Hei kjære leser, og velkommen til Mobilbloggen.no.
Mobilbloggen har som mål å gi raske svar på lesernes spørsmål, gi ærlige og annerledes tester av utvalgte telefoner og på en enkel måte gi forbrukerne oversikt over kjente feil og problemer på forskjellige mobiltelefoner.

Legg igjen en kommentar på et hvilket som helst innlegg her på siden, så får du svar innen 24 timer!

Mvh Pål Berge (mobilbloggens bilder) (privat blogg)

Henvendelser til mobilbloggen.no

tirsdag, 13. mars, 2012 – 1:28 am

Mobilbloggen.no har utviklet seg fra et lite knøttlite hobbyprosjekt for noen år siden, til å bli en liten “portal” med flere daglige henvendelser i kommentarfeltet og fra “Kontakt”-sidene hele året rundt. Det er smått utrolig, og jeg vil igjen takke alle dere som besøker oss og som stiller spørsmål for at dette har blitt et så vellykket prosjekt som det faktisk er. Takk! :-)

Fra og med i dag har vi oppdatert “Kontakt”-sidene våre. Tidligere har det vært mulig å stille oss spørsmål på to måter:

1) Legge igjen en kommentar i et hvilket som helst innlegg her på mobilbloggen.no
2) Sende inn en henvendelse via “Kontakt”-sidene våre.

As of today, utgår punkt 2).

Grunnen til at vi gjør dette, er at mobilbloggen ble opprettet for å nå ut med så mye informasjon som mulig — til flest mulig. Sjansen for at andre lurer på de samme tingene som deg, eller at andre har nøyaktig samme problem med telefonen sin som deg, er enormt stor — det ser vi på alle treffene vi har fra Google og andre søkemotorer hver eneste dag. For å kunne spre informasjon til flest mulig, er det svært viktig at ditt spørsmål får se verdens lys som en kommentar her på mobilbloggen. På den måten vil både ditt spørsmål og vårt svar være søkbart for andre som har samme utfordringer som deg — bare tenk over det; mest sannsynlig kom du inn på denne siden etter et Google-søk :-)

Så, om du har et spørsmål, legg igjen en kommentar under våre artikler og nyheter. Dersom du ikke finner en artikkel som er relevant for ditt spørsmål eller din problemstilling, kan du legge igjen en kommentar under hvilken som helst artikkel på mobilbloggen.no, så får du svar fra oss!

Husk at du fortsatt kan være fullstendig anonym når du kommenterer, selv om det alltid er hyggelig med et navn å forholde seg til.

(Og ja — en ting til: Spread the word!)

God kveld
Yours Truly - Pål Berge

Del i din Facebook-profil

 1. 106 kommentarer før deg på innlegget “Henvendelser til mobilbloggen.no”!

 2. Samung galaxy S2 – lastet ned Andoid 4.0.3 igår, hadde skjermlås med mønster både før og etter nedlastning, i dag er mønster borte og kun kode mulig. Går til Innstillinger -> Sikkerhet -> (Skjermsikkerhet) og der er KUN Skjermlås (sikret med PIN mulig!? Hvordan få tilbake mønster? Takk

  Av Carl-F-B-Lund i mar 14, 2012

 3. Hei.. Jeg lastet ned den nyeste versjonen av iTunes, før jeg lastet ned de nyeste oppdateringen på telefonen..
  Nå får jeg ikke slått den på..
  Den viser bare til USB kabelen, med en pil som peker på iTunes tenge.. Begynner å bli ganske frustrert nå!

  Av Gisnås i mar 15, 2012

 4. Carl-F-B-Lund: Hei! Vi har prøvd å oppdatere en av våre Samsung Galaxy SII, og opplever det samme som deg. Det er mulig at enten Google eller Samsung har fjernet denne muligheten i Ice Cream Sandwich (Android 4.0), og hvis det stemmer, vil jeg tro det er pga. alle problemene som har vært i forbindelse med mønsterlåsen (ref: eget innlegg). Jeg har dessverre ikke noen god løsning til deg i denne forbindelse :(

  Gisnås: Hei! Prøv punkt fire i dette innlegget. Lykke til :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 16, 2012

 5. Hei. Har hatt min iPhone4 nå i 1,5 år og den har fungert utmerket hele tiden. nå plutselig den siste tiden hvis jeg slår den av og på så finner den ikke nettverket. Står “ingen tjeneste” oppe til venstre og det går ikke ann å gå inn på “operatør” i innstillinger. Har prøvd å ta ut sim, oppdatere i iTunes, slå den av og på, slå av 3G, nullstille nettverksinnstillinger osv men ingenting hjelper. Men etter en stund (alt fra 5 min til mange timer) har den plutselig funnet nett igjen. Har vert i kontakt med de på operatøren (chess) og de sier er alt i orden med sim-kortet osv. Noen tips til hva dette kan være?

  Av Therese =) i mar 23, 2012

 6. Hei Therese =)

  Dette har jeg flere kunder som har opplevd — ofte i sammenheng med at de har vært ute på reise, uten at jeg vet hvorfor det er slik. Alle de jeg vet om som har hatt dette problemet, har enten løst det ved å vente (som deg) eller ved å bytte SIM-kort. Jeg har ikke hørt om at noen har opplevd denne feilen flere ganger, så mindre det skjer igjen, tror jeg ikke jeg ville foretatt meg noe spesielt :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 25, 2012

 7. Hei

  Har en iphone 4S jeg ikke blir helt klok på. Har store problemer med å sende/motta MMS. Noen ganger går det, andre ganger går det ikke. Noen anelse hva som er galt ?

  Har onecall abonnement og oppsettet for mms/wap er lagt inn korrekt :)

  Av Gordon i mar 25, 2012

 8. Hei Gordon – har du prøvd å aktivere og så deaktivere iMessage? Prøv det under Innstillinger -> Meldinger -> iMessage. iMessage har en tendens til å lage litt krøll med SMS/MMS.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 25, 2012

 9. Prøvde dette nå nettopp, hjalp ikke..:( tok en reset etterpå også, ble ikke bedre av det heller.. Utrolig irriterende :( 3G nett fungerer helt fint forresten.

  Av Gordon i mar 26, 2012

 10. Hei!

  Når jeg snakker i tlf med min LG Optimus 2x, skrur skjermen seg av, noe den skal gjøre når jeg tar den opp mot øret, men når jeg skal legge på skrur ikke skjermen seg på igjen, så jeg får hverken lagt på eller brukt mobilen senere om ikke jeg setter i og tar ut laderen noen ganger.

  Skikkelig irriterende! Kan du hjelpe meg? :-)

  Av Emilie Nielsen i mar 27, 2012

 11. Hei Gordon,

  Hva mener du med at 3G-nett fungerer? Fungerer det å sende melding når du har 3G-nett?

  Emilie: Det høres ut som om sensoren som skal styre dette er defekt. Jeg ville sendt telefonen til verksted for denne feilen – jeg tipper at de må bytte sensor (og kanskje hovedkortet også).

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i mar 29, 2012

 12. Hallo.
  Jeg har en nokia e5 og når jeg går inn på meldingene så vises mottatte meldinger som innboks, men jeg lurte på hvordan jeg kan få det til å bli samtaler? jeg har hatt det før, men husker ikke hvordan jeg endrer det.

  Av Anne i apr 27, 2012

 13. Hei Anne,

  Ligger ikke dette som et valg, enten når du er inne i innboksen, eller når du er i meldingsmenyen (under valg – innstillinger)? Mener det, men husker dessverre ikke nøyaktig hvor det ligger. Har dessverre ikke en E5 å teste dette på, så kan ikke gi deg et mer nøyaktig svar. Lykke til! :)

  Av Redaktør i apr 30, 2012

 14. Hvordan får jeg fjernet oppdateringen android 4.0 fra min samsung galaxy s2? Den sluker batteriet og må lade annen hver time uten å ha gjort annet enn å sende noen sms.

  Av Sandra i mai 24, 2012

 15. Hei. Har en samsung galaxy s2 som jeg har glemt skjerm koden på. Kordan får jeg denne opp igjen. Har ikke lagen noe konto på telefonen. Telfonen er 2 timer gammel.

  Av Kent ivar i mai 24, 2012

 16. Hei!
  Mobilen min (LG optimus 2x) ble utladet i går kveld, så jeg ladet den hele natten. og når jeg skrudde den på i morges, ville ikke skjermen svare. Altså jeg kom helt til der jeg skulle taste inn pin-koden, men når jeg prøver å trykke så fungerer ikke skjermen og ingen tall kom opp. og hvis jeg skal skru den av igjen kommer det opp “flymodus” eller “sku av”. men uansett hva jeg trykker vill ikke skjermen svare!! What to do?

  Av Madelen i mai 26, 2012

 17. Sandra: Det er dessverre ikke mulig å “nedgradere” telefonen din (i alle fall ikke uten å gå innom mange trinn som ikke Samsung ønsker at du skal gjøre). Hvis du opplever at telefonen sluker batteri etter oppdateringen, kan du enten vente på en ny oppdatering (hvis det er en kjent feil for mange så vil nok den komme snart), eller så kan du prøve å gjenopprette telefonen for å se om det bedrer den. Husk i så fall å ta sikkerhetskopi!

  Kent Ivar: Du må ta en hard reset/fabrikkinnstille telefonen. Dette sletter all informasjon utenom media som ligger på minnekortet. Følg denne guiden: http://www.hard-reset.com/samsung-i9100-galaxy-s2-hard-reset.html

  Madelen: Dette kan bedre seg om telefonen får ladet seg ut igjen. Hvis den ikke kommer av seg selv, må nok telefonen til verksted — det er ikke uvanlig at touchfunksjonaliteten kan bli defekt på touchtelefoner. Jeg har dessverre ingen gode råd utover dette :(

  Lykke til alle sammen, og takk for spørsmålene :)

  Av Redaktør i mai 27, 2012

 18. Hei, jeg har en iPhone 4S som jeg dessverre har fått et problem med. Problemet er at iPhonen skrur seg av før den egentlig går tom for strøm. Det startet med at den skrudde seg av da jeg hadde rundt 10% strøm igjen, men i det siste har det blitt mye verre. I dag skrudde den seg av da den hadde 53% strøm igjen. Hva kan jeg gjøre for å løse dette problemet? Har sett igjennom Apple sine supportsider, men jeg fant ingenting om dette. Jeg har også snakket med en slektning som bruker å være flink med data og telefoni, men han hadde aldri vært borti noe lignende før. Håper du/dere tar dere tid å svare på dette :-)

  Av Jonas Stenberg Nilsen i jun 3, 2012

 19. Hei Jonas,

  Dette er ikke en vanlig feil på iPhone. Jeg vil anbefale en gjenoppretting uten sikkerhetskopi (da mister du all informasjon som ikke er synkronisert med iCloud eller andre tjenester). Hvis dette ikke hjelper, må nok telefonen til verksted. Det kan fort være noe fysisk galt med den, dessverre.

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i jun 3, 2012

 20. hei! jeg har den første samsung galaxy s og vibreringen sluttet for en stund siden å funke. (mulig grunnet at jeg har mistet den i bakken. har sjekket at alle instillinger er i orden så jeg vet den er defekt. jeg har ikke lenger noe gyldig garanti på den så jeg vet jeg må betale fra egen lommebok. men vil reperasjonen koste meg mer enn en ny mobil? og går det i det hele tatt an å fikse? mvh mona

  Av mona i jun 10, 2012

 21. Hei Mona,

  Det kan fort ha hendt når telefonen har gått i bakken, men det er ikke sikkert. Med mindre det er noen fysiske skader på telefonen, kan det godt gå på garanti dersom du sender den til verksted. Hvis verkstedet ikke vurderer det som en garantisak, altså hvis du er skyll i feilen (pga. f.eks. fall i bakken), vil det nok uansett ikke koste like mye som en ny mobil. Likevel: det kan fort koste noen hundrelapper, og da må du vurdere hvor mye penger du vil bruke på en snart to år gammel telefon (selvfølgelig avhengig av når du kjøpte den).

  Du kan uansett sende den inn, så får du et prisoverslag på hva det vil koste å reparaere den. Husk at hvis du bestemmer deg for å ikke reparere den når du har fått vite prisen, kan det være du må betale for frakt og omkostninger for å få den sendt tilbake.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i jun 10, 2012

 22. Hei!
  Av/På knappen på xperia X8 min har sluttet å fungere… Kan jeg få byttet den og hvor mye vil det i så fall koste?
  M.V.H Helle

  Av Helle i jul 17, 2012

 23. Hei Helle,

  Dette kan jeg dessverre ikke svare på. Jeg vil anbefale deg å kontakte din forhandler eller et mobilverksted og spør spørsmålet ditt. De to største verkstedene i Norge heter Mcare og Deltaservice. Jeg er usikker på om de svarer direkte på spørsmål fra forbrukerne, eller om du må ta det via en mobilforhandler.

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i jul 18, 2012

 24. Hei! Jeg får ikke på min halvannet år gamle HTC desire etter at jeg var uheldig å mistet den i gulvet og batteriet datt ut. Det vil si at jeg får skrudd den på, men den bruker unormalt lang tid på å starte opp (htc logoen fryser fast på skjermenin i 5-10min) før jeg får standar skjermbilde med klokke og teksten: “koble til lader” “ingen tjenete. Hvis jeg kobler til lader mens telefonen er slått på, får jeg ingen reaksjon, men hvis jeg tar ut batteriet, setter det inn (uten å skru på tlf’n) lyser lader lampen grønt. Har prøvd å ta ut alle løse deler, skru av og på utallige ganger og blåse vekk evt. støv. Ingenting hjelper..

  Av Helen i jul 30, 2012

 25. Hei Helen,

  Jeg kan dessverre ikke anbefale noe annet enn å levere telefonen inn til verksted – telefonen din er fysisk skadet, og trenger nok reparasjon for å fungere normalt igjen.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i aug 7, 2012

 26. Hei.

  Jeg og to andre har Samsung tlf. Men ikke samme model. Vi opplever et likt problem alle sammen med vår mobil. Noen ganger er det sånn at noen personer ikke kan ringe oss, de kommer rett til mobilsvar. Det er ikke samme personer hver gang. Når dette skjer, skrur vi av og på tlf. Og da funker den fint. Men så går det et par dager og det samme skjer igjen.

  Vet du hva dette kommer av, og hva vi eventuelt kan gjøre?

  Av Therese i aug 8, 2012

 27. hei. Har ett problem med min iPhone 3G.

  Den lukker alt av programmer fra app store etter 1 sekund ?

  Har prøvd å avslutte programmet ved å dobbeltklikke på hjem knappen. Dette skjedde helt plutselig og alt fungerte fint tidligere idag.

  Hva er galt ? Håper på kjapt svar :)

  Av Gordon i aug 16, 2012

 28. Hei, jeg har samsung galaxy s2.
  Jeg har hatt store problemer med lukkerlyden som kommer når man tar et bilde, etter den siste oppdateringen. Hvordan kan jeg få fikset dette?? Blir så frustrert

  Av line i aug 18, 2012

 29. Vet ikke om jeg fikk forklart meg ordentlig med kommentaren over. Men jeg vil ikke at det skal komme noen lyd når jeg tar bilder

  Av line i aug 18, 2012

 30. Hei! :)

  Therese: Dette har mest sannsynlig med din operatør/dekning å gjøre, eller antennen på telefonen din kan være dårlig/defekt. Dog litt rart at både du og dine venner opplever det samme, og egentlig litt rart at det hjelper å restarte telefon. Hvilken operatør bruker du / vennene dine?

  Gordon: Tror ikke jeg kan hjelpe deg her, uten om å anbefale en hard reset av telefon. Dette gjøres i Innstillinger – Lagring og SD-kort eller Sikkerhet. Husk at dette sletter all informasjon på din telefon, så ta backup først (du kan ta backup av kontakter til minnekortet ved å gå til Kontakter -> Meny -> Sikkerhetskopier.

  Line: Godt mulig at det ikke er mulig etter ny oppdatering, selv om jeg ikke har mulighet til å kontrollere dette. Hjelper det ikke å sette telefonen på lydløs heller? Lukkerlyd har blitt påbudt i enkelte land (!), så det kan være grunnen til at Samsung har fjernet muligheten for å mute kameraet.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i aug 19, 2012

 31. Hei igjen og takk for svar. vi har alle telenor og de sier at det ikke er noe galt hos dem.. Dette er utrolig irriterende med så nye mobiler..vi har prøcd og slette mobilsvar for å se om det hjelper. telenor som ba oss om det. men heller ikke dette hjelper

  Av therese i aug 19, 2012

 32. Hei Therese,

  Antageligvis står telefonen din på nettverksmodus 2G+3G (GSM+HSDPA). Dvs. at den skifter mellom det gamle (GSM) og det nye (HSDPA/3G) nettverket etter behov og dekning. Jeg vil anbefale deg å slå av 3G bare for å se om det hjelper — GSM-nettet er generelt mer stabilt for samtaler enn 3G. Gå til Innstillinger – Trådløst og nettverk – Mobildatanettverk (eller tilsvarende) – Nettverksmodus (eller tilsvarende) – og sett modus til “Kun GSM”.

  Hvis dette ikke hjelper ville jeg sendt telefonen din til verksted for en nøyere sjekk.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i aug 27, 2012

 33. Hei! Jeg lurte på om der finnes en “av” knapp til kjøp i applikasjoner på Galaxy S2?? POden har vært inne å gjort gjelden min litt høgare denne mnd.. ;)

  Av Kristine i aug 29, 2012

 34. Hei Kristine,

  Det tror jeg dessverre ikke det er. I motsetning til Apple Store, som krever innlogging med passord for hvert kjøp (så lenge det har gått 15 minutter eller mer siden du kjøpte forrige app), har ikke Google Play en slik sikkerhetsordning. Med mindre du finner noen innstillinger for dette under innstillinger -> apper/applikasjoner, er det nok dessverre ikke mulig å sikre seg mot det.

  Et alternativ er selvsagt å sette mønsterkode/tallkode på telefonen for å få startet den opp, men det er selvsagt litt tungvint hvis du ønsker at poden skal få bruke telefonen til noe, bare ikke kjøpe apper ;)

  Beklager, og lykke til!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i aug 29, 2012

 35. hei

  Er det mulig å gjenopprette en video som jeg slettet på iphone 4s ? hjelp , setter bpris på alle svar .

  Av ARI i aug 31, 2012

 36. Hei Ari,

  Dersom du har iCloud aktivert, med synkronisering av bildestrøm, kan videoen ha lagt seg på dine andre iCloud-produkter (f.eks. iPad eller Mac). Dersom den ikke er lastet opp til iCloud på noen som helst måte, tror jeg dessverre ikke det er mulig å finne frem igjen til denne filmen.

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i aug 31, 2012

 37. Takk pål :)

  Av ARI i aug 31, 2012

 38. Har en sony acro s som jeg ikke får mms på! Utrolig irriterende. Har network norway som levrandør. Har lagt inn manuelt og automatisk..

  Av Tordis i sept 9, 2012

 39. Hei,

  Hvilket oppsett har du brukt? Og har du startet telefonen på ny igjen etter at du har lagt innstillingene inn?

  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i sept 9, 2012

 40. Brukte oppsettet til nwn. Og ja har startet den på nytt!

  Av Tordis i sept 10, 2012

 41. Hei,

  Jeg bruker også Acro S og har brukt automatisk oppsett, uten problemer (dog med Telenor). Har du hørt med kundeservice hos NWN? Jeg vil nesten tippe at problemet ligger der, selv om det er vanskelig å si.

  Lykke til,
  Mvh Pål :)

  Av Redaktør i sept 14, 2012

 42. Har ett spmål til ang Acro S. Hvordan tar man bilde av skjermen for å sende som bilde? På iphone 4s som jeg hadde holdt jeg inne ot av knappene samtidig

  Av Tordis i sept 21, 2012

 43. Fant ut av screenshot! :) )

  Av Tordis i sept 23, 2012

 44. Godt du fant ut av det, Tordis! :) Hvis du i tillegg skriver hvordan det gjøres, vil du sikkert hjelpe mange andre som googler akkurat det samme! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i sept 23, 2012

 45. Screenshot på Sony Acro S = hold inne strømknappen og lyd ned knappen ca 2 sek! Viola! :)

  Av Tordis i sept 25, 2012

 46. Hei!

  Jeg har en HTC sense mobil. Plutselig funket ikke låseknappen og når skjermsparingen slås på får jeg ikke gjort noen ting. Jeg har hørt at på noen mobiler finnes det en instilling som gjør at du kan få en låseknapp på selve skjermen som alltid syns. Finnes det noe sånt på min mobil? Eventuelt om det er en annen løsning? Vil helst slippe å sende den inn til reperajon eller kjøpe ny mobil.

  Av Lene i sept 27, 2012

 47. Takk, Tordis !! :)

  Lene: Hei. HTC Sense er ikke en spesiell modell, men navnet på HTCs brukergrensesnitt. Selv om jeg ikke vet spesifikt hvilken modell du har, så tror jeg ikke dette er et valg på din telefon — så jeg tror den eneste løsningen på ditt problem er å sende telefonen til verksted for å få reparert låseknappen. Alternativt kan du slå av at skjermen skal gå i dvale, men det er kanskje heller ikke optimalt?

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 1, 2012

 48. hei, jeg har en samsung galaxy s2 og jeg lurte på om det er mulig og gjennopprette meldinger du har slettet.

  Av Cathrine i okt 3, 2012

 49. Hei Cathrine,

  Dersom du ikke har tatt noen form for backup av meldingene dine, er det ingen måte jeg vet om for å hente frem slettede meldinger. Beklager!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 6, 2012

 50. Hei. Jeg har en LG-P500, og har i det siste fått veldig mange beskjeder om at det er lite lagringsplass, da spesielt på telefonminnet. Jef kan f.eks. verken motta eller sende meldinger, selv om har slettet flere. Det står også at jeg har igjen nesten 18 MB telefonminne og 571 MB på minnekortet, så derfor syns jeg det er litt rart at jeg får opp disse meldingene? Veldig irriterende å ikke kunne sende eller motta meldinger også. Er det noe jeg kan gjøre, eller må jeg bare slette flere meldinger evt. andre ting? Jeg får heller ikke lagret nye kontakter..

  Av Martha i okt 18, 2012

 51. Hei Martha,

  18MB skal være mer enn nok til å sende/motta meldinger og lagre kontakter – det høres ut som om det er noe galt med telefonen din utover at den har liten lagringsplass. Har du prøvd å restarte telefonen og eventuelt sjekke etter oppgradering? Det ville jeg gjort.

  Men, når det er sagt: dette er et “kjent” problem med litt eldre Android-telefoner med lite internminne, som f.eks. HTC Desire og din LG P500.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 21, 2012

 52. Hei
  Trenger litt hjelp til min samsung galaxy 2 .
  Eg får ikkje opp noko varsel når eg legg ting inn på kalenderen. Har vert inne på anrop og varsling, men skjer fortsatt ikkje noko…
  Hjelp

  Av tove aal i okt 25, 2012

 53. Hei Tove,

  Dette kan du vel stille inn når du oppretter en ny hendelse. Legger du inn hendelsen direkte på telefonen, eller legger du de inn på en annen enhet (og synkroniserer det inn på telefonen)? Forklar problemet litt nøyere, så er jeg nesten 100% sikker på at jeg skal klare å hjelpe deg ;)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i okt 29, 2012

 54. Hei

  Jeg lurte bare på hvordan jeg kan gjøre min iphone 5 mest mulig sikker mot tyveri ? Jeg tenker da på “finn iphone” som jeg har innstallert.

  Finnes det noen måter å hindre en eventuell tyv i å skru av tlf, eller f. Eks få en varsling så fort den blir slått på igjen ?

  Kanskje litt vanskelig spørsmål, men håper du skjønner hva jeg mener :)

  Av Gordon i nov 9, 2012

 55. Hei Gordon,

  Slike valg finnes ikke på iPhone. På icloud.com, under finn min iPhone, vil du kunne aktivere varsling så snart Apple finner posisjonen på telefonen, men en tyv som vet hva han skal gjøre vil enkelt komme seg “rundt” dette, bl.a. ved å slå av telefonen og gjenopprette den. Den enkleste måten å sikre seg her, er nok fortsatt å være forsiktig – og selvfølgelig ha kodelås på telefonen for å sikre ditt eget innhold best mulig.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 13, 2012

 56. Jeg har et spm angående min LG-p990. Batteriet varer maks i fem timer, og det kan være fem timer i standbymodus. Har gått inn på innstillinger og sett hva det er som trekker strøm, og det er ingen applikasjoner eller wi-fi. På batteristatus står det utladning, er det normalt? Bør jeg kjøpe nytt batteri eller er det noe galt med selve tlf?

  Av Trine i nov 15, 2012

 57. Hei Trine,

  Jeg mener at “utladning” bare betyr at batteriet lades ut (altså at det ikke lades opp). Med andre ord, hvis jeg har rett i det, så er det helt normalt.

  Jeg vil anbefale deg å sjekke at du har den nyeste programvaren til telefonen, og eventuelt ta en fabrikkinnstillinger/hard reset – husk backup i forkant! Det skal ikke være nødvendig å kjøpe nytt batteri til en så ny telefon, men det er selvsagt ikke utenkelig at det er noe galt med batteriet — så kanskje det kan være en idé å sende telefonen til verksted hvis feilen vedvarer.

  Hva er det som trekker strøm under innstillinger? Det står vel hva som har brukt mest under batteribruk? :)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 18, 2012

 58. Hei!

  Jeg har nettopp kjøpt meg en xperia p telefon.
  jeg opplever veldig dårlig batteritid på denne. Er den fullada, må jeg gjerne lade den opp igjen allerede etter tre timer. er dette normalt, eller bør kan det være en feil på den så jeg bør klage?

  Av Signe i nov 18, 2012

 59. Hei Signe,

  Jeg har ikke testet XPERIA P selv, men dette er selvfølgelig ikke normalt. Ingen nye telefoner skal ha batteritid på bare noen få timer.

  Hvis du nettopp har kjøpt den, som du skriver, ville jeg tatt med hele salgspakken (eksen telefonen kom i) og alt tilbehør med til din forhandler og spør om det er mulig å bytte den.

  Vær klar over at hvis det er over 7 dager siden du kjøpte den, vil nok de fleste forhandlere sende den til verksted for å fikse den i stedet for å bytte den — men det er uansett verdt et forsøk å få byttet :)

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 18, 2012

 60. Hei! :)

  Jeg har en iphone 4 som min Pappa skal overta om noen dager. Jeg har fjernet opperatørlås via Chess, og gjennopprettet fabrikk instillingene på telefonen via iTunes. Der lastet jeg samtidig ned IOS 6.0.1. Etter å ha gjennopprettet telefonen finner ikke telefonen hverken 3G eller ethernett. Jeg har rota igjennom alle innstillinger på telefonen, uten å finne noen løsning. Chess support var heller ikke til stor hjelp. Alt de ba meg gjøre var å synkronisere med iTunes, noe som ikke hjalp noen verdens ting. Utentilgang til nett er halve poenget med smart phone borte. :( Hva skal jeg gjøre? :) All hjelp er bedre enn den jeg har fått til nå! :)

  Hilsner fra
  Kine ^^,

  Av Kine i nov 20, 2012

 61. Hei Kine,

  Tipset fra Chess er ikke så dumt – disse innstillingene skal komme av seg selv ved tilkobling til iTunes. Pass på at PCen er tilkoblet internett når du kobler iPhone til. Dersom dette ikke fungerer, kan du gå til Chess -> Kundeservice -> Manuelt oppsett for iPhone og legge inn dette i innstillinger på din iPhone.

  Mvh Pål

  Av Redaktør i nov 25, 2012

 62. Hei
  SD kortet på min samsung ace sluttet å virke idag. Så nå skal jeg kjøpe meg et nytt, er det noen begrensing for hvor stort sd-kort telefonen kan ha?

  Av Eli Terese i des 23, 2012

 63. hei, jeg har et problem med min samsung galaxy y. jeg husker ikke skjerm passordet mitt, så jeg kommer ikke inn på mobilen! trenger hjelp så fortes som mulig siden det er en viktig meld. jeg må se på! har prøvd og taste passordet feil 100 ganger, men det skjer ikke no -.-

  Av Neema i des 24, 2012

 64. Hei,

  Eli: Flere av telefonene til Samsung heter “Ace” + noe mer, så jeg kan ikke svare helt nøyaktig. De fleste av dem støtter opp til 32GB minnekort.

  Neema: Mobilbloggen har skrevet et eget innlegg om dette problemet. Se denne linken.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i des 27, 2012

 65. Hei :)
  Kjæresten min skal arve min samsung galaxy s2 og jeg sliter med følgende: når jeg prøver å sette tilbake til fabrikkinnstillinger får jeg beskjed om å slette samsungkontoen først. Vil jeg da miste tilgang til den fra mine andre samsung-produkter, og hvordan sletter jeg den?
  Jeg får heller ikke logget meg ut fra gmailen min på samsungen, hvordan gjør jeg det? Vil bli kjempeglad for svar :)

  Hilsen Mille

  Av Mille Berit Aag i jan 4, 2013

 66. Hei Mille,

  Jeg har aldri fått beskjed om dette før jeg prøver å ta en fabrikkinnstilling. Så vidt meg bekjent, skal det ikke være nødvendig – går du inn via Innstillinger -> SD-kort og Lagring -> Fabrikkinnstillinger

  Jeg tror det skal fungere?

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 10, 2013

 67. Hei.

  Har en HTC oneX telefon.

  Når jeg setter samtalene mine over på høyttaler og snakker i telefonen en stund slik at skjermen slukker, kan jeg ikke få på igjen denne uten å avslutte samtalen. Skal jeg da eks. sjekke noe på telefonen, må jeg legge på og evt. ringe opp igjen vedkommende jeg snakker med. Er dette noe jeg må leve med eller er det mulig å endre noen instillinger slik at jeg kan trykke enten på berøringsskjermen eller lyd eller av/på knappen oppå telefonen UTEN at samtalen blir brutt??
  Blir veeeldig glad om noen kan hjelpe da det er superirriterende siden jeg bruker høyttalerfunskjonen en god del under samtaler..

  Lurer også på en liten ting angående rotasjon av skjermen/det som vises på skjermen. Min samboer opplevde plutselig at dette ikke virket. Har prøvd å ta av og på selve tlf, endre oppsettet i innstillinger (selv om det er haket av riktig fra før av) og også å oppdatere tlf. Etter nest siste systemoppdatering virket denne funksjonen, men da neste oppdateringen kom virket det ikke lenger… Også veldig kjedelig da ingen bilder eller videoer eller noe som helst roterer.. Har man noen gode tips eller må man bare restarte/fabr.innstille tlf??

  Hilsen Linda

  Av Linda i jan 13, 2013

 68. Hei!

  Jeg har en LG optimus p990 2X telefon. og jeg får ikke frem mms meldinger, det står at jeg må laste de inn men når jeg gjør det så går det ikke. Hva skal jeg gjøre for å få frem mms meldingene?

  Mvh Mari

  Av Mari i jan 15, 2013

 69. Hei!

  Linda: Jeg forstår problemet ditt under samtale med høyttaler aktivert – men jeg må innrømme at jeg trodde det bare var å trykke på av/på-tasten. Med andre ord: jeg har ingen sikker løsning til deg. Har du prøvd å legge telefonen på ett bord (med skjermen ned), og så snu den? Tidligere hadde HTC-telefoner en konferansefunksjon som gjorde at skjermen da aktivertes igjen (mulig du må aktivere konferansefunksjon i menyen, men jeg tror dette skal være aktivert som standard — DERSOM det finnes en funksjon for det på din telefon). Uten om det har jeg ingen gode tips.

  Ang. det andre problemet ditt; det har vært noen problemer med sensoren i HTCs telefoner. Jeg ville sendt telefonen til verksted for denne feilen, mest sannsynlig byttes sensoren og/eller hovedkortet.

  Mari: Mobildata må være aktivert. I tillegg må telefonen være korrekt innstillt med det som kalles “APN-innstillinger” — sjekk din operatørs hjemmesider for korrekt oppsett! Lykke til :)

  Lykke til, begge to! :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 22, 2013

 70. Hei.
  Min iphone låseknapp funker ikke, den vil ikke trykkes ned så den står fast. Dette er veldig irriterende, vet dere om noen andre måter å låse Iphone på enn å skyve ned låsknappen ovenfor skjermen?

  Av Maria i jan 23, 2013

 71. Hei Maria,

  Ja – det finnes en annen måte: Gå til Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet – AssistiveTouch – “På”.

  Lykke til :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i jan 29, 2013

 72. iPhone 5. Problem med stedstjenester. Står på, men virker ikke. Feltet er grått og lar seg ikke endre. Har noen vært borti problemet? Har byttet fra 4 hvor jeg hadde samme problemet. Trodde jeg skulle bli kvitt det når jeg byttet tlf.

  Av Linda Sveistrup i feb 15, 2013

 73. Hei Linda,

  Da følger nok feilen med i sikkerhetskopien din – Apples sikkerhetskopier er så omfattende at de ofte tar med seg softwarebugs fra en telefon til en annen.

  Prøv “Nullstill alle innstillinger” under Innstillinger -> Generelt -> Nullstill. Dersom det ikke fungerer, kan du prøve å gjenopprette hele telefonen uten sikkerhetskopi (men da sletter du dessverre all informasjonen din).

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i feb 18, 2013

 74. Hei. Jeg mistet min Galaxy S2 i gulvet idag. Først virket det ikke som om det ble noen skade, men så sluknet telefonen og jeg får den ikke ordentlig på igjen. Skjermen er helt svart, med unntak av noen små knappenålsstore fargerike prikker. “tilbaketasten” lyser, så det er liv i telefonen, så det er kanskje bare skjermen som har blitt ødelagt. Det er en ganske liten sprekk i ytre skjerm, men når jeg vender på den ser det ut som om det er flere sprekker i et annet lag. (jeg kan ingenting om telefoner). Hva tror dere feilen kan være og hvordan kan jeg løse dette billigst mulig? Telefonen min er operatørlåst til netcom i 6mnd til.

  På forhånd takk for svar!

  Av Mia i feb 19, 2013

 75. Hjelp!
  Min s2 hengte seg opp i går, sånn at ingenting fungerte. Satt å ventet en stund på ”programmet har stoppet” men ingenting kom. Jeg tok da ut batteriet og satte det inn igjen å skulle restarte mobilen. Da stoppet den på det første som kommer frem å gikk ikke videre. Da greide jeg heldigvis å skru den av på normal måte. Fikk på mobilen igjen å plutselig skrur den seg av utn videre å nå får jeg den ikke på lengere til ”samsung galaxy blablabla” hva kan være problemet? blir gal…

  Av Borgny Ludefall i feb 22, 2013

 76. Hei!

  Fikk en systemoppdatering på min Samsung Galaxy S2 for et par uker siden, og etter det har batterikapasiteten falt drastisk. Før holdt den fint en hel dag med normal bruk, nå skal den lades iløpet av dagen. Når jeg går inn å ser på strømforbruket, står det at strømmen bruker 50% til trods for at skjermen står til minste lysstyrke! Har også lagt merke til at skjermen ikke slukker ved inaktivitet mer…
  Er det noe jeg kan gjøre, eller kan det tenkes at det er noe galt med siste systemoppdatering?

  Av Nina i feb 26, 2013

 77. Mia: Det høres dessverre ut som om skjermen under glasset på telefonen din er knust. Jeg vil anbefale deg å sende den inn til reparasjon — Samsung har satt ned prisen på reparasjon av knust skjerm på Galaxy S II og SIII :) Lykke til!

  Borgny Ludefall: Rart. Hvis dette fortsatt er et problem, er det egentlig bare en ting å prøve uten om å sende den til verksted: en hard reset: http://www.hard-reset.com/samsung-i9100-galaxy-s2-hard-reset.html (det løser mest sannsynlig problemet, men det sletter all informasjon på telefonen).

  Lykke til! :)

  Av Redaktør i feb 26, 2013

 78. Heisann!

  Hvordan kopiere kontakter, meldinger og mail fra gammelt simkort til nytt? (elr evt kopirere fra simkort til telefonminne)

  Hils1 Bente

  Av Bente i feb 27, 2013

 79. Hei!

  Telefonen min (zte blade iii) rebooter igjen og igjen hvis jeg ikke bruker den. Den fungerer fint hvis den lader eller er i bruk. Jeg har prøvd å ta ut SIM og sd-kort, men dette hjalp ikke. Hvis jeg lar musikkspiller stå på (har den på mute), rebooter ikke telefonen. Dette fungerer jo forsåvidt, men er ikke akkurat topp for batteriet. Noen ideer? Det er en helt ny telefon, jeg har ikke mange apper, og den har gjort dette helt siden dag 1.

  Maria

  Av Maria i mar 3, 2013

 80. Hei! Hvordan få ut bilder av en samsung s2 som er ødelagt? Går ann å skru den på, men ser ingenting på skjermen og den vil heller ikke koble seg til datan med kabel. Noen som har et forslag?

  Av Karina slette i mar 4, 2013

 81. Hei!

  Bente: Det kommer helt an på telefonen – mange telefoner i dag, kan ikke kopiere kontakter til SIM-kort (ofte kan de bare kopiere fra). Dersom du har en smarttelefon med Android, finnes det som regel mulighet til å eksportere kontakter til minnekort. Så kan du sette i minnekortet i ny telefon og gjenopprette fra minnekortet. Dette gjøres fra valgmenyen inne i “Kontakter” på begge telefoner. Jeg kan nok hjelpe deg mer dersom du skriver hvilke telefoner det skal gjøres på!

  Maria: Dessverre har jeg liten/ingen erfaring med ZTE, og i tillegg er feilen din veldig spesiell (med at den ikke rebooter med musikkspiller på). Dessverre har jeg ikke andre tips enn å prøve hard reset (gjenopprette telefonen til fabrikkinnstllinger), eller eventuelt sende telefonen til verksted. En gjenoppretting gjøres i Innstillinger -> Lagring / Sikkerhet / eller tilsvarende. Se etter “fabrikkinnstillinger” eller “slett alt” eller tilsvarende. OBS: All informasjon forsvinner fra telefonen din, så husk backup. Lykke til!

  Karina slette: Telefonen må vanligvis settes i “Diskstasjon”-modus for å få tilgang til bildene, og det blir vanskelig å få til dersom du ikke ser hva som foregår på skjermen. Det er mulig at en forhandler med en maskin for dette (som f.eks. “Cellebrite” som Telekioskene har) kan gjøre dette mot betaling — det er mitt beste tips :)

  Lykke til alle,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mar 7, 2013

 82. Skulle oppdatere min telefon nå og det som skjedde var at den gikk til gjenoprette modus!! hææ? jeg kan ikke kalles noe teknisk geni, men det skal vel ikke skje? nå mister jeg mye på telefonen garantert (er ikke den flinkeste til å sikkerhetskopiere) kan det gjøres noe med før jeg trykker på gjenopprette knappen? eneste som skjer når jeg prøver å skru av og på telefonen er at det dukker opp et bildet hvor mobilen hvil at jeg skal koble den til itunes, det var det jeg gjordet og da fikk jeg opp at jeg måtte gjenopprette den??? Dette er kjempe irriterende, er som sagt ikke et teknisk geni, men jeg har da ikke feilet på oppgraderingene før. Håper på er raskt svar, trenger mobilen… Den funker ikke nå!
  Sjekket icloud og ser ikke ut som jeg har greid å bruke den riktig heller, så her snakker vi om at jeg har driti meg skikkelig ut om jeg ikke får fikset den uten å trykke på gjenopprette knappen.
  For ordens skyld, jeg har en iphone 4.

  Av Madde i mar 30, 2013

 83. Hei!
  Jeg har hatt min iPhone4s siden i fjor sommer.
  Jeg knuste den veldig litt før jul, men den funket helt fint for det om.
  Men nå funker ikke låseknappen, og som sagt iphonen har funket helt vanlig siden jeg mistet den. Kan jeg få hjelp?

  Av Pernille i mar 31, 2013

 84. Hei. Min samboers SII vil ikke starte opp etter oppdatering. Vi kan slå den på, den vanlige oppstartslogoen spilles som normalt, men så stopper den på en “plain” samsung-logo hvor den står å lyser uten videre reaksjon på npe som helst. Herfra må batteriet taes ut for å slå den av.

  Hva kan vi gjøre? Foretrekker om telefonen kan reddes, ønsker virkelig at bilder ol. kan reddes.

  Mvh Kjetil

  Av Kjetil i mar 31, 2013

 85. Madde: Det er helt riktig – det skal ikke skje, men jeg har dessverre sett det flere ganger tidligere. Det er kanskje en klisje, men det stemmer: smarttelefoner er datamaskiner, og ting kan gå galt med datamaskiner. Derfor er iCloud eller backup via iTunes helt nødvendig hvis du har informasjon på telefonen som du ikke har “råd” til å miste. Håper det løser seg — dersom du ikke allerede har fått gang på telefonen din, så er nok løsningen (dessverre) å trykke på gjenopprettingsknappen i iTunes. Lykke til! :)

  Kjetil: Dersom det er minnekort i telefonen din, vil bildene mest sannsynlig ligge der – og ikke bli berørt av en eventuell hard reset (anbefaler å ta ut minnekort før du evt. gjør det, bare for å være sikker). Jeg vet ikke hva som er gått galt, men jeg vil anbefale å først prøve en soft reset av telefonen — og dersom det ikke virker, en hard reset (som sletter all informasjon).

  Guide: http://www.hard-reset.com/samsung-i9100-galaxy-s2-hard-reset.html

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 2, 2013

 86. Hei! Jeg har en htc wildfire s og har glemt låskoden. Nå kommer jeg meg ikke inn og jeg trenger mobilen om noen dag. Kan du hjelpe meg?

  Av Kornelia5443 i apr 15, 2013

 87. Hei Kornelia5443 – følg denne guiden for å ta en hard reset på din telefon: http://www.hard-reset.com/htc-wildfire-s-hard-reset.html

  OBS: Dette sletter all informasjon på telefonen!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 21, 2013

 88. Hallo.
  Jeg har en S3 som har låst seg helt og må åpnes med e post og passord eller med PIN kode. ingen av delene virker og når jeg prøver å åpne den med PIN sier den bare: feil reserve PIN.
  Jeg har bilder og programmer på mobilen jeg ikke vil miste. Finnes det noen måte jeg kan få åpnet denne mobilen på?
  Har bilder og et program jeg ikke vil slette så finnes det evt en måte og resete mobilen på uten å miste dette?
  kan dere hjelpe meg?

  Av peder i apr 26, 2013

 89. Hallo.
  Jeg har en S3 som har låst seg helt og må åpnes med e post og passord eller med PIN kode. ingen av delene virker og når jeg prøver å åpne den med PIN sier den bare: feil reserve PIN.
  Jeg har bilder og programmer på mobilen jeg ikke vil miste. Finnes det noen måte jeg kan få åpnet denne mobilen på?
  Har bilder og et program jeg ikke vil slette så finnes det evt en måte og resete mobilen på uten å miste dette?
  kan dere hjelpe meg? :)

  Av peder i apr 28, 2013

 90. Hei Peder,

  Prøv forslaget som er beskrevet i denne kommentaren: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=1#comment-51656

  Det har fungert for flere!

  Mvh Pål

  Av Redaktør i apr 29, 2013

 91. Hei
  Guttungens mobil(galaxy S2) har fått et problem.
  Får feilmelding “minnet er nesten fullt”, ser det er ca 5 MB ledig. Har avinstallert alle nedlastede programmer, blir ikke mere ledig minne.
  For 2 uker siden satte jeg den tilbake til fabrikkinnstillinger (pga. samme problemet), oppdaterte til nyeste SW.
  Håper dere kan hjelpe her, jeg er tom for ideer.

  mvh
  Ronny

  Av Ronny i mai 2, 2013

 92. Hei Ronny,

  Det høres rart ut – S2 har ikke SÅ lite internminne heller. Nyere programvare til telefonen tar mer plass en den som originalt var installert på telefonen, men det burde ikke gi deg så lite ledig plass igjen. Du er sikker på at det ikke ligger musikk/videoer/mye bilder enten i galleri eller i en egen app (som f.eks. Spotify/Wimp) som tar opp plassen?

  Beklager, har ikke mange gode tips til deg her!

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 4, 2013

 93. Hei! Jeg var så uheldig å miste min htc desire i bakken forleden dag. Skjermglasset ble knust, og selve skjermen er permanent svart. Telefonen kan skru seg på (den virbrerer og startlyden kommer) men skjermen er fortsatt like svart. Er mobilen på, og jeg klemmer på skjermen flimrer det hvitt i den. Hva kan dette være?

  Av Maria i mai 9, 2013

 94. hei

  Har en samsung galaxy s3 som jeg satte kode på sånn at den låste seg hvis man ikke brukte den men smart som jeg er har jeg glemt den……
  Hvordan kan jeg åpne den uten å miste alt på mobilen ?

  Av Sara i mai 11, 2013

 95. Hei, jeg lurte bare på om det går ann å ta screenshot på mobilen “zte bladè” ??

  Av Sandra i mai 15, 2013

 96. Hei alle,

  Maria: Telefonen er nok fysisk skadet (for eksempel i kabelen som kobler skjermen til hovedkortet. Du kan nok få reparert telefonen på verksted, men du må vurdere om det er verdt det for en HTC Desire – det koster nok fort 1500 kroner (minst) å fikse feilene som du beskriver. Lykke til!

  Sara: Prøv dette trikset: http://www.mobilbloggen.no/?p=256&cpage=1#comment-51656 Det har fungert for flere, uten å slette informasjon selv om du ikke husker mønsteret / mønsterkoden.

  Sandra: Det er jeg usikker på, og jeg har dessverre ikke en å teste på. Jeg mistenker at det ikke går an, dessverre. Prøv å søk etter “screenshot” i Play butikk — det finnes nok en app for det :)

  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 19, 2013

 97. Hei,

  Har en Htc desire som plutselig “døde” helt. Har googlekonto, men ikke alle kontaktene mine er der. Finnes det en måte å likevel på tak i kontaktene som er på mobilen?

  Av Tone i mai 21, 2013

 98. Hei Tone,

  Jeg ville ha testet med et annet batteri, dersom du kjenner andre som har lik telefon — for å sjekke om det bare er ditt batteri som er ødelagt. Dersom du da får start på telefonen, kan du gå til Kontakter. Trykk på Eksporter kontakter til minnekort, velg “Telefon”. Når ferdig, trykk Importer kontakter til minnekort, velg “Google”. Vips, så er alle kontaktene dine flyttet til Google.

  Lykke til,
  Mvh Pål

  Av Redaktør i mai 26, 2013

 99. Hei, har nettopp kjøpt meg en iPhone 5c fra USA, og skulle da overføre alt fra den gamle iphonen til den nye, dette gikk helt fint og alle kontakter kom inn, men når jeg går på meldinger så kommer nesten alle meldingene opp med nummer… ingen navn..

  Av Magnus i des 16, 2013

 100. Hei, har kjøpt iphone 5s og gitt min iphone 5 til min datter. Telefonen ble nullstilt ifølge oppskrift hos apple før hun fikk telefonen med nytt simkort. Når jeg sender sms til henne får jeg også samme meldingen i min innboks på mitt navn ?
  Har og fått en sms fra en venninne av min datter og min datters svar til henne?

  Av Audun i des 17, 2013

 101. hei. jeg mistet min iphone(4) i vann. Og den har ikke funket siden da ( 29.12.13) men nå slo jeg på telefonen og den startet men skjermen er helt svart, når jeg trykker på skjermen så funker alt, men jeg får ikke bilde på skjermen og har prøvd å oble den til pcn sånn at jeg kan kopiere bilder men det går heller ikke. Har ikke råd til ny og hadde vært fint om du kunne hjelpet meg :-)

  Av edvard i jan 7, 2014

 102. Hei, jeg kjøpte en iPhone 5 i september/november i fjor, og har tatt veldig godt vare på den. Men i dag, helt uten videre, var hele skjermen i negativ-farger (jeg har aldri aktivert dette!) og den reagerte ikke når jeg trykket på skjermen, jeg fikk den heller ikke til å gå tilbake til normale farger. Venninna mi klarte å fikse det på et eller annet vis, men så kom det firkanter rundt (i nærheten) der jeg trykket. Men ikke midt på skjermen, kun rundt klokkeslett, kamera osv (på låst skjerm, klarte ikke å låse den opp). Jeg prøvde å skru den av, men skjermen reagerte ikke når jeg trykket. Prøvde da å restarte den, men fikk samme problemet (firkanter og ingenting reagerte), prøvde dette tre ganger, men ga opp da ingenting skjedde. Nå har den skrudd seg helt av, og vil ikke skru seg på igjen! Koblet den til laderen, og da startet den (med apple-ikonet), fikk opp melding om låst sim-kort, før den døde igjen. Nå får jeg den ikke på i det hele tatt.. Har prøvd å koble til iTunes, men får bare opp melding om at ingenting kan gjøres fordi mobilen er låst med kode.

  Har du noen forslag til hva som har skjedd, evt. hva jeg kan gjøre?

  Av Hanne Therese i jan 28, 2014

 103. Hei og takk! Min iPhone 4 døde brått og trodde det var siste sukk! Våknet etter å ha fulgt instruksjonen fra deg. Ville ha vært et stort problem om den slutta å virke akkurat nå. Har et annet problem du kanskje har en løsning på.
  Hjem-tasten fungerer dårlig. Noen ganger virker de. Andre gang må jeg trykke hardt og flere gang for å gå ut av apper. Noen gang hjelper det å gjøre et eller annet i appen som er åpen.
  Siden din ligger på favoritter nå og vil tipse mine venner om den!

  Av Rolf i apr 7, 2014

 104. Hei :) Jeg har en iphone 4.
  Når jeg mottar sms så kommer den ikke opp på skjermen eller gir fra seg lyd.(viser ikke at meldinger er mottatt)
  Men om jeg går inn i innboksen ligger den uleste meldingen der.
  Jeg har vært inne på innstillingene (varslingssenter) og alt er som det skal være.
  Det står at merker og varsler er på, og at meldinger skal vises på låst skjerm og lyd er på osv. Jeg har aldri vært der inne å “fiklet”. Det stoppet plutselig opp av “seg selv”.
  På forhånd takk for svar/hjelp! – Rebecka

  Av Rebecka i apr 9, 2014

 105. Hei! Av en eller annen grunn så har bildemappen (kamerarull, bildestrøm etc) blitt borte på skjermen :-( Hva gjør jeg??

  Av Per Frode Andreassen i jun 26, 2014

 106. Hei
  Har en samsung galaxzy s2. I går hengte den seg opp etter å ha vært inne på snap. Slo den av og på igjen. Når jeg da slår på telefonen finner den ikje mobilnettverk. Får opp at jeg på sette inn sim kort og opp i skjermen er simbolet på flymodus. Har testet sim kortet på andre telefon og det funker. andre simkort på S2 en funker ikje. Har prøvd å slå av og på pg tatt ut SIM kortet flere ganger. Hva kan jeg gjør?

  Av siv i jun 29, 2014

 107. Hei! Jeg har en iPhone 5s som ikke riktig klarer å synkronisere musikken jeg kjøper med den dynamiske mappen “nylig lagt til”. Altså, når jeg først kjøper sangene havner de altså i biblioteket, men ikke i “nylig lagt til” mappen, men etter et par uker, dukker de plutselig opp i “nylig lagt til” uten at jeg har gjort noe. Noen tips til hvordan jeg kan få “nylig lagt til” til å synkronisere med én gang jeg kjøper ny musikk (slik som den gjorde før) ? :-)
  Mvh Marie

  Av Marie i aug 30, 2014

Sleng inn en kommentar (det ville jeg satt pris på!)