min butikk sender vi inn telefoner lenge før vi har prøvd alt det du skriver. Jeg har selv gjort lignende ting som du beskriver med min egen iPhone pga. problemer, men jeg hadde aldri problemer med verifiseringen. Så lenge det ligger inne original programvare på telefonen, ville jeg sendt den inn til verksted. Hvis det ligger inne uoriginalt OS/cracket iOS-versjon, må du for all del ordne opp i det før du sender den inn :) Lykke til!

  Av Redaktør i apr 30, 2012

 302. God dagen. Jeg har problemer med dekning.

  Jeg har den gamle iphone, som bare heter Iphone (8gb)

  Jeg har problemer med dekningen, det som skjer er; Etter en time mister jeg all dekning med simkortet og det finnes ingen tjeneste, står bare ( søker ) i timesvis. Jeg kjøpte et nytt simkort men problemene er her enda. Så jeg må slå av min iphone, og slå den på igjen for å få dekning, og da har jeg bare dekning i 20 min – 1 time. Jeg har fabrikkinstallert hele greia dusinvis ganger via Itunes på macen. Jeg har også prøvd å holde tastelås og hjem knapp metoden flere ganger i tillegg.

  Noen forslag til hva problemet kan være :) ?
  svært kjipt.

  Av Sven Erik Amundsen i mai 1, 2012

 303. Hei!
  Når venninnen min sender meg melding så kommer e-postadressen hennes opp istedenfor telefonnummeret. Hvordan kan hun fikse det, eller er det noe jeg må fikse ?
  Hun har iPhone 4S og jeg har iPhone 4.

  Av Martine i mai 3, 2012

 304. Hei,
  Jeg får ikke gjenopprettet min iphone. Det begynte med at den badet i ferskvann, jeg tok ut batteriet og tørket den i en uke. Slo den på igjen og den virket som normalt bortsett fra at den ikke ville lese SIM kortet, viste meldingen ” SIM kort ikke innstallert”. Så jeg tenkte jeg ville prøve oppdatering. Koplet til Itunes. Starter oppdatering,og itunes kjenner igjen telefonen, går en lang stund,så går den i gjenopprettingsmodus. Etter ca 10 minutter kommer en feilmelding fra itunes opp: ” Iphone enheten Iphone kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (1)”. Så nå gjenkjenner den ikke lenger iphonen min. Hva kan jeg gjøre? ( siden den har vært i vann er det liten vits å levere den til butikken)

  Av Karen i mai 7, 2012

 305. Hei!

  Sven Erik Amundsen: Hvis du har prøvd nytt SIM-kort + hard reset, og du normalt har dekning der hvor du nå sliter, så kan jeg bare tenke meg frem til ett alternativ: send telefonen til verksted via din forhandler eller en Apple Premium Reseller. Høres ut som om det er en fysisk feil på din telefon. Lykke til :)

  Martine: Be henne gå til Innstillinger -> Meldinger -> iMessage – se etter innstillinger for “Motta på”. Her skal det stå mobilnummeret hennes, ikke hennes e-postadresse. Etter dette kan hun deaktivere og aktivere iMessage på ny (i samme meny). Det bør fungere! Lykke til :)

  Karen: Du kan prøve å holde inne hjem-tasten mens du kobler den til iTunes. Da bør den automatisk gå i gjenopprettingsmodus. Hvis ikke det fungerer, er det dessverre ikke så mange andre tips enn å vente litt (fuktskadete telefoner kan bli bedre etter hvert, men de kan også bli enda mer håpløse hvis noe skulle begynne å irre inne i telefonen). Hvis ingenting hjelper, tilbyr Apple en bytteenhet til en billigere pris enn nypris, selv om telefonen er fuktskadet. For å få en bytteenhet, kan du henvende deg til din forhandler eller til en Apple Premium Reseller (f.eks. Eplehuset). Det tar normalt 3-6 virkedager å få ny telefon fra Apple (din gamle telefon må sendes til et autorisert Apple-verskted). Lykke til! :)

  Av Redaktør i mai 8, 2012

 306. Hei!

  Jeg har en Ipod som jeg glemte koden min på og nå er den låst! Det står at jeg skal koble den til Itunes, men jeg må låse den opp for å gjøre det! Hadde ikke planer om å ha kode på den fordi jeg er så glemsk,men broren min tar den og laster ned masse rart og bruker den til dritt.
  Håper dere kan hjelpe meg. :-D

  Av Thea i mai 9, 2012

 307. Hei Thea,

  Du kan holde inne av/på-tasten og hjem-tasten (under skjermen) i ett minutt. Da vil hele iPoden restarte i førstegangsmodus (med andre ord: alt innhold er slettet, og du må laste inn musikk fra dataen på ny). Apper og andre ting du har kjøpt på iPoden, kan du laste ned igjen på ny gratis.

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 11, 2012

 308. Hei, en av appene har låst seg jeg har en iphone4s jeg har restartet iphonen og holt inne hjem knappen og “-” a noe jeg kan gjøre? Det var en veldig viktig app den bare lukker seg! Trengerden veldig mye ;)

  Hilsen Synne

  Av Synne i mai 15, 2012

 309. Hei Synne,

  Se til at både appen er oppdatert (i App Store) og at programvaren på iPhone er oppdatert (under innstilling – generelt – oppdatering eller via iTunes). Dobbelklikk på hjemtast, finn appen og hold inne på den, for så å lukke den med å trykke på rød “-”-tast. Hvis dette ikke fungerer, blir jeg veldig overrasket.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 16, 2012

 310. Hei igjen! Jeg gikk til appstore, det var ikke noen oppdatering, jeg gjorte også det der du så men å holde inne hjem taten. Det gjør jeg nesten hele tiden. Jeg gikk på generelt-oppdatering men den knappen jeg skulle trykke på for å instalere var låst hva kan jeg gjøre den må være i orden før 19.Mai! Har også restarteb telefonen;)

  Håper du kan hjelpe meg!

  Av Synne i mai 16, 2012

 311. Hei Synne,

  Vet ikke om problemet har løst seg for deg? Har du prøvd å slette appen helt og installere den på ny?

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 21, 2012

 312. Hei.
  Jeg har iPhone 4S. Det hender noen ganger at jeg ikke får meldinger.
  Det har bare skjedd 2 ganger med denne tlf, og jeg har bare hatt den i en uke og jeg hadde det samme problemet med den forrige iPhonen min..
  Hva kan være galt?

  Av Mari Marte i mai 21, 2012

 313. Heisann!:) Jeg lurte på, jeg har glemt min tastelås/passord på min HTC Titan, og jeg får ikke til å tilbakestille denne.. Er en tallkode med 4 siffer, er IKKE pinkoden, hjelp? Takk på forhånd:)

  Av Arnebjarne i mai 21, 2012

 314. Hei!

  Mari Marte: Det er svært sjeldent at SMS som blir sendt innad i Norge ikke kommer frem. Det er langt vanligere at det skjer hvis både sender og mottaker har iPhone — da går meldingene ikke som SMS, men som iMessage (Apple sitt “Instant Messaging”-system) hvis dette er aktivert. Ofte kan dette unngås ved at både du og de du ikke mottar meldinger fra, hvis de også har iPhone, går inn og deaktiverer og aktiverer iMessage igjen. Gå til Innstillinger – Meldinger – deaktiver iMessage og aktiver det igjen. Vent til “Venter på aktivering” meldingen er ferdig og iMessage er aktivert.

  En annen ting ang. SMS: Hvis du eller avsender har tvillingkort (altså to SIM-kort på samme telefonnummer), kan dette også skape problemer. Det anbefales å sende SMS først og fremst fra hovedkortet på ditt abonnement.

  Arnebjarne: Da er jeg redd du må fabrikkinnstille din telefon. Følg denne guiden: http://www.hard-reset.com/htc-titan-p4000-hard-reset.html OBS: ALL informasjon på din telefon vil bli slettet. Dette kan ikke angres.

  Lykke til begge to!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 22, 2012

 315. Hei.

  Har glemt koden (tastelås) til min iPhone 4S. Har prøvd mange ganger, helt til den ble deaktivert så mange ganger at det står “koble til itunes”. Men det fungere jo ikke fordi når jeg kommer innpå itunes står det “iTunes kunne ikke koble til iPhone-enheten fordi den er låst med en kode. Du må oppgi koden på iPhone-enheten før den kan brukes i iTunes.” Hva ska jeg gjøre?

  Av Britha Elise i mai 23, 2012

 316. Hei Britha,

  Jeg har vært borte i samme problemstilling tidligere. Løsningen ble da å koble til iPhone mens du holder inne “Hjem”-tasten. Da går den i “Gjenopprettingsmodus”, og du kan gjenopprette telefonen via iTunes. Vær klar over at dette sletter alt innhold på telefonen. Hvis telefonen din var oppdatert til nyeste programvare og du hadde aktivert sikkerhetskopi via iCloud, vil mest sannsynlig det meste komme inn igjen på telefonen etter gjenopprettingen (det samme gjelder hvis du har tatt sikkerhetskopi i iTunes i det siste). Hvis du ikke har sikkerhetskopi, må du dessverre starte på “blanke ark”.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 27, 2012

 317. Hei

  Jeg har en iPhone 4s som ikke vil skru seg av. Når jeg skrur den av så blir den svart i noen sekunder så kommer apple merke opp sån at den skrur seg på igjen.

  Hva skal jeg gjøre?

  Av Marianne i mai 30, 2012

 318. Hei Marianne,

  Dette er ikke en av de “kjente” feilene på iPhone – jeg kan ikke huske å vært borti denne type feil, verken her på mobilbloggen eller på jobb. Har du oppdatert til nyeste programvare på din telefon? Hvis ikke, prøv å nullstille alle innstillingene på telefonen – det har en tendens til å fikse rare, uforklarlige feil.

  For å nullstille alle innstillinger, gå til Innstillinger -> Generelt -> Nullstill -> Nullstill alle innstillinger. Dette sletter ingenting av innholdet ditt, men nullstiller alle innstillinger (som f.eks. ringetone, bakgrunnsbilde, lagrede WiFi-nettverk osv).

  Lykke til – gi gjerne tilbakemelding om det hjalp eller ikke :)

  Av Redaktør i mai 30, 2012

 319. Hei!

  Jeg har et problem, jeg hadde iphone 4, men så fikk jeg ny mobil. Iphone 4S, men det som er problemet er at jeg mottar ingen meldinger fra noen, men de meldingene jeg sender ut til venner og andre, får dem, det er bare jeg som ikke mottar noen ting og i tillegg står det ”ingen tjeneste” i venstre hjørnet. Hva kan jeg gjøre?
  takk på forhånd! :)

  Mvh
  Selina.

  Av Selina i jun 2, 2012

 320. Hei igjen

  Tusen takk :-) Det virket, men hva skal jeg gjøre når jeg mistet alle appene?

  Av Marianne i jun 2, 2012

 321. Hei Selina,

  Hvis du har “Ingen tjeneste” i hjørnet må du mest sannsynlig ha nytt SIM-kort. Ikke alle SIM-kort som fungerte i iPhone 4 fungerer i iPhone 4S (spesielt gjelder dette hos Telenor). Så med andre ord, det er ikke bare meldinger som ikke fungerer hos deg. Du kan sikkert ikke ringe heller ;) Gå til nærmeste forhandler, så får du nok et nytt SIM-kort!

  Marianne: Du finner alle apper som du tidligere har kjøpt/lastet ned ved å gå til App Store -> Nedlastinger -> Kjøpt/Purchased. Der kan du laste ned alle appen kjapt og enkelt på nytt. Lykke til! :)

  Av Redaktør i jun 3, 2012

 322. Hei! Jeg har ett problem med min iphone 4s, det er ett bestemt nr som ikke vil lagre seg. Dvs det kommer opp hva jeg har lagret det som når det ringer, får meldinger, i kontaktliste og anropslogg, men ikke når jeg går inn på meldinger fra denne personen. Prøvd alt, lagret nr to ganger på to forskjellige navn med og uten +47, telefonen er ca en mnd gammel, batteritiden er også rævva. Håper på hjelp

  Av Milla i jun 8, 2012

 323. er iphonen ødelakt viss jeg ikke får den på p.g.a jeg badet med den? :-D

  Av andrea i jun 9, 2012

 324. Hei Milla – har du Tele2? I så fall har de en egen app som løser problemet. Les mer på Tele2s sider som forklarer problemet og løsningen: http://www.tele2.no/kundeservice/nummervisning-iphone.html

  Andrea: Den kan komme etterhvert, men det er også godt mulig den er ødelagt. Prøv uansett følgende ting: Hold inne “Hjem”-knapp og “Av/På”-tast samtidig i 10-15 sekunder – da kan det godt være den starter. I alle tilfeller kan det også være en god idé å la den ligge “til tørk” noen dager før du prøver igjen.

  Lykke til!

  Av Redaktør i jun 10, 2012

 325. Nei, jeg har telenor :-/

  Av Milla i jun 11, 2012

 326. Hei!
  Jeg ser ikke hvem som er avsender av noen av meldningene mine, dette gjelder de som har iphone. Jeg har selv iphone, har hatt det i 2mnd snart. Å jeg har kunnet se navnet i inboksen. Plutselig ble navnet på alle iphone kontaktene mine borte. Hvorfor? Jeg har kun lagret de en gang.

  Karianne

  Av Karianne i jun 17, 2012

 327. Milla: Kommer det bare opp nummeret når denne personen sender en melding, eller er det en e-postadresse som dukker opp?

  Karianne: Er kontaktene borte, eller dukker bare ikke navnene opp i innboksen? Siden dere to (du og Milla) har samme problem, og jeg ikke kjenner til dette fra før, kan det være en ny bug som har dukket opp.

  Jeg har ikke noe fasit på hva som er løsnignen, men svar gjerne på spørsmålene jeg stiller så får vi se hva vi får til :)

  Av Redaktør i jun 17, 2012

 328. Hei !

  Jeg har en iPhone 4, som jeg er helt fornøyd med :) MEN jeg får ikke lest/sett mine eldre SMS! :/ Har ikke slettet dem og vet at de ikke har blitt slettet automatisk, siden hver gang jeg sletter en “synlig” sms, dukker en eldre sms opp igjen. (Dvs jeg må slette noen meldinger for at de NOEN av eldre sms skal dukke opp, noe jeg helst vil ungå :/) Har trykket på “last ned eldre meldinger” øverst på sia, og da kommer jeg fram til noen av dem (ganske mange), MEN ikke til ALLE. Etter hvert som jeg kommer opp i sms-samtalen, forsvinner også “last ned eldre meldinger”-knappen, som gjør at resten av meldingen ikke dukker opp på sjermen! :( Har fortsatt STOR lagrings kapasitet på iPhonen, så dette er ikke problemet.

  Noen råd? :)

  Av TrengerRåd i jun 18, 2012

 329. PS: Har prøvd å synkronisere / gjenopprette i iTunes også, (med sikkerhetskopi) uten noe positiv resultat, så dette er ingen løsning :/

  Av TrengerRåd i jun 18, 2012

 330. Kontaktene er på telefonen, det er bare i inboksen min at navnene ikke dukker opp. Å som jeg sa, er det kun iphone kontaktene mine, de jeg sender imessage med. Veldig irriterende å ikke se hvem som sender.

  Av Karianne i jun 18, 2012

 331. Navnene kom automatisk i dag, sikkert bare mobilen som var litt klikk ei lita stund!

  Av Karianne i jun 18, 2012

 332. Hei.
  Jeg har problemer med at når jeg hører på musikk slutter ofte plutselig lyden og virke, mens tiden på sangen går videre. Volumtegnet nederst på skjermen går da bort. Dette skjer både når jeg har i øretelefonene og med høyttaleren på iPhonen. Har foreløpig ikke heldt under samtaler heldigvis. Men vet du hvordan man kan fikse dette? Takk!

  Av Madeleine i jun 19, 2012

 333. Hei
  Jeg har iPhone 4s og er fornøyd osv.. Idag startet den å oppføre seg rart..

  Jeg får ikke sendt sms, bare iMessage. Så hvis jeg skal sende melding til som ikke har 4s, får jeg ikke sendt, men får meldinger av andre.. Hva må jeg gjøre for å fikse dette?

  Av Mikael i jun 21, 2012

 334. Hei alle, og takk for deres henvendelser! :)

  TrengerRåd: Dette er dessverre ikke noe jeg har hørt om eller vært borte i tidligere, så jeg har absolutt ingen gode råd. Du har forsøkt det eneste jeg kunne tenkt kunne fungere, så da kan jeg ikke anbefale annet enn å kontakte Apple (enten via deres Support/Forum-sider – best på engelsk eller ved å ringe dem direkte). Lykke til!

  Madeleine: Høres ut som en “bug” i systemet – det skyldes i alle fall ikke dårlig kontakt i jackinngangen eller lignende (da hadde ikke volumtegnet forsvunnet). Jeg har dessverre ikke hørt om denne feilen heller tidligere, så jeg har ingen gode tips. Sjekk alltid om du har installert nyeste programvare!

  Mikael: Prøv å deaktiver iMessage og aktiver det igjen. Mulig iPhone har problemer med verifisering av iMessage og derfor ikke sender ut andre SMS. Restart telefon ved å holde inne “av/på”-tast og “hjem”-tast i ca. 10 sekunder. Se om det hjelper – hvis ikke, er feilen sannsynligvis hos operatøren din; i så fall ville jeg konktaktet dem og feilmeldt problemet! Lykke til!

  God helg,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i jun 21, 2012

 335. Hei Pål,

  Jeg har en IPhone 3GS som jeg plutselig fikk svart skjerm på.
  Når det skjedde viste batterikapasiteten at var ca. 50% igjen. Har prøvet å slå den samt å lade den men det er ingen livstegn.
  Har du noen tips?
  På forhånd takk!

  Mvh

  Tom

  Av Tom i jun 23, 2012

 336. Hei Tom,

  Prøv å holde inne hjem-tast og av/på-tast samtidig i 10-15 sekunder. Slipp hvis Apple-tegnet kommer opp. Hvis dette ikke hjelper, prøv å la den ligge uten lading ett døgn og to, så sett den på lading, og prøv det samme igjen.

  iPhoner som plutselig dør ut, kommer som regel på igjen hvis du følger den prosedyren!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 25, 2012

 337. Hei!

  Når jeg lader iPhone 4s-en min går det ikke an å høre på musikk på mobilen, så jeg lurte egentlig på om det skal være sånn?
  Og når jeg for eksempel hører musikk kommer det kun lyd ut av den høyre høytaleren nede, er den andre sprengt eller skal det være slikt også?

  Av Hilde i jun 25, 2012

 338. Safari kunne ikke åpne nettsiden pågrunn av for mange omdirigeringer av siden. Det er totalt krise at jeg ikke får åpner siden, for det er arbeidskjemaet jeg ikke får opp…. :( jeg har slettet infokapsler og leselogg men det hjalp ikke.. Så what to do????

  Av Madelen i jun 27, 2012

 339. Heisann.
  Jeg har hatt iPhone 4 med imessage. Nå har jeg iPhone 4 fra USA, som ikke er mulig å oppdatere (har derfor ikke message). Jeg får ikke meldinger fra folk hvis de sender. Jeg kan sende meldinger. Det er akkuratt som om min iPhone tror den kan sende og få imessage, men så kan den ikke det. Vet du hva jeg kan gjøre?
  På forhånd takk!

  Av Charlotte i jun 29, 2012

 340. Hei, jeg har akkurat kjøpt meg iphone 4S, jeg hadde omtrent 300 kontakter på den gamle mobilen min “Sony Ericsson W595 gallery” er det noen måte jeg kan få overført de på?

  Av Synne i jun 30, 2012

 341. Hei Pål!

  Tusen takk for hjelpen. Iphonen virker nå etter at jeg trykket på hjem- og av/på knappene samtidig som du skrev.

  Av Tom i jul 1, 2012

 342. Hei alle – beklager seint svar pga. flytting av bopel og dermed mye tid uten nettdekning.

  Hilde: Det skal være fint mulig å høre musikk mens du lader, så jeg vet ikke hva som kan være årsaken til at det ikke fungerer hos deg. Fungerer det verken via hodesett utgang eller på høyttaler? Ang. høyttaler: det er kun det ene hullet på iPhone som er høyttaler – bak det andre ligger en mikrofon. Så det er ikke en feil at det bare kommer lyd ut i fra det ene hullet :)

  Madelen: Hei! Har du prøvd å lukke Safari-appen helt? Gå til Hjem-skjerm. Dobbelklikk på Hjem-tast under skjermen, trykk lenge på Safari-ikonet som dukker opp på linjen nederst på skjermen, og trykk på rød “-”. Prøv så å starte Safari som normalt igjen.

  Charlotte: Jeg vil anbefale deg å få logget deg på og av iMessage på en iPhone hvor iMessage fungerer. Dette kan du enkelt gjøre fra en annens iPhone – sett inn ditt SIM-kort, logg inn med din ID, logg på iMessage, logg av igjen og se at den registrerer det. Sett så inn opprinnelig SIM-kort til din kompis eller venninne, logg på hennes ID igjen og prøv å sende iMessage til deg. Hvis meldingen da kommer frem som vanlig SMS siden du ikke har iMessage, bør det være i orden.

  Mulig det finnes en bedre måte, men dette er mitt tips per nå ;) Lykke til!

  Synne: Hvis du har Telenor, kan du laste ned oppsett for “Mine kontakter” på telenormobil.no. Synk så Sony Ericsson mot Telenors tjeneste ved å følge guiden fra Telenor, last så ned appen “Mine kontakter” fra App Store på din iPhone og synkroniser kontakter. Da kommer de automatisk ned igjen.

  Alternativ 2: Last ned Sony PC Suite fra Sonys hjemmesider til din PC. OBS: Krever Outlook eller tilsvarende program på din PC. Koble til Sony Ericsson telefon, synkroniser kontakter. Koble så til iPhone, huk av for synkronisering av kontakter i iTunes.

  Alternativ 3: Gå til en forhandler og la dem gjøre det for deg. Vet blant annet at Telekiosken og Telehuset gjør dette. Dette koster penger, men er kanskje det enkleste alternativet? Lykke til! :)

  Tom: Takk for tilbakemelding – gøy å være til hjelp! :)

  Av Redaktør i jul 2, 2012

 343. Hei.
  Klarte desverre å skvette så mye da jeg gikk ute i dag da lynet slo ned rett foran meg at jeg klarte å miste min iPhone 4S i en sølepytt. Telefonen ble svart og jeg trodde den døde helt, men den vibrerer fortsatt om jeg tar på og av lyd knappen, og hvis jeg kobler til headsettet og trykket play på det så kan jeg høre på musikk og kontrollere volum med knappene på iphonen, så jeg tror og håper at problemet er selve skjermen. Er det mulig å fikse dette ved å sende den til reprasjon, og ville det blitt veldig dyrt? Har slått den av og på mange ganger. Den lader også hvis jeg kobler den til fordi jeg kjenner den vibrere, også hvis f.eks jeg får en facebook varsel

  Av Idun i jul 2, 2012

 344. Hei igjen. Det fungerer å hørre musikk både fra øreklokker og høytaler, så det er kun når jeg lader…. Ble lettet om at det ikke var noen feil med venstre høytaler, takk for god hjelp Tom :-)

  Av Hilde i jul 2, 2012

 345. Leste litt feil.. Mente Pål i steden for Tom, hehe.

  Av Hilde i jul 2, 2012

 346. Hei!
  Jeg kjøpte sony xperia s for under 2 uker siden på nettet og har vært kjempe fornøyd!
  men i dag hang den seg plutselig helt opp på ett bilde og ingenting skjer!
  Det var allerede veldig lite strøm på den da, men nå har det gått over 1 time og den har ikke tømt seg ennå.. og siden det ikke går an å ta ut batteriet vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre.
  Fin blogg du har, og utrooolig flink er du!

  Av Linni i jul 2, 2012

 347. hei!
  det er meg igjen. ville bare si at jeg fant svar på sony sine sider, så du behøver ikke å svare på henvendelsen min.
  men ikke se bort ifra at jeg kommer tilbake til denne siden hvis noe nytt forekommer, for bloggen er helt genial!
  god kveld :)

  Av Linni i jul 2, 2012

 348. Hei Pål,
  Etter at vi fikk ordnet 3GS Iphonen som plutselig fikk svart skjerm har den fungert veldig bra frem til i dag.
  Jeg har lagt inn kodelås som du må åpne vær gang du skal bruke telefonen og nå respondere ikke tastene 1, 2, 3.

  Har du noen idè om hva det kan skyldes?

  På forhånd takk!

  Mvh

  Tom

  Av Tom i jul 4, 2012

 349. Hei.
  Lurte på om du hadde et tips til hva jeg kan gjøre for å fikse min Iphone4. Plutselig ville ikke skjermen reagere slik den skal. Får ikke av tastelåsen feks. Da jeg skal skrive inn koden, så skriver den helt andre tall enn jeg trykker på. Om jeg er heldig å komme meg innpå i det hele tatt, så kommer jeg meg ikke inn på de apps jeg trykker på..
  Trykker jeg på telefonlisten for å teste, så kan den begynne å ringe til noen på listen min uten at jeg har trykket på..

  Så jeg er ganske så desperat etter å ha tilbake en telefon som virker;)
  Har prøvd de tipsene fra bloggen blant annet med å holde inne hjemknapp og av knappen samtidig. Har også prøvd å oppdatere og har gjenopprettet hele tlf, men til ingen nytte..
  Finnes det andre mirakelkurer? På forhånd tusen takk for hjelpen!!
  Mvh
  Stine

  Av Stine i jul 5, 2012

 350. Hei!

  Ble frastjålet iPhone (4) på ferie, og har nettopp fått ny (4S)

  Problemet er at når jeg skal sette opp telefonen med gjenoppretting fra iCloud, får jeg beskjed om ingen sikkerhetskopier er tilgjengelig.
  Samtidig sitter jeg med en iPad som beviselig viser at jeg har en nylig sikkerhetskopi i iCloud fra min gamle iPhone.

  Hvordan får jeg fikset dette?

  Av Thomas i jul 5, 2012

 351. Hei. Beklager fortsatt lang svartid grunnet flytting.

  Idun: Det er godt mulig det bare er skjermen som er ødelagt – men: Apple bytter hele enheten din, de reparerer ikke bare skjermen. Med andre ord får du en blank, ny SWAP-enhet tilbake dersom du sender inn din telefon til verksted. Hvis du ønsker å kun reparere skjermen for å beholde innholdet ditt, må du besøke en “uoriginal” iPhone-reparatør — dette er nok både billigere og raskere, men du kan ødelegge garantien på telefonen ved å benytte deg av andre enn Apple for reparasjon på iPhone.

  Hilde: Ingen problem :)

  Linni: Takk for hyggelige kommentarer – godt du fant ut av det :)

  Tom: Du kan prøve å restarte telefonen ved å holde inne av/på- og hjem-tast samtidig, men jeg tviler på at det hjelper mot skjermproblemet. Det kan være en programvarefeil som gjør det, men det kan også hende at skjermen er fysisk defekt på det feltet. Den letteste måten å finne dette ut på er å gjenopprette telefonen via iTunes (dette kan du gjøre selv om du ikke får tastet koden på følgende måte: slå av telefonen. Når telefonen er av, hold inne hjem-knapp mens du kobler til kabel til PC med iTunes. Vent til iTunes finner iPhone i “Gjenopprettingsmodus”, og gjenopprett – husk at denne prosessen sletter all info på telefonen hvis du ikke har sikkerhetskopi.)

  Stine: Tviler på at det finnes mirakelkurer dessverre! :( Det høres ut som om skjermen din er defekt, og at du bør sende den til verkstedet. Beklager, men det er nok det beste!

  Thomas: Regner med at du bruker samme Apple-ID på alt. Dette er et halvkjent problem :)

  Gjør følgende for at sikkerhetskopien skal dukke opp:

  1. Koble til iTunes eller start opp iPhone og velg “Konfigerer som ny iPhone” i stedet for “Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi”.

  2. Oppdatér så iPhone enten via iTunes, eller ved å gå til Innstillinger direkte på iPhone – Generelt – Oppdatering. Når du har oppdatert til nyeste programvare;

  3. Koble til iTunes og trykk “Gjenopprett”, eventuelt gå til Innstillinger direkte på iPhone – Generelt – Nullstill – Nullstill alt. Når gjenoppretting/nullstillinger er fullført;

  4. Kjør oppstartsveiviseren på iPhone på ny. Velg “Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi” på ny. Da dukker sikkerhetskopien opp :)

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 6, 2012

 352. Hei igjen Pål,
  Prøvde å gjenopprette tlf men problemet er fremdeles der. Klarer ikke å
  Taste inn 123.
  Da spørs det vell om ikke touch skjermen er ødelagt?

  Mvh
  Tom

  Av Tom i jul 7, 2012

 353. Hei,

  Min sønn har klart å endre skjermlåskoden på min iphone – så nå får jeg ikke åpnet telefonen. Vi er på ferie, og pc er igjen hjemme, så vi får ikke synket med iTunes. What to do?

  Takknemlig for hjelp:-))

  Monica

  Av Monica i jul 10, 2012

 354. Hei,

  jeg har iphone 4s, og plutselig så går det ikke ann å ringe og når det ringer til meg så får jeg ikke kontakt med personen som ringer. Hva er problemet???

  Andreas

  Av Andreas i jul 13, 2012

 355. Hei :D Hvordan får jeg bilder fra pc’n til Iphone?
  Har hørt om det der Dropbox men der får man bære lakt inn Xantall bilder ved mindre du vil kjøpe en konto. Dette er virkelig ett problem fex. Når man har hatt et bryllup el. Og skal hvise bildene til noen andre uten å trenge å ta hele pc’n med. Eller visst du har iphone og ikke data. Hvordan skal man da få fremkalt bildene. Er det virkelig ikke et synstem på det?!! Jeg sjønner ingen ting!

  Av Synne i jul 14, 2012

 356. Tom: Hei. Ja – hvis du har prøvd å gjenopprette uten sikkerhetskopi, og feilen fortsatt er der, da må nok telefonen til verksted.

  Monica: Hvis han har endret skjermlåskoden og ikke husker hvilke siffer han har tastet, er jeg redd det eneste alternativet ditt er å nullstille iPhone og starte den som ny. Dette vil slette all informasjon på din telefon. Du kan gjøre dette uten PC hvis din iPhone har iOS-versjon 5.0 eller nyere. Hold inne hjem-knapp og av/på-knapp i 60 sekunder for en fullstendig reset av din telefon. OBS: Alt innhold fjernes fra telefonen. Lykke til! :)

  Andreas: Prøv å oppdatere programvaren på telefonen din. Dette var et problem tidligere, men har så vidt meg bekjent blitt løst med nyere programvare. Evt. kan du prøve å få et nytt SIM-kort fra din operatør, dersom problemet vedvarer.

  Synne: Bruk iTunes for å synkronisere inn så mye bilder du vil på din iPhone. Hvis du har bilder som er tatt med iPhone som du vil skrive ut, trenger du ikke å bruke iTunes: da kobler du iPhone til PC, og den dukker opp som en ekstern enhet (akkurat som en minnepenn). Finn mappen som heter DCIM (tror jeg) – der finner du alle bilder som er tatt med iPhone, og du kan dra dem over til skrivebordet ditt eller ønsket mappe på PC, akkurat som du vanligvis flytter bilder fra en mappe til en annen på PCen din.

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 15, 2012

 357. Hei.

  Har akkurat oppdatert til den nyeste software på en iphone 4. Alle kontaktene ble borte. Sykroniserte telefonen før jeg tok oppdateringen, men finner de ingen steder. Det er lenge siden telefonen var oppdater.
  Oppdateringen ble ikke gjort på en mac.

  Noen forslag?

  Stian.-(

  Av stian i jul 15, 2012

 358. Hei Stian,

  Oppdaterte du via PC eller direkte i innstillinger på iPhone? Har du tidligere synkronisert telefonen med iTunes? Hvis du har det, kan det ligge noen gamle sikkerhetskopier i iTunes, som kan inneholde kontaktene dine fra et tidligere tidspunkt. Gå til innstillinger -> enheter i iTunes, og se om det ligger gamle sikkerhetskopier. Gjør de det, kan du gjenopprette iPhone og velge en eldre sikkerhetskopi.

  Dersom du ikke tidligere har koblet til iTunes eller ikke finner eldre sikkerhetskopier, er jeg redd kontaktene har forsvunnet (selv om jeg ikke kan forklare hva som har skjedd i ditt tilfelle).

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i jul 18, 2012

 359. Hei. Har kjøpt meg samsung 3gs. Kameraet har fungert helt fint til jeg oppdaterte den. Nå fungerer det bare av og til. Men i de fleste tilfellene når jeg prøver å åpne kameraet kommer den bare opp svart der hvor jeg skullesett hva jeg tar bilde av. Alt til kameramenyen vises, men får ikke trykket på det. Etter en liten stund får jeg feilmeldingen: kameraet feilet…. så lukker programmet seg. Noen tips til hva jeg kan gjøre?

  Av forvirra i jul 23, 2012

 360. Uff klarte å legge inn feil epost på forrige innlegg ser jeg. Men endra denne. Så da ser jeg kanskje hvis du hadde kunne svart på forrige innlegg på denne tråden i stedenfor. Unnskyld for surringa…

  Av forvirra i jul 23, 2012

 361. Hei,
  Min Iphone 4 gikke ut på lading for noen dager siden. Før den var helt ladet ut (ca 10% igjen) satt jeg den til lading på vanlig måte. Men den ville ikke lade. Har prøvd 2 andre ladere, ingen kontakt. Har ladet annen Iphone og Ipads med de samme ladere så vet at de virker. Har også nå forsøkt å lade via PC, men den vil ikke. Har du noen tips?

  Av Birthe i jul 27, 2012

 362. Hei Forvirra og Birhe, og beklager sene svar grunnet flytting :)

  Forvirra: Jeg tror dette er en hardware-feil, selv om den dukket opp etter softwareoppdatering. Jeg ville levert telefonen inn til reparasjon hvis den fortsatt er under garanti- eller reklamasjonsperioden (2 års garanti for både forbruker- og næringskjøp, 5 års reklamasjonsrett for forbrukerkjøp). Garanti/reklamasjonsrett bortfaller dersom telefonen har fått harde støt eller vært i kontakt med fuktighet, så dersom du vet at den har vært utsatt for noe av det, ville jeg vurdert om det var vits å sende den inn til verksted.

  Dersom telefonen er fukt/støtskadet, eller om den er over 2 år og den ikke ble kjøpt av deg (eller noen andre) privat, slik at den altså ikke er dekket av 5 års reklamasjonsrett (ref. forbrukerkjøpsloven), ville jeg prøvd å gjenopprette den via iTunes og se om problemet løser seg på den måten. Det kan du selvsagt prøve uansett, om du ønsker å gjøre det i stedet for å sende den inn.

  Birthe: Prøv å restart telefonen ved å holde inne Hjem-knapp og av/på-knapp i ca. 10 sekunder. Hvis det ikke fungerer, kan det være noe galt med selve ladekontakten. Dette kan ofte skyldes fukt som har kommet inn i bunnkontakten, men det kan også være en feil som du ikke er skyld i og som repareres på Apples bekostning hvis produktet er innenfor garantitiden (2 års garanti – og hvis du kjøpte den som privatperson i Norge: 5 års reklamasjonsrett). Hvis telefonen ikke tar lading uansett hva du prøver, ville jeg altså sendt den inn til verksted via din Apple-/mobilforhandler.

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i jul 28, 2012

 363. Hei
  1. Iphone 4
  Må paires hver gang jeg går inn i bilen Rangerower.
  Gjorde dette automatisk med en tidligere ip4

  2. samme telefon
  mottar samtale. Svarer. de som ringer kan ikke høre meg før etter ca 3-4 sekunder

  3.
  ip4s mistet wifi, grået ut i innstillinger. alt er forsøkt. innstillinger står riktig. totalt gjennoprettet flere ganger.

  Peiling?
  Påforhånd takk!
  Håkon

  Av Håkon i jul 28, 2012

 364. Hei, jeg har akkurat kjøpt meg en iphon4S
  Når jeg går inn på safari så er det ho en lang hvit søkelinje der du kan søke på nettsider, ved siden av den er det et Yahoo søke felt, men på moren min sin iphone4S er det google søke felt ved den lange søke linjen, hvordan kan jeg få endret det?

  Noen ideer?

  Av Synne i jul 31, 2012

 365. Hei.

  I dag så opplevde jeg noe veldig spesielt. Har kikket gjennom innleggene her, mulig jeg har oversett en eller to.
  Men: jeg skulle sende en mms til søsteren min i dag, hun fikk mottatt bildet, men ikke fra mitt nummer?? Hun fikk det fra et ukjent nummer(registrert på gulesider). Sendte flere ganger, så fikk hun fra mitt nr, men fikk ikke åpnet mms vedlegget. Dobbeltsjekket ved å sende til en kompis også. Samme skjedde der. Er dette en feil hos operatøren, eller iphone? Har iphone 4. Ikke hatt noen problemer tidligere.

  Av Richard i aug 2, 2012

 366. Hei Håkon,

  Hvis bilen din tidligere koblet automatisk opp mot iPhone tidligere, er det jo naturlig å anta at det er noe galt med telefonen din – enten software eller hardware. Mtp. feilen du beskriver med WiFi, vil jeg anta at feilen er hardware-relatert, og jeg vil anbefale at telefonen sendes til verksted for fiks/bytteenhet.

  Synne: Du kan endre standard søkemotor i Innstillinger -> Safari.

  Richard: Bruker du tvillingkort? Hvis det er tvillingkort som står i iPhone, vil MMSer seende ut som de kommer fra et annet nummer. Dette kan endres på ved å sette hoved-SIM-kortet i iPhone. Hvis du ikke har tvillingkort, prøv å deaktivere iMessage under Innstillinger -> Meldinger. Hvis ikke det hjelper heller, kan det være en operatørfeil, og jeg ville feilmeldt til din operatør.

  Lykke til alle :)

  Av Redaktør i aug 7, 2012

 367. Hei!

  Nå har jeg lest hundrevis av fantastiske innlegg, men fortsatt like blank: iPhone 4S: mailene er synkronisert og er på plass, kom bort i “Ny konto”, nå får en ikke gått tilbake fra bildet som viser hvilken mailkontotype jeg vil ha. Prøver å skrive inn en adresse som allerede er lagt inn, men det funker ikke. “Avbryt” sender meg tilbake til “Velg konto”. Har også “-” mailen ved hjelp av 2x hjemknappen. Har også prøvd å legge inn en fiktiv “microsoft exchange”-konto, men uten gyldig imap eller pop-server er jeg like langt…

  Av Heidi i aug 9, 2012

 368. Haha, av en eller annen grunn var alle emailvisningene fjernet i innstillingene. Alt ok nå… Beklager forstyrrelsen!

  Av Heidi i aug 9, 2012

 369. Hei
  Har iPhone 4 app på tlf virker ikke på status eller oppdateringer å tlf står å jobber selv om det ikke skrives noe hjelpe meg noen
  Elin

  Av Elin i aug 11, 2012

 370. Heidi: Godt du fant ut av det, og takk for fine ord :)

  Elin: Kan du utdype dette – jeg forstår dessverre ikke problemet ditt :(

  Mvh Pål

  Av Redaktør i aug 19, 2012

 371. Heisann :)

  Jeg koblet nettopp til min iPhone 4 til min MacBook Air og fikk via iTunes spml om jeg ville gjenopprette. Uten å tenke meg om trykket jeg ja, Og bildene fra de to siste mnd forsvant, samt nye apper, samtaler og sms… Har antageligvis ikke koblet tlf til pc siden 3.6 -12, for det er siste samtale i anropsloggen… Finnes det en angre-knapp?? Jeg vil ha bildene mine tilbake… :´S

  Av Marie i aug 24, 2012

 372. Hei Marie,

  Det finnes ingen angre-knapp, men telefonen din tok mest sannsynlig en backup før du gjenopprettet. Hvis du går til Innstillinger i iTunes – og så til fanearket som heter “Enheter”, vil du se de sikkerhetskopiene som ligger i iTunes (datert med klokkeslett og dato). Hvis du har noen nyere sikkerhetskopier der, f.eks. fra den dagen du gjenopprettet telefonen din, kan det være bildene dine ligger der. Den eneste måten jeg vet hvordan du kan kontrollere dette, er å gjenopprette telefonen din på ny og velge den sikkerhetskopien når den spør om du vil konfigurere på ny eller gjenopprette fra sikkerhetskopi.

  Dette er tungvindt, og også litt skummelt, for i prosessen kan det være at enkelte sikkerhetskopier blir overskrevet.

  Vanskelig å forklare dette her, men jeg håper du forstod noe :)

  Lykke til,

  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i aug 27, 2012

 373. Hei! :-)
  Jeg har en iPhone 4 og når jeg prøver å laste ned eller oppdatere apper kommer det opp en beskjed hvor det står “kan ikke koble til itunes store”. Hva er galt, og hvordan kan jeg fikse dette? :-)

  Av Hanne i sept 1, 2012

 374. Hei Hanne,

  Er du sikker på at du har internett-tilkobling som fungerer, enten via mobilnettet eller trådløst nettverk (WiFi)? Dette er vanligvis beskjeden som kommer opp dersom telefonen ikke tilkoblet internett. Løsningen er å gå til innstillinger å koble til et trådløst nettverk, eller, hvis du ikke er innenfor rekkevidden til et trådløst nettverk: gå til Innstillinger -> Generelt -> Nettverk -> Aktiver “Mobildata”.

  Alternativt kan det være at iTunes Store var nede akkurat da du prøvde – i så fall burde det fungere alldeles strålende igjen nå ;)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 2, 2012

 375. Iphonen er koblet til internett, men den samme beskjeden kommer opp på skjermen. Jeg har tidligere glemt apple-id passordet mitt og byttet det, kan det være i sammenheng med dette at den ikke kan koble seg til itunes store?

  Av Hanne i sept 3, 2012

 376. Hei,

  Det kan selvsagt hende, men det skal uansett ikke være sånn. Prøv å dobbelklikk på hjem-knappen, finn App Store på linjen som dukker opp, hold inne på App Store-ikonet og lukk det med å trykke på rød “-”.

  Trykk så på hjem-knapp, gå til Innstillinger -> Butikk -> og logg deg av og på din Apple-konto. Prøv så å gå inn i App Store igjen.. Hjelper det? :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 4, 2012

 377. Får fremdeles opp meldingen om at den ikke kan kobles til itunes store.. Er det noen andre innstillinger jeg kan prøve å endre på eller må jeg kanskje gjenopprette telefonen?

  Av Hanne i sept 5, 2012

 378. Hei, Jeg har en iphone 4. det står at jeg har full dekning. men så prøver folk å ringe meg så er hører jjeg eller ser ikke noe på tlf. det er bare helt vanlig. jeg får heller ikke ringt eller sendt melding.. noen tips???

  Av Nr1 i sept 7, 2012

 379. Hei,

  Har ei venninne som er på ferie i utlandet,hvor hun plutselig fikk melding om at iphonen hennes må aktiveres. Hun har prøvd å nullstille telefonen ved å trykke og holde inne låseknappen og hjemknappen samtidig til apple ikonet kommer. Hun har fortsatt det samme problemet. Kan hun aktivere telefonen på nytt uten pc og evt hvordan?

  Mvh
  Ann Grethe

  Av Ann Grethe i sept 7, 2012

 380. Nr1: Da ville jeg restartet telefonen ved å holde inne Hjem-knapp og av/på-tast i 10-15sekunder (til telefonen restarter). Hvis det ikke hjelper, ta kontakt med din operatør!

  Ann Grethe: Har hun byttet SIM-kort? I så fall kan det være den må aktiveres på ny — det eneste hun trenger å gjøre da er å følge henvisningene på skjermen og koble til et trådløst nettverk for aktivering. Fungerer ikke det?

  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i sept 9, 2012

 381. Hei igjen!
  Har prøvd å logge meg ut av og inn av apple kontoen min flere ganger, og jeg er sikker på at jeg har internett. Fremdeles får jeg opp en melding hver gang jeg prøver å laste ned/oppdatere en app om at jeg ikke kan koble til itunes store. Hvordan kan jeg fikse opp i dette? :-)

  Av Hanne i sept 15, 2012

 382. Hei Hanne,

  Dessverre – jeg har ingen flere tips dessverre. Det er rett før jeg anbefaler deg å ringe Apple Support, selv om jeg ikke liker å gjøre det ;) Beklager, jeg har ikke mer å gi deg..

  Lykke til, og gi gjerne lyd om det løser seg!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 17, 2012

 383. okei :-)
  takk for tipsene jeg har fått alikevell! :)

  Av Hanne i sept 17, 2012

 384. Hei, har samme problemet som flere over her, nemlig at iphone4 ikke vil lade når jeg kobler til. Har prøvd med forskjellige ladere, og koblet til Mac, men ingenting skjer. Jeg vet at iphonen har blitt utsatt for små fuktskader, men det er over et halvt år siden. For 2 dager siden funket det å lade den igjen, men i dag vil den ikke reagere. Er den ødelagt eller er det sjanse for å få reparert den?

  Av Jørgen i sept 20, 2012

 385. Hei

  Jeg har et problem etter jeg fikk ny iPhone, fra en 4s til en annen. Alt har gått vel med sikkerthetskopi, gjenopprett osv. Men sliter med tilgang til en del av app`ene mine. Dette gjelder særlig twitter, norsk tipping, buypass, bokklubben med mer. Får opp feilmelding som: Kan ikke laste side, kode er feil, får ikke verifisert deg som bruker, bla-bla-bla. Prøvd til nå: Skur av og på, sikkerhetskopi og gjenopprette på nytt, lukke alt som kjører samtidig, slette app´en og legge den inn på nytt. Har ios6 forresten. Ellers er det samme SIM. samme bruker og alt.. Hva nå?

  Kan nevne at jeg har ingen problemer med Safari, mine spill, FB, oppkobling til wi-fi.

  Av Lene i sept 22, 2012

 386. Ytterligere info forresten, alle oppdateringer er gjort. Og ikke problemer med å bruke app store.

  Av Lene i sept 22, 2012

 387. Hei,

  Min kone begynte i går å oppdatere til nyeste versjon av programvaren til iPhone.
  Problemet hennes er at hun i ammetåken ikke har tatt backup av telefonen på minst 6 mnd. På telefonen lå verdifulle bilder og videor fra vår datter var født og fram til i dag.

  Etter at oppdateringen nærmet seg slutten, så fikk hun beskjed om å koble telefonen til iTunes. (Jeg kunne oppdatere min 4S uten å koble til iTunes)
  Hun begynte å oppdatere til ny programvare uten å koble til macen. Macen er i Oslo og vi er nå på Vestlandet i noen uker.
  Jeg prøvde å koble hennes telefon til min Mac, men fikk da beskjed om at jeg måtte gjennopprette telefonen.

  Telefonen er nå lås med “koble til iTunes”-ikonet.
  Har hun nå tapt alt hun hadde på telefonen, eller er det håp å få ut de verdifulle bildene og videoene?
  Hun har heller ikke aktivert iCloud..

  På forhånd takk!

  Av Eirik i sept 23, 2012

 388. Hei alle!

  Jørgen: Det høres nok ut som om telefonen din er fuktskadet, ja. Det er litt typisk – like etter at du har fått fukt i bunnkontakten kan den fungere helt fint, men så begynner fuktigheten å irre på kontaktpunktene, og etter en stund fungerer de ikke. Du kan prøve å pusse med en tørr, ren tannkost ned i bunnkontakten for å fjerne irret, men det er langt i fra alltid det fungerer.

  Det går nok an å reparere iPhonen, men Apple vil ha betalt for en bytteenhet for dette. Et alternativ er jo å høre med noen “uoriginale” iPhone-reperatører, hvis du ikke vil bruke 1500-2000 kroner på å reparere iPhone 4-telefonen din :)

  Lene: Dette hørtes veldig rart ut – du har egentlig gjort alt jeg vil foreslå å prøve. Du kan jo selvfølgelig prøve å laste ned f.eks. Twitter med en annens Apple ID, bare for å ha prøvd det. Jeg ville gjort det, siden du tross alt har prøvd veldig mye annet ;) Hvis ikke har jeg ingen gode tips til deg, dessverre. Kanskje “Kontakt Apple” er neste steg? :(

  Eirik: Det er vanskelig å finne et godt svar på hva som har skjedd her. Du skal ikke få beskjed om å måtte koble til iTunes under oppdatering – i de tilfellene det skjer, har det skjedd noe galt under oppdateringen som har gjort at telefonen er i gjenopprettingsmodus. Det er ikke et godt tegn – mest sannsynlig er telefonen hennes helt blank akkurat for øyeblikket. Jeg tviler på at det er noen måte å hente ut bildene på, da jeg ikke tror de ligger på telefonen lenger – den eneste løsningen er å koble til iPhonen til hennes Mac for å se om det ligger sikkerhetskopier der. Hun kan jo ha koblet den til en gang uten at hun husker det, og så har den automatisk tatt backup.

  Dessverre, jeg tror innholdet er fortapt dersom hun ikke har aktivert iCloud eller har backup i itunes :( :(

  Lykke til, uansett!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 23, 2012

 389. Hei
  Jeg har en Iphone 4s som jeg ikke får slått av. Når jeg gjør det, starter den automatisk opp igjen. Jeg har prøvd å gjennomopprette uten sikkerhetskopi men uten at det endret saken. Telefonen bruker mye strøm og må lades gjennom dagen. Er dette noe som er et kjent problem? Løsninger?
  Mvh
  Dag

  Av Dag Johnsen i sept 24, 2012

 390. Hei!
  Har et problem med min iPhone 4. Kameraet funker ikke på noen av sidene, og funker heller ikke på snapchat, instagram og andre apper. Jeg har installer den nyeste programvaren, skrudd på restriksjoner og skrudd iPhonen av og på flere ganger. Hva kan dette skyldes? Og hva kan jeg gjøre?
  Mhv
  Helene

  Av Helene i sept 24, 2012

 391. Hei!

  Dag: Jeg har sett det før noen ganger, men jeg vill ikke påstå at det er en kjent feil – og jeg har kjenner i alle fall ikke til en løsning. I de tilfellene jeg har vært borte i denne feilen, har én valgt å ikke gjøre noe med det (i og med at alternativet var å sende den til verksted) — én har sendt telefonen til verksted og fått ny tilbake på garanti, og én har fått beskjed om at telefonen var fuktskadet (noe som stemte, for all del). Så det KAN altså være en feil på produktet som du ikke er skyld i.

  Hvis du er relativt sikker på at telefonen ikke har vært i kontakt med fuktighet (du kan sjekke fuktindikatorene i bunnkontakten og i jackinngangen — google det for å finne ut hvordan du finner de), ville jeg sendt telefonen på verksted. Vær klar over at hvis du har knust glasset på telefonen, eller på en eller annen måte har utsatt telefonen for ytre påvirkninger som har gitt fysiske merker, vil Apple mest sannsynlig ikke reparere telefonen på garanti.

  Helene: Prøv nullstill alle innstillinger under “Generelt” i Innstillinger. Hvis det ikke hjelper, er det ganske sikkert noe fysisk galt med telefonen din, og den må sendes til verksted.

  Lykke til begge to! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 24, 2012

 392. Men om jeg nullstiller alle innstillingene, vil alt bli slettet på telefonen da?

  Av Helene i sept 25, 2012

 393. Hei

  Jeg har hatt kalender, e-post etc. på iphone 4 synkronisert med outlook (exchange). Begge veier.
  Så skiftet jeg jobb og slettet den gamle kontoen. Da jeg opprettet ny synkronisering med outlook på ny arbeidsplass ble kalenderinnholdet på iPhone slettet/overskrevet av den tomme kalenderen i outlook.
  Hvoran kan jeg hente det gamle kalenderinholdet tilbake?

  Ingvar

  Av Ingvar i sept 25, 2012

 394. Helene: “Nullstill alle innstillinger” sletter kun innstillinger, som f.eks. valgt ringetone, valgt bakgrunn, valgt SMS-tone, lagrede WiFi-passord, blåtann-hodesett osv. Alt innhold, som f.eks. bilder, SMS og kontakter blir beholdt :-) Når du velger “Nullstill alle innstillinger”, restarter telefonen. Når den starter opp igjen, må du velge språk og lang o.l. som første gangen du startet telefonen. Når du der får spørsmål om du vil “Konfigurere telefonen som ny” eller “Gjenopprett fra iCloud/iTunes”, velg “Konfigurer som ny”. Lykke til!

  Ingvar: Spør din tidligere arbeidsgiver, evt. din tidligere arbeidsgiver sin dataleverandør, om du kan få katalog med kalender/kontakter fra din gamle konto tilsendt. Det er fullt mulig i de aller fleste selskaper. Dersom dette ikke er mulig, kan du prøve å sette opp din gamle konto på telefonen igjen – dersom de ikke har slettet denne, går det helt fint. Når du har fått til det, kan du enten hente ut informasjonen selv eller gå til for eksempel Telekiosken som jeg vet har en maskin som kan hente ut informasjon fra telefonen til deg. Informasjonen kan så legges inn igjen på din nye Exchange-konto, enten direkte i Outlook ved å importere filene fra f.eks. en minnepinne, eller fra telefonen.

  Lykke til :)

  Av Redaktør i okt 1, 2012

 395. Jeg oppdaterte telefonen min fra iOS 5 til iOS 6,
  etter det forsvant halvparten av bildene !?

  Jeg har også prøvd å gjenopprette, men det funker ikke.

  Av Kristine i okt 14, 2012

 396. Hei Kristine,

  De bildene du har synkronisert inn på iPhonen via iTunes ser ut til å forsvinne under oppdatering. Bilder som ligger i kamerarullen, som er tatt med din iPhone, skal ikke forsvinne så vidt meg bekjent. Er det bilder fra kamerarullen som har forsvunnet, eller andre bilder som du har lagt inn fra PC? Hvis det siste, må disse synkroniseres inn fra PC på ny.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 14, 2012

 397. heisann!
  Jeg har brukt min iphone 4 i et år nå og aldri har det skjedd noe problem med den.. men i dag var det dårlig batteri og iphonen slo seeg av.. jeg satt den på lader men det kom ikke noe ” rødt lys” eller en ” apple” tegn.. den ragerer ikke og jeg har satt den på lader men det virker ikke.. Hva skal jeg gjøre? jeg er utrolig skremt fordi jeg lever på iphonen min..

  Av Abroo Azar i okt 17, 2012

 398. Hei Abroo Azar,

  Se innlegget over og test ut Tips #1. Det fungerer i de aller fleste tilfeller hvis telefonen er helt “død” eller svart.

  Hvis det ikke hjelper, må nok telefonen sendes til verksted. Men jeg tipper det hjelper ;)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 21, 2012

 399. min iphone 4s lagrer ikke bilder etter oppdatering. noen nye tips??

  Av Elin i okt 25, 2012

 400. Hei Elin,

  Blir ingen foto lagret i Kamerarull, eller legger de seg ikke i Bildestrøm?

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 29, 2012

 401. Hei, ipoden min er plutselig blitt deaktivert i 22 369 656 minutter (41 år).
  Det ville vært greit å få åpna den før den tid… haha
  Jeg har prøvd å koble den til itunes for å gjennopprette den, men jeg får bare opp en melding om at ipoden er låst med kode og kan derfor ikke kobles til. Hva skal jeg gjøre?

  Av Runa i nov 3, 2012

 402. Hei! Klarte ved uhell å synkronisere Iphonen med den gamle Ipoden = mistet absolutt alt jeg hadde på Iphonen.
  Hvordan kan jeg få dette tilbake? Er virkelig helt fra meg, trenger virkelig all informasjonen jeg hadde på mobilen.. :(

  Av Elise i nov 4, 2012

 403. Hei! :)

  Runa: Dette betyr at det har blitt tastet feil kode på den ganske mange ganger – kan det stemme? Jeg regner med at dette er en iPod Touch? I så tilfelle, kan du gjenopplive den før tiden kun ved å gjenopprette den (slette alt innhold og installere den på ny via iTunes). Dette gjøres ved å slå av iPoden, holde inne hjem-knappen mens du kobler den til en PC/Mac med iTunes, fortsett å holde inne hjem-knappen helt til du får opp en beskjed i iTunes som sier at “iTunes har oppdaget en iPod i gjenopprettningsmodus” – velg Gjenopprett. :)

  Elise: Gjorde du dette via iTunes? Dersom du er heldig, kan iTunes ha tatt en backup av telefonen din før det skjedde. Gå til Innstillinger i iTunes og se under “Enheter” – dersom det ligger en backup der som heter “iPhone” eller “Elises iPhone” (eller tilsvarende), og den har en relativt ny dato, kan du prøve å gjenopprette iPhonen din og så velge den sikkerhetskopien å gjenopprette fra.

  Har du aktivert sikkerhetskopi til iCloud, så kan du gjenopprette iPhonen din og så velge “Gjenopprett fra iCloud” direkte på telefonen når gjenopprettingen er ferdig.

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 5, 2012

 404. Hei. Eg lurer på korleis du veit om garantien din fortsatt er gyldig?
  Har kvitteringen med garantinummeret men veit ikkje om den fortsatt er gyldig eller ugyldig?
  For den knappen der du slår av og på lydløs er ødelagt og eg lurer på om dette kan dekkest av garantien om den fortsatt er gyldig.

  Av Martha i nov 5, 2012

 405. Hei Martha,

  De aller fleste mobilprodusenter gir 2 års garanti på sine produkter solgt i Norge. I tillegg har du i Norge 5 års reklamasjonsrett. Jeg ville henvendt meg til forhandleren hvor du kjøpte telefonen, så vil du mest sannsynlig få hjelp til dette.

  Feilen rettes på garanti dersom du ikke kan klandres for feilen (det kan du f.eks. dersom du har fukt- eller støtskadet telefonen).

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 13, 2012

 406. Hei!

  Kjempefin hjelpeside.

  Har skummet gjennom postene over, men kan ikke se at noen har rapportert dette tidligere her. Forøvrig ser det ut som om det er mange som har dette problemet ellers på nettet.

  Min iPhone 4s har mistet lyden i alle applikasjonene, selve “volumbaren” er borte. Det er fortsatt ringelyd og varslingslyd, samt at lyden fungerer fint med headset.

  Ellers på nettet er det foreslått alt fra tannbørste til restart som mulige løsninger. Ved dere om det finnes en offisiell løsning på dette? Har før øvrig forsøkt det meste som ikke innebærer bruk av kjemikalier eller meieriprodukter :-) Problemene kom en tid etter oppgradering til 6.0 i mitt tilfelle.

  Av Reidar i nov 15, 2012

 407. Hei Reidar,

  Jeg har sett dette problemet ved flera anledninger selv, men det er nok riktig at ingen har nevnt det her – så takk for det :)

  Denne feilen er en av de litt rare iPhone-feilene — en feil som ikke kan forklares med helt normal logikk. Logikken ville tenkt at dette er en software-bug, programvarefeil, som burde forsvinne dersom du nullstiller alle innstillinger under Innstillinger->Generelt->Nullstill. Du kan selvsagt prøve dette, men i de tilfellene jeg har sett denne feilen, har dette bare fungert en sjelden gang.

  Jeg tror den offisielle løsningen er å sende telefonen til verksted. Men å pusse forsiktig med en tørr tannbørste i bunnkontakten er faktisk ikke det dummeste du kan gjøre, så du kan godt gi det et forsøk før du stikker ned til din Apple-forhandler ;)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 18, 2012

 408. Hei!
  Har en iphone 4 som har noen alvorlige problemer med dekningen. Surfet litt rundt på nettet idag, for å se hva det kan være, og fant ut at det kan være en antenne inne i mobilen som er dårlig eller noe, fordi jeg kunne ta en “test” av iphonen ved å ringe til *3001#12345#* og da kom min dbm på -87. Hvordan skal jeg få fikset dette, fordi det er ganske irriterende at jeg må ta sim-kortet av og på hver gang det kommer “ingen tjeneste”. Å skru flymodus eller noe fungerer ikke, jeg MÅ alltid ta ut sim-kortet for at den skal søke på nytt. Så jeg lurer på hvor jeg eventuelt kan få fikset dette, og hvor mye det kan koste meg?

  Takk på forhånd:)

  Av Yousef i nov 24, 2012

 409. Hei Yousef,

  Det første jeg ville prøvd, er å få et nytt SIM-kort fra din operatør. Dersom det er Telenor du har, er dette et kjent problem. Hvis det ikke hjelper, ville jeg sendt telefonen til verksted for å få fikset den — for da er det nok noe “fysisk” galt med selve antennen.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 25, 2012

 410. Hei!

  Jeg har et problem, jeg og venninnen min skulle laste ned musikk som var på itunesen hennes til min iPhone. Plutselig forandrer ting seg og jeg fikk alt hennes. iTunes har jeg fått fikset, men iclouden står fortsatt på hennes. Dette kan ikke forandres på.Så hvordan kan jeg få tilbake alt mitt, må jeg synkrusere på itunesen min slik at jeg får alt mitt igjen ?

  Av Selma i nov 26, 2012

 411. Hvordan slår jeg av gjenopprettelsemodsen på iphone 3gs?

  Av Solveig i nov 26, 2012

 412. Hei! Når jeg prater i telefonen er høytaleren alltid på! (iphone 4). Det nytter ikke å trykke på eller av høytaler knappen, den vil ikke slå seg av! Så jeg må ha volumet på det laveste, men likevel kan andre høre hva den jeg snakker med sier.. Har prøvd alt!

  Av martine i nov 30, 2012

 413. Hei! Når jeg prater i telefonen er høytaleren alltid på! (iphone 4). Det nytter ikke å trykke på eller av høytaler knappen, den vil ikke slå seg av! Så jeg må ha volumet på det laveste, men likevel kan andre høre hva den jeg snakker med sier.. Har prøvd alt!!

  Av martine i nov 30, 2012

 414. Hei,

  Selma: Du kan gå til innstillinger – iCloud – slett konto. Så legge til din egen igjen etterpå. Du kan gjøre det samme inne på Innstillinger – Butikk (eller App Store) – Logg ut og inn med din egen konto dersom hennes konto ligger der også. Lykke til!

  Solveig: Denne kan ikke slås av, men du kan gjenopprette telefonen i iTunes for å få telefonen opp å gå igjen. Dette er lurt å gjøre på den maskinen du har brukt telefonen med før, slik at du kan legge inn en sikkerhetskopi (dersom du ikke har dette, vil telefonen være helt “blank” etterpå). Dersom du vil tvinge telefonen i gjenopprettingsmodus, kan du slå den av, holde inne “Hjem”-knappen mens du kobler til kabel til PC. Ikke slipp “Hjem”-knappen før iTunes sier at det har funnet en iPhone i gjenopprettingsmodus.

  Martine: Du kan prøve Innstillinger – Generelt – Nullstill – Nullstill alle innstillinger. Dersom dette ikke fungerer, er det noe galt med telefonen din: da må den nok sendes til verksted via den forhandleren du kjøpte den.

  Lykke til, alle! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 3, 2012

 415. TUSEN TAKK FOR HJELPEN ! Trodde iPhonen min hadde død, men jeg leste instruksene dine og det hjalp meg !

  Av Rosa i des 7, 2012

 416. Har fått samme problem som noen lenger oppe. Flere av kontakten mine mottar ikke SMS jeg har sendt, enda de står som levert. Jeg har sluttet å bruke imessage, men de mottar fortsatt ikke. Mottakere er både iphone og android/nokia. Har netcom abbonement.

  Av haakon i des 8, 2012

 417. …og jeg får mottatt fra de. Alt funket med min søster til 4-5 dager siden, etter da har jeg bare kunnet motta, de jeg sender dukker ikke opp fra henne.

  Av haakon i des 8, 2012

 418. Jeg har et problem, med min Iphone jeg husker ikke passordet mitt. Jeg byttet passord og jeg tastet feil hele tiden.Det står koble til Itunes hva kan jeg gjøre???

  Av Gard i des 8, 2012

 419. Hei,

  Rosa: Så bra – takk for tilbakemelding :)

  haakon: Dersom du har deaktivert iMessage, og du fortsatt har problemer med SMS, ville jeg feilmeldt dette til din operatør. Fordelen er jo at du nå sender meldingene dine som SMS, så da kan Netcom finne ut hvor feilen ligger – det er mulig at de må feilmelde det/lage en sak på det til sin teknisk avdeling el.l., men på ett par dager vil jeg tro du får god hjelp. Lykke til!

  Gard: Du må koble telefonen til iTunes for kunne bruke den. Mest sannsynlig er iPhonen i gjenopprettingsmodus, noe som vil si at all informasjon på telefonen vil forsvinne før du får gang på den igjen. La oss håpe du har backup :)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 9, 2012

 420. Hei. Jeg har nettopp fått iphone5, og har lagt merke til at det er mulig når du har tastelåskode kan du bare få beskjed om at du har fått melding, men ikke fra hvem, og heller ikke starten av meldingen. Noe jeg vil ha. Hvordan får jeg dette?

  Av Fredrik i des 12, 2012

 421. Hei.
  Jeg har en iPhone 4s. Når jeg skrur den av, slår den seg automatisk på igjen. Har du en aning om hva det kan vœre?

  Av Tina i des 14, 2012

 422. Hei.
  Jeg har en iPhone 4s.. Når jeg skrur den av, slår den seg automatisk på igjen. Har du en aning om hva det kan vœre?

  Av Tina i des 14, 2012

 423. Fredrik: Dette styres fra Innstillinger -> Varsler -> Meldinger -> Skjul forhåndsvisning. Jeg tror ikke du kan skjule hvem den kommer fra (men du kan deaktivere at det i det hele tatt kommer opp en varsling på låstskjerm). Lykke til!

  Tina: Dette er et problem jeg har sett tidligere, men jeg husker ikke om vi fant en løsning på det. Jeg vil anbefale en “nullstill alle innstillinger” under innstillinger – generelt – nullstill. Hvis ikke dette hjelper, kan du prøve en gjenoppretting uten sikkerhetskopi. Husk backup! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 16, 2012

 424. Hei
  På min iphone4 opplever jeg at jeg kan sende en sms til en person. Så plutselig går jeg inn på meldingsloggen, men der er bare en helt tom mld uten noe form for innhold.navnet ligger oppe som i en vanlig meldingslogg, men der er overhodet ikke noe på mld lengere. Har også opplevd å sende en sms, så slette den. så plutselig kommer navnet til personon opp som i en mld på meldingsloggen (der hvor jeg har alle andre mld fra lle andre personer) men denne mld inneholder ingenting som nevnt ovenfor. Det er ikke en tom prateboble som om det er sendt en tom mld. Bare helt tom for alt.
  Håper dere kan hjelpe meg å finne ut av dette. mvh undrende iphone eier.

  Av Steinar i des 20, 2012

 425. Hei, jeg har oppdatert snapchat!! Og jeg kan sende bilder og krysse ut så tutchen fungerer. Men jeg klarer ikke å åpne de!! Hva er det som er galt, er det noe instillinger. Er det mulig å fikse det? I så fall, hvordan.
  -andreas

  Av Andreas i des 20, 2012

 426. eg har oppdatert snapchat!! Og jeg kan sende bilder og krysse ut så tutchen fungerer. Men jeg klarer ikke å åpne de!! Hva er det som er galt, er det noe instillinger. Er det mulig å fikse det? I så fall, hvordan.
  -andreas
  Ps, dette er en iphone 4

  Av Andreas i des 20, 2012

 427. Hei andreas igjenn !! Jeg lurte bare på om siden vennen min lastet ned et spill til meg!! Men jeg kan ikke Hans kode , og spille må oppdateres. Kan jeg oppdatere spillet med min AppStore bruker, selv om han lastet det ned med sin?

  Av Andreas i des 20, 2012

 428. Hei,

  Steinar: Jeg har hørt om dette tidligere, men jeg har ikke selv opplevd/sett problemet. Jeg vil anbefale å gjøre noen enkle grep for å prøve å få bukt med problemet: 1) Oppdater programvaren i innstillinger eller via iTunes, 2) deaktiver og aktiver iMessage igjen (under innstillinger -> meldinger), 3) bytt SIM-kort.

  Dersom feilen vedvarer når du har gjort dette, bør nok telefonen sendes til verksted.

  Andreas: Vi kjenner ikke til appen Snapchat, og kan ikke hjelpe deg med dette. Jeg anbefaler å besøke Snapchats egne forum/supportsider. Når det gjelder et spill som en venn har installert med hans Apple ID, så må hans passord tastes inn dersom spillet/appen skal oppdateres. Alternativet er å slette appen helt og laste den ned på ny med din Apple ID. Hvis spillet/appen koster penger, må du da kjøpe den.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 27, 2012

 429. hei!
  min iphone er deaktivert fordi lillesøsteren min prøvde koden så mage ganger!
  så leste jeg på nettet hva man skulle gjøre i en sånn sitvasjon, jeg koblte til itunes men det funket ikke jeg prøvde det flereganger med ikke det heller funkter, va skal jeg gjøre???
  -Karoline<33

  Av Karoline i des 27, 2012

 430. hei!
  min iphone 4 ble plutselig varm og sluttet å fungere. den fungerte når jeg hadde på laderen, men skrudde seg av kort tid etter at laderenble tatt av. var utenfor garantitiden så byttet batteriet selv. mobilen blir nå ikke varm, men vil ikke fungere med mindre laderen står i. da kommer apple logen opp i noen sekunder før den forsvinner igjeni noen sekunder. sånn kan den holde på i timesvis. holdt inne hjem/og av/på knapp i 60 sek, og da fikk jeg opp at den ville kobles til itunes. gjorde dette, og den begynte å gjenopprette seg, men etter 10-15 min begynnte den logoen igjen. på macen sto det at den fortsatt holdt på å laste seg ned, men det gjorde ingen forskjell på iphonen. hva gjør jeg?

  Av mary i des 31, 2012

 431. Hei!
  Jeg har et par problemer med min iphone 4. når jeg prater med andre, hender det svært ofte, og opptill flere ganger i løpet av en samtale at den jeg prater med ikke kan høre meg. Da kakker jeg litt på baksiden av telefonen, så hører de meg igjen. tydeligvis dårlig kontakt en plass?! hvis jeg bruker høytaleren, kan den andre nesten ikke høre hva jeg sier.. Hvis jeg prater over bluetooth er det ingen problemer…???

  Av Kenneth i jan 2, 2013

 432. Hei!
  Jeg har et par problemer med min iphone 4. når jeg prater med andre, hender det svært ofte, og opptill flere ganger i løpet av en samtale at den jeg prater med ikke kan høre meg. Da kakker jeg litt på baksiden av telefonen, så hører de meg igjen. tydeligvis dårlig kontakt en plass?! hvis jeg bruker høytaleren, kan den andre nesten ikke høre hva jeg sier.. Hvis jeg prater over bluetooth er det ingen problemer…????

  Av Kenneth i jan 2, 2013

 433. Hei,

  Jeg slår av min iphone 4s og den starter opp automatisk etter noen sekunder.

  Med hilsen

  Chris

  Av Chris i jan 3, 2013

 434. Hei.
  Kona mi har nettopp byttet fra iPhone 3s (iOs 6) til Samsung Galaxy III (Android 4.1.1)
  Leverandøren har overført kontaklista hennes og flyttet SIM kortet. iPhonen ligger påstått hjemme og har kontakt med WiFi.
  Hun opplever at SMSer fra kontakter som har iPhone ikke kommer fram til Samsungen, men havner på iPhonen. Hva i svarte er det som skjer???

  Av Carl i jan 3, 2013

 435. Hei,

  Karoline: Telefonen må gjenopprettes, men iTunes ber ofte om at du skal slå inn koden. Det du må gjøre, er å slå av iPhonen før du kobler den til PCen. Når telefonen er avslått, hold inne “hjem”-knappen mens du kobler iPhone til PC. Ikke slipp hjem-knappen før iTunes gir beskjed om at det har funnet en iPhone i gjenopprettingsmodus. Trykk så på gjenopprett. OBS: Dette sletter all info på din telefon.

  Mary: Du har gjort det jeg ville gjort, så jeg har egentlig ikke så mange andre tips. Siden du har byttet batteriet selv, er det nærliggende å tro at det er en feil med det som gjør at den ikke fungerer som den skal. Dessverre tror jeg ikke jeg kan hjelpe deg her! Uansett: takk for spørsmålet :)

  Kenneth: Mikrofon/høyttalerproblemer er relativt kjent på iPhone. Jeg ville sendt telefonen til verksted for reparasjon, så blir den nok byttet i en ny enhet :)

  Chris: Dersom du har prøvd å oppdatere telefonen din, og dette ikke hjalp, ville jeg sendt telefonen til verksted. Jeg har hørt om feilen før, og jeg vil anta at det vil bli fikset på garanti på verksted (så sant telefonen ikke er støt/fuktskadet).

  Carl: Dette er fordi iMessage er aktivert. iMessage er Apples “SMS-tjeneste”, som automatisk sender meldinger mellom to iPhoner over datanettet i stedet for som vanlig SMS. På iPhone, gjør følgende for å løse feilen: Gå til Innstillinger -> Meldinger -> Slå av iMessage. Problem solved :)

  Takk for alle henvendelser!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 3, 2013

 436. Perfekt. Takker

  Av Carl i jan 4, 2013

 437. Hei, min 4 mnd gammel iPhone 4s er helt klikk, når jeg går inn på apper som man skal ta bilde med f.eks instagram og snapchat, blir den helt svart og hopper tilbake til hjem skjermen. Jeg har prøvd alt mulig, lasta ned appene på nytt osv, til og med kamera på mobilen blir helt svart og hopper ut bare jeg skal ta et bilde!

  What to do?

  Av Fanny i jan 5, 2013

 438. Hei
  Denne siden er veldig nyttig.
  Men hvorfor blir jeg ikke slettet når jeg flere ganger har avmeldt meg på mailingliste?

  Av hakon i jan 5, 2013

 439. hei jeg har også ett problem med min iphone. Når noen ringer meg så hører jeg nesten ingen ting. jeg er ganske siker på at høytalleren min er ødelagt. men telefonen min er helt ny så jeg tror jeg har en produksjonsfeil. har ikke mista den eller noe sånt. hjelp meg

  Av kenneth i jan 9, 2013

 440. Og er det innenfor garanti(kjøpte den fra Appel.

  Av kenneth i jan 9, 2013

 441. Fanny: Pass på at telefonen har nyeste programvare (koble til via iTunes hvis du er usikker og se om du får beskjed om å oppdatere). Dette er en vanlig feil dersom telefonen har gammel versjon av iOS installert. Oppdater først telefonen, så alle appene dersom det er noen som krever det.

  hakon: Gjør du ikke? Da beklager jeg det — jeg skal prøve å fjerne deg manuelt her, håper det fungerer (etter denne kommentaren).

  kenneth: Høres ut som en garantifeil – levér telefonen til Eplehuset, Pipin eller en annen Premier Reseller, så fikser de den på få dager (forutsatt at den ikke er støt- eller fuktskadet – da må du betale for det).

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 10, 2013

 442. IPhone4 – når telefonen ligger inaktiv slår skjermen seg på i 8sek, slår seg av i 16sek, slår seg på i 8sek osv osv. Resultatet er at den bruker mye strøm. forslag til årsak og tiltak?

  Av Ove Berg i jan 10, 2013

 443. Hei Ove,

  Vil tro at det er en mekanisk feil – enten pga. feil på produktet (garantisak), eller pga. støt eller (kanskje mer sannsynlig) fuktskade. Jeg ville uansett ha sendt telefonen til verksted for å få sjekket det, for det hørtes ikke ut som noe som er lett å leve med ;)

  Lykke til!

  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i jan 13, 2013

 444. Start-knappen på iphone 4 virker ikke. Det går å bruke “av/på-knappen” men da kan jeg bare bruke det programmet jeg allerede er inne på. Da jeg skrur den av og på, kan jeg komme inn på et annet program, men kommer ikke meg ut av det igjen..

  Av Eirin i jan 19, 2013

 445. Hei!
  Jeg har et problem med lyden på iphonen min.. Jeg brukte øreproppene mine som jeg fikk med iphonen min,men lyden kom fra bare en side.Det var bare den ene siden som virket og derfor ble lyden lav.. jeg prøvde to flere ørepropper og det samme skjedde igjen… lyden kommer bare fra en side. Jeg prøvde også headphones og der skjedde det samme… samme problemet med at lyden kommer bare fra den ene siden… Er det noe problem med iphonen min eller går det an å fikse det på innstillinger?

  Av Abroo Azat i jan 20, 2013

 446. Hei!

  Eirin: Du må sende telefonen til verksted for å få reparert dette — det kan skylles både fabrikkasjonsfeil (garantifeil) eller fuktskade gjennom bunnkontakten (betalbar reparasjon).

  MEN: det finnes en nødløsning — du kan aktivere en “touch”-startknapp ved å gå inn på innstillinger – generelt – tilgjengelighet – assistiveTouch:På. Da vil du få en touchknapp rett på skjermen som gjør samme jobben som startknappen – da vil telefonen fungere “nesten” som normalt!

  Abroo Azat: Dette kan ikke fikses i innstillinger. Dersom det er samme problemet med alle hodesettene du har prøvd, er det noe galt med din iPhone. Dette må mest sannsynlig fikses med å sende den inn til verksted.

  Lykke til begge to,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 22, 2013

 447. Hei, og takk for en super side!

  Jack-utgangen på min iPhone 4s har helt plutselig slutta å virke, tilsynelatende helt uten videre.. Hva i all verden kan jeg gjøre for å fikse det?
  Tusen takk for svar!

  Av Christina B i jan 22, 2013

 448. Hei!
  Min sønn får opp “ukjent” på skjermen til hans iphone 4 når hans kontakter ringer. Ikonet på generellt-> telefon-> nummervisning er “blury” men på!
  Hva kan gjøres?
  Toril V

  Av Toril Vollan i jan 22, 2013

 449. Hei!

  Jeg har hatt iphone i noen uker nå, og den har fungert helt fint, til i dag morges. Den hadde plutselig ikke operatør-dekning, så jeg prøvde å slå den av og på fordi jeg tenkte det ville fungere. Når jeg slo den på spurte den etter pin-koden, og jeg skriver riktig kode, men da låser den seg på “Laster opp… ett øyeblikk.” Sånn står den til skjermen blir svart, og når jeg “slår den på” igjen må jeg skrive koden inn på nytt.

  Nå har jeg endret “SIM-PIN-kode” en gang, og det har kanskje noe med saken å gjøre. Så jeg prøvde den nye koden jeg hadde lagd (kan hende jeg helt har misforstått konseptet med sim-pin-kode, og gjør noe helt feil, men ja. har aldri hatt iphone før, så må forske selv). Den søker etter operatør, og vil absolutt ikke finne noe, hvorfor?

  På forhånd takk

  Av Bine i jan 22, 2013

 450. Hei
  Det er noen som har laget et passord på mobilen min, så jeg får ikke åpnet den opp! De skrev passordet på en lapp, men det funker ikke, har prøvd tusenvis av ganger! Ikke får jeg kontaktet dem heller… De tar det tydeligvis som en spøk, men nå er det ikke gøy lenger!! Noe jeg kan gjøre for å få vekk passordet uten å “skrive inn kode” ?

  Av Marte i jan 25, 2013

 451. hei, jeg har en iPhone 4s.
  Jeg klarte å glemme koden, først så låste jeg den i 1 minutt så låste jeg den i 5 minutter, så låste jeg den i 15 minutter, etter det låste jeg den i 60 minutter og så låste jeg den i 60 minutter igjen. Og tilslutt står det
  “iPhone er deaktivert koble til iTunes”.
  Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, jeg får det ikke til… Noen som vet hva jeg må gjøre? Jeg blir evig takknemlig hvis noen svarer:)

  Av Martha i jan 26, 2013

 452. Hei alle!

  Christina B: Dette kan skyldes flere ting, men mest sannsynlig skyldes det rusk som ligger nede i jackutgangen, fuktighet i enten jackutgangen eller bunnkontakten (som igjen fordeler lyden til utgangen, så vidt meg bekjent) — eller en helt vanlig garantifeil. Dersom det ikke hjelper å blåse litt med trykkluft eller lignende nedi hullet, ville jeg sendt inn telefonen for reparasjon. Lykke til! :)

  Torill Vollan: Gjelder dette alle kontakter? “Ukjent” er det iPhone kaller “skjulte innringere” — mest sannsynlig har det altså med innstillingene til de som ringer å gjøre!

  Bine: Har du skiftet operatør i det siste, eller har du kanskje kjøpt en Telenor- eller Netcom-låst telefon mens du egentlig bruker en annen operatør? Slik høres det ut for meg – hvis det stemmer, må du ta kontakt med operatøren du kjøpte den fra for å få låst den opp. Eventuelt kan du prøve å slå den av, holde inne hjem-knappen og koble den til iTunes — se fremgangsmåte i innlegget over for å få resatt den. Lykke til! :)

  Marte: Så vidt meg bekjent, er det ikke mulig å komme forbi denne koden uten å gjenopprette og slette iPhonen. Dersom du har en sikkerhetskopi av den, gjør det ikke noe – da får du inn alt som ligger i sikkerhetskopien etterpå. Følg stegene i innlegget øverst på denne siden for å få gjenopprettet den (hold inne hjem-knapp mens du kobler til iTunes osv. se over).

  Martha: Slå av telefonen. Hold inne hjem-knappen. Koble til iTunes mens du holder inne hjem-knapp. Velg gjenopprett i iTunes på PC/Mac når den spør om det. OBS: Dette sletter all info på din telefon!

  Lykke til alle, og takk for henvendelsene! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 29, 2013

 453. Takk for hjelpen folkens!
  Jeg måtte gjenopprette mobilen min. Men hadde heldigvis sikkerhetskopiert den 15.desember.

  Av Martha i jan 29, 2013

 454. Hei
  Har en iphone4s,plutselig UTEN at telefionen har blitt rørt,er alle tlf nr jeg hadde inne borte…hvordan kan jeg finne dem igjen?

  Av LInda i feb 1, 2013

 455. Hei:)
  Jeg har en iphone 4s, og her om dagen sluttet plutselig tastelåsknappen på toppen å virke. Den virker hvis jeg trykker utrolig hard på den, men dette er veldig tungvindt. Det virker som om den har kilt seg fast på en måte. Må den på reperasjon, eller er det en måte det går ann å fikse dette på egenhånd?

  Av Malene i feb 1, 2013

 456. Hei

  Jeg har en iphone 4s som ikke vil lade seg. Den funket fint igår, men jeg lot den gå tom for strøm og nå får jeg den ikke til å lade igjen. Har prøvd 2 vanlige ladere, en bil lader og en mini usb kabel via fm sender, da FM senderen fikk et lysbilde som sa jeg må lade telefonen da jeg av gammel vane koblet den inn. Det er også det eneste livstegnet mobilen har gidd fra seg. Det ser ikke ut til å være noe rusk og ingenting ser ut til å være bøyd eller ødelagt, og iphone laderne kan kobles til akkurat som normalt, med unntak av at mobilen ikke lader seg.

  Noen tips? :)

  Av Marius i feb 2, 2013

 457. Hei,

  Linda: Sjekk at iCloud-passord ligger korrekt inne under Innstillinger -> iCloud, og sjekk at synkronisering av kontakter står på.

  Har du jobbmail eller andre kontoer som synkroniserer kontakter inne? Sjekk i så fall passord og at kontaktsynk står påslått på disse også(under Innstillinger – Mail, kontakter, kalendere). Lykke til! :)

  Malene: Dette kan “fikses” av seg selv, men mest sannsynlig må den til verksted. Jeg tror ikke du kan fikse dette på egenhånd med mindre du har åpnet en iPhone før ;)

  Marius: Les innlegget øverst på denne siden og prøv ut tips #1 :)

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 5, 2013

 458. Hei!

  Mamman min har fått problemer etter at hun holdt inne hjemtasten og låseknappen samtidig for å slå iphonen helt av, noe som jeg har hørt er anbefalt fra flere hold visst den ikke går fysisk tom for strøm, men blir ladet igjen med en gang det er lavt batteri.
  Problemet er som følger:
  iphoen starter opp som normalt og alt går fint helt til det blå vinduet med Sim-kort låst og du får valget om å trykke OK eller Lås opp… når hun da trykker Lås opp for å få låst opp simkortet kommer det kun en stemme (kvinnestemme) som sier lås opp knapp, og trykker hun ok, ja da sier damen i telefonen ok knapp… vinduet forsvinner ikke heller… uansett hva hun trykker eller hvor mange ganger hun trykker =/

  Tips?

  Av Ivar Arne i feb 8, 2013

 459. Hei, ipod touch-en min er deaktivert i 22 millioner minutter. Hva skal jeg gjøre?
  Kul side forresten :D

  Av Leif Arne i feb 10, 2013

 460. Hei,

  Ivar Arne: Funksjonen som er aktivert på dit mors telefon kalles Voice Over, og kan være litt vanskelig å få av. Gå til Innstillinger -> Generelt -> Tilgjengelighet og slå det av der.

  Tips for å komme seg inn i menyen følger: Voice Over er en funksjon for svaksynte o.l. Den er bygget opp på følgende måte: Du trykker én gang på en knapp for å “markere” knappen (da sier kvinnestemmen hvilken knapp du har trykt på), så trykker du en gang til for å “velge”. For å gå til Innstillinger, må du altså trykke først én gang på Innstillinger-symbolet, så én gang til for å gå inn. Fortsett slik inn i nevnte meny. Lykke til!

  Leif Arne: Takk for det. Gjør følgende: Slå av iPoden. Mens den er av, hold inne hjem-knappen mens du kobler den til iTunes – ikke slipp hjem-knappen før iTunes på PCen sier at iTunes har oppdaget en iPod i gjenopprettingsmodus. Velg “Gjenopprett”, så kan du slippe knappen. OBS: Dette sletter alt på din iPod. (Dette fungerer for øvrig akkurat likt på låste iPhones og iPods.)

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 11, 2013

 461. Hei

  Av en eller annen grunn finner ikke min Iphone 5 nettverk i Sverige. Før grensen har jeg dekning, mister i Sverige, og har dekning når jeg er i Norge igjen. Har vanlig bedrifsabonnment hos Telenor. Har Dere noen anelse om hva dette kan være.

  Av Lars-Even i feb 19, 2013

 462. Hei! jeg får sms er som jeg ikke ser på mobilen.
  hører normal lyd men ingen sms. Har en iphone s4 . detter irriterer meg noen tips? Hva det kan være..

  MVH

  I,,,P

  Av Iphone i feb 19, 2013

 463. Hei. Jeg har en Iphone 4s som jeg hver kveld kobler til min macbook for lading og sikkerhetskopi i Itunes. de siste dagene har jeg fått følgende feil melding “itunes kunne ikke sikkerhetskopiere iphone-enheten fordi det oppsto en feil” Jeg har prøvd å starte både mobilen og mac´en på ny uten hell. HJELP!

  Av Kim i feb 20, 2013

 464. Hei.
  Både jeg og samboeren har et problem med henholdsvis Iphone 4 og Iphone 5.
  Problemet er at innstillingene for internet og mms bare forsvinner. Det skjer ofte. Minst annenhver uke. Så vi må inn igjen å skrive inn innstillingene om igjen og om igjen. Kjenner du til problemet og hva jeg kan gjøre.
  Mvh. Helge :)

  Av Helge i feb 21, 2013

 465. Hei alle!

  Lars-Even: Det var tidvis problemer med dekning i utlandet med iPhone 4S også; da var løsningen å få et nytt SIM-kort. Jeg ville prøvd det, men dersom det ikke fungerer har jeg dessverre ingen gode tips for løsning på problemet :( Lykke til!

  Iphone: Det er mest sannsynlig ikke SMS du får, men en annen notifikasjon fra en annen app. Prøv å dra ned notificationcenter (dra fingen fra over skjermen og nedover), og se hva som er det nyeste som kan ha gitt deg plingene dine :)

  Kim: Det er ikke lenger nødvendig å ta backup til iTunes – du kan aktivere sikkerhetskopi direkte til iCloud via Innstillinger -> iCloud -> Lagre og kopiere -> Slå på sikkerhetskopi til iCloud. Da gjør telefonen det selv hver gang du har laderen i, telefonen er koblet til WiFi og du slår av skjermen (tar på tastelåsen).

  Dersom du vil gjøre det via datamaskinen, vil jeg anbefale deg å oppdatere iTunes til nyeste programvare dersom du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

  Helge: Har dere en jobb med sikker tilkobling i forhold til mail? (Det kan dere merke med at det av og til kommer opp et lite symbol ved siden av batteriet som det står f.eks. “VPN” på.) Dersom dere har det, kan det være denne løsningen som skaper krøll.

  Dersom dere ikke har dette, er jeg litt interessert i å høre hvilken operatør dere har. Jeg innbiller meg at dere ikke har Netcom og Telenor (dette virker å være en feil for de litt mindre operatørene, uten at jeg har tall å vise til på dette).

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 26, 2013

 466. Hei, jeg har klart og aktivere voiceover på min Iphone 4 og låst skjermen. Nå som jeg prøver å låse opp telefonen med sammen kode som jeg hadde før så sier den at den er feil og deakiverer telefonen. Hva kan jeg gjøre? trenger hjelp

  Av Emma i feb 26, 2013

 467. Hei, er det mulig å endre kode på Iphonen når den er låst eller nullstille hele telefonen? Mobilen har på mystisk vis endret kode i det jeg uheldig vis klarte å skru på voiceover.. jævelig irriterendes og får ikke brukt mobilen -.-”

  Av Emilie:) i feb 26, 2013

 468. Hei!

  For noen dager siden sluttet plutselig kameraet på min iPhone 4s å virke. Det gjelder både på det vanlige kameraet, snapchat og instagram.
  I tillegg har den begynt å henge seg opp/stoppe opp når jeg er på den.

  Jeg har aldri mistet den i bakken, og jeg bruker den ikke veldig mye. Hva er det som er galt?

  Av Sofie i feb 26, 2013

 469. Hei,

  Emma: Voiceover fungerer slik at du må trykke først én gang på f.eks. 1-tallet, så én gang til for å faktisk TRYKKE 1-tallet. Så hvis koden din er 1234, må du trykke to ganger på 1, to ganger på 2, to ganger på 3 og to ganger på 4 for å låse den opp. Etter det kan du trykke deg inn på Innstillinger (husk å alltid trykke to ganger for å komme inn), så til Generelt, så til Tilgjengelighet, så slå av Voiceover.

  Emilie: Prøv det samme som jeg sa til Emma ^^ Det er dessverre ingen mulighet til å endre kode hvis du likevel ikke får det til, men du kan nullstille den helt ved å først slå den helt av, så koble den til en datamaskin med iTunes SAMTIDIG som du holder inne “Hjem”-knappen på telefonen. iTunes vil da si at det har oppdaget en iPhone i “gjenopprettingsmodus”, og du kan velge gjenopprett. OBS: Dette sletter all info på telefonen.

  Sofie: Prøv å holde inne av/på-tasten og hjem-tasten i 12-13 sekunder. Telefonen restarter da, og så kan du se om kameraet fungerer. Hvis ikke vil jeg anbefale å lukke kamera-appene helt (ved å dobbelklikke på hjem-tast og så holde inne på appene for å lukke dem helt). Dersom det heller ikke fungerer, må nok telefonen på verksted ettersom kameraet mest sannsynlig er fysisk skadet/ødelagt.

  Lykke til alle sammen,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 26, 2013

 470. Hei! Øretelefonene blir ikke satt helt inni iPhonen min. Enden på ledningen som skal puttes inn, stopper. Det ligger heller ingenting nedi, det samme med andre ledninger jeg prøver Hva kan det være?

  Av Mona i mar 1, 2013

 471. Kontakter plutselig borte!

  Alle kontakter forsvant plutselig fra min iPhone4 i dag. Skulle åpne en melding, men kom ikke inn. Prøvde andre ikoner og ingen virket. Så jeg skrudde av og på telefonen og da virket alt igjen, men kontaktlisten var plutselig tom! Alt annet er der; meldinger, bilder, kalender osv. Hvor har det blitt av kontaktene mine??

  Av Marianne i mar 3, 2013

 472. Mona: Jeg vil nesten tippe at det ligger noe helt nedi som du ikke klarer å se. Du kan prøve trykkluft (på boks) og blåse forsiktig nedi, eventuelt prøve å “fiske” litt med en nål i bunnen – men vær veldig forsiktig. Dette er nok ikke anbefalt fra Apples side ;) Dersom det ikke hjelper, må nok telefonen sendes til verksted – det kan være noe fysisk galt med kontaktene langs sidene i jackinngangen.

  Marianne: Sjekk Innstillinger -> iCloud -> Skriv inn passord dersom du blir spurt om det -> Sjekk at kontaktsynkronisering står på. Dersom du har en Exchange-server (jobbmail) som synker kontakter, gjør det samme for den. Dersom dette ikke hjelper, høres dette veldig spesielt ut – og jeg har dessverre ingen gode tips for deg.

  Dersom du har sikkerhetskopi fra før denne feilen skjedde – enten i iCloud eller iTunes, kan du gjenopprette telefonen fra en av disse og se om kontaktene da dukker opp igjen.

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 7, 2013

 473. Hei.

  Oppstart bilde kommer og Iphonen slår seg av igjen. jeg prøvde å oppdatere telefonen men så skjedde dette..

  Oppstartsbilde kommer, så går det 3 sekunders tid så slår den seg av og der etter på nyttigjen

  Av Christian Aasen i mar 16, 2013

 474. Hei.
  Jeg har en iPhone 4s som straks er to år gammel. Plutselig skjer det ingenting når jeg kobler den til macen, den lader ikke og macen finner den ikke. Har prøvd ulike usb-kabler (de fleste er vel uoriginale).
  I tillegg har batteriet blitt veldig dårlig, helt plutselig. Må lade to-tre ganger i løpet av én dag uten at jeg bruker den noe særlig, og det går veldig seint. Lader den i veggkontakt.
  Har tenkt at jeg bør prøve å gjenopprette uten sikkerhetskopi, men hvordan gjør jeg det uten å ha tilgang på itunes? Og vil det hjelpe?
  Er batteriet ødelagt vil vel det ikke gå på garantien kanskje, siden den er (snart) to år? Hva kan grunnen være at den ikke vil koble seg til macen?

  Av Anne Helene i mar 17, 2013

 475. Christian Aasen: Jeg vil anbefale deg å prøve løsning som forklart i punkt 1.4 i artikkelen over. Dette sletter all informasjon, men vil muligens løse problemet. Dersom det ikke hjelper, ville jeg sendt telefonen til verksted — da er det ett eller annet helt galt med den :) Lykke til!

  Anne Helene: Det er to års garanti på iPhone kjøpt i Norge. Dersom du har kjøpt den som privatperson av en forhandler, har du i tillegg fem års reklamasjonsrett. Dersom det er feil på batteriet, og dette ikke skyldes ytre påvirkninger som f.eks fukt eller støt, så vil det rettes på garanti hvis du sender den til verksted – i utgangspunktet vil jeg anbefale deg å prøve det.

  Du kan gjenopprette uten sikkerhetskopi vd å følge punkt 1.4 i artikkelen over, men bare hvis du har iOS 5 eller høyere (du kan gjøre det på den måten uansett, men dersom du har iOS 4 eller eldre vil du få problem med å få start på den igjen etter gjenoppretting ettersom det krever iTunes for å få aktivert iPhone). Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 18, 2013

 476. Da har jeg prøvd å holde inne powerknapp og homeknapp, men den vil bare at jeg skal koble til itunes noe jeg som sagt ikke får til. Ved å bare holde knappene inne til eple kommer kom jeg inn på tlf igjen, men uten at den har gjenopprettet. Har iOS 6.1.2.

  Gjelder to år også på batteri altså? Prøvd å google litt, men kommer bare inn i lange diskusjoner uten fasit. Får prøve å ringe Apple i morgen kanskje, er bare et par uker til det har gått to år siden jeg bestilte den fra applestore.

  Av Anne Helene i mar 18, 2013

 477. Hei!

  Jeg har en iPhone 5 som jeg har hatt i et par uker. De siste dagene har dekningen blitt lav, og noen få ganger har jeg ikke dekning, men det løser seg fort så det blir full dekning igjen. Har Telenor. Hva er galt?

  Av Maja i mar 23, 2013

 478. Hei.

  Plutselig i dag slo iphonen (4) min seg av/kortsluttet.
  Koblet den til lader, og den kommer opp på konfigurering.
  Tok den ut av laderen, og koblet den til en pc – da kortsluttet den igjen.
  Det som skjer da er at den ikke klarer å starte, den kommer bare på start apple tegnet for så å slå seg av igjen.
  Hva er galt, og hva kan jeg gjøre?

  Av Oda i mar 24, 2013

 479. Mobilen lader ikke.

  Når jeg kobler i laderen reagerer ikke mobilen, altså ingen vibrasjon/ lyd og det viser ikke at den lades oppe i høyre hjørne.

  Har prøvd å skru den av og på, også prøvd og koble den i pc’n.

  Dette er en Iphone 4s.

  Anders.

  Av Anders i mar 31, 2013

 480. For å oppdatere på mitt problem (iphone ladet ikke på mac, dukket ikke opp i tunes) prøvde jeg mange ulike forslag fra Apple uten resultater. Endte med at jeg måtte sende den inn og jeg får ny iPhone på garantien. :)

  Av Anne Helene i mar 31, 2013

 481. Anne Helene: Dersom det er batteriproblem på telefonen din, og telefonen er under 2 år, pleier dette gå greit hos Apple. Men: jeg tror ikke problemene du opplever nødvendigvis har med batteriet å gjøre – i alle tilfeller håper jeg du fikk sendt telefonen inn innenfor garantitiden!

  Maja: Jeg ville definitivt prøvd nytt SIM-kort, bare for å utelukke at det er det som skaper problemer. Dersom det ikke hjelper, og feilen vedvarer i områder hvor dekningen ellers har vært god, ville jeg gått til forhandler for å finne en løsning. Et alternativ kan også være å feilmelde problemene til din operatør, for å sjekke om de har noen kjente problemer i området.

  Oda: Jeg kan ikke si hva som er galt med telefonen din, men jeg vil anbefale en gjenoppretting (ved å slå av iPhone, hold inne hjemknapp og koble til datamaskin med iTunes) for å se om det hjelper. Husk at dette sletter all informasjon på din telefon!

  Anders: Sjekk om det ligger rusk i ladekontakten – hvis det ikke gjør det, og feilen vedvarer, er det nok noe fysisk galt med telefonen din, og jeg ville levert den til forhandler for garantireparasjon. Dersom telefonen er støt eller fuktskadet, vil du mest sannsynlig måtte betale for en bytteenhet fra Apples verkted.

  Anne Helene #2: Godt du fikk ny, og tusen takk for oppdatering! :)

  Av Redaktør i apr 2, 2013

 482. Heihei! Idag fikk jeg en pakke i posten av onkelen min, oppi var det en iPhone 3gs.Den funket som et skudd før han sendte den, men når jeg fikk den i posten og hadde åpnet den ville den ikke skru seg på. Jeg har prøvd å lade og starte den helt på nytt men fikk det ikke til! Det rare er at den funket helt fint før jeg fikk den men nå skjer det ingenting! Hva kan ha skjedd og hva må jeg gjøre?

  Av Greta i apr 5, 2013

 483. Hei!

  Jeg skal kjøpe en brukt Iphone 4, men jeg har ikke et passende sim-kort, må jeg da kjøpe et nytt sim-kort eller får jeg det som står i den jeg kjøper?

  Av Vilde i apr 11, 2013

 484. Hei§

  Greta: Prøv å hold inne av/på-tast og hjem-tast i ca. 60 sekunder for å se om den starter da (dette sletter all informasjon på iPhonen, men det har vel ikke så mye å si siden du ikke har brukt den enda). I tillegg ville jeg ha kontroller at laderen fungerer som den skal. Dersom du fortsatt ikke får liv i den, kan du holde inne hjem-knappen mens du kobler den med kabel til en PC med iTunes. Vent til iTunes sier at det har funnet en iPhone i gjenopprettingsmodus, og velg “Gjenopprett”. Denne prosessen sletter også all informasjon på iPhone.

  Vilde: Du må nok skaffe deg et nytt SIM-kort (Mikro SIM) fra din operatør. Om det er en kostnad relatert til det, avhenger av hvilken mobiloperatør du bruker.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 14, 2013

 485. Hei!

  Jeg har en iphone 3gs som restarter av seg selv hele tiden. Dette skjer så og si alltid under lengre telefonsamtaler, og har også skjedd utenom, når jeg f.eks. har hørt på musikk på den osv. Hva kan feilen være? Jeg har bare brukt den i et par mnd.

  Mvh Hege

  Av Hege i apr 15, 2013

 486. Hei,

  Jeg har problemer med min Samsung Galaxy s2. For noen uker siden begynte problemet først ved at bildegalleriet mitt var fullt,og da jeg prøvde å gå inn for å slette bilder fikk jeg beskjed om at det var fullt og jeg måtte slette bilder. Dette var altså ikke mulig. Jeg tror at jeg på dette tidspunkt hadde begynt å bruke et indonesisk SIM kort. Jeg byttet til chess SIM kort igjen, og det fungerte igjen etter en stund. Telefonen ble veldig varm og begynte å slå seg av og på av seg selv. Etter hvert ble galleriminnet fullt igjen, og det var ikke mulig å slette bilder. Når jeg prøver å lade telefonen blir den fort veldig varm. Jeg får slått den på, tastet pinkode, og så kommer det opp en melding som sier at lagringsplassen er full, og jeg må slette noen elementer. Etter dette slår den seg av. Når jeg lader den og slår den helt av, så restarter den av seg selv. Hva kan dette være? JEG ER I Indonesia så det er ikke så lett å få levert den inn.

  Av Kristine i apr 15, 2013

 487. Har en iphone 4 der plutselig kontaktlisten er heilt tømt for informasjon. Uten forhåndsvarsel, så blei ALT borte!! :-(

  Av Ivar M i apr 18, 2013

 488. Hei! Jeg har nylig kommet fra ferie, og siste dag oppdaget jeg at alle bildene jeg hadde tatt, bortsett de fra den siste dagen, var bort. Dette var på sony ericsson xperia arc. finner igjen noen bilder når jeg kobler mobilen til pc-en. Det ikke noe annet som er borte. Er det mulig å finne tilbake til tapte filer?

  Av tonje i apr 21, 2013

 489. Hege: Det hørtes ikke helt bra ut, og jeg har ingen god løsning utover å sikre deg at du har nyeste programvare. Men du sier at du har en 3GS som du bare har hatt noen måneder – da har du kanskje kjøpt den brukt? Det er jo i utgangspunktet en litt gammel telefon. Dersom feilen vedvarer, og du fortsatt har garantitid/reklamasjonstid igjen på den – ville jeg sendt den inn via din forhandler for en reparasjon/bytte.

  Kristine: Feilen som gjør at den er varm, slår seg og sliter under lading er typisk feil som krever innlevering/reparasjon. Feilen med at minnet er fullt er mest sannsynlig relatert til softwarefeil (eller at du har apper som tar stor plass lagret på internt lagrinsminnet – eksempel på slike apper er Spotify og Wimp med offline playlists). Prøv å flytte apper til minnekort dersom det er mer ledig plass der!

  Ivar M: Dette har jeg noen kunder som har opplevd selv, og jeg har tatt det med Apple. De hadde ikke noen løsning, hverken på Skandinavisk support eller på Britisk support (som jeg ble satt videre til etter 45 minutter). Dersom du ikke har backup, verken i iCloud eller på PC, så er nok informasjonen tapt. OBS: Sjekk at kontaktsynkronisering står på under Innstillinger -> Epost, kontakter og kalendere -> iCloud -> kontaktsynk på.

  Dersom du har en Exchange-server via f.eks. jobb, sjekk at kontaktsynk. står på her også (samme sted som over).

  Tonje: Det er mulig å finne tilbake tapte filer, men jeg vet ikke hvordan — jeg tror det er omfattende. Akkurat på Android-telefoner hender det at vi klarer det med en maskin som heter Cellebrite (alle Telekiosken-butikkene i Norge har den, blant annet). Så min beste anbefaling er å besøke en Telekiosken-forhandler og se om de klarer å hente ut informasjonen!

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 21, 2013

 490. Hei! PC-en min gikk i dvalemodus mens telefonen var koblet til iTunes og skulle oppdatere til nyeste versjon (det er en iPhone 4).
  Jeg har ikke sikkerhetskopiert bilder, notater etc, og skulle gjerne hatt dem før jeg tydeligvis må gjenopprette! Kan du være så snill å forklare meg hvordan jeg gjør dette, eller går det ikke? Pleier vanligvis å trekke ut bilder via “åpne mappen og vis filene”, men enheten dukker ikke opp på datamaskin når den er i gjenopprettingsmodus…

  Av Linda i apr 29, 2013

 491. Hei Linda,

  Mest sannsynlig har telefonen allerede tatt en sikkerhetskopi (hvor all denne informasjonen ligger) før den begynte oppdatering. Sjekk i iTunes under Innstillinger -> Enheter -> Sikkerhetskopier om telefonen din er tatt backup av av iTunes.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 4, 2013

 492. Hei, min telefon Iphone 4s har et problem
  I går lørdag så startet den å tømme seg for strøm og tok ikke lading.
  Når den var av ligger den på 1 % strøm og lar seg ikke slå på.
  Lot den stå over natten i lading og var likens i dag morges, men plutselig var den fulladet, jeg forsøkte da å ta backup av telefonen men den lot seg ikke kontakte med pc.
  Jeg har forsøkt med tre forskjellige ladere.
  Etter at den var full ladet den seg ut i rekordfart igjen og var tom etter ca 2 timer.
  Lot den ligge slik at den skulle være helt tom, ladet så på nytt i mange timer, men er like død. viser 1% lading og lar seg ikke slå på.

  Hva skal man gjore?

  Hilsen Simen

  Av Simen i mai 12, 2013

 493. Hei Simen,

  Prøv å nullstille alle innstillinger (Innstillinger -> Generelt -> Nullstill -> Nullstill alle innstillinger). Det fikser ofte batterifeil som ikke kan forklares.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 19, 2013

 494. Hei, jeg mistet min iphone 4 i bakken med skjermen først, og etter dette ble den helt død. (skjermen knuste ikke) Jeg prøvde da å lade telefonen og den skrudde seg på, og batteriet sto at det var fulladet.. Problemet var at mobilen ikke kunne finne noen dekning, ikke koble seg til wifi, og kunne ikke finne tidssone, slik at klokken på mobilen var helt feil. Når jeg da drar ut laderen skrur mobilen seg helt av, og den restarter seg selv en gang i blant når den er på lading.

  Hva skal jeg gjøre? Hilsen Simon.

  Av Simon i mai 21, 2013

 495. Hei,
  Har Iphone5, plutselig ca 2 uker etter kjøp så sluttet samtalehøyttaleren å fungere, fungere kun når den er satt som høyttaler når jeg har en samtale.
  hva kan være årsak til dette og hva kan jeg gjøre ?

  mvh
  Erlend

  Av Erlend i mai 24, 2013

 496. Hei,

  Simon: Her er det nok bare en ting å gjøre – få telefonen reparert. Tror det er lite du kan gjøre selv for å fikse disse problemene.

  Erlend: Dette er en feil som har gått igjen på de fleste iPhone-modeller, og så vidt meg bekjent er eneste løsning å sende den inn til reparasjon – da blir telefonen byttet i ny bytteenhet fra Apple. Husk backup før innsending!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 26, 2013

 497. Heisann!
  Har en iPhone 4s. Men har opplevd problemer i det siste. 1. Kontaktene mine bare forsvant. Satt å endret navn på noen kontakter, og plutselig forsvant en etter en. Har backup via iCloud. Men når jeg gjennoppretter den, og går inn i kontaktene, så forsvinner de igjen. Kontaktene er også forsvunnet fra meldinger. Men det rare er at om jeg oppretter en ny melding og skriver inn et navn på mottaker, så får jeg fram kontaktene… 2. Har opplevd at skjermen blir svart når jeg f.eks skriver melding. Altså ikke helt svart men som om lysstyrken justeres helt ned.. 3. Når jeg gjennomrettet iPhoneen dukket det opp tre grønne striper over Appleikonet, er dette noe du kjenner til?

  Av Sander hoffa i mai 29, 2013

 498. Hei

  Jeg har byttet fra IPhone 4 til IPhone 5 og fra Telenor til Netcom. Bruker mobilen mye i jobb, blant annet på et lager uten nett. Bruker da tlf til å dele nett til en bærbar pc. Har ikke hatt noe problemer med dette før, har da brukt 3G nettet. Nå får jeg ikke til dette. Nettet fungerer 1-2 min for så å kutte ut. Mobilen har fortsatt nettdekning. På Netcom får jeg ingen hjelp. De sier at dette ikke skyldes feil hos dem. Jeg har også problemer med outlook-mailen min på den nye mobilen. Får kun lest mailer når jeg har wifi-dekning, og ikke på 3G nettet. Mailer får jeg ikke sendt i det hele tatt. Dette er utrolig irriterende og gjør at jeg ikke får gjort jobben min. Noen råd?

  Av Lene i jun 4, 2013

 499. Hei!

  Sander hoffa:

  1) Prøv å gjenopprett, og før du går inn på kontaktlisten – gå til Innstillinger -> iCloud -> Slå av synkronisering av kontakter -> Trykk “Behold på iPhone” på popupmelding. Hjelper det?

  2) Det er ikke en veldig vanlig feil på iPhone (selv om du får mange treff på google – men det gjør du med alle iPhone-feil). Hvis det er et tilbakevendende og irriterende problem, ville jeg prøvd en gjenoppretting av telefonen – eventuelt innsending til verksted hvis det ikke bedres etter oppdatering/gjenoppretting.

  3) Heller ikke normalt – beklager. Lurer på om jeg har sett det en gang eller to på kundes iPhone, uten at jeg har tenkt mer over det. Dersom det ikke skaper problemer for deg, ville jeg prøvd å bry meg så lite om det som mulig ;)

  Lene: Er problemet at mobilnettet forsvinner på lageret, eller er problemet at Delt Internett-funksjonen kutter ut? Hvis telefonen mister mobildatadekning, om enn bare for en helt kort periode, har dette en tendens til å deaktivere Delt Internett-funksjonen på iPhone. Kan det hende at Netcom har dårligere mobildatadekning på lageret enn Telenor, og at det er årsaken?

  Ligger “outlook-mailen” din på mail for exchange-server, eller er det en POP/IMAP-server? (Dette vet nok IT-avd, evt. IT-leverandøren deres.) Dersom det er POP/IMAP-mail, må utgående serverinnstillinger endres når du nå har gått over til Netcom (du har sikkert telenor sin utgående server, smtp.online.no lagret på mobilen – da vil du ikke kunne sende mail på din telefon). Generelt høres det ut som om du har litt feil innstilliner på din telefon.

  Du bør sjekke og eventuelt endre innstillinger i følgende menyer på iPhone etter at du har skiftet operatør:

  Innstillinger -> Generelt -> Mobilnett -> Mobildata/Mobildatanettverk: Endre til netcom-innstillinger (sjekk riktige innstillinger hos Netcom: https://netcom.no/kundeservice/oppsett-smarttelefoner )

  Dersom du bruker en “enkel” mail-konto (altså POP/IMAP), må følgende endres for å få sendt mail over mobilnettet til Netcom:
  Innstillinger -> Epost, kontakter og kalendere -> “Navn på din epost-konto” -> Generelle innstillinger -> Utgående server -> Endre til: smtp.netcom.no

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 5, 2013

 500. Takk for svar.

  Kan være at nettet fungerer dårlig og at den derfor hopper ut. Synes egentlig det er rart. Har som sagt ikke hatt noe problemer med Telenor tidligere. Kan netcom’s mobilnett virkelig være så dårlig? Er snakk om et meget sentralt lager (vet ikke om det har noe å si ;- )

  Tror vi bruker POP. Skal sjekke i morgen. Forsøkte å gjøre som du skrev i lenken til netcom. Kommer fram til bildet der jeg skal installere og da stopper alt opp. Men går jeg inn på mobildata så er det netcoms info som ligger inne. På utgående mail har jeg lagt inn primærtjener som jeg har fått fra de som har webhotellet vårt samt at jeg har lagt inn 4 forskjellige smtp-tjenere, blant annet netcom. Når jeg forsøker å sende mail får jeg dette svaret: en kopi har blitt lagt i utboks. epostadressen ….. ble avvist av tjeneren fordi den ikke tillater releer. Jeg mener jeg hadde samme problemet med den gamle tlf min i starten og jeg tror feilen da var nummeret på tjenerporten… Kan dette stemme? Forstår dersom du ikke vet.. Er bare så håpløst. Har sikkert sittet 8-9 timer med dette i dag;-)

  Av Lene i jun 5, 2013

 501. Fikk endelig fikset nettdelingen. Viste seg at jeg måtte bruke usb-kabel til pc’n.

  Fikk også til å hente inn innkommende mailer etter 1 times chat med netcom i dag. Måtte slette nettverksinfo og legge det inn på nytt. Var da lykkelig når jeg dro på jobb i dag, men fant da raskt ut at den ikke klarer å hente inn mailer når mobilen ikke er på wifi. Det kan ikke skyldes nett-tilgang. Jeg kan surfe på mobilen. Netcom har gitt opp og min epost-leverandør/hoster av nettsiden vår ha gitt opp. Mobilen får innkommende mailer når tilkoblet wifi, ikke på 3G-nettet. Den sender epost på 3G-nettet, men ikke på wifi. Er det rart jeg blir forvirret? Jeg har forsøkt å skru av/på ssl, lagt inn forskjellige tjenerporter (25, 587 og 465), fjernet/lagt inn tjenere på nytt m.m. Noen som har råd? Netcom sa forresten at jeg måtte bruke port 25 på deres tjener, men dette lar seg ikke verifisere. Har googler litt og ser at enkelte nettleverandører/operatører legger inn sperrer for port 25….

  Av Lene i jun 5, 2013

 502. Heisann! Jeg har vært uheldig å mistet iphone4 i gulvet og da blacka den ut. Det kom en ripe tvers over skjermen og skjermen er helt svart. Telefon er påslått og man hører screenshot, men problemet er at skjermen er helt svart og jeg kan ikke se noe.. Noe anelse om hvordan jeg kan fikse det selv? eller må jeg levere den på reperasjon? :)

  Mvh

  Sunniva Olsen

  Av Sunniva i jun 9, 2013

 503. Hei!

  Lene: Det kan stemme at feil port kan gi feilmelding om releer. Har også vært borte i at denne feilen kommer med riktig info, og til slutt ble løsningen å resette hele telefonen (den godtok ingen epostkontoer — må ha vært en bug i programvaren).

  Det kan ikke stemme at du må bruke USB-kabel til PCen for å dele nettverk med en iPhone 5? Den har WiFi-deling, så det burde kunne gjøres trådløst hvis du bruker en PC med trådløst nettverk (noe jeg regner med at du gjør?) Anyways – godt du fikk det til på et vis :)

  Ang. mailkontoen: Det høres ut som om dere bruker POP/IMAP. Her har jeg to kommentarer:
  1) Det gir ikke mening at du ikke får hentet inn mail over mobilnett — det pleier aldri være noe problem å hente inn mail med POP-tjener, uavhengig av hvilke nett du bruker. Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor dette ikke fungerer, så lenge du kan surfe på mobilen (og altså har riktig oppsett for mobildata).
  2) At du ikke får sendt epost over alle nettverk gir litt mer mening (selv om det er litt vanskelig å forstå). Dersom jeg setter opp min online-mail på telefonen med smtp.online.no (som er Telenors utgående serveradresse), vil jeg kunne sende mail på mobilnettet (Telenor), men ikke over WiFi hjemmer eller på jobb (som er Lyse og Get). For at dette skal fungere, må man legge inn utgående serveradresse for de forskjellige nettleverandørene som sekundærtjenere (som du vel har gjort). Men utgående epost fra POP-mail på forskjellige nettverk er et generelt problem. Du kan jo tipse jobben din om at dere burde investere i en Mail for Exchange-server (bransjestandard og en mye bedre jobbmailserver) — da slipper du alle disse problemene!

  Uansett, lykke til — jeg har ikke så mye mer “å gi” her, dessverre :( ;)

  Sunniva: Det høres ut som en knust skjerm, eller i alle fall en støtskade (og altså en fysisk skade). Jeg ville levert den til reparasjon — da vil du mest sannsynlig få tilbud om en bytteenhet (i praksis en ny telefon) fra verksted. Dette vil nok koste deg ca. 2000 kroner, så dersom du ikke er villig til å betale så mye — og ikke er så redd for å miste garantien på din telefon — så kan du benytte deg av “uoffisielle reparatører” som sikkert gjør dette billigere.

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 9, 2013

 504. Takk for svar.

  Har endelig fått til å sende mail :)
  Etter flere timer på tlf med netcom kundeservice og med vår leverandør av nettside og epost, har vi kommet frem til at netcom mest sannsynlig har en sperre mot mitt domene. Dette har gått til netcoms teknikere nå. Vår leverandør hadde aldri vært borti dette før, men etter at de har jobbet med dette i flere timer, kan de ikke se andre forklaringer. De har testet mine mailinnstillinger på flere tlf med ulik operatør og de fungerer helt fint helt til de tester med netcoms nett. Ser ut til at jeg må bytte tilbake til Telenor igjen

  Av Lene i jun 9, 2013

 505. Wow, dette hørtes avansert ut! Du har i alle fall gjort en god innsats! :) Lykke til — håper Netcoms teknikkere finner ut av det, eller at det eventuelt hjelper å bytte tilbake til Telenor.

  Takk for at du oppdaterer saken her også — kanskje kan andre få hjelp til problemsløsning for lignende feil i fremtiden! Du vil ikke tro hvor mange som ender opp her etter et googlesøk ;)

  Lykke til videre, og god kveld!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 9, 2013

 506. Hei jeg har en iphone 4s som skjermen plutselig bare stoppet å fungere på. Det kommer bare opp en mørk (grå) bakgrunnsfarge dekket av noen fargestriper. Har du/dere noen anelse om hva som kan feile den?

  Av Hans i jun 23, 2013

 507. Hei. Låsknappen på iphoneb min er ødelagt… Den bare sluttet å funke i løpet av natten. Er det noe jeg kan gjøre?

  Av Kjersti i jun 26, 2013

 508. Hei

  Jeg har nettopp kjøprt en Iphone 5 fra apple. Men når jeg lader den i støpselet lader den ikke normalt. Det som skjer er at apple logoen kommer og forsvinner igjen hvert 3 sekund(altså det går 3 sekunder å apple logoen kommer på skjermen, så går det 3 sekunder til og den forsvinner igjen) og slik fortsetter det. Når jeg kobler den fra laderen reagerer den verken på hjem knapp eller av/på knapp. Fungerer heller ikke å koble den til pcen, den reagerer ikke på noen ting da heller(skjermen er helt svart).

  Takker for alle svar på forhånd
  Mvh Thomas

  Av Thomas i jun 29, 2013

 509. Beklager seine svar – jeg bruker deler av sommeren til fjellturer, og der jeg går er det ingenting som heter dekning (heldigvis :) ).

  Hans: Prøv å hold inne hjem-knapp og av/på-knapp i 10-12 sekunder. Dersom det ikke fungerer, kan du prøve gjenoppretting via iTunes (sletter all informasjon hvis du ikke har backup, står forklart over). Lykke til!

  Kjersti: Det hender at den kommer av seg selv igjen (noe støv eller “skit” kan ha lagt seg under), men det kan også hende at den må leveres til verksted for fiks. Det er en relativt “normalt”/kjent feil, og går som regel på garanti.

  Thomas: Det høres ut som software-bug, men det kan også være noe helt galt med selve telefonen. Har du prøvd å holde inne av/på-tast og hjem-tast samtidig i 10-12 sekunder? Hvis ikke, prøv det!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 2, 2013

 510. Hei! jeg klarte å miste telefonen min på bakken en Iphone 5 for 2 dager tilbake!jeg har prøvd å slå av å på telefonen men tataturet på iphonen vill ikke virke! det går ikke ann å dra den pilen til side når du skal åpne telefonen! dette har aldri skjedd meg før! er veldig redd for at det ikke går ann å fikse telefonen siden jeg har masse bilder og ting jeg helst ikke vill miste på den!!
  Takk for svar på forhånd og hjelp!

  Av Yasmina i jul 4, 2013

 511. Hei. Jeg har en iphone 5 som tidligere har vært operatør låst, men har fjernet operatørlåsen på telefonen. Jeg har gjenopprettet telefonen, men likevel når jeg setter i talkmore simkort får jeg ikke dekning. Under operatør valg får jeg bare opp muligheten til å velge telenor, netcom og mobile norway. 3G funker helt fint, får bare ikke dekning til å ringe eller sende sms.. Hva gjør jeg ?

  Takk på forhånd

  Av Ghazi Syed i jul 12, 2013

 512. Hei!
  Iphonen min er ikke en uke gammel og nå har høyttalerne ved lade utgangen sluttet og virke. Og aux inngangen… Og de funker noen ganger inni mellom .. Har akkurat fått ny fordi jeg mistet den andre i vannet.. Så vet ikke om forsikringen gjelder heller..

  Av Simen i jul 15, 2013

 513. Hei,

  Yasmina: Dersom skjermen ikke fungerer i det hele tatt, må nok telefonen på verksted. Prøv å holde inne hjem-knapp og av/på-knapp samtidig i 12 sekunder til telefonen restarter. Dersom det ikke hjelper, kan du prøve en gjenoppretting i iTunes — men dette sletter alt du har lagret på telefonen (dersom du ikke har backup). Beklager, ingen “quick fixes” til defekt skjerm hvis ikke nevnte forslag fungerer!

  Ghazi Syed: Dette betyr at din telefon ER opplåst, hvis ikke hadde du ikke kommet så langt. Du skal velge Telenor-nett dersom du bruker Talkmore, men i alle tilfeller ville jeg ringt Talkmore og forklart det du skriver — jeg tipper feilen ligger hos dem, ikke på din telefon.

  Simen: Bør være en garantifeil dersom den ikke har blitt fuktskadet igjen — dette er en relativt kjent feil, så vidt meg bekjent. Jeg ville sendt telefonen til verksted! Lykke til :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 17, 2013

 514. Hei!

  Vet ikke helt om dere kan hjelpe meg med dette, men jeg prøver fordet!

  For kanskje 2 uker siden så skulle jeg oppdater Spotify appen på iphone. Gjorde som man vanligvis gjør- skriver passord osv, og venter. Men det som skjedde var at app- oppdateringen ble stående stille/ hang seg opp. Det pleier å stå “laster” under appbildet når appen oppdateres, men nå så står det: Venter.. Sånn har det stått siden jeg oppdaterte appen.

  Jeg prøvde å skru telefonen av og på.
  Prøvde å gå inn på innstillinger osv for å fjerne appen, appen forsvant fra lista, MEN forsvant ikke fra menyen. Har prøvd å holde appen inne for å fjerne appen, men det går ikke- det kommer ikke noe “fjern”- symbol på appen.. Har prøvd så og si alt..

  Det begynner å irritere meg veldig, spesielt fordi jeg ikke får brukt appen. (Måtte laste ned en gammel versjon, men vil helst fortsette med den vanlige oppdaterte versjonen)

  Håper du kan hjelpe meg med dette!

  Mvh
  Michelle

  Av Michelle i jul 18, 2013

 515. Jeg fikk løst problemet!

  Av Michelle i jul 18, 2013

 516. Blir litt spam det her.

  Men akkurat i det jeg sendte kommentaren, så
  stoppet installeringen av appen.. Så jeg står faktisk fortsatt fast. Hvis du har en løsning, så vil jeg gjerne lese den!

  Av Michelle i jul 18, 2013

 517. Hei
  Jeg har(hadde) en iPad 2 (3 uker gammel) det som skjedde var at jeg mistet ipaden fra cirka en 1 m fra pulten min jeg hadde på dekslel (fra hm) og når jeg skulle ta den opp så frøys den (jeg skulle filme noe med en App) så mistet jeg den.den hadde 59 i strøm og klokka var 21:19

  Av Sarah i jul 19, 2013

 518. Håper du vet hva som har skjedd den har ikke noen hakk eller riper…(jeg har ikke forsikring på den

  Av Sarah i jul 19, 2013

 519. Hei!
  jeg har iphone 4, og for 2 dager siden gikk mobelen tom for strøm, og no får jeg ikke noe kontakt med mobilen. Har prøvd og ladet den med mange forsjellige ladere på mange forskjellige plasser, men ingen ting skjer.. jeg har ikke hatt noe problemmer med den før. What to do?

  håper jeg får svar!!

  Av Connie i aug 2, 2013

 520. Hei alle! Beklager lang svartid grunnet ferie.

  Michelle: Håper problemet med Spotify-appen har løst seg; min erfaringer at det som regel hjelper å restarte telefonen på den litt mer avanserte måten – ved å holde inne av/på-knapp og hjem-knapp i ca. 10 sekunder (til eplet dukker opp på skjermen). Lykke til!

  Sarah: Håper problemet har løst seg, men hvis ikke kan du prøve å restarte den som forklart over til Michelle (selv om den er helt svart). Det bør fungere!

  Connie: Prøv det samme som jeg har skrevet til Michelle og Sarah – det har en tendens til å løse mange problem, som du kanskje forstår :) Hold inne av/på-knapp og hjem-knapp i ca 10-12 sekunder, så vil forhåpentligvis telefonen starte opp og du ser eplet på skjermen. OBS: Ikke hold inne disse to knappene i 60 sekunder med mindre du vil restarte telefonen helt (da slettes all informasjon på telefonen din).

  Lykke til!

  Av Redaktør i aug 4, 2013

 521. hei!
  iphonen min vil ikke på, det er 100% strøm! men når jeg kobler den til pc’en min så kommer bare apple ikonet opp og det er alt så blir den svart igjen. når jeg kobler den til lader i stikk kontakt, så vil den på, jeg trykker inn koden, men da må den koble til itunes står det, men det går jo ikke an i stikkontakt.. fordi den skrur seg av med en gang jeg kobler den ut.
  hva gjør jeg?

  Av Eirik i aug 5, 2013

 522. Hei , har problemer med at tlf min Iphone 4S smått kobler ut dekningen , kan snakke i tlf og plutselig blir signalet borte. Kan deretter ringe opp uten problemer, men det samme skjer igjen. Noen ganger er tlf helt fin , men andre ganger kan jeg verken sende mld eller ringe noen. Det står at tlf har full dekning helle tiden.

  Av Siri i aug 6, 2013

 523. Hei!
  Har et problem med den nye iphone 5 min som var ny i mai 2013. Nå virker plutselig ikke høytalerene fra mobilen, og når jeg har øreplugger blir det bare skurring og veldig svak lyd selvom jeg tar på max lyd styrke.. Er desperat etter hjelp, og vil absolutt ikke ha den på reparasjon etter så kort tid.. På forhånd takk for svar :)

  Av Vilde i aug 8, 2013

 524. Hei!
  trenger litt hjelp med iphonen min!
  Istad gikk jeg inn på mobilen min, og skulle filme en sang. etterpå når jeg skulle se på videoen så var det høy skurring i bakrunden… hva kan ha skjedd? er den ødelakt eller har jeg trykket på noe?
  Vil veldig gjerne ha svar tilbake!!

  Av Sofie i aug 9, 2013

 525. Hei, jeg ga min gamle iPhone 4S til samboeren min og han logget av min Apple id og laget seg en konto selv. I etterkant så vi at alt det jeg hadde hatt på telefonen enda var lagret der og om han skulle laste ned noe ble det med min konto. Jeg tok kontakt med Netcom som jeg hadde kjøpt telefonen av for å høre hva jeg skulle gjøre. Jeg bruker samme konto på min nye IPhone 5 og IPad og var redd for at alt innhold skulle bli slettet på disse også. De ba meg gjennomprette IPhone 4S telefonen og da ville man kunne lage seg en ny konto på den telefonen uten at det skulle gå utover innholdet på de andre. Stemmer dette?

  Av Karoline i aug 12, 2013

 526. har nettop fått en iphone 5, den funker som den skal men en ting plager meg, når jeg får snaps å skal screenshote det/printscreene lukker bildet seg og tar bilde av snapchat menyen istedefor…irriterende når jeg får snaps fra dama og venner

  Av Emil i aug 13, 2013

 527. Eirik: Prøv trikset med å holde inne av/på-tast og hjem-tast samtidig i 12 sekunder. Ellers kan du prøve en gjenoppretting via iTunes (se måten å gjøre det på i innlegget øverst), husk at dette sletter all info hvis du ikke har backup. Siste alternativ er innlevering til service.

  Siri: Jeg ville prøvd nytt SIM-kort som første løsning. Det er rart at det står at du har full dekning hele tiden, det pleier det ikke å gjøre. Dersom nytt SIM-kort ikke fungerer, ville jeg prøvd å deaktivere 3G (i innstillinger -> generelt -> mobilnett), bare for å prøve om det kan hjelpe. Siste utvei er å sende telefonen til service.

  Vilde: Beklager, men defekte høyttalere og/eller dårlig lyd kan kun fikses med reparasjon/bytte av telefon på service. Husk backup før innsending!

  Sofie: Antageligvis problem med mikrofonen. Prøv å film igjen, og hvis problemet vedvarer så bør telefonen sendes til verksted. Jeg ikke dette fikses med å gjenopprette telefonen, dessverre…

  Flere svar kommer senere :)

  Av Redaktør i aug 18, 2013

 528. iphonen min skrur seg av når ladaren ikke er i.. hva er galt med den?

  Av sussane i aug 26, 2013

 529. Har problem med “svart” (eller mer korrekt) svært mørk skjerm på Iphone 3G. Alt funker som det skal, bortsett fra at alt er veldig vanskelig å se da. Hva kan være greia?

  Av Frode i aug 27, 2013

 530. Hei! Har opplevd at min iphone 4s har slettet alle kontaktene mine over natten, opptil flere ganger.. Ofte når jeg går inn på nettet, skal skrive mld., slår telefonen seg bare tilbake til start. Den har også bare dødd.. Kan du hjelpe meg med dette?

  Av Marie i sept 1, 2013

 531. Karoline: I utgangspunktet vil jeg alltid anbefale å gjenopprette en iPhone helt før den gis til en ny eier. Dette kan enkelt gjøres ved å gå til Innstillinger -> Generelt -> Nullstill -> Slett alt innhold og alle innstillinger. Denne prosessen restarter iPhone og sletter absolutt informasjon på telefonen.

  Dersom du ikke vil gjøre dette, er det viktig at du gjør følgende. Logg av din konto og be den nye brukeren logge inn med sin på følgende steder:
  Innstillinger -> iCloud -> Slett konto
  Innstillinger -> iTunes og App store
  Innstillinger -> Deaktiver iMessage, aktiver det igjen etterpå. Sjekk at “Motta på” står til hans adresse og nummer, ikke din.

  Når du nå går inn og laster ned en ny App på App Store, vil den spør om den nye Apple ID-brukerens passord. MEN: alle apper som ligger å telefonen fra før, er lastet ned med din (den gamle) Apple ID-en, og vil ALLTID spør om passordet til din (den gamle) Apple-ID-en, fordi alle apper husker hvilken Apple-ID den ble lastet ned med. For å unngå dette, må alle apper som du har kjøpt/lastet ned, slettes og eventuelt kjøpes/lastes ned på ny med den nye brukerens Apple ID.

  Lykke til! :)

  Emil: Dette kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med, da jeg ikke har brukt Snapchat selv. Spør i Snapchats egne forumsider på nett. Lykke til!

  sussane: Det kan være veldig mye. Hvis triksene øverst på denne siden ikke hjelper, vil jeg anbefale at du sender den til verksted – jeg vil tro, ut i fra det du skriver, at det er et fysisk problem med telefonen og/eller batteriet. Med andre ord tipper jeg den må sendes til verksted for å få den reparert!

  Frode: Det høres veldig ut som om bakgrunnslyset på iPhonen din. Det er ikke en helt uvanlig feil, men må repareres på verksted (noe som høres dyrt ut hvis det stemmer at du fortsatt har en iPhone 3G :) ).

  Marie: Dette er et iCloud-problem, og jeg er redd det kan skje helt uten god grunn. Det er for øvrig uvanlig at det skjer flere ganger med samme bruker, så du har vært uheldig! En måte å “gå rundt” dette på, er å deaktivere iCloud i Innstillinger, og heller være flink til å ta backup av hele iPhonen via kabel til iTunes. De andre problemene dine kan skyldes feil på selve telefonen, så dersom det er veldig plagsomt og skjer ofte, ville jeg sendt den inn til verksted.

  Lykke til alle :)

  OBS: Det er for tiden lang svartid på mobilbloggen.no grunnet reise til USA :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 1, 2013

 532. Hei, jeg har hatt nå problemer med telefonen min en stund. For en uke siden stod det at jeg hadde null dekning, men det stod netcom ved siden av, prøvde å synkronisere og alt, men det virka ikke så jeg bestilte et nytt sim-kort, aktiverte og alt, og fortsatt er det null dekning men det står netcom, er det noe galt med telefonen?

  Av Leila i sept 12, 2013

 533. Hei, Mobilbloggen.
  Jeg har en Iphone 4s men skjermen ved prossesoren er knust.
  Eller den har et par riper på toppen av skjermen // – nedenfor av/på knappen.

  Kan det være noe galt med prossesoren eller kan jeg bare få byttet skjerm så er alt i orden igjen?
  Telefonen skrur seg ikke på og jeg har prøvd alle metodene men vil helst ikke gå til verksted med den og betale nesten fullpris på telefonen.

  Noe tips og råd som kan følges? Bytte skjerm evt? Vil det fungere?.

  Mvh
  En frustrert ung mann.

  Av Sverre i sept 13, 2013

 534. hei!

  Jeg har klart og miste telefonen min i bakken i dag, og da slo den seg helt av og det kommer ikke noe lys på den! men SIRI funker når jeg holder inne knappen.. Iphonen har vært litt knust i noen måneder nå, men den knuste ikke idag. men nå funker den ikke også lager den sånne lyder som om du setter en lader inn, noen som kan hjelpe meg??

  Av Sofie i sept 19, 2013

 535. hei,dette haster.
  mobilen min virker bare på nett i samme rom,den har fått utrolig dårlig nett dekning etter at jeg bytta glass på den.jeg får ikke nett,så lenge jeg står 1 meter i fra internett booksen får jeg nett.pliss svar fort jeg har iphone 4s

  Av ingrid i okt 6, 2013

 536. Hei!
  Jeg har vært en uke på ferie i Polen, Tyskland og Danmark. Da jeg kom hjem til Norge i går oppdaget jeg at absolutt alle kontaktene mine var slettet! Har overført de kontaktene jeg hadde på SIM-kortet over til telefonen, men der var det bare et par kontakter som Netcom kundeservice osv.
  Hvordan kan jeg få tilbake kontaktene mine når de kke er lagret på SIM-kortet men telefonen?
  Takk for svar!

  Av Isabel i okt 11, 2013

 537. Hei,

  Jeg har oppdatert programvaren på min 4S og nå når jeg tar bilder er det den del av dem som kun vises som helt sorte bilder. De vises i selve “rullen” men når jeg klikker på selve bildet er det svart. Når jeg derimot velger rediger kommer bildet opp, men lagrer jeg det er det svart igjen. Det er flere venner som har samme problemet. Er dette noe dere har vært bort i? På forhånd takk for svar :)

  Av Inger i okt 24, 2013

 538. Tusen takk for hjelpen :-)

  Kona sin iphone var helt død, kald og ville ikke lade. Renset litt i kontakten, da pluggen ikke gikk helt inn, men uten hell.

  Punkt 1.1 gjorde susen, så nå er den oppe og lader igjen.

  Av Erik i nov 1, 2013

 539. Hei min IPhone 4s er litt irriterende for tiden som den stopper, Han vil ikke koble seg til Internett han er helt rar. Den har vært sånn en stund (noen måneder) og derfor bruker jeg IPaden. Det er litt vanskelig med den siden IPhonen min samtidig klikker når jeg går inn for å høre på musikk på ITube. Jeg skjønner ikke hva det feiler den å orker ikke vente lenger. En av vennene minnes far hadde en IPhone som hadde et likt problem at den stoppet på Wi-Fi å hun sa at han måtte kjøpe ny. Må man kjøpe ny eller kan man få noen opplysninger om hva man kan gjøre her?

  Av Kaja i des 4, 2013

 540. Hei, min iphone 4 hadde knust fram skjerm så jeg byttet til en ny lcd og skjerm til iphonen.Da jeg startet telefonen så var skjermen svart. da tenkte jeg at jeg hadde gjort noe feil med iphonen, jeg presset home button da var det litt lys i skjermen jeg dro fingeren min der det ska stå “slide to unlock” jeg hørte at den låste seg opp men skjermen var fortsatt svart.Så da tenkte jeg at skjermen var ødelagt så jeg åpnet iphonen igjen å kjekket om allt var greit så da løftet jeg opp hovedkortet å kjekket all virket som det skulle funke… men da jeg skulle sette sammen hovedkortet så var jeg litt hard mot den så jeg brakk en veldig liten bit som nesten ikke vises.Jeg satte sammen iphonen igjen å prøvde å slå på telefonen igjen. Da prøvde jeg igjen å låse opp ved å dra fingeren til siden der det skal stå “slide to unlock” da kjedde det ingen ting…:/ men vibrasjonen funket, da jeg satte inn lader så kom opp den lader lyden samme når jeg koblet den til itunes. men spørsmålet mitt er, må jeg kjøpe ett nytt logic hovedkort til iphonen min da? Takk for tilbakemelding :)

  Av Håvard i des 5, 2013

 541. Hei, jeg har en iPhone 4s. Jeg kjøpte den av en venn, før hadde jeg et stort ringkontantkort til Samsung, men nå kjøpte jeg iPhonen til en venn. Jeg måtte kjøpe nytt simkort, og gjorde det. Men jeg skulle beholde det samme nummeret mitt, så sa de i kassen at jeg skulle ringe dem opp senere for og aktivere det samme nummeretmitt på et micro simkort for iPhone 4s. Jeg gjorde det, og de sa at det skulle bli aktivert innen 15min. Det fungerte, men jeg fikk et problem, jeg har ringkontantkort hos telenor. Og når jeg er på iPhonen min, så kommer det opp “Ingen tjeneste” oppe er Wifi viser. Oppe i gjørnet på telefonen.. Jeg har prøvd nesten alt som fungerer, jeg har gjennoprettet en, og mye mer.. nummeret mitt er “91593442″ og står på Linda Tjøsvoll, visst du kunne fikset det for meg, så hadde det vert greit. Fordi jeg kan ikke engang ringe med den, eller noe. Det kommer opp FAIL.. Jeg kjøpte ringkontant kort på telenor i går, og skulle ringe til det for og legge inn 200kr, men så kommer det opp “ANROP MISLYKTES” .. Værsåsnill og hjelp.

  Av Nikolai Tjøsvoll i des 11, 2013

 542. Hei. Jeg opodaterte telefonen min, og etter dette tar det evigheter og skrive meldinger/notater. Hele tastaturet har liksom hengt seg opp :/
  Jeg kan taste inn “hei”, så må jeg vente i 2-5 min før det registreres på telefonen og dukker opp på skjermen. Jeg har iphone 4s.
  Hva skal jeg gjøre ???

  Av Beth Repstad i des 13, 2013

 543. Hei
  Jeg greide å slette innholdet på min iphone 4 med appen FindMyIphone ved et uhell.. Når jeg nå kobler den til Itunes får jeg ikke aktiver SIM-kortet Den ber meg oppgi PIN-koden men det ikke noe sted å taste den inn? Har backup av telefone i Icloud og ønsker å gjenopprette innholdet. Kan noen hjelpe?
  På forhånd takk

  Av Torleif i des 14, 2013

 544. Hei,

  jeg har byttet fra Iphone 4 til 5s.jeg brukte den nye telefonen før jeg konfigurerte den i Itunes. så når jeg gjorde det kom alt det gamle frem og alt det nye borte. kan jef finne ny informasjon igjen ??

  Av Heidi i des 17, 2013

 545. Har en IPhone 4s som plutselig ikke vil skru seg på. Apple logoen vises på skjermen, men her står den, og går ikke videre. Hva er galt, og hva gjør jeg videre?

  Av Lena Jørgensen i jan 13, 2014

 546. Hei. Jeg har nettopp kjøpt meg iPhone 5s og selger derfor min iPhone 4. Jeg gjenopprettet den til fabrikkinnstillinger i iTunes og nå er den i velg språk osv modus. Kan jeg være sikker på at mailkonto, nettbank, meldinger osv er slettet da og at den nye eieren ikke mottar mine iMessage? Eller bør jeg sette den opp på nytt og gå inn og slette alle innstillinger via telefonen også?

  Av Line i jan 15, 2014

 547. Hei,
  Har problemer med å sende sms. Får rett og slett ikke opp tastaturet!
  Noen tips til hva jeg kan gjøre?
  Jeg har skrudd iphonen av og på mange ganger.

  Av Torill i jan 15, 2014

 548. Hei,

  Har hatt flere tilfeller siste tiden hvor iPhone 4s plutselig har slått seg av i lommen. I går kulminerte dette med at den falt ut i løpet av samtale, og det stod deretter kun “ugyldig simkort” øverst til venstre på skjermen (wifi virket). Sim kortet har fungert fint i over ett år, og virker i annen telefon. Prøvde å slå av og på telefonen noen ganger, uten hjelp. Den fungerer igjen i dag, men veldig irriterende når den er så ustabil… Noen tips? :)

  Av Silje i jan 22, 2014

 549. Mistet min nye iPhone i bakken. Skjermen er sort, men jeg klarer å besvare telefonsamtaler når jeg ser den blinke. Hvor kan feilen ligge?

  Nettopp fått ny på forsikringen, vegrer meg mot å ta kontakt med If en gang til. Setter pris på tilbakemeldinger.

  Av Jo i feb 25, 2014

 550. Hei.
  Jeg har et problem med min iphone 4s.
  Har aldri hatt det tdligere så det startet plutselig…

  Det går ikke ann å slette eposter og meldinger på mobilen min.
  For eks når jeg skal slette eposter, så klikker jeg på slette men hukket går bare vekk. Det blir skikkelig sånn konkuranse mellom meg og den slett knappen pga jeg prøver å klikke slett før det hukket går vekk.
  Og med meldinger når jeg skal slette så går bare den slett knappen vekk…
  Noen som vet hva grunnen kan være? Og hva jeg bør gjøre?

  Av Malika i feb 25, 2014

 551. Tusen takk!!! Jeg ble kjempe redd for at den måtte på reperasjon og sånt men det gikk!! tusen takk!

  Av Augusta i mar 7, 2014

 552. Hei dere, jeg klarte å miste min Iphone i gulvet og etter det har skjermen vært knust “innvendig” så jeg har vansker for å se hva jeg sender og skrive i meldinger fordi halve fungerer bare. den er liksom negativ i fargene sånn som når du søker på “negative picture” på google. når jeg tar screenshot og sender bilde til en venninne feks er skjermen helt fin. alt er normalt da. så jeg lurer på, må jeg skifte lcd-skjerm eller holder det med kun glass-skjermen som er knust

  Av Kamilla i mar 8, 2014

 553. Hei dere, jeg klarte å miste min Iphone i gulvet og etter det har skjermen vært knust “innvendig” så jeg har vansker for å se hva jeg sender og skrive i meldinger fordi halve fungerer bare. den er liksom negativ i fargene sånn som når du søker på “negative picture” på google. når jeg tar screenshot og sender bilde til en venninne feks er skjermen helt fin. alt er normalt da. så jeg lurer på, må jeg skifte lcd-skjerm eller holder det med kun glass-skjermen som er knust?

  Av Kamilla i mar 8, 2014

 554. Hei,
  jeg har iphone4. Lurer på om hvordan kan jeg hente inn telefonsamtale log, eneste jeg kan se er samtaler de siste 10 dager :(

  Av Nermina i mar 11, 2014

 555. Hei jeg har et problem med iphone min og det er at jeg mistet den i gulve og plutselig ble skjermen gul og blå. hva kan jeg gjøre med det:9

  Av Amalie i mar 14, 2014

 556. Hei, min I-phone gikk i svart, fikk startet med å holde inne hjemm knappen og av/på knappen i 10 sek.
  Men på telefon knappen på skjermen har det kommet et rødt varsel. Trykker på denne og telefonsvarer knappen har merke rødt. Får ikke slått det av, hva kan jeg gjøre?

  Av Jostein Navelsaker i mar 14, 2014

 557. Hei, skjermen på Iphonen min flimrer hele tiden. Har prøvd å trykke både av knappen og hjem knappen samtidig, men det hjelper ikke. Er det noe jeg kan gjøre selv eller bør jeg ta den til reperasjon ?

  Av Via i apr 16, 2014

 558. Når jeg jeg prøver å slå på min iPhone 5c kommer bare Apple-ikonet opp flere ganger, og jeg kommer ikke inn på telefonen..

  Av Julie i apr 18, 2014

 559. Hei.
  Eg har en iphone 5.
  Plutselig forsvann alle meldingane fra meldingaboksen.
  Når eg sender sms eller iMessage kommer det opp “Sender…”. Denne forsvinner aldri, sjølv om meldinga har kommet fram til mottaker.
  Når mottaker svarer får eg ikkje beskjed om at svar er mottatt.
  Sender eg så melding 2 til samme mottaker, får eg opp at både den nye og den forrige meldinga er på vei til mottaker. Som “sender 1 av 2″.
  Kva kan være feil..??

  Av Cecilie i apr 18, 2014

 560. Hei jeg hat ett problem med min iphone 4. Det er at jeg får ikke til å trykke nede på tastaturet så jeg får ikke skrive så mye når jeg ikke kan trykke på underdelen :(

  Av Linda i apr 19, 2014

 561. Hei! Jeg har en Iphone 4s, etter jeg tok den nyeste oppdateringen har jeg hatt problem med dekningen. Av og til har jeg full dekning og plutselig står de bare “søker..” og så kommer dekningen etter litt.. Utrolig irriterende når jeg snakker i telefonen og dekningen plutselig forsvinner.. Det kom også opp en melding der det stod: aktiveringsfeil
  Aktiveringsforespørselen kunne ikke fullføres. Hvis problemet vedavarer, kan du kontakte kundestøtten.

  Fikk den samme mld to ganger samme kveld, og skrudde da av og på mobilen. Men når jeg skrudde på mobilen den ene gangen kom det opp “kom i gang” og jeg måtte legge inn mail og sånn, akkurat som om det skulle vært en ny mobil.
  Nå har jeg bare problem med dekningen, det har ikke komt flere sånne meldinger.
  Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette problemet?
  Hadde satt pris på svar :) )

  Av Emma i mai 7, 2014

 562. Hei :)

  Jeg har hatt store problemer med iPhone 4 som dukket opp umiddelbart etter oppdatering til iOS 7.0.
  Telefonen ble overfølsom (skjermen) og mens jeg satt i samtaler begynte telefonen min å sette seg på lydløs, på høyttaler, facetime, ringte kontakter, la på og taster tall.
  Det tror jeg var alt ;)
  Hvis jeg prøver å holde hånden over øvre del av tlf, så går skjermen i svart som den skal.
  Altså tilsynelatende ok.
  Ringte Apple og fikk beskjed om å sende den inn. Fikk erstatningstlf, men har ikke rørt den. Hadde en iPhone 4 til fra før, som ble slettet alt innhold på og konfigurert som ny. Gjenopprettet sikkerhetskopi via iTunes, og det samme skjedde med den. Og den hadde ikke det problemet fra før, var helt 100% i orden. Ringte Apple igjen og fortalte dette, men dette hadde de ikke hørt om før??? De mente det ikke var vits i å sende inn også den tlf fordi det var nok en programfeil som jeg hadde forårsaket selv sannsynligvis grunnet en app…? Det skjedde jo ved oppdateringen til iOS 7.0 som sagt, men det mente de var en tilfeldighet??! Har nå prøvd oppdatering til 7.1 uten hell, har holdt inne Hjemknapp og av/på-knapp helt til eplet kom og forsvant og jeg har nullstilt alle innstillinger. Det siste så ut til å hjelpe, de to første samtalene, en på ca 3-4 minutter og en på nærmere en halvtime forløp uten problemer. Men i dag er problemet akkurat som før…
  Jeg har kjøpt en iPhone 5 nylig, men tør ikke ta den i bruk fordi folk sier at jeg vil dra med meg problemet til den tlf også. Ikke vil jeg miste kontakter, meldinger og annen data, og ikke vil jeg slette appene mine.
  Jeg har googlet dette lenge uten å finne noe som hjelper, men har iallefall funnet ut at det er mange som har samme problem rundt om i verden.
  Når ingenting funker, og Apple ikke vil/kan hjelpe meg, hva gjør jeg da?
  Spør deg? ;) :) (Håpefull) ;)

  Vennlig hilsen
  Jan Inge Haltbakk

  Av Jan Inge i mai 17, 2014

 563. Hei! Jeg har et problem med min iphone 5. Jeg var inne på en app og plutselig hengte den seg opp og ville ikke fungere så jeg låste den, men da jeg prøvde å låse den opp igjen ville den ikke det. Skjermen er helt svart ingenting fungerer, bare lyden når noen ringer/sender melding. I tillegg er min “dvale”-knapp ødelagt fra før. Hva skal jeg gjøre for å få den til å fungere igjen? Må jeg sende den på reparasjon?

  Av Florijana i mai 26, 2014

 564. Hei, Jeg har ett problem med at en av kontaktene mine ikke dukker opp med navn når han ringer, eller sender meg meldinger… jeg bruker også appen “WhatsApp” og han kommer heller ikke opp med navn her det kommer bare et nummer litt irriterende… andre venner av meg får opp navnet men ikke jeg… hva kan være grunnen til dette?

  Takker for svar!

  Av Elise i jun 18, 2014

 565. Hei, jeg har iphone 5 og det er ei lita kule som har kilt seg fast i ørepropper inngangen. Så jeg lurte på om dere hadde tips til hvordan jeg kan få den ut, får jeg får ikke plugget til ørepropper eller høgtaler

  Av Gina i jun 25, 2014

 566. hei! jeg er en jente på 16 som håper dere kan hjelpe meg med et problem som har irritert meg veldig. jeg har en ipod som er blitt deaktivert og det står at jeg ikke kan låse den opp før om 44 år! jeg har ikke brukt ipoden min på lenge og den har vert avslått tom for strøm en god stund nå. jeg vet at jeg kan få den på igjen om jeg opdaterer den via itunes men jeg vill ikke miste alle bildene mine! for det er de eg vill ha sendt over til pcen min…

  håper dere kan hjelpe meg så fort som mulig!

  Av Vivian Tepstad i jul 2, 2014

 567. Emmmh.. jeg vet ikke om du svarer på spørsmål her, men jeg har et.
  Kan jeg fikse en skjerm som ikke reagerer ved touch?
  jeg mistet mobilen i vasken så den ble våt og etter at jeg tørket den ville liksom ikke skjermen fungere. alle knappene funker som de skal, men skjermen funker ikke i det hele. kan dere hjelpe meg?

  Av Elisabeth i jul 10, 2014

 568. Hei! Når jeg skal inn på nett-spill iTunes og app store så står det at jeg ikke har nett men har fult i nett har også prøvd det i 3G. Men det funker ikke…

  Av Sander i jul 12, 2014

 569. Har ett lite problem med min iphone 5 når det gjelder mottak av meldinger.

  Når tlf ligger i dvalemodus får jeg ingen melding om at det kommer inn nye meldinger. Ingen lyd og lyset på skjermen kommer ikke på. (Tlf står ikke på lydløs) Men når jeg trykket på hjem-knappen ligger meldingene der på fremsiden. Har prøvt litt forskjellig i innstillinger, men uten å lykkes.
  Har noen vert borti lignende problemet? Alt fungerer som det skal ved innkommende annrop.

  Oppdaget dette problemet for en liten uke siden, da jeg kom hjem fra ett utenlandsopphold.
  Har oppgradert til nyeste programvare, og slått den av og på flere ganger – uten forbedring…
  Tlf er 1,5 år.
  Viss noen kan hjelpe meg med dette problemet hadde jeg blitt veldig glad.
  På forhånd tusen takk:-)

  Av Nina-Helen Flatebø i jul 20, 2014

 570. Har ett lite problem med min iphone 5 når det gjelder mottak av meldinger.

  Når tlf ligger i dvalemodus får jeg ingen melding om at det kommer inn nye meldinger. Ingen lyd og lyset på skjermen kommer ikke på. (Tlf står ikke på lydløs) Men når jeg trykket på hjem-knappen ligger meldingene der på fremsiden. Har prøvt litt forskjellig i innstillinger, men uten å lykkes.
  Har noen vert borti lignende problemet? Alt fungerer som det skal ved innkommende annrop.

  Oppdaget dette problemet for en liten uke siden, da jeg kom hjem fra ett utenlandsopphold.
  Har oppgradert til nyeste programvare, og slått den av og på flere ganger – uten forbedring…
  Tlf er 1,5 år.
  Viss noen kan hjelpe meg med dette problemet hadde jeg blitt veldig glad.
  På forhånd tusen takk:-)

  Av Nina i jul 20, 2014

 571. iphone 4 S har på en måte slått seg av. Dvs ikke helt. Ikonene er veldig svake og iinkommende SMS klarer jeg ikke lese uten forstørrelsesglass. Selv da er det vanskelig. Er det noen som har opplevd tilsvarende og kan fortelle meg hvordan jeg skal fikse dette. Kjøpt på Elkjøp 27/2-2014. men det vi koste mye å komme seg dit med rutebil og drosje.

  Av Dag E Kronstad i jul 21, 2014

 572. Nå har jeg endelig funnet ut av problemet mitt. På en eller annen måte har jeg klart å aktivere “ikke forstyrr” uten å være klar over det….:-) Det er en funksjon som jeg ikke pleier å bruke.

  Av Nina i jul 23, 2014

 573. Hei!
  Jeg har et lite problem med min Iphone 4s. Jeg bruker den som reserve telefon fordi min Iphone 5c er på reperasjon.
  Når jeg slår den på kommer det bare opp “Iphone deaktivert, koble til itunes” og når jeg kobler den til kommer det opp på itunes “Gi tillgang ved å svare på Iphone-enheten”. Jeg jo kommer ikke inn på telefonen fordi den er deaktivert.

  På forhånd tusen takK!

  Av Charlotte Carina i jul 24, 2014

 574. Hei,
  jeg har fått en brukt iphone4 og satte i mitt sim-kort. Telefonen fikk først frem eple-tegnet, så var det som om den gikk tilbake til fabrikkoppsettet. Da står det at jeg skal låse opp simkortet. Jeg prøver med min kode, men den står bare på “unlocking…please wait” men ingenting skjer…hva gjør jeg? Skal jeg bruke telefonens originale kode eller min kode? Jeg får ikke opp noen feilmelding om feil kode, den bare skulutter å “unlocke” på et tidspunkt og ber meg gjøre d igjen…Håper du kan hjelpe meg!

  Av Merete i aug 10, 2014

 575. Hei,
  jeg har fått en brukt iphone4 og satte i mitt sim-kort. Telefonen fikk først frem eple-tegnet, så var det som om den gikk tilbake til fabrikkoppsettet. Da står det at jeg skal låse opp simkortet. Jeg prøver med min kode, men den står bare på “unlocking…please wait” men ingenting skjer…hva gjør jeg? Skal jeg bruke telefonens originale kode eller min kode? Jeg får ikke opp noen feilmelding om feil kode, den bare skulutter å “unlocke” på et tidspunkt og ber meg gjøre d igjen…Håper du kan hjelpe meg!

  Av Merete i aug 10, 2014

 576. Hei jeg har en iphone 4s som har batteri dødt. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg sende den inn på reperasjon eller ikke?

  Av Stephan i aug 15, 2014

 577. Har satt inn et nytt sim kort i en ca 1år gammel i phone. Og får slått inn kode og alt ok helt til det kommer opp en nr,akkurat som det skal ringe det. Dette nr kommer opp hver gang den har vært i hvilemodus. Virker ikke, bare dette nr som kommer opp. Og av og på knappen funker ikke. Tips ?

  Av Bente i aug 30, 2014

 578. Får opp mange “ubesvarte tlf” pr dag. De som har ringt meg sier tlf er opptatt, og de prøver igjen og igjen. Iphonen har imidlertid IKKE vært opptatt/ibruk i disse tidsrommene, Av og til kommer telefonen inn og da fungerer det helt greit. Dekning i disse tilfellene er bra, oftest 3G. Tlf fungerer eller helt greit ved utringing. Hva kan dette skyldes, har lest gjennom det meste uten å ha funnet andre med samme problem.
  Takker for tilbakemelding/svar

  Av Yngvar i sept 1, 2014

Sleng inn en kommentar (det ville jeg satt pris på!)