Hei kjære leser, og velkommen til Mobilbloggen.no.
Mobilbloggen har som mål å gi raske svar på lesernes spørsmål, gi ærlige og annerledes tester av utvalgte telefoner og på en enkel måte gi forbrukerne oversikt over kjente feil og problemer på forskjellige mobiltelefoner.

Legg igjen en kommentar på et hvilket som helst innlegg her på siden, så får du svar innen 24 timer!

Mvh Pål Berge (mobilbloggens bilder) (privat blogg)

Låste Google-telefoner etter feil inntastet opplåsningsmønster

torsdag, 29. september, 2011 – 11:07 pm

Ca. 30% av henvendelsene som tikker inn på Mobilbloggen.nos kontaktside, er relatert til problemer med låste Android-telefoner (eller Google-telefoner, som de ofte kalles). Spesielt ofte kommer det henvendelser fra folk som bruker HTC Desire og ZTE Blade eller andre “eldre” Android-telefoner. Jeg skal forklare problemet for dere og komme med noen løsninger, men først en liten oppsummering av hva forskjellige lesere har skrevet inn til oss (dette er for øvrig bare henvendelser fra de siste ukene):

“Datteren min kommer ikke inn på mobilen sin, da hun ikke husker hvilken mønsterkode hun laget sist… Hvordan få “åpnet” mobilen igjen?”

“Heisann, søstra mi har en htc blade, å har klart å trykke mønsterkoden feil for mange ganger, det står at jeg må logge inn med google accouunt, men dette funker heller ikke, har dere noen løsning på dette ?”

“Nå får jeg ikke åpnet den siden ei venninne av meg har låst den med å ta for mange mønsterforsøk. Så den er helt låst. Kunne du tenkt deg å hjelpe meg?”

“…har GLEMT, GOOGLE KONTO OG PASSORDET MITT. Jeg kan ikke restarte uten det fordi jeg har tegnet opp låsing mønsteret mitt for mange ganger.”

“Jeg har HTC desire, er veldig fornøyd med mobilen. Men i dag skulle noen andre se på den, så trykket hun alt for mange ganger feil på mønster-koden. Så nå må jeg skrive inn google kontoen min, for å låse opp mobilen. Men jeg husker ikke passordet, kan dere være så snill å hjelpe meg?”

Dette er med andre ord et reelt og stort problem for mange.

KORT FORKLARING AV PROBLEMET/FEILEN:
På alle Android-telefoner er det mulig å lage en mønsterkode for å hindre at uvedkommende får tilgang til innholdet på mobiltelefonen. Mønsteret fungerer på samme måte som en 4-siffret kode, bare at man her — i stedet for å taste riktig kode — må “tegne” riktig mønster på skjermen for å få av tastelåsen/slå telefonen på. Hvis man tegner feil kode flere ganger, vil telefonen først låse seg i noen minutter. Tegner man så feil flere ganger til, spør telefonen etter brukernavn (e-post) og passord til Google-kontoen som telefonen er knyttet opp mot. Kan man ikke dette, er det komplett umulig å få ut innholdet på telefonen. Så langt høres dette greit ut.

Problemet, det VIRKELIG store problemet, er at det i mange tilfeller — spesielt på eldre Android-telefoner — ikke hjelper å ha det korrekte brukernavnet og passordet til Google-kontoen. En feil i selve Android-systemet (antar jeg) gjør nemlig at selv om man har riktig innloggingsinformasjon til Google-kontoen sin, så får man likevel beskjed om at denne er feil. Og opplever man dette, ja da sitter man fint i det. Den eneste løsningen da, er å foreta en “hard reset” av telefonen. Dette tilbakestiller telefonen til fabrikkinnstillinger og sletter all informasjon (SMS, kontakter, kalender osv.) på telefonminnet. Har man da ikke en backup, er alt innhold på telefonen fortapt. På enkelte telefoner vil det som ligger på minnekortet bli bevart, men det er i all hovedsak bilder og mediafiler — ikke kontakter og SMS.

OBS: I KOMMENTARFELTET FINNES MULIGENS EN ANNEN LØSNING SOM REDDER INNHOLDET DITT. PRØV DEN FØR DU FØLGER GUIDENE I DETTE INNLEGGET. KOMMENTAREN FINNER DU HER. Takk, Thomas!

LØSNING #1: Finn riktig brukernavn og passord til Google-kontoen på telefonen.
Hvis du er heldig, kan telefonen din enkelt låses opp ved at du finner brukernavnet og passordet som tilhører Google-kontoen som du har knyttet til telefonen din. Til informasjon: brukernavnet = alt det som står før “@gmail.com”.

For å gjenopprette/finne brukernavn og passord:
Trykk her hvis du har glemt Google-brukernavn.
Trykk her hvis du har glemt Google-passord.

Hvis du ikke klarer å finne din kontoinformasjon og låse opp telefonen ved hjelp av disse linkene, eller ikke vet hvilken av dine Google-kontoer som er knyttet opp til telefonen, har du i praksis ingen mulighet til å låse opp telefonen din igjen uten å slette all informasjon på telefonen. Du må med andre ord belage deg på den litt kjipere måten å fikse problemet på — les videre!

LØSNING #2: Hard reset — eller “fullstendig sletting og tilbakestilling av din telefon”, om du vil.
OBS: Denne prosessen sletter all informasjon (SMS, kontakter, kalender osv.) på din telefon, og tilbakestiller alle innstillinger til standard.
En “hard reset” kan på de fleste telefoner gjøres ved å holde inne en bestemt kombinasjon av taster når telefonen slås på. Det kan selvsagt også gjøres i menyen, men for de som er berørt av denne feilen, er ikke det et alternativ (da hele problemet er at man ikke får tilgang til telefonmenyene når telefonen er låst). Den enkleste måten å finne ut hvordan man tar en hard reset på akkurat din telefon, er å søke på google etter f.eks. “Hard reset HTC Desire” eller “Hard reset Samsung Galaxy SII”.

OBS: For brukere av telefonen ZTE Blade — her er det så vidt meg bekjent ikke mulig å ta en hard reset utenom å gjøre det via telefonmenyene. Det vil si at det ikke finnes noen tastekombinasjon (som jeg vet om) for å gjøre dette. Det vil si at feilen som er beskrevet i dette innlegget er enda mer omfattende for dere: telefonen må nemlig sendes til verksted, eller muligens resettes via PC-programvare. Uansett er det altså langt mer tungvint å fikse dette problemet på ZTE Blade enn på andre Android-telefoner.

EKSEMPEL PÅ HARD RESET
For å foreta en hard reset på HTC Desire, gjør følgende:

 1. Slå av telefonen
 2. Trykk og hold nede “Volum ned”-tast mens du raskt trykker på “Av/På”-tast. Fortsett å hold inne “Volum ned”-tast.
 3. Fortsett å holde inne “Volum ned”-tast til en rar skjerm med en enkel meny dukker opp på skjermen. Slipp så “Volum ned”-tast.
 4. Følg anvisningene på skjermen. Trykk “Volum ned” én gang for å markere valget “Clear Storage”. Trykk så én gang på “Av/På”-tast.
 5. Når du blir spurt om å bekrefte, trykk “Volum opp”.

Slik fungerer det på de fleste Android-telefoner, men punkt 2 og 3 kan variere. Tastekombinasjonen for å komme i hard reset-modus er forskjellig fra modell til modell, og kan som nevnt finnes ved å søke på “hard reset [merke og modell på telefon]” på Google. Eksempel: “Hard reset HTC Desire”.

Når dette er gjort, starter telefonen opp som den gjorde første gangen du tok den opp av salgspakken. Etter ett par minutter er du oppe og går igjen, men all informasjon er slettet på telefonen.

Spørsmål? Fyr løs i kommentarfeltet!

OBS: I KOMMENTARFELTET FINNES MULIGENS EN ANNEN LØSNING SOM REDDER INNHOLDET DITT. PRØV DEN FØR DU FØLGER GUIDENE I DETTE INNLEGGET. KOMMENTAREN FINNER DU HER. Takk, Thomas!

Del i din Facebook-profil

 1. 210 kommentarer før deg på innlegget “Låste Google-telefoner etter feil inntastet opplåsningsmønster”!

 2. Tusen takk! jeg plagdes lenge for å finne ut av å fikse mobilen min! tok meg 2min og fikse den! tusen hjertelig takk

  Av Morten i des 6, 2011

 3. Godt å høre at dette var nyttig informasjon for deg, Morten :) Spre gjerne linken til andre — problemet som er beskrevet i denne artikkelen står for nesten halvparten av alle treff på mobilbloggen.no.

  (…og nesten hele den andre halvparten handler for øyeblikket om dårlig batteritid på iPhone 4S.)

  God kveld,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 7, 2011

 4. Har prøvd “alt” nå, men får ikke låse opp Huawei Ideos U8150:( Dette skjedd for en stund siden også, men da gikk det greit når jeg fikk nytt passord til gmail kontoen. Så hvorfor går det ikke nå? Vet at jeg har riktig passord og brukenavn til denne kontoen (kommer inn på kontoen når jeg logger meg inn på pc`en). Har også prøvd å ta “hard restart” på telefonen, men det får jeg heller ikke til:(( Har googlet hard restart og telefonens navn, men når jeg trykker denne kombinasjonen så ender det bare opp med at mobilen slår seg på!
  Hvor kan jeg få hjelp til dette??

  Av Trine i des 8, 2011

 5. Hei Trine,

  Hvis du ikke får til å ta hard reset på telefonen, kan du enten spørre en forhandler om hjelp eller sende den til verksted. Jeg vet ikke grunnen til at brukernavn/passord ikke blir godkjent, men det er definitivt et velkjent problem!

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 10, 2011

 6. Takker så mye for tipset. Skal ta den med der jeg kjøpte den og håper de kan hjelpe:)

  Av Trine i des 12, 2011

 7. hei: har et probblem med min ZTE tlf, har greid å lage en mønster kode og har glemt mønster koden hva skal jeg gjøre?

  Av didrik i des 27, 2011

 8. Hei Didrik,

  Som vi skriver i artikkelen, spesielt for ZTE-brukere: “OBS: For brukere av telefonen ZTE Blade — her er det så vidt meg bekjent ikke mulig å ta en hard reset utenom å gjøre det via telefonmenyene. Det vil si at det ikke finnes noen tastekombinasjon (som jeg vet om) for å gjøre dette. Det vil si at feilen som er beskrevet i dette innlegget er enda mer omfattende for dere: telefonen må nemlig sendes til verksted, eller muligens resettes via PC-programvare. Uansett er det altså langt mer tungvint å fikse dette problemet på ZTE Blade enn på andre Android-telefoner.”

  Med andre ord er jeg redd at telefonen muligens må sendes til verksted for å fikse problemet. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med din forhandler for å få hjelp!

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 28, 2011

 9. Heei, jeg har en iPhone 4, hadde en 4 sifret låskode på den, men etter noen dager når jeg tastet koden mente iphonen at det var feil kode, når jg vet at det var riktig ! Prøvde flere ganger og den deaktiverte
  seg opp til 15 min, etter dette torde jeg ikke å prøve mer, ettersom den kunne bli deaktivert over lengere tid.. Prøvde etter en halv time, så funket det, men når jeg prøvde en gang til, sa den igjen at der var feil kode, slik fortsatte det.. Noen ganger mente den at den var riktig andre ganger ikke.. Ble så lei og slo av kodelåsen istedet .. Men vet dere hvorfor det er sånt? Er det mulig å få ordnet opp i det ? Håper på et godt svar :)

  Av Pinky i jan 3, 2012

 10. Hei! har en LG P990 og kompisen min tok mønsterkoden for mange ganger og har prøv og lage konto men det funker ikke.. hva skal jeg gjøre? håper på et svar :)

  Av Stine i jan 23, 2012

 11. Hei,

  Den eneste kjente måten å komme forbi mønsteret ditt dersom du ikke har Google-konto, er å ta en hard reset (fabrikkinnstille telefonen). Dette sletter all informasjon du har lagret på telefonen din, uten om det som ligger på minnekortet. Med andre ord: meldinger, kontakter, anropslogg, applikasjoner osv. forsvinner.

  På LG P990, gjøres hard reset på følgende måte:

  1) Dra ut batteriet og sett det inn igjen. Ikke slå på telefonen.
  2) Hold inne Av/På-tast og “Volum ned”-tast i minst 10 sekunder.
  3) Når telefonen starter opp og du har holdt inne tastene i ca. 10 sekunder, kan du slippe tastene. Telefonen vil da gå rett i hard-reset modus. Når den starter opp igjen etter denne prosessen, kan den fint settes opp på ny og brukes som normalt.

  Igjen: vær klar over at all informasjon på telefonen din forsvinner.

  Hard reset-guiden hentet jeg fra denne nettsiden: http://www.hard-reset.com/lg-optimus-2x-p990-hard-reset.html

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 23, 2012

 12. Hei, eg har eit problem med min tlf, det er ein samsung xcover s5690, eg har gløymt mønster låsen og det kommer opp gmail osv. men det husker eg ikkje, kan du hjelpe meg ?
  Tusen Takk:)

  Av Simen i jan 24, 2012

 13. Hei Simen,

  Jeg kan ikke hjelpe deg med glemt gmail-informasjon. Les gjennom innlegget over :) Håper det hjelper!

  Av Redaktør i jan 28, 2012

 14. Jeg har HTC tattoo og får ikke dette til å fungere.. Ihvertfall ikke punkt 2, er det noe spess med denne mobilen som gjør det?

  Av Lene i feb 24, 2012

 15. Hei Lene, prøv følgende oppskrift:

  To reset the phone using phone buttons

  1. With the phone turned off, press and hold the HOME and BACK buttons, and then briefly press the END CALL/POWER button.
  2. Press the ENTER button to begin the reset process.

  Dette er hentet fra denne nettsiden, de pleier å ha riktig løsning på hard reset: http://www.hardreset.eu/htc_tattoo_hard_reset_soft_reset_en.html

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 29, 2012

 16. Hei :)

  Jeg lurer på hvordan jeg kan tilbakestille Huawei u8860 til fabrikkinstilinger når jeg bare kommer til google kontoen som ikke fungerer ?

  Av cathrine i mar 19, 2012

 17. Hei Cathrine,

  Jeg mener at du skal gjøre følgende for å fabrikkinnstille (hard reset) U8860:

  1) Slå av telefonen / dra ut batteriet.
  2) Mens telefonen er av: hold inne “+” og “av/på”-tast samtidig til telefonen slår seg på.
  3) Følg veiledning på skjermen for å fabrikkinnstille (velg hard reset/recovery eller tilsvarende).

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i mar 19, 2012

 18. Tusen takk, dette fungerte ! :) Ha en fortsatt fin kveld :)

  Av cathrine i mar 20, 2012

 19. Ingen problem — takk for tilbakemelding :)

  God kveld til deg også,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 21, 2012

 20. hei kan du hjelpe meg jeg har et problem min zte blade har jeg lastet ned feil android til så når jeg slår den på så kommer det bare en grønn android jeg kan gå inn på ftm mode og prøvde og laste ned zte corperation men sa jeg hadde feil programm vare fra før av men her er saken jeg kan ikke bruke telefon en forde den vil ikke starte den vill liksom ikke gjøre noe anet en at en grønn android står der plis hjelp meg svar gjerne på hotmail

  Av ulrik i mar 22, 2012

 21. hei du svarte meg ikke forje gang jeg skrev til deg men jeg heter ulrik og det hvar jeg som skrev om at min zte blade ikke starter eller mer eksagt ikke vil gjøre noe anent en og vise en grønn android

  Av ulrik i mar 22, 2012

 22. Hei Ulrik,

  Jeg kan lite og ingenting om å legge inn diverse ROMer på telefoner. Derfor vet jeg dessverre ikke hvordan jeg kan hjelpe deg når telefonen nå har låst seg etter at du har lagt inn feil programvare. Mitt beste tips er at du kan sende telefonen til verskted for å få den fikset, men dette kan fort koste penger hvis du har lagt inn uoriginal ROM.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 25, 2012

 23. glemte koden på mønster å gmail .
  hvordan få opp mønster koden på en sony ericsson mini

  Av christina øien i apr 2, 2012

 24. Hei Christina,

  Prøv guiden på denne siden for å fabrikkinnstille Sony Ericsson XPERIA Mini. Husk at all data går tapt: http://www.knowyourcell.com/sony-ericsson/sony-ericsson-xperia-mini/xperia-mini-guides/927955/how_to_hard_reset_the_sony_ericsson_xperia_mini.html

  Av Redaktør i apr 6, 2012

 25. hei, går det ann å få gjort det på elkjøp ??

  Av mathilde i apr 11, 2012

 26. Det vil jeg tro at de må få til! I de butikkene jeg har jobbet i, har vi i alle fall alltid gjort slike ting for kundene :)

  Lykke til!

  Av Redaktør i apr 15, 2012

 27. Hei håper dere kan hjelpe meg litt her.
  Jeg kjøpte en HTC desire (2 år siden til sommeren) JEg har hatt problem fra dag 1 så og si. den har vært inn og ut av srvice/reprasjon siden da. Hver gang er det hovedkortet som har røket etter det jeg kan se på papirene jeg har fått tilbake. Fikk ny telefon i Jan 2012 og nå skjer de samme problemene igjen. Telefonen slår seg av, programmer låser seg, mobilen lyser opp, og slår seg av når jeg snakker i den.
  Da jeg sendte den inn i jan 2012 skrev jeg i reklamasjonskjema at jeg ville heve kjøpet eller få en nyere desire modell som plaster på såret. Jeg fikk samme htc modell tilbake bare ny telefon. Jeg har alri blitt kontaktet av verkstedet noe chess sier at de skal gjøre.
  Jeg sendte nye telefonen inn denne uken med de samme problemene som den forje. og ringte chess til og me for å forsikre meg om at dette var noe tull og at jeg skjønte at denne telefonen også kom til å fyke inn og ut av service ca hver 2-3 mnd.
  chess sa. dette blir en ny servicesak siden det er en ny telefon og de kan ikke heve kjøpet eller gi meg ny telefon. Så mine valg er:
  1 Kjøpe ny Telefon.
  2 Plages med en telefon 2 ganger til før den også har vært inn og ut av service nok mange ganger til at jeg DA kan heve kjøpet.

  Jeg ble så sur at jeg tok kontakt med HTC norge. Men heller ikke de kunne/ville hjelpe meg.

  Er det vikrelig sånn at ingen kan/vil hjelpe meg med dette. hvordan er det mulig. Gidder jo egentlig ikke kjøpe ny mobil nr jeg egentlig har krav på hjelp (som jeg ikke føler jeg får)

  Av Hege Abrahamsen i apr 18, 2012

 28. Da jeg googlet litt fant jeg ut hvordan man hard reseter ZTE blade når den er låst, tror jeg. Det det som skjedde var at det kom opp en hvit boks på skjermen som det står FTM på. Problemet mitt er at den “henger seg opp”, og bare forblir slik..

  noen tips?

  Av Guro i apr 24, 2012

 29. Hei Hege.

  Du kan kreve å få hevet kjøpet, ref. Forbrukerkjøpsloven §31 og §32. Se under.

  § 31. Prisavslag
  Dersom mangelen ikke rettes eller tingen omleveres i samsvar med §§ 29 til 30, kan forbrukeren kreve et passende prisavslag slik at forholdet mellom nedsatt og avtalt pris svarer til forholdet mellom tingens verdi i mangelfull og kontraktsmessig stand på leveringstiden.
  Dersom særlige grunner taler for det, kan prisavslaget i stedet settes lik mangelens betydning for forbrukeren.
  Forbrukeren kan ikke kreve prisavslag ved salg av brukte ting på auksjon hvor han eller hun har anledning til å være til stede.

  § 32. Heving
  I stedet for prisavslag etter § 31 kan forbrukeren heve avtalen, unntatt når mangelen er uvesentlig.

  Hele forbrukerkjøpsloven finner du her: http://lovdata.no/all/tl-20020621-034-006.html#27

  Det er Chess du må ta dette med, dersom du har kjøpt telefonen av dem (altså ikke HTC eller verksted). Lykke til! :)

  Guro: Vi har opplevd at flere har problemer med å ta hard reset på ZTE Blade. Jeg kan dessverre ikke gi deg andre tips enn å sende den til verksted (jeg har dessverre ikke en ZTE Blade tilgjengelig så jeg kan få testet selv… :( )

  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 25, 2012

 30. hei jeg har en samsung galaxy gio mobil og jeg lagde en kode med tall men nå husker jeg ikke koden,men den har ikke låst seg å jeg har prøvd mere en 60 ganger hva gjør jeg?

  Av sara i apr 26, 2012

 31. Hei Sara,

  Hvis du ikke husker koden, må du foreta en hard reset av din telefon. En hard reset betyr å fabrikkinnstille telefonen, og det innebærer at all informasjon på telefonen din slettes, utenom det som ligger på minnekortet (som oftest bare mediefiler).

  Se denne guiden på hvordan du tar en hard reset på Samsung Galaxy Gio: http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-gio-s5660-hard-reset.html

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i apr 30, 2012

 32. Hei, jeg har en samsung galaxy s 2 å jeg har glemt møsnterkoden å prøvd for mange ganger. Jeg har prøvd det som står i innlegget over men selvom jeg vet at jeg har riktig brukernavn og passord går det ikke. Vet ikke hva jeg skal gjøre så håper på svar fortest mulig:)

  Av juli i apr 30, 2012

 33. Hei Juli,

  Da er det dessverre en “hard reset” som er eneste alternativ, så vidt jeg vet. Følg denne guiden for å fabrikkinnstille / hard reset’e din Galaxy SII: http://www.hard-reset.com/samsung-i9100-galaxy-s2-hard-reset.html

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i mai 8, 2012

 34. På min LG optimus 2x er det ikke mulighet for å logge seg på med google-konto, jeg har glemt koden, og jeg har absolutt ikke lyst til å miste alt jeg har på den, er det noen annen løsning enn hard reset?

  Av Ingunn i mai 8, 2012

 35. Ingunn: Ikke som jeg vet om, dessverre. Det KAN være at et verksted kan komme forbi denne sperren (siden det strengt tatt er en feil i operativsystemet at du blir låst ute fra telefonen, all den tid det ikke fungerer selv om du faktisk har riktig brukernavn og passord). Jeg har dessverre aldri prøvd å sende inn en telefon til verksted pga. denne problemstillingen, så jeg har ingen erfaring å snakke om.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 8, 2012

 36. Jeg har glemt mønster på mobilen(samsung galaxy ace) min. det virker ikke med brukernavn og passord på googlekonto. Skjønner at jeg må ta “hard reset” på telefonen, men hvordan gjør jeg det? Kan du hjelpe meg med en brukerveiledning?:-)

  Av Sander i mai 10, 2012

 37. Har samsung galaxy s II. Og ingenting fungerer hos meg. Har prøvd “hard reset” men det tar evigheter. Mobilen min stod i ett døgn og det skjedde fortsatt ingenting. Kan du være så snill og hjelpe meg? Er desperat! :(

  Av Rebecca i mai 10, 2012

 38. Hei Sander – se denne linken for hard reset-guie: http://www.hardreset.eu/samsung_s5830_galaxy_ace_hard_reset_en.html

  Hei Rebekka: Hva er det som fungerer? Er den helt svart uten noe form for liv i skjermen? Hvis du har prøvd å ta en hard reset uten hell, tipper jeg at det er noe fysisk galt med din telefon. Da må den nok dessverre sendes til verksted for reparasjon.

  Lykke til, begge to :)

  Av Redaktør i mai 11, 2012

 39. hei jeg har en gammel LG android telefon som er låst etter at en kompis ikke klarte mønstret. så den er låst. jeg prøvde å holde volum ned knappen men det fungerte ikke. og jeg får ikke til å skrive riktig e-post adresse. skjønner ikke hva jeg skal gjøre.

  Av andreas buhaug i mai 21, 2012

 40. ZTE Blade hard reset

  Try this: HOME + VOLUME UP + POWER ON ZTE Blade for hard reset recovery menu.

  Hard reset possible with flasing a new ROM / hr from recovery menu

  Av Supermann i mai 22, 2012

 41. Hei!

  Andreas buhaug: Hvis jeg skal kunne hjelpe deg her, må jeg i det minste vite hvilken telefonmodell du har. Du må mest sannsynlig ta en hard reset på din telefon. Søk på google “Hard reset “, så finner du vanligvis en guide på hvordan det gjøres.

  Supermann: Takk/thanks! Vi får prøve det neste gang og se om det fungerer :)

  Av Redaktør i mai 22, 2012

 42. hei,
  takk dette hjalp virkelig :)
  men nå står jeg fast med et nytt problem:
  jeg vil slå på wifi, men den sier bare at det er en feil! Jeg har prøvd alt, og vet ikke hvordan jeg skal fikse dette.Jeg vil helst ikke bruke opp pengene på mobilt nettverk

  Jeg har en htc, jeg fikk av onkelen min, kan feilen være av at skjermen er litt knust?

  Av Charmy i mai 27, 2012

 43. Hei Charmy,

  Bra at det hjalp :) Hvis WiFi ikke vil slå seg på, er mest sannsynlig selve WiFi-antennen ødelagt (det er ikke den samme antennen som får inn mobilsignal, så det er normalt at mobilsignalet fungerer selv om WiFi ikke gjør det). Dette kan ikke rettes på andre måter enn å bytte selve antennen, og da må telefonen på verksted. Hvis skjermen er litt knust, vil det nok dessverre ikke gå på garantien (da HTC vil anta at problemet med antennen kan ha skjedd når telefonen har fått seg et støt som knuste skjermen). Hvis telefonen er relativt ny (maks ett par år), vil det nok likevel være verdt å reparere — men hvis du vil reparere skjermen i samme slengen, så vær klar over at det fort koster en god del mer. Du kan få prisoverslag før telefonen blir reparert av forhandleren du leverer den inn til, så du vet hvor mye reparasjon koster før du godkjenner/ikke godkjenner den.

  Lykke til :)

  Av Redaktør i mai 27, 2012

 44. ok takk:)

  Av Charmy i mai 28, 2012

 45. Jeg har en Samsung Galaxy Gio..Og jeg kommer meg ikke inn via pga. glemt passord..Hvordan restarter jeg den greia?!

  Av Ayat i jun 3, 2012

 46. Hei Ayat,

  Følg denne guiden for hard reset av Galaxy Gio: http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-gio-s5660-hard-reset.html

  Husk at dette sletter all info på din telefon.

  Lykke til :)

  Av Redaktør i jun 3, 2012

 47. Hei. Jeg har en Samsung Galaxy S II i9100 som jeg ikke får åpnet grunnet at har tastet mønster. Nå er den helt låst. Hvordan får jg åpnet denne igjen?

  Av Therese i jun 7, 2012

 48. hei. Jeg hadde dette problemet på min samsung galaxy s2 som jeg hadde mistet, men som noen leverte tilbake.
  for mange mønsterforsøk og ingenting funka.
  jeg tok ut og satt inn bateri men fikk fortsatt samme problem.
  jeg resatte gmailpassordet og kom fortsatt ikke inn.
  Min løsning(bare flaks forøvrig) var at jeg holdt inne power knappen til menyen
  stille
  datanettverkmodus
  offlinemodus
  steng av
  kom opp.
  jeg trykka da på datanettverkmodus og da kom 3G nettet på oppe helt til høyre ved siden av batteri symbolet.
  DA GODTOK DE GMAILKONTO OG PASSORD..

  Dette må da kunne virke for andre oxo??? håper det og håper jeg kunne hjelpe og ikke trenge hjelp for en gangs skyld..
  send meg gjerne svar på mail om det kan hjelpe flere.. hadde vært morro å vite..

  Av thomas sjulseth i jun 7, 2012

 49. Hei Therese,

  Følg denne guiden for å ta en hard reset på Galaxy S II: http://www.hard-reset.com/samsung-i9100-galaxy-s2-hard-reset.html

  Thomas: HJERTELIG! Hvis dette fungerer er det jo glimrende. Takk for at du tok deg tid å skrive det her! Til alle dere andre: gi gjerne tilbakemelding dersom dette fungerer :)

  Av Redaktør i jun 10, 2012

 50. Hei.
  Prøvde det Thomas Sjulseth skrev og det fungerte. Tusen takk.

  Unni

  Av Unni i jun 13, 2012

 51. problemet mitt er at jeg ikke husker mønsterkoden, å alikevel låser ikke telefonen seg uansett hvor mange ganger jeg prøver! ser ingen utvei i dette her:( hjelp meg.

  Av jonas i jun 14, 2012

 52. Hei Jonas,

  Da må du ta en reset på telefonen. Det er det vi har forklart i innlegget over disse kommentarene – følg guiden, så er du i gang igjen; dessverre uten innhold på telefonen.

  Men prøv aller først det som Thomas skriver to kommentarer opp!

  Av Redaktør i jun 17, 2012

 53. Hva skal jeg gjøre viss den har ligget i 2 døyn nå å har enda ikke startet?

  Av Amanda i jun 21, 2012

 54. Hei Amanda – hvilken telefon har du, og hva har skjedd? :)

  Av Redaktør i jun 21, 2012

 55. Jeg er så forbanna på de som har laget dette synstemet med å logge inn med googlekonto!

  Jeg har en sønn som tastet feil mønsterkode og fikk telefonen sperret.
  Og i likhet med mange andre, så har jeg riktig brukernavn og passord, datanettverk står på,
  men jeg kommer likevel ikke inn!
  Problemet mitt er at jeg ikke vil miste alle bildene jeg har av barna mine…
  Hvorfor ha dette systemet, når det åpenbart ikke eksisterer!????

  Av Sinna i jun 22, 2012

 56. Sinna: Systemet eksisterer, men fungerer dårlig. Så jeg er for så vidt enig med deg. Hvis du har en Android-telefon med minnekort, vil bildene nesten 100% sikkert ligge på minnekortet, og vil dermed ikke slettes. Det er bare noen helt få telefoner (med minnekort) som ikke lagrer på dette som standard.

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 25, 2012

 57. Er helt enig med Sinna at dette er et fatalt dårlig system som sikkert plager vettet av mange brukere. Hva i all verden sier Gmail eller Google til dette…? Finnes det ansvarlige personer i dette “firma” som kan forklare eller rette opp i elendigheten….?? Min sønns telefon har ikke minnekort og vi vil gjerne prøve å berge innholdet.

  Av Steinar i jun 29, 2012

 58. I vårt tilfelle er telefonen, en Samsung Galaxy S2, kjøpt av Telenor. Google-konto er noe telefonen ber deg opprette og som du neppe kommer utenom. Hvem sitt ansvar ER egentlig dette; Samsung, Google eller Telenor?
  Telenor sier dette ikke er deres problem og Google….tror du de kan nås på telefon…? Nope…Man blir maktesløs av mindre!

  Av Steinar i jun 29, 2012

 59. Hei Steinar,

  Jeg forstår din frustrasjon — jeg vil definitivt si at dette er Googles problem, og automatisk da også produsentene som bruker Googles operativsystem sitt problem. Det er jo produsenten som sitter igjen med et dårlig rykte når systemet på telefonen de selger ikke fungerer.

  Jeg ville tatt det med produsent, altså Samsung. Så kan du jo gjerne linke til denne siden og vise hvor alvorlig problemet er; 57 kommentarer på under ett år, og mange tusen sidevisninger/søk på akkurat dette problemet. Det sier jo sitt!

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 2, 2012

 60. Hei du, jeg bruker Sony Xperia s og opplever den del ganger at han henger seg uten at jeg kunne gjøre noe med enn bare å vente til batteriet går tomt, har prøvd å trykke på av/på knappen men d nytter jo ikke, og gikk heller ikke an å ta ut batteri, så da lurer jeg på om du har noe forslag eller vet no om d finnes en annen løsning?

  Av Chopper i jul 3, 2012

 61. Hei Chopper,

  Hvis det skjer igjen, prøv en “Soft Reset” (sletter ikke innhold på telefonen). Det gjøres på følgende måte på Xperia S:

  “To soft reset your phone press and hold the Power and Down button together for 10 seconds and the phone should restart. Wait about 10 seconds and then press and hold the Power button again to restart.”

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 6, 2012

 62. Hei

  jeg har en samsung galaxy ace som jeg lagde en mønster kode på.
  Og da tastet jeg inn feil for mange ganger så fikk jeg beskjed om å skrive inn google konto adressen min å da gkettjorde jeg det å jeg var sikker på att det var rett men det kom bare opp feil brukernavn eller passord og jeg skjeket på pc’n å dær kpm jeg inn.
  Så da tenkte jeg åcta en sånn hard reset
  det jeg trenger hjelp til er hvordan man hard reseter min mobil: Samsung galaxy ace
  håper dere kan hjelpe med :-)

  Av Mathias i jul 16, 2012

 63. * å da gjorde jeg det
  skreiv litt feil

  Av Mathias i jul 16, 2012

 64. Hei

  jeg har en samsung galaxy ace som jeg lagde en mønster kode på.
  Og da tastet jeg inn feil for mange ganger så fikk jeg beskjed om å skrive inn google konto adressen min å da gjorde jeg det å jeg var sikker på att det var rett men det kom bare opp feil brukernavn eller passord og jeg skjeket på pc’n å dær kom jeg inn.
  Så da tenkte jeg og ta en sånn hard reset
  det jeg trenger hjelp til er hvordan man hard reseter min mobil: Samsung galaxy ace
  håper dere kan hjelpe med :-)

  Av Mathias i jul 16, 2012

 65. Hei Mathias,

  Ser ut til at hard reset på Galaxy Ace gjøres ved å holde inne hjem-knapp og power-knapp samtidig. Se denne linken: http://www.hardreset.eu/samsung_s5830_galaxy_ace_hard_reset_en.html

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 18, 2012

 66. Hei

  Jeg har en LG P990 , og jeg har tastet inn feil kode for mange ganger, slik at den ble låst. Da kom det at jeg måtte skrive inn google kontoen min, men det funker heller ikke til meg :( Hva kan jeg gjøre? noen forslag? Noen som vet hvordan man tar en hard reset på LG P990?

  Av marthe i jul 20, 2012

 67. Hei Hege, hvor mange ganger tastet du inn mønstre?…

  Av Per i jul 23, 2012

 68. Hei Marthe, og beklager seint svar grunnet flytting.

  Prøv guiden på denne nettsiden for hard reset av P990: http://www.hard-reset.com/lg-optimus-2x-p990-hard-reset.html

  Lykke til, og gi gjerne tilbakemelding om det fungerte (eller om du har gjort noe annet i mellomtiden som har hjulpet deg).

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 28, 2012

 69. Hei. Har en Xperia Play som jeg har glemt passordet til. (Merk passord, ikke mønster).Hard reset metoden virker ikke, og det komme heller ikke opp at jeg kan låse opp via goole-account eller sikkerhetsspørsmål. Kan heller ikke ta den med der jeg kjøpte den siden jeg er på ferie og kommer hjem om 3 uker.

  Av Vegard i jul 29, 2012

 70. hei Pål :)

  Ville bare si at det funket, Tusen takk! :D
  Hilsen Marthe

  Av marthe i jul 30, 2012

 71. Hei. Jeg har en samsung galaxy s 2 som holder på med hard reset. Før det fikk jeg meg ikke inn på mobilen fordi det sto beklager, og et eller annet med android provider funker ikke. Nå har den stått og lastet ned et program siden klokka 1 i natt, nå er klokka 18:22. Tar det virkelig så lang tid, eller har den fryst seg?

  Av Martine i jul 30, 2012

 72. Vegard: Prøv resetting via programvaren Sony PC Suite – lastes ned fra Sonys hjemmesider. Hvis dette ikke fungerer, må telefonen muligens sendes til verksted.

  Marthe: Så bra – takk for tilbakemelding :)

  Martine: En hardreset tar sjeldent mer enn 15 minutter – jeg håper det har ordnet seg nå (har vært på fjelltur og uten nett i en uke, så har ikke fått svart deg før nå). Hvis ikke, er telefonen muligens ødelagt, men før du sender den til verksted ville jeg prøvd hard reset på ny ;)

  Lykke til!

  Av Redaktør i aug 7, 2012

 73. takk for svar! prøvde had reset flere ganger uten suksess, men er nå i kontakt med forhandler så forhåpentligvis ordner det seg. :)

  Av Martine i aug 7, 2012

 74. Hei! har en samsung gaxy young jeg tok mønsterkoden for mange ganger og har prøvd og lage konto men det funker ikke.. hva skal jeg gjøre? håper på et svar

  Av ali i aug 8, 2012

 75. Hei! har en samsung galaxy young jeg tok mønsterkoden for mange ganger og har prøvd og lage konto men det funker ikke.. hva skal jeg gjøre? håper på et svar

  Av ali i aug 8, 2012

 76. håper på svar :)

  Av ali i aug 8, 2012

 77. hei! eg har ein htc desire telefon.
  eg har da altso trykt fleire gongar mønstere,og har også lage meg en ny google konto.men får ikke det til.. verso snill å hjelpe meg?:)

  Av nita i aug 12, 2012

 78. hei jeg har låst telefon min og jeg husker ikke google account min, passwor eller brukernavn kan dere være så snill å hjelpe meg ;s?

  Av Martin i aug 16, 2012

 79. Hei!

  Ali: Jeg må nesten vite hvilken modell du har for å kunne hjelpe deg her!

  Nita og Martin: Dersom dere har tastet feil kode/mønster og ikke får godkjent google-brukernavn og passord, må telefonen hard resetes (stilles til fabrikkinnstillinger). Se innlegg øverst.

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i aug 19, 2012

 80. Hei, jeg har glemt koden til samsung galaxy xcover å kan ikke google kontoen og tenkte og gjøre en restate på helle mobilen. men hva kan jeg gjøre for og restarte mobilen ?? Mvh Stian

  Av Stian i aug 22, 2012

 81. Halleluja! Jeg prøvde oppskriften til Thomas, og det funka! Hurra hurra hurra nå slipper jeg å slette alle de fine feriebildene mine:-) og alt annet bare fordi jeg lekte meg med å lage mange fine mønster….

  Av Ra a i aug 24, 2012

 82. hei jeg hadde glemt mønstret mitt osv.. nå for jeg meg ikke på mob min det hele. taatt har glemt google konto min:( hva skal jeg gjøre..

  Av Mary. i aug 25, 2012

 83. Hei..for ikke ikke kommet inn på googlekonton på tlf min samsung gio.Prøvd å bytte brukernavn og passord..hjeelp !!!

  Av gunn i aug 26, 2012

 84. Hei :)

  Stian: Følg denne guiden for å foreta en hard reset på Galaxy Xcover. OBS: Dette fjerner all informasjon som er lagret på telefonen.

  Hardware key Reset:

  1. Press the Power button to turn off the unit.

  2. Press and hold down the Volume Down button located on the side of the device, then press the Power button and release it.

  3. The phone should start with a menu present a list of options.

  4. Use the Volume Down button and navigate to the Clear Storage option.

  5. Then press on the Power button.

  5. Select Yes to confirm your choice of selection.

  Ra a: Bra, godt å høre at det fungerte for flere! :)

  Mary: Det kommer litt an på hvilken telefon du har? :)

  Gunn: Du kan ta en hard reset på telefonen din. Da vil du kunne bruke den igjen, men vær klar over at all informasjon slettes. Følg denne guiden for å fabrikkinnstille din telefon: http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-gio-s5660-hard-reset.html

  Lykke til, alle! :)

  Av Redaktør i aug 27, 2012

 85. Hei!
  Dattera mi har laget en tastaturkode lås. Hun er sikker
  på koden, men fungerer ikke. Hvordan soft eller hard resete
  en SE xperia Arc?

  Av Ana i sept 1, 2012

 86. Hei Ana,

  Det høres rart ut at den korrekte koden ikke fungerer. Uansett: hard reset fungerer på denne måten – husk at all data slettes!

  Turn the power off. If your Sony Ericsson Xperia Arc is frozen, pull the battery out and reinsert it
  Hold the Left and right buttons located beneath the display
  Press and release the Power button
  Follow the on-screen instructions to hard reset your phone

  Hentet fra:
  http://www.knowyourmobile.com/sonyericsson/sonyericssonxperiaarc/arcuserguides/745660/how_to_hard_reset_the_sony_ericsson_xperia_arc.html

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 2, 2012

 87. hei!
  jeg har en htc wildfire s,.. og jeg har klart å glemme mønsteret mitt.. jeg får det ikke til.. søkte det på google også.. men jeg får det ikke til.. hva skal jeg gjøre.. kan dere hjelpe meg?!!

  Av Aisha i sept 10, 2012

 88. og ja.. jeg har tastet koden feil 50 ganger nå.. men jeg det kommer ingenting om at jeg skal skrive google-passordet mitt.. (jeg har ikke glemt den)

  Av Aisha i sept 10, 2012

 89. faktisk 60 ganger..

  Av Aisha i sept 10, 2012

 90. Hei Aisha,

  Da må du nok ta en hard reset av telefonen (obs: dette sletter all informasjon på telefonen). Gjør følgende: http://www.knowyourcell.com/htc/htc-wildfire-s/wildfire-s-guides/790172/how_to_hard_reset_the_htc_wildfire_s.html

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 14, 2012

 91. Hei! Jeg har en sony ericsson xperia x10 mini. jeg har tatt kjermkoden feil 20 ganger og trenger å svare på sikkerhetsspørsmålet. Problemer er at jeg ikke husker svaret!
  Please Hjelp meg !!!!! :O Kan vel si at jeg er desperat etter hjelp!

  Av Marte Benberg i sept 16, 2012

 92. Hei Marte,

  Hvis du ikke husker svaret på spørsmålet, og heller ikke klarer å resette kontoen din her https://www.google.com/accounts/recovery?hl=en&ard=AHwGkRm6mwHKUIvIv7FqD2amdh1YKSF4cC_18cJ5g_6H4pbXNtHf5VrFT-yj6w3nut9MvRrZLXb1glFhdCI5QEoW1tqfxJsiRqoJqZaJF5tqRoYCU_Hv_Oo

  Er jeg redd du må resette telefonen din helt. Se innlegget øverst for hvordan du gjør det.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 17, 2012

 93. Hei!
  Min bror har vært dum nok til å glemme mønster på sin htc sensation xl og han har brukt opp sine forsøk. Han har gmail-konto, men selv om han har riktig passord går det ikke.
  Hvordan skal han få den til å funke igjen?

  Av Kjersti i sept 17, 2012

 94. Hei Kjersti,

  Som du kan se, er han ikke alene om det ;)

  Den eneste løsningen jeg kjenner til, er det som står i innlegger over. Altså en hard reset/fabrikkinnstilling av telefonen, hvor alt innhold utenom det som ligger på minnekortet går tapt.

  Det kan gjøres på følgende måte på Sensation XL:

  http://www.knowyourmobile.com/smartphones/htc/sensationxl/xluserguides/1169908/how_to_perform_a_hard_reset_on_the_htc_sensation_xl.html

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i sept 18, 2012

 95. Hei!
  Jeg har en samsung galaxy s2 som blitt vannskadet…. Skjermen har blitt helt svart, men tastene nederst lyser, og den signaliserer dårlig batteri. Ringte til netcom, og de ba meg sende den inn. Problemet er at jeg har mange bilder der som jeg så veldig gjerne skulle hatt. Da jeg spurte netcom om de kunne redde de, så så de at de kunne ikke gjøre noe mer enn hva jeg fikk gjort. Har prøvd å legge de over på data, men får det ikke til.
  Hva gjør jeg? Er det noen som driver med sånt, eller vet hva jeg skal gjøre…?

  Av Lisbeth i okt 1, 2012

 96. Hei Lisbeth,

  Jeg vet at Telekiosken og Telenorbutikken (og sikkert mange flere, men i alle fall de to kjedene) har maskiner som henter ut informasjon fra telefonen din. Hvis du tar med en minnepenn, kan de føre over bildene til denne. Det er mulig de ikke får ut bildene dersom du har låsekode på skjermen som det ikke er mulig å få av når skjermen er svart, men det er verdt et forsøk? Dette koster vanligvis mellom 2-300 kroner å få gjort i disse butikkene.

  OBS: Dersom du har et minnekort i telefonen din, ligger nok alle bildene der. I så tilfelle kan du bare ta ut dette (og evt. sette det inn i en annen telefon for å se om bildene ligger der), så har du backup av bildene selv :)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 1, 2012

 97. værsåsnill! hvis du aner om hvordan du kan hjelpe meg så svar fort!

  Lille broren min prøvte mønster-koden mangen ganger og da klarer jeg ikke gå på den lenger, det står at jeg måtte logge på google-kontoen min på mobilen! men probleme er jeg husker ikke hva google-kontoen min er ! hvordan finner jeg ut ? vær så snill hjelp meg!

  Av April i okt 4, 2012

 98. Hei April,

  Det er dette problemet som beskrives i innlegget på toppen av denne siden du er inne på nå. Følg innlegget gjennom gjenoppretting av google-informasjon, og hvis ikke det fungerer; hard reset.

  Lykke til :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 6, 2012

 99. Hei!
  Jeg har et problem… I går låste noen i familien android mobilen min, sånn at nå kan jeg bare skrive inn google kontoen min. Jeg har prøvd å skrive inn det eg tror er googlekontoen min, men det virker ikke.. Jeg har mye på telefonen min som jeg ikke ønsker å slette. Mobilen min er en Huawei , tror det modellen “u8800″
  Mvh Tonje

  Av Tonje i okt 8, 2012

 100. Hei!
  Jeg har et problem… I går låste noen i familien android mobilen min, sånn at nå kan jeg bare skrive inn google kontoen min. Jeg har prøvd å skrive inn det jeg tror er googlekontoen min, men det virker ikke.. Jeg har mye på telefonen min som jeg ikke ønsker å slette. Mobilen min er en Huawei, tror det modellen “u8800″
  Mvh Tonje

  Av Tonje i okt 8, 2012

 101. Hei Tonje,

  Det er nettopp denne feilen artikkelen over beskriver. Det er mye mulig at du blir nødt til å slette all informasjon på telefonen din for å kunne starte den igjen. Følg “Guiden” i innlegget, og lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 14, 2012

 102. Hei!

  Jeg har HTC One X. Jeg kommer meg ikke inn med google-kontoen min. Kan ha noe med at jeg ikke er pålogget internett, men får ikke gjort noe med dette siden mobilen er låst og internett tilkoblings “ikonet” ikke kommer opp når jeg holder inne av/på knappen. Når jeg skulle ta en hard reset fikk jeg opp den riktige menyen, men siden mobilen er låst er tydeligvis denne muligheten også låst, står ****LOCKED****. :( Er det noe jeg kan gjøre ??

  MVH Evy

  Av Evy i okt 14, 2012

 103. Hei Evy,

  Jeg tror ikke grunnen til at du ikke klarer å komme inn med Google-kontoen din er at du ikke er koblet til internett, selv om jeg ikke kan utelukke det. Jeg vet ikke hva som er årsaken til denne feilen, jeg bare vet at den eksisterer for VELDIG mange.

  Kan ikke skjønne at hard reset-alternativet skal være locked. Har du fulgt guiden som står på denne siden: http://www.hard-reset.com/htc-one-x-hard-reset.html

  Se etter Factory reset (tilsvarer Hard reset). Fungerer det fortsatt ikke?

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 14, 2012

 104. Har prøvd igjen med en annen metode, men får fortsatt opp den samme siden.
  Noe av det som kommer opp er:
  eMMC-bootmode og CPU-bootmode: disabled
  HW Secure boot: enable
  modem path: off

  HBOOT
  Checking SD card update…

  Vet ikke hva det betyr, men det gjør kanskje du?

  Mvh Evy

  Av Evy i okt 14, 2012

 105. Hei!

  Klarte å logge meg inn på google-kontoen, var på en plass det var internett-signal fra et nett jeg er pålogget. Det fungerte heldigvis :)

  Håper problemene med hard reset bare gjaldt min mobil og ikke alle HTC One X. Vil ikke at det skal skje med noen andre :S

  Av Evy i okt 15, 2012

 106. Hei Evy, og takk for oppfølgende kommentar. Så bra du fikk det til :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 15, 2012

 107. hei
  hvor lang tid tar “hard reset” prosessen? Det har nå tatt evigheter og den er fortsatt ikke ferdig :(

  Av Ida i okt 17, 2012

 108. Hei Ida,

  Hva betyr evigheter? :) Vanligvis tar det sjeldent mer enn 10-15 minutter, maks.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 21, 2012

 109. hei! datteren min har sperret både iphone-koden sin OG sim kort koden sin… kommer ikke inn på itunes, får ikke åpnet tlf eller tastet inn pin… står rimelig fast her!

  Av camilla nilsen sæterstøl i okt 28, 2012

 110. Hei Camilla,

  Da må du skaffe PUK-kode fra operatøren (hvis du ikke har den i brevet som kom med SIM-kortet), så lage ny PIN etter å ha tastet denne, så gjenopprettet iPhone i iTunes. Det ordner seg nok, men all data på telefonen vil nok forsvinne i prosessen!

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 29, 2012

 111. Har kjøpt en Sony Ericsson xperia, skulle gjerne vite hvordan jeg sletter loggen over tidligere samtaler.

  Hilsen Oddvar Nilsen

  Av oddvar i nov 1, 2012

 112. Jeg har mistet min tlf, prøver å finne den igjenn. men da må jeg logge meg inn på min samsung-konto. men husker ikke mailen eller passordet for å logge inn. hvordan kan jeg finne dette igjenn? dette haster.

  Av Patrick i nov 4, 2012

 113. Hei,

  Oddvar: Hvilken XPERIA og hvilken logg? Dersom det er SMS du vil snakke, kan du trykke og holde på samtalen du vil slette — det samme gjelder muligens i anropsloggen, litt avhengig av hvilken modell du bruker.

  Patrick: Hvis du verken husker mail eller passord du har benyttet, er jeg redd Samsung ikke har noen god måte å gjenopprette kontakt med kontoen din – så vidt jeg kan se (på denne linken: http://www.samsung.com/us/support/account). Det var jeg faktisk ikke klar over, men det er ganske elendig av Samsung, sammenlignet med f.eks. Samsung.

  Beklager,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 4, 2012

 114. Hallois !
  Jeg kjøpte meg nylig en Sony Xperia S ( LT26i ),
  men den funker ikke. Kan bare bruke WIFI. Har en mistanke om at den er IMEI sperret , er det mulig å gjøre noe med dette ? Eventuelt en litt “DODGY” mobil sjappe i Oslo område ?

  Takk på forhånd :)

  Av FatBat i nov 14, 2012

 115. Hei FatBat,

  Dersom IMEI er sperret, så vil det si at telefonen din er meldt stjålet eller mistet til Politiet. Jeg tviler på at du får åpnet dette igjen, med mindre det var du som i sin tid meldte den stjålet eller sperret.

  Jeg kjenner dessverre ikke til noen “dodgy” mobilsjapper verken i Oslo eller andre steder som fikser dette, selv om de helt sikkert finnes ;)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 18, 2012

 116. Hei

  Jeg hadde samme problemet helt til jeg fant en kombinasjon av knapper som fører til at du kan koble deg på mobilt nettverk.

  Det man kan prøve er å holde “Volum-ned” tasten og trykke 1-2 ganger på på/av knappen mens mobilen er påslått. Da skal man få opp mulighet for å trykke “Datanettverkmodus” som vil slå på mobilt nettverkt, og du vil få muligheten til å få godkjent pålogging.

  Håper dette fungerer for flere :)

  Av Akto i nov 21, 2012

 117. Hei Akto,

  Takk for svar :) Håper også dette kan hjelpe andre!

  God kveld,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 25, 2012

 118. reset av zte blade 2 ved glemt skjermopplåsingspassord ihht kundeservice zte:
  slå av tlf, hold “volume opp” inne og så power, kommer da til meny som kan navigeres i med volum opp/ned. slett først alle data/reset factory og bekreft med return-tast (nederst til høyre), returner til meny, og velg oppstart, bekreft med return.

  Av Odd Arvid Stykket i nov 30, 2012

 119. hei :) noen låste telefonen min forgodt, og e he prøvd apsolutt alt… e vill ikke restarte den:\\ e he oppretta google konto, osv.. å ingenting går :00 hjelp meee

  Av s2 i nov 30, 2012

 120. Hei ! :) trenger hjelp!! telefonen min, samsung galaxys2 ble “stjelt” av noen i klassen og tatt for mange mønsterforsøk… e he godt inn med google-konto osv.. men dette funker ikkje, sjølv om det funker å nettet… wifien er på. e har mye jeg ikke vil myste der inne… pliiiz, jeg trenger din hjelp, og gi pliz mange forskjellege måter ! for jeg har prøvd mange nå :)

  Av s2 i nov 30, 2012

 121. Hei,

  Odd Arvid Stykket: Tusen takk skal du ha!! :)

  S2: Jeg er nok redd for at den eneste måten jeg kjenner til, er hard reset – og dette vil som du har forstått slette all informasjon på telefonen din. Du kan stikke innom f.eks. Telekiosken og spør om de klarer å hente ut informasjon fra telefonen før du gjør dette (f.eks. kontakter og meldinger), men jeg har mine tvil til at de klarer det.

  Lykke til! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 3, 2012

 122. Okå, takk for hjelpen uansett :)
  setterpris på raskt svar !! :D

  Av s2 i des 3, 2012

 123. HEI !! TUUUUSEN TAKK MOBILBLOGGEN.NO OG THOMAS :D DETTE ER HELT FANTASTISK – DET FUNKET! SÅ LETTET OG LYKKELIIIIG :D <3

  Av Hero i des 8, 2012

 124. Hei Hero – så bra :) Takk for tilbakemelding!

  Av Redaktør i des 9, 2012

 125. Hei
  Min HTC Desire HD ble låst etter feil inntasting av oppløsningsmønsteret for mange ganger. Komer ikke inn selv med riktig brukernavn og passord til google-kontoen min, og volumknappen er ødelagt på mobilen, så får ikke tatt en hardreset.
  Har du noen tips til hva jeg burde gjøre? Kan f.eks leverandør åpne telefonen eller må jeg få volumknappen reparert før jeg kan resette telefonen?

  Av Gaute i des 10, 2012

 126. Hei, jeg lurer på om det går an å slå av slik at når man åpner tastelåsen at man ikke nødvendigvis åpner eventuelle meldinger man har mottatt?
  Mvh Jonas

  Av Jonas i des 13, 2012

 127. Dette gjelder iPhone 5

  Av Jonas i des 13, 2012

 128. Gaute:

  Jeg vil tippe at leverandør (og med det mener jeg verkstedet) kan fikse dette uten at volumknappen repareres, men det er en viss fare for at det da uansett vil koste penger – så kanskje er det gunstigst å reparere begge deler på en gang.

  Jonas: Dersom du mottar en melding, og denne dukker opp på skjermen på mobilen, så kan du trykke to ganger på låseknappen for å deaktivere at denne åpnes når du drar over tastelåsen. Altså: to kjappe trykk på av/på-tasten, så er problemet løst! Dette gjelder alle type varslinger på iPhone.

  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i des 16, 2012

 129. hei :) jeg har en samsung galaxy xcover men har glemt koden.

  vet du ossen jeg får åpna den igjen fort som mulig ? :)

  Av Daniel i des 17, 2012

 130. Hei. Har en Samsung Galaxy Xcover. Får hele tiden opp feilmelding om at minne er fullt. Har søkt på nettet, sett i instruksjonsboka, og gjort det meste for å finne ut av det. Men hvordan får jeg tatt i bruk sd minne, i stedet for at nesten alt blir lagret på internminne?

  Takk for raskt svar!

  Av Håvard Egeland i des 21, 2012

 131. Hei. Da jeg våknet i dag virka ikke mobilen, dén ville ikke slå seg på.. Har prøvd å lade den, men den er enda helt svart. (HTC one V)

  Av Stian i des 23, 2012

 132. Hei Håvard,

  Det er bare enkelte apper og programmer som kan lagres på SD-minne (det må legges inn støtte for dette når appen blir utviklet). Derfor er det foreløpig begrenset hva du får lagt der.

  Siden Xcover har lite internminne, er dette dessverre en litt kjent feil. Jeg har ikke noen god løsning på dette problemet, utover å slette apper som tar stor plass som du ikke trenger.

  Stian: Dette er et kjent problem. Dersom feilen vedvarer og du ikke får telefonen på, må den sendes til verksted. Dersom den plutselig slår seg på, anbefaler jeg å sjekke etter nyere tilgjengelig programvare under Innstillinger -> Om telefonen. Dersom du har Telenor, anbefales det også å bytte SIM-kort dersom du har et SIM-kort som er over 1 år gammelt.

  Lykke til :)
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 27, 2012

 133. Thomas: tusen takk, det fungerte!

  Til alle dere med HTC:
  Jeg har en HTC sensation, når jeg fikk skrudd på det mobile nettverket, fungerte det!
  Menyen fikk jeg frem noe annerledes.
  Det var faktisk flaks at det kom opp en oppdatering, for når den kom ble det mulig og dra ned den øverste menyen og deretter gå på “hurtiginstillinger” for deretter og slå det Mobile nettverket på. Når jeg gikk ut av dette igjen og skrev google-kontoen min, ble den godkjent!

  Av Nyx i jan 6, 2013

 134. Har kjøpt en Sony Xperia l25i. Denne telefonen låser seg annenhver dag, slik at det ikke er råd å få slått den på. Er det noe som kan gjøres for å få slått den på? Vanligvis så skjer det noe når batteriet er utladet slik at den da kan slås på igjen.

  Hilsen

  Harald

  Av Harald i jan 6, 2013

 135. Nyx: THX!! :) :)

  Harald: Jeg vil anbefale at du sender telefonen til verksted — dette har nok ikke noe med feil innstillinger å gjøre, det er heller en feil på produktet.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 10, 2013

 136. Takk for svar.

  Har sendt inn telefonen i dag. Kan opplyse om at den kunne restartes på to måter. 1) La batteriet utlades, lade opp igjen og trykke samtidig på min volum og startknapp då startet telefonen opp igjen. Etter å ha tatt ” kopi” av telefon med innhold til datamaskin prøvde jeg 2) Tok ut batteriet satte det inn igjen. Da lot telefonen seg starte ved å trykke på startknappen og til min forbauselse så var alt på telefonen intakt bilder, kontakter m.m.. Den må vel ha et backupbatteri?

  Hilsen Harald

  Av Harald i jan 10, 2013

 137. Hei Harald,

  Telefonen lagrer alt selv om batteriet blir tatt ut (og for så vidt også selv om telefonen ligger uten batteri over lengre tid også) – hvordan det fungerer i praksis, aner jeg ikke ;)

  -Pål

  Av Redaktør i jan 13, 2013

 138. Hei! Jeg har et problem! Jeg har klart å glemt passordet mitt på min Samsung s2 (ikke mønster men sånn langt passord) jeg har skrevet feil 55 ganger (med vilje) men jeg kan ikke logge inn på Google kontoen min noe sted. Jeg kan passordet mitt der. Men hvordan kan jeg komme inn på kontoen?

  Av Helene i jan 17, 2013

 139. Hei Helene,

  Har du prøvd det som er foreslått i denne kommentaren: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=1#comment-51656

  Det har fungert for flere, inkludert meg :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 22, 2013

 140. Hei.
  Jeg lurer på to ting.
  1) Hvordan bytter jeg størrelse på mønster koden på en samsung galaxy s 2? Har sett to venninner av meg har tynne streker og tykke streker, hvis du skjønner!?
  2) hvordan skifter jeg farge på snakkebobblene i meldinger? Bare leste litt på nettet at det gikk an?

  Av Ine i jan 22, 2013

 141. Hei.
  Jeg lurer på to ting.
  1) Hvordan bytter jeg størrelse på mønster koden på en samsung galaxy s 2? Har sett to venninner av meg har tynne streker og tykke streker, hvis du skjønner!?
  2) hvordan skifter jeg farge på snakkebobblene i meldinger? Bare leste litt på nettet at det gikk an? Eller er det noe jeg har innbilt meg? Håper et fint svar :-)

  Av Ine i jan 22, 2013

 142. Hei Ine!

  1) Dette gjøres ved å oppdatere telefonen (eventuelt så har du den nyeste oppdateringen, mens de har den gamle). Dette er ikke et “valg” i så måte, men en ny layout som følger programvaren på telefonen.

  2) Det går i alle fall an dersom du laster ned en annen meldingsapplikasjon enn den som er standard. Prøv f.eks. “Handcent SMS” I Google Play Store — der kan du endre farger og skrifttype på det meste ;)

  Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 29, 2013

 143. Hei, som det står øverst på denne siden, har jeg også laget mønsterkode. I dag prøvde en kompis av meg å låse den opp men fikk om igjen og om igjen beskjed om at han måtte vente i 30 sek. før han kunne prøve igjen. Til slutt kom det opp på at jeg måtte skrive inn min google-konto og passord. Dette har jeg gjort om igjen og om igjen, og det kommer bare opp at det er “ugyldig brukernavn eller passord” Konten og passordet jeg har skreve inn er google-kontoen jeg har på pc-en. Jeg klarer ikke huske om det er den samme kontoen jeg har på pc som jeg har på mob. (det er så lenge siden jeg lagde mob-kontoen)Jeg håper det er en måte dere kan hjelpe meg på? så jeg slipper å ta en “hard reset” Om det hjelper på noen som helst måte har jeg mobilen Galaxy S plus. Nr: 97601363 Og abonomanget jeg bruker er One Call. Mhv. Oda

  Av Oda i feb 13, 2013

 144. Hei jeg har en Samsung galaxy y gts5360.Jeg satt bare og tegnet på mønsteret også har jeg gjort det for mangen ganger og da kommer det opp brukernavn og passord til Google-bruker jeg har prøvd det men jeg huskerikke min Google bruker som jeg lagde på denne telefonen :S hva gjør jeg har prøvd og restarte telefonen men det funker ikke og det samme kommer opp igjen brukernavn og passord kan du være så snill og svare så fort så mulig mobilen min er ganske ny så det er litt kjipt og ikke komme innpå telefonen :(

  Av Live i feb 17, 2013

 145. HEI

  Jeg har en htc sention også har jeg hatt et passorrd på den, men jeg har glemt passordet jeg vet ikke hvordan jeg skal låse opp telefonen og jeg trenger hjelp

  hilsen en desperat jente

  Av aisha i feb 17, 2013

 146. Hei Oda,

  Dette er et kjent problem, som du ser ut i fra dette innleggene og kommentarene. Men, jeg kom akkurat på et triks som kanskje kan fungere. Sett SIM-kortet ditt i en annen telefon, SLÅ AV KONTROLL AV PIN-KODE, sett det inn i den låste telefonen igjen og prøv å slå inn google-brukernavn og -passord.

  Grunnen til at dette kan fungere, er at telefonen ikke får treff mot google så lenge den ikke har nettverk. Dersom du har mobildata avslått, må dette slås på (hold inne av/på-tasten på telefonen din og velg Mobildata “PÅ” eller datatrafikk “PÅ”).

  Lykke til! :)

  Live: Følg denne guiden for å ta hard reset. OBS: Dette sletter all informasjon på telefonen din. Du kan for øvrig først prøve det jeg skriver like over i denne kommentaren, til Oda :) Link til hard reset: http://www.hard-reset.com/samsung-i9000-galaxy-s-hard-reset.html

  Aisha: Følg denne guiden for å ta en hard reset på HTC Sensation. Dette sletter all info! http://www.hardreset.eu/htc_sensation_hard_reset_en.html

  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 18, 2013

 147. Hei! Har en HTC One X som er ca 2 mnd gammel. den har funket supert, helt til nå ikveld når skjermen plutselig ble svart.. det er lys i tastene å volumknappen fungerer.. lurer svært på hva som har skjedd, har du noen tips?
  Caroline

  Av Caroline i feb 18, 2013

 148. Kan jeg blokkere alle nummer utenom de numrene som ligger i en definert liste.

  Feks. at mitt datter skal gjøre lekser og telefonen skal sperres for alle andre enn mor og far? Dette er noe hun selv skal kunne aktivere helst, ellers så blir det for tungvindt. Det er bare snakk om å få ro til lekser en stund.

  Finnes det en app som kan gjøre dette?

  Av Odne i feb 21, 2013

 149. Hei
  Min sønn har en Samsung galaxy s2 som han har lagt inn en kode på for å låse mobilen for andre når den er på. Nå husker han ikke igjen koden. Jeg har prøvd metodene over, men får det ikke til å virke slik det står over.
  Når jeg holder inn volum-ned knappen, så får jeg frem på skjermen (selv om jeg trykker inn av/på-knappen):

  “Warning!!
  A custom OS can cause critical
  problems in phone and installed
  applications.

  If you want to dowmload a costom
  OS, press the volume up key.
  Otherwise, press the volume down
  key to cancel.”

  Så, hva gjør jeg??? Må jeg levere inn mobilen, eller har du en løsning?

  Beate

  Av Beate i feb 21, 2013

 150. Nettopp reddet min kone fra samme problemstilling. Løsningen var å gå inn på gmail.com og der finner man hjelp for å finn gmail konto.

  Av hhw i feb 25, 2013

 151. Hei alle, og beklager seine svar. Jeg svarer så godt jeg kan selv om dere kanskje har søkt svar andre steder, siden andre som søker svar på det samme som dere kanskje får svar fra Google og mobilbloggen neste gang :)

  Caroline: Dette kan skyldes mye forskjellige – alt i fra hardwarefeil (altså en fysisk feil) eller en ren softwarebug. Noen slike feil retter seg selv hvis du lar telefonen gå helt tom for strøm – slå den på og la den ligge noen dager. Evt. kan du prøve en hard reset (obs: sletter all info). Følg guiden nederst på denne siden for å ta en hard reset på HTC One X: http://www.htc.com/help/www/howto_iframe.aspx?id=141916&type=1&p_id=440

  Odne: iPhone har en funksjon som heter “Do not disturb”, som lett aktiveres under innstillinger (krever relativt ny programvare, så denne må oppdateres dersom du ikke har gjort det på en stund). Når det gjelder Android-telefoner, så er ikke dette en funksjon som er innebygd — men jeg vil tippe det finnes en app for det. Prøv å søke etter “Do not disturb” eller tilsvarende i Play butikk på telefonen, og se hva du finner. Lykke til!

  Beate: Hei – du har brukt feil tastevalg. Følg denne guiden (med volum opp + hjemknapp osv.) for å ta en hard reset på Galaxy S II: http://www.hard-reset.com/samsung-i9100-galaxy-s2-hard-reset.html

  hhw: Det er riktig – hvis problemet er at du ikke husker gmail-konto :) Av en eller annen grunn er denne feilen faktisk verre når telefonen ikke godtar riktig gmail-brukernavn og -passord :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 26, 2013

 152. Fikk en kompis til å hjelpe meg med det samme som du har skrevet i innlegget lengre opp. men problemet er at mobilen (Samsung Galaxy Ace) ligger med den ”rare” skjermen i flere timer til den blir fri for strøm. andre muligheter?

  Av Susann i mar 5, 2013

 153. Susann: Er det hard reset-skjermen den ligger med i mange timer før den går tom for strøm? I så tilfelle er det fordi du ikke velger “factory reset” / “Hard reset” med riktig knapp i det bildet. Typisk knapp for å “velge” alternativet som er markert, er av/på tast eller volum opp eller ned. Prøv denne guiden hvis du ikke allerede har prøvd den: http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-ace-s5830-hard-reset.html

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 7, 2013

 154. Samsung S3: Hvordan får man tilgang til filer/SMS lagret på enhet via PC når skjermen er ødelagt og enheten er låst?

  Av Mette i mar 7, 2013

 155. det er mønsterforsøk

  Av aurora i mar 9, 2013

 156. Hei!
  Sendte inn en henvendelse for et par uker siden, men finner den ikke igjen.
  Jeg har en Samsung Galaxy S2, som har fått litt problemer med batteriet…jeg merket det først etter en software oppdatering for en månedstid siden. Batteriet holder mærkbart mye kortere tid nå, og tlf kan gå tom for strøm og slukke, men når jeg deretter setter den til laderen starter den på 50 % og lader opp de resterende 50%. Når jeg går inn i batterioversikten, viser den at skjermen bruker 50 % av batteriet, selv om skjermen står til minste lysstyrke! Kjenner også til en annen som har opplevd noe av samme problem etter en systemoppdatering på omtrent samme tidspunkt.
  Kan det tenkes det er noe galt med oppdateringen? Er det noe jeg selv kan gjøre?

  Av Nina i mar 11, 2013

 157. Ops…fikk vist lagt inn innlegget på feil side…

  Av Nina i mar 11, 2013

 158. Hjelp!!! Jeg har klart å glemme passordet mitt til iphonen og når jeg kobler den til pc så går det heller ikke!!! Hva skal jeg gjøre? HJELP!!! Det er bokstav kode

  Av wiktoria i mar 11, 2013

 159. Mette: Jeg vet dessverre ikke om noen måte å gjøre dette på – selv om det veldig godt kan finnes programmer som kan ordne dette. Det eneste jeg er redd for, er at slike programmer krever en førstegangsinstallasjon på mobiltelefonen – noe som kan bli vanskelig uten å kunne se/trykke på skjermen. Lykke til!

  Nina: Det høres rart ut, men det er ikke utenkelig at oppdateringen har gjort noen endringer i strømforbruket på telefonen. I de fleste tilfeller skal dette være til det bedre — men det er jo ikke det du opplever. Jeg har ikke noen gode tips til deg, dersom du bruker telefonen på samme måte nå som før, og batteriet likevel oppleves dårligere. Et alternativ er å sende telefonen til verksted, et annet er å vente og håpe at Samsung kommer med ny oppdatering (men det kan ta tid…) Lykke til!

  Wiktoria: Så vidt meg bekjent, er den eneste løsningen dersom du har glemt kode/passord på din iPhone, å ta en gjenoppretting. Dette kan gjøres på flere måter, jeg anbefaler deg å se egen artikkel ang. iPhone her og benytt løsning som foreslått i Punk 1.4: http://www.mobilbloggen.no/?p=237&cpage=10#comment-55413

  OBS: Dette sletter all informasjon på din iPhone. Jeg håper du har backup i iTunes eller iCloud! Lykke til :)

  Av Redaktør i mar 18, 2013

 160. Hei. Har også hatt ein ein låst google konto knyttet til ein Samsung Galaxy S3. Har tatt ein “Hard restart” og det funket ok. Problemet nå er at det ikkje går og ringe hverken fra eller til telefonen. “ikke registrert nettverk” kommer opp når man prøver og ringe fra. Har ringt Telenor for bekreftelse på at sim kortet er aktivert.
  Hva kan dette skyldes?

  Av Per normann Grindheim i mar 23, 2013

 161. Hei :) jeg lurer på hvordan man tilbake stiller samsung galaxy s3, jeg har glemt koden jeg har!

  Av Malin i mar 26, 2013

 162. Hei :)

  Noen som kan hjelpe meg med å få låst opp en LG -P700?? Husker ikke gmail kontoen min.
  Må ha googelkontoens brukernavn og passord og dette husker ikke jeg:( :( :(
  HJELP!!!

  Av Hege i mar 30, 2013

 163. Per normann Grindheim: Det høres rart ut – regner vel kanskje med at saken er løst nå, men jeg ville først prøvt nytt SIM-kort (bare for å ha prøvd det – det løser ofte mange rare feil). Dersom det ikke fungerer, regner jeg med at du ble nødt til å sende telefonen til verksted? Håper det ordnet seg!

  Malin: Følg denne guiden for å foreta en hard reset/tilbakestilling av Galaxy S3: http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-s3-hard-reset.html OBS: Sletter all informasjon på telefonen din.

  Hege: Følg denne guiden for å foreta en hard reset av LG P700: http://www.hard-reset.com/lg-optimus-l7-p700-hard-reset.html OBS: Sletter all informasjon på telefonen din.

  Lykke til alle :)

  Av Redaktør i apr 2, 2013

 164. Hei,har en samsung galaxy s2,hadde den i lomma på jakka,da jeg tok den fram,så såg det ut som at den hadde slått seg av,det stod at jeg måtte taste inn koden til SIM kortet,ok,gjorde det,og da kom jeg inn på tlf som den var når den var ny,jeg måtte velge språk,velge mange slags innstillinger på menyen o.l
  Alt jeg hadde på tlf var borte.Mail,kontakter bilder,sms…alt,så det jeg lurer på er:hva har skjedd?
  Og er det noen sjangs for å få tilbake dette?spesielt bildene?

  Av Ivar i apr 6, 2013

 165. Mente s3.

  Av Ivar i apr 6, 2013

 166. Hei!

  Jeg lurte bare på om dere vet om noe som dette:
  Hvis du har kode på mobilen og noen tar den.
  De skriver inn feil kode og da tar mobilen automatisk bilde.
  Det gjør den hver gang koden blir tastet feil.

  Vet dere hva app det er?
  Væær så snill å svar meg!

  Hilsen Thea

  Av Thea i apr 9, 2013

 167. Hei jeg har en samsung galaxy s plus, og husker ikke passordet på den. Hva skal jeg gjøre for og komme meg innpå igjen?

  Av Synne i apr 10, 2013

 168. Les Thomas Sjulseth sitt innlegg fra jun 7, 2012.

  Det løser hele problemet på Samsung Galaxy!!!

  Fantastisk! Takker og bukker for at vi slipper å resette hele telfoninnholdet!

  Av John Ingar Jenssen i apr 14, 2013

 169. Ivar: Det er vanskelig å si hva som har skjedd med telefonen din, annet enn at ett eller annet har gått veldig galt. Dessverre tror jeg det er lite sjangs å hente frem informasjonen din når den først har forsvunnet fra telefonen. Husk alltid backup (du kan ta backup av mange av de viktigste tingene, f.eks. kontakter og SMS, til minnekortet), da slike ting kan skje med de fleste telefoner – selv om det er sjeldent).

  Thea: Jeg kjenner dessverre ikke til hvilken app som gjør dette for deg, men jeg har hørt om det selv. Lykke til! :)

  Synne: Følg denne guiden for å komme inn på telefonen igjen (obs: sletter all informasjon) http://www.hard-reset.com/samsung-i9001-galaxy-s-plus-android-hard-reset.html

  John Ingar Jenssen: Fantastisk! Takk for tilbakemelding :)

  Av Redaktør i apr 14, 2013

 170. Heii, jeg har en Samsung GT-S5360 Model mobil og vennia mi prøved mønsterkoden for mye og nå er den låst :( husker ikke verken burke navne eller google kontoen:/ Pilzz hELP DET HASTER <3
  takk

  Av Samsam i apr 14, 2013

 171. Hei Samsam,

  Les innlegget øverst (for å prøve å gjenopprette brukernavn/passord på google). Følg så Thomas Sjulseths løsning i denne kommentaren: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=4#comment-51656

  Dersom det ikke hjelper, må du nok foreta en hard reset (som sletter all informasjon på telefonen, men som lar deg starte den uten kode). Hvordan det gjøres er linket til i denne kommentaren: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=4#comment-55677

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 14, 2013

 172. Hei.

  Har en samsung gio s5660,det er låst da for mange mønster forøk er bruk.Har holdt nede +,av/på og midt tasten samtidig,det som da vises på skjerm er downloading,hvor lenge skal dette pågå?Har ventet nu i 35minutter.

  Av Yvonne i apr 15, 2013

 173. Hei, jeg skulle bruke en ZTE blade tlf som min lillebror hadde brukt mens min andre tlf var på reperasjon.
  Da han ikke husket hverken kode eller google bruker så måtte jeg hard resete tlf.
  Ser at mange har problemer med den type tlf. Her er en oppskrift som fungerer helt fint.
  Bruk kodene inne på nødnummer boksen.
  http://www.hard-reset.com/zte-blade-hard-reset.html

  Av Vegard i apr 18, 2013

 174. Har samsung s2 begynte i går at det ikke går an å legge på noen samtaler må ta ut batteriet. Hva kan dette være?

  Av ceciliw i apr 24, 2013

 175. Yvonne: Det skal ikke ta så lang tid. Dersom du ikke får tatt hard reset, så må nok dessverre telefonen sendes inn til verksted for å gjenopprettes til fabrikkinnstillinger.

  Vegard: Takker! :)

  ceciliw: Kan du beskrive problemet nøyere? Er problemet at skjermen ikke “aktiveres” igjen når telefonen tas bort fra øret?

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 4, 2013

 176. Hei! Jeg har en Samsung galaxy xcover gt-s5690 og jeg har tegnet mønstret feil så mange ganger at jeg må koble til google-kontoen, men jeg har glemt koden så jeg får ikke logget på, derfor kommer jeg meg ikke inn på telefonen. Kan noen hjelpe?

  Av Gøran løknes i mai 6, 2013

 177. Heisann! Min stedatter har en Sony Xperia Go med mønsterlås. En klassekamerat har prøvd å finne ut av koden, og har låst telefonen. Problemet er at Google-kontoen som har vært tilknyttet tilhører hennes onkel, og han husker hverken adresse eller passord. Har søkt rundt på nett men finner ingen måte å hard resette denne telefonen uten å ha tilgang på OS. Noen tips?

  Av Trond i mai 9, 2013

 178. Gøran: Prøv metoden i denne kommentaren først. Dersom det ikke hjelper, må du forsøke en hard reset (obs: sletter alt innhold på telefonminnet). Følg denne guiden for hard reset av Samsung Xcover / S5690: http://www.hard-reset.com/samsung-s5690-galaxy-xcover-hard-reset.html

  Trond: Sony-telefoner, inkludert XPERIA Go, kan resettes ved å bruke programvaren “Sony PC Companion”. Les mer og last ned her: http://www.sonymobile.com/global-en/tools/pc-companion/

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 19, 2013

 179. Hei! Jeg har en iPhone 4s. En venn av meg byttet kode på den og hun husker den ikke…. :( hva skal jeg gjøre??
  Hjelp meg!

  Mvh Martin

  Av Martin i mai 26, 2013

 180. hei jeg husker ikke koden min på samsung galaxy s 3 jeg ha også en gmail som funker jeg håper at dere kan gi meg ett godt svar på om hvordan jeg kan få ta en ny kode med gmailen min:)

  Av viktoria i mai 26, 2013

 181. Hei,

  Martin: Slå av telefonen. Hold inne Hjem-knapp når telefonen er av, mens du kobler til PC/Mac med iTunes installert. Ikke slipp Hjem-knappen før iTunes gir beskjed om at en iPhone i gjenopprettingsmodus er tilkoblet. Trykk Gjenopprett. OBS: Dette sletter alt på din telefon, så dersom du ikke har backup, vil du miste all informasjon.

  Viktoria: Prøv dette tipset: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=1#comment-51656 Hvis det ikke hjelper, må du ta en hard reset av telefonen din (dette sletter all informasjon på din telefon). For hard reset, følg denne guiden: http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-s3-hard-reset.html
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 26, 2013

 182. Hei, har HTC Desire HD som lillebroren min har greid å låst. Jeg skriver inn riktig gmail og passord, men ingenting funker. Har også skiftet passordet og prøvd på nytt men fortsatt ingenting.. jeg vil helst unngå å restarte hele mobilen pga. verdifulle bilder og kontakter.

  Kan noen please si hva jeg kan gjøre, for jeg det siste jeg gjør er å restarte mobilen .. jeg vil helst prøve alt annet før jeg i det heletatt vurderer å ta en “hard reset”..

  Hilsen Rebecca

  Av Rebecca i mai 26, 2013

 183. Hei Rebecca,

  Prøv trikset som er linket til i kommentaren over den du skriver. Dersom det ikke fungerer, vet jeg ikke om noen andre løsninger enn hard reset – dessverre.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 26, 2013

 184. Jeg har HTC desire, og da kommer det bare opp:
  * Slå av
  * Flymodus
  * Start på nytt
  når jeg holder inne power knappen, det kommer ikke opp “datanettverkmodus” slik som det gjør på min mors samsung galaxy s2..

  Tror du at noen som jobber i en sånn telefon butikk greier å redde innholdet?

  Hilsen Rebecca

  Av Rebecca i mai 26, 2013

 185. hei jeg har prøvd det dere sa jeg skulle gjøre og det funka nå er telefonen min god som ny takk:)

  Av viktoria i mai 27, 2013

 186. Kjære proffesionelle & veldig greie folk som hjelper med iphone problemer. :

  Min iPhone har plutselig SLUTTET å la mine kontakter på tlf-listen være søkbar.
  - Jeg pleide å skrive kun de første to-tre bokstavene av den jeg ville ringe, og navnet kom opp – det eneste som vises nå er hundrevis av unyttige kontakter som iphonen har synket inn fra facebokk og noen mail-kontoer.

  - Jeg kunne ønske at jeg fikk tilgang på de vanlige kontaktene igjen, – og kunne og tenkt meg å fjernet alle de andre ubrukelige mailadressene som har lagt seg til…..

  Jeg prøvde å gjenopprette en eldre sikkerhetskopi – men da fikk jeg meldingen at det ikke var nok plass på mobilen… (og jeg har 64 Giga………. – 25 % er ledig…) —

  Er det noe jeg kan gjøre for å få denne til å virke på en nyttig måte igjen ?

  Mvh Carsten :)

  Av Carsten i jun 2, 2013

 187. Hei Rebecca,

  Jeg har mine tvil til at de greier det – HTC Desire har ikke det valget på menyen, ser det ut til. Beklager! Dersom WiFi står påslått på telefonen din, ville jeg prøvd google-brukernavn og passord et sted hvor du har lagret det trådløse nettverket – det kan være du er heldig og at telefonen da godkjenner det!

  Viktoria: Så bra, takk for tilbakemelding! :)

  Carsten: Takk for hyggelig startfrase :) I kontakter -> Trykk “Grupper” oppe til venstre. Trykk først på “Vis alle kontakter” øverst. Så scroll deg ned til Exchange (eller annet navn på jobb-konto). og huk bort “foreslåtte kontakter” — da slipper du alle de unyttige epostadressene i kontaktlista. I tillegg kan du ta bort Facebook-kontakter på samme side, så slipper du de.

  Hvis du nå går tilbake til kontaktlisten din, får du da søkt på vanlig måte?

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 4, 2013

 188. Hei! Jeg har en htc rhyme. Mønsterkoden jeg hadde på mobilen glemte jeg selvfølgelig og nå må jeg logge inn med google-kontoen min, og problemet er jo som alle andre sitt at jeg ikke kommer inn! Jeg har prøvd alt som jeg vet går ann uten og restarte telfonen selvom det ikke er så mye jeg kunne prøve å gjøre men jeg prøvde hvertfall å slå av og på telefon uten hell. Og jeg hadde same problemet med telfonen min til morgen i dag. Jeg kom inn til slutt da, men det tror jeg er fordi jeg kom inn på internett. Det eneste problemet her er at internett er skrudd av, jeg prøvde metoden til Thomas uten hell. Og internettet på mobilen står normaltsett på noe den tydligvis ikke gjør nå!! Hva kan jeg gjøre?

  Av Ida i jun 30, 2013

 189. Forresten hvis jeg atr restart hva mister jeg? Jeg har minnkort i mobilen, men hva er på den og hva er ikke på den?

  Av Ida i jun 30, 2013

 190. Hei
  Min datter har fått seg mobil, og noe av det første hun gjorde var å lage et oppstartpassord. Og nå husker hun det ikke. Hvordan skal jeg gå fram for å få åpnet telefonen igjen. Det er en Samsung Galaxy Young GT-S6310N

  Av Ine i jun 30, 2013

 191. Hei Ida,

  Har du WiFi/trådløst nett påslått på mobilen? I så fall bør du prøve å slå inn googlebrukernavn og -passord innenfor dekning av et trådløst nettverk som du har brukt tidligere. Det bør fungerer. Hvis ikke, har jeg ingen gode tips utover “hard reset”. En hard reset tar vanligvis alt innhold på telefonen utenom minnekortet, men du kan ta ut minnekortet når du gjør det bare for å være sikker. På minnekortet ligger som regel media (bilder, musikk, video). Kontakter, SMS og det meste av annen informasjon på telefonen din ligger som standard lagret på selve telefonen, og blir slettet ved en hard reset.

  Følg denne guiden for å hard reset’e telefonen din: http://www.hard-reset.com/htc-rhyme-hard-reset.html

  Ine: Følg denne guiden for å ta en hard reset av Galaxy Y / Galaxy Young: http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-y-s5360-hard-reset.html

  OBS: Dette sletter alt som er lagret på telefonen.

  Lykke til begge to,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 2, 2013

 192. telefonen er lås og jeg vil helst ikke hard restarte den. den googel kontoen som er koblet opp med telefonen (sony xperia z) . er det mulig å finne googel konto opplysninger ved å gi fra meg nr til telefonen ?

  Av Linda i jul 5, 2013

 193. Hei! Ja jeg hadde Internett på telfonen men det har skrudd seg av! Er det mulig og fikse opp i denne feilen jeg har hatt telefonen i under et år og jeg tror neppe foreldrene line spanderer en ny på meg! ( Etter reastarten )

  Av Ida i jul 5, 2013

 194. Det funka faktisk!
  Takk takk

  Av marie i jul 11, 2013

 195. Hei.

  Har en Huawei Ideos u8150 hvor jeg har glemt pålogggings-koden (ikke mønster, bare 4-sifret kode), hva kan gjøres?

  Hilsen Fredrik.

  Av Fredrik i jul 14, 2013

 196. Hei igjen.

  Fant guide til reset på nettet, så løste seg. Men bokmerker denne bloggen i tilfelle.

  Hilsen Fredrik. :)

  Av Fredrik i jul 14, 2013

 197. Har ikke fått svar!?

  Av Ida i jul 15, 2013

 198. Hei! Har ein Samsung Galaxy Young mobil. Eg klarer ikkje å komme inn på den! Hadde laga eit nytt passord som eg visste kva var, men da eg skulle gå inn på mobilen ville det ikkje funke. Måtte til slutt prøve å logge inn med gmail. Men det funket heller ikkje. Har også prøvd å hard- reset, men det funket heller ikkje! Hjelp meg, please!

  Av Martine i jul 16, 2013

 199. Hei alle, beklager lang svartid i sommermånedene — jeg er tidvis på fjellet uten dekning :)

  Linda: Jeg forstår ikke helt hva du mener, men dersom telefonen er låst fordi mønsterkode/kode er slått inn for mange ganger, tror jeg ikke du får gjort så mye dersom dette forslaget ikke hjelper: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=1#comment-51656 Lykke til!

  Ida: Hva mener du med at det har skrudd seg av? Og hvilken telefon har du? Har du sjekket at mobildata er aktivert under Innstillinger?

  Marie og Fredrik: Takk for tilbakemeldinger :)

  Martine: Har du prøvd guiden jeg linker til i denne kommentaren (mtp. hard reset)? Dersom det ikke fungerer med hard reset, kan ikke det ha skjedd på riktig måte — telefonen glemmer nemlig hvilken konto den var knyttet til etter en hard reset. Lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jul 17, 2013

 200. Hei, min datter hadde en Sony xperia s som hun nå skal låne bort, men hun har hatt skjermlås på den som hun ikke husker. Aner ikke hvordan vi skal få låst den opp igjen… Noen som vet hvordan?

  Mvh.
  Merete

  Av Merete i jul 31, 2013

 201. Hei Merete,

  Dette kan løses ved å koble den til en PC med Sony PC Companion installert. I dette programmet kan du resette/nullstille telefonen helt (OBS: sletter all data, inkludert låsekoden).

  Last ned Sony PC Companion her: http://www.sonymobile.com/no/tools/pc-companion/

  Lykke til!

  Av Redaktør i aug 4, 2013

 202. Hei! Fikk plutselig et problem på min samsung s3. Får på ingen måte benytte meg av skjermen. Ingenting som forårsaket dette, da dette skjedde plutselig. Det regnet da jeg byttet mellom sanger, men kan ikke se på dette som en årsak til at det er null funksjon på skjermen? Har prøvd å ta reset både soft og hard til ingen nytte.

  Har dere opplevd noe lignende problem før? Eller eventuelt hva som kan gjøres? Om det er en garanti eller forsikringsak?

  Takk på forhånd for alle tips og råd!

  Emrah

  Av Emrah Yildiz i aug 6, 2013

 203. Heisann. Har en SE X10i hvorav kun 2av mine flere hundra kontakter er lagret på gmail telefonlista. Resten er i telefonens kontaktliste. Noe mulighet for å overføre resten til gmail delen sånn at jeg kan ta backup/synkronisere alt på gmail kontoen min? Tar jeg en synk nå, er det som sagt bare de to som dukker opp på gmail kontoen ;)

  Harald.

  Av Harald Høyendahl i aug 14, 2013

 204. Jeg har en samsung galaxy S2. Jeg har kode som skjermlås, altså med tall. JEg skulle taste inn koden så kommer det opp at den er feil hele tiden. Jeg prøvde å taste inn kode over 150 ganger, men etter hver 5. gang kom det bare at koden er feil og at jeg måtte vente i 20 sekunder, og deretter kunne jeg prøve på nytt. DEt dukker aldri opp at jeg skal skrive inn google kontoen min! JEg aner ikke hva jeg skal gjøre, og jeg vil heller ikke har resette telefonen min, fordi jeg har alle bildene mine der og jeg har dem ikke lagret noen annen plass. Hva er det jeg kan gjøre så de ber om google kontoen min, eller at koden blir riktig? HAr prøvd i 5 dager nå men alle koder jeg taster blir feil.. Håper dere kan svare meg fort! :)

  Av Amra i aug 22, 2013

 205. Emrah Yildiz: Dette høres ut som en garantisak, gitt at telefonen ikke er synlig utsatt for støtskader på skjermen (det hadde du nok sett tydelig ved at skjermen eller LCD var knust eller ødelagt). Jeg vil anbefale at du sender telefonen inn!

  Harald Høyendahl: Dette kan enkelt løses ved å eksportere alle kontakter til minnekort (velg telefonminne når du får spørsmål om hva du vil eksportere), og så importere igjen (velg Gmail når du får spørsmål om hvilke konto du vil eksportere til). Alt dette gjøres inne i “Kontakter-appen”. Lykke til :)

  Amra: Du burde fått spørsmål om å legge inn google-kontoen din for lengst, så fremt du har lagt inn kontoen på telefonen? Dersom du ikke har lagt inn kontoen, aner jeg dessverre ikke hvordan du kan komme rundt dette. Et generelt tips er å følge denne kommentaren, som har hjulpet for mange andre: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=1#comment-51656

  Lykke til!

  OBS: Dårlig svartid på mobilbloggen.no grunnet reise til USA. Beklager!

  Av Redaktør i sept 1, 2013

 206. Hei.
  jeg har en samsung galaxy s3 som det står “ikke registrert på nettverk” når jeg prøver å ringe noen. jeg har nullstilt den også, men det hjalp ikke :( kjøpte den fra finn.no den var helt ny og uåpent når jeg kjøpte den.bruker telenor simkort. hjelper det om jeg tar på et annet simkort eller tar dt med til en mobil selger så de kan låse den opp?

  Av Bedirhan i okt 12, 2013

 207. Hei hei!! :) dette er veldig viktig at jeg får svar på!! du skjønner… jeg har en telefon samsung galaxy note 1 og jeg hadde et passord for å komme meg inn på den.. jeg har glemt den :O hvordan kan jeg komme meg inn på telefonen nu !??!? VELDIG VIKTIG at jeg får svar så fort som mulig! :( jeg hadde vært så glad om du kunne svare meg så fort som mulig!!

  Av forskjellig i okt 25, 2013

 208. Hei. I dag når jeg skulle sende melding kom det opp beskjed: meldinger har stoppet. Når jeg trykket ok og gikk inn i innboksen igjen var alle meldingene mine borte! Er det noen måte å få gjenopprettet de på?

  Av Anniken i nov 26, 2013

 209. Hei.

  Jeg har en Samsung Galaxy GT I9000, (gammel greie), Og jeg brukte fremgangen til: “thomas sjulseth i jun 7, 2012″.
  Og den funker også på min telefon som er eldre enn den han har.

  Vil uansett rette en STOR TAKK FOR UNNGÅELSEN AV ETT LITE MARERITT. Tusen hjertelig takk, og en riktig god jul. Om ønskelig er det bare å maile meg gjennom nettsiden, (om mulig), for flax lodd og fenalår i posten….

  Takket være slike innlegg fra helt vanlige mennesker så finner vi hjelpen vi trenger med disse “nymotes” greiene.

  Er forøvrig enig med mange her om at implikasjonene ved slik låsing av telefonen for “hvermansen” kan være ganske store. Skal det være nødvendig å gå 2 ukers kurs for å kunne bruke smart telefon uten å miste 6 måneder med kommunikasjon og familie minner??
  Produsent og software leverandør har en vei å gå spør du meg…

  Av ENDRE i nov 30, 2013

 210. Fantastisk:)
  Takker så mye, til kundeservice hos chess som sendte meg linken til denne siden, og ikke minst til deg for denne geniale siden:)
  Etter at ungene lekte med mønsteret til min samsung s gikk i lås, og telefonen ikke aksepterte google påloggingen, fant jeg takket være deg og dere link til hard reset – og det virket. Mistet riktignok alt, så er småskuffet over samsung og android, men likevel.. Jeg har en telefon igjen, godt når man er på ferie mange mil hjemmefra – tusen takk for en genial side:)

  Av Sverre i jul 15, 2014

 211. Flotte tips

  Alle er prøvd uten hell, problemet starter på følgende sted:

  1.Slå av telefonen FUNGERER
  2.Trykk og hold nede “Volum ned”-tast mens du raskt trykker på “Av/På”-tast. Fortsett å hold inne “Volum ned”-tast. FUNGERER
  3.Fortsett å holde inne “Volum ned”-tast til en rar skjerm med en enkel meny dukker opp på skjermen. Slipp så “Volum ned”-tast. FUNGERER
  4.Følg anvisningene på skjermen. Trykk “Volum ned” én gang for å markere valget “Clear Storage”. Trykk så én gang på “Av/På”-tast. FUNGERER
  5.Når du blir spurt om å bekrefte, trykk “Volum opp”. FUNGERER IKKE

  når man blir spurt om å bekrefte og det står 7nei og til slutt ja, går det ikke å komme ned til mer enn 4 Nei, før den går opp igjen. Altså, man kommer ikke ned til YES

  Forslag til den?

  Androiden er for øvrig en China sak, erisin pad til bil. Android 4

  Hvor finner man et v erksted for å få fikset det?

  Av Thor i jul 23, 2014

Sleng inn en kommentar (det ville jeg satt pris på!)